petak, 18. ožujka 2016.

Iope Essential Tone & Wrinkle Care Eye Cream - recenzija


Do sada sam isprobala nekolicinu okoloočnih krema koje su me ostavile prilično ravnodušnom. Neke su me jako razočarale, neke su očajne, neke ljepljive, neke preskupe a neučinkovite, a neke jednostavno nisu vrijedne spomena jer su eto baš BEZVEZE.


Ali ova, ova je kremasta, a nije masna. Hidratantna je, a nije teška. I dolazi u prekrasnoj srebrnoj blještavoj tubici, u količini od ekonomičnih 25 mililitara, koji mi čak izgledaju potrošivo.
Iope Essential Tone & Wrinkle Care Eye Cream mi je baš eto, sjela.


Iope je inače korejski brend, i ciljana mu je skupina ekipa mallčice dubljeg džepa, od 25 godine pa naviše. Cijene su im relativno razumne; rekla bih da su u istom rangu kao Clinique (ne s "domaćim" cijenama, već onim američkim), ali ova kremica je čini mi se, ful jeftina, čak i za moje pojmove. Koštala me 14 $ kod provjerenog ebay sellera (f2plus1 / beautynetkorea) i prilično sam zadovoljna s tom cijenom za jednu OVAKVU okoloočnu kremu.


Kao što sam već spomenula, tekstura joj je vlo gusta, nimalo fluidna, čak nije ni gelasta, kakve korejske formulacije često znaju biti. Ali se upija, vrlo brzo, skoro instantno, te priprema moje podočnjake za posvjetljivač i/ili puder - savršeno. Lijepo ih nahrani, zagladi onaj odurni gris u najdubljoj točki, a vremenom sam primjetila da su dehidracijske linije pliće.


Iako mi okoloočno područje nije suho, previše kave i cigareta, u kombinaciji s ekstenzivnim grafičkim oblikovanjem i stresom i mojim optimističnim pogledom na svijet (volim smijeh i zajebanciju pa smatram da se smijem puno) uzrokuju smijalice, koje su potencirane općom dehidracijom (kao i mnogi, jednostvno zaboravil piti vodu, a tu je i klima). Zato mislim da dame sa suhim problemima ne bi previše ljubile ovu kremu, jer bi im možda bila prelagana; ali meni je eto, teksturom i finišem, savršena.


Mimičke bore tj. ona jedna-dvije duboke crte, koje su rezultat mog zanimanja + majčinstva, a koje sam zaradila u zadnje dvije godine, su još uvijek tu, i sumnjam da će bez nekog kliničkog zahvata. Nije da se pripremam na neke procedure, samo konstatiram da sumnjam da postoji preparat koji će to riješiti lokalnom primjenom.


Može se koristiti po danu i po noći jer nema SPF-a, a tako je i sama koristim, jer ne smeta mojem ekstenzivnom korejskom hidratacijskom layeringu. Iako obećava "posvjetljivanje", nisam primjetila taj efekat, iako su mi podočnjaci malo manje žuti nego inače - nemam hiperpigmentacije, samo one plućno-bolesničke, upale podočnjake, praćene tankom kožom, koji ponekad izgledaju ko da me neko prebio. Al nije. To je samo genetika.


Što se samog sastava tiče, čini mi se oke. Ništa revolucionarno. Silikoni, shea butter, niacinamid, glicerin... I hrpa onih koje baš ne razumijem što su. Problem je uvijek s korejskom kozmetikom što su sastvi često na faking jebenom korejskom, a CosDNA nije uvijek najpouzdaniji jer ga vode sami useri. Čekirajte sami LINK.
Sve u svemu, nije mi izazvala milije ni iritacije, ali to ste mogli i zaključiti iz svog ovog hvalospjeva.
Bio bi ovo još jedan dokaz da mi korejska kozmetika odgovara. Krema nije vrhunska, ali je korektna i konkretna, i daje mi sve što želim od okoloočne kreme.
Da li bih ponovila kupnju? Da. Ali sam ipak preavanturistički raspoložena i želja za retinolom je sve veća i veća, tako da bi uskoro mogla past neka Dermalogica (prema preporuci Dear Skin)... Ali da sam ziheraš i malo mlađa, ovo bi definitivno bila moja okoloočna krema od izbora.

3 komentara:

  1. Sve više i više i ja proučavam korejski kozmetiku.
    Volim pročitati ovakav post.
    I ja razmišljam o kupnji korejske kozmetike ali zasad samo BB kreme.
    Našla sam na ebayu po preporuci jedne blogerice pa sad čekam dan kad ću si naručiti.
    Ako imaš još sto "korejskog', samo pisi :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Ti si mi izvor svekoikog znja o "koreancima". Jako sam se zainteresovala, pa jedva cekam da sa sestrom sedenemo, "protamburamo" ove tvoje postove i narucimo nesto. Ova kremica zvuci bas kao za mene

    OdgovoriIzbriši
  3. Ti si mene zarazila korejskom kozmetikom i jedva čekam svaki tvoj novi post!

    OdgovoriIzbriši