četvrtak, 27. veljače 2014.

Rosal Classic krema oko očiju - recenzija



Nemam više zlaćanu kartonsku kutijicu, u smeću je odavno. Ako vas jako zanima kako izgleda evo je tu. Ubola sam je na 25% sniženju u DM-u oko prošlog Božića, skupa s gelom za umivanje. Ako se dobro sjećam, platila sam je oko 35 kn. Zbilja nisam imala nikakva očekivanja od ove kreme i nisam je planirala ni isprobavati a kamoli recenzirati. Kupila sam ju mami za probu, ali ona sustavno ignorira proširenje svoje kozmetičke rutine - ne da joj se. 

Nije da joj zamjeram, jer se ovo pokazalo kao ugodno iznenađenje. Isprva sam ju stavila par puta oko očiju. I rekoh, ajde, poslužit će dok mi ne stigne Dr. Organic paketić ili dok ne nađem neku alternativu Sticku Podočnjakoviću od Miyu (koji mi iz nekog razloga nije baš sjeo). Nije da imam iskustva s okoloočnim kremama, nije da smatram da su neophodne, ali eto, u zadnje vrijeme mi se tracka.





























Dolazi u maloj (uskoj) teglici koja se pokazala nepraktičnom, pogotovo ako imate velike prste (kao ja) i još k tome pokušavate uzgojiti nokte (kao ja). U posudici je 15 mililitara, i ne dajte da vas veličina posudice prevari. Samo pola je krema. Ostatak je, well, prazan. Sama ambalaža je od tvrđe plastike, i izgleda prilično jeftino. O samom Rosalovom vizualnom identitetu neću ni govoriti. Obećavali su onodar (devedesetih?) kad su uložili u produkt dizajn ambalaže za one svoje veće kremice (nažalost nigdje ne nalazim sliku). Kutijica je bila interesantna, onako obla, inovativna, kontrast mat prozirne plastike i modrog poklopca - sviđala mi se. Sjećam se i faze kad im je i Ira Payer napravila fini packaging. A da ne pričamo o prekrasnim i romantičnim povijesnim Nevinim klasicima, koje ste nedavno mogli gledati  u Muzeju za umjetnost i obrt u sklopu izložbe majstorice Marije Kalentić. Ono što sad imaju od ambalaže i vizuala je blago rečeno - mediokritetno. Vidi se da štede na dizajnu, što je tužno. Imaju zbilja dobrih proizvoda, od Clearface linije koju sam i sama koristila u mlađim danima, preko mog omiljenog svijetlo plavog balzama za usne u sticku (promijenio se s godinama pa sam razvila averziju prema njihovim balzamima), do ove kremice i spomenutog gela za umivanje. Nego da. Vratimo se na kremu-temu.


Kaže proizvođač da je to aktivna krema za njegu kože oko očiju. Dubinska njega protiv bora, za zrelu kožu i sve njene tipove. Okej moja koža možda nije još super zrela, ali je bome na dobrom putu. Kaže da ima i kolagena. Ublaženi tragovi umora? Da. Usporeno nastajanje bora? Možda. Dubinski i intenzivno vraća vlažnost? Da. Potpuno zaštićena koža postaje nježna, glatka i elastična? Pa, da. Savršena podloga za make-up? Možda nekim suhim ljudima, meni pak oh, no, no, no. Hipoalergeno? O da, lice uopće nije reagiralo na nikakav loš način, još su neki od stalnih problema nestali. Više u nastavku.


I tako sam jedne večeri ostala bez ijednog testera, bez ijedne kreme koju mogu stavit da si malo jače nahranim lice nakon cjelodnevnog makeupa i ekstenzivnog čišćenja kože. Inače ne trošim noćne kreme, već u tu svrhu koristim neku laganiju hidratantnu dnevnu kremu koja ne matira. Nakon katastrofe s LRP-om, odlučila sam riskirati jer ništa više ne mogu izgubiti, te sam nanijela ovu kremicu na cijelo lice prije spavanja. Miris je nježan, pomalo bapski, ali nije naporan i brzo nakon nanošenja nestaje. 


Ujutro se dogodio narodni preporod. Jest da se budim sjajna ko panceta, ali koža je nakon umivanja mekana i ne zateže, nema perutanja na kritičnim mjestima, nema začepljenih pora - definitivno je nekomedogena.

















Kremica je bijele boje, gusta je, pomalo ljepljiva i kolagenasta. Možda je ipak malo prebogata za moju masnu kožu, ali opet nije onako naporno, zagušljivo masna. I ono što sam upravo doživila maločas u kupaoni - maknula mi je miliu na oku, koju trpim još od prošlog proljeća! Upravo je izašla vani bez ikakvog napora/stiskanja/bušenja. Jednostavno sam je, pa ajmo reć - obrisala. Ne mogu vjerovati! Ta milia je u samom nutarnjem kutu oka, na gornjem kapku, i iako nisam zahvaćala cijeli kapak sa kremom (samo manji dio ispod obrve), nemam čemu pripisati ovo čudo koje se upravo dogodilo. S ushićenjem obznanjujem da je ovo apsolutni best-buy-ever. Hit godine!


15 mililitara je istinabog nešto što ću vrlo brzo potrošiti ovim tempom, ali obzirom na cijenu i redovite akcije po raznim prodajnim mjestima, ispada jeftinija od ljekarničkih brendova. 

1 komentar: