nedjelja, 21. rujna 2014.

Garnier BB Miracle Skin Perfector okoloočni roll-on - recenzija


Jednom davno, prije skoro godinu dana, naslijepo sam jednog krasnog zimskog dana kupila nekakav Garnierov roll-on za okoloočno područje, u Muelleru, prilikom jednog od naših posjeta kontinentu.
Tad sam bila pri kraju s mojim najdražim prikrivalom, s kojim mi nije trebao puder. Radi se o Anti Dark Circles korektoru, kojeg nažalost više NEMA. Pisalo se o njemu na Šminkerici - - > LINK

Tako da sam bila u potrazi za nečim sličnim, nečim što će mi dati tu laganu teksturu i srednje prikrivanje, tj. izjednačavanje tena na tim ključnim mjestima - tamo gdje se smrtno ozbiljno zombi plavetnilo podočnjaka spaja s mojim živahnim rumenim obraščićima.

Pa da kažem pokoju riječ o tim podočnjacima.
Oni su izraženi. Reljefni. Duboki. Mogla bi ih sakriti jedino da ih nečim zacementiram. Puni su sitnih milija. Plavkasto-ljubičasto-zeleni. Naslijeđeni od staroga. Koža je jednostavno tanja na tom području i kroz nju se nazire unutrašnjost. A nazire se i blaga hiperpigmentacija. Nije im uzrok nikakvo pomanjkanje nutrijenata, već jednostavno imam takvu građu lica, tj. okoloočnog područja. Uz to spavam rijetko. I malo. Pa se i time potencira njihov nezdrav izgled i vidljivost. Zbog visokog kontrasta i same fizionomije mi tako kapci bez šminke izgledaju natečeni, a oči male.

Vjerujte mi da nisam iskompleksirana svojim podočnjacima. Volim ih i ponosno nosim svakodnevno. Čak ćete me češće vidjeti bez šminke, kako njegujem ženstveni apokaliptični zombi look. Pogotovo u dane kad mi se ne da prati kosu i kad okrene na južinu, pa uz karakteristično raspoloženje nemam ni čiste odjeće u ormaru, jer se ništa ne može osušiti po toj vlazi.

Šalu na stranu, ipak našla sam proizvod sličan Anti Dark Circles korektoru, a to je upravo ovaj rollončić u tubici, od istog proizvođača.

Kako je kupljen davno, a na slikama možete vidjeti da je prilično pohaban od česte upotrebe, kutijica je odavno u smeću, pa sam morala surfati za dodatne informacije.

Tako na Garnierovim hrvatskim stranicama nisam naišla na ovaj rollončić, ali sam na stranoj adresi pronašla sljedeće informacije: "Ujednačava i zaglađuje okoloočno područje, točnije podočnjake." Kažu još da prikriva tamne kolutove, reducira pojavnost vrećica, da borice postaju manje vidljive, da iluminira i hidratizira. Ako vas zanima više, evo ima TU.

Isto tako kažu da dolazi u dvije nijanse, iskreno, ja to pri kupnji nisam znala, već sam mislila da je nijansa univerzalna, kako to često zna biti s ovakvim proizvodima koji obećavaju lagano prikrivanje i ujednačavanje tena, pa sam uzela prvi s police. Svakako nisam fulala, jer mi nijansa koju sam uzela savršeno odgovara.

Tako da vam nažalost ne mogu reći koju nijansu ja imam, ali računajte da mi pri kupnji pudera i sličnih stvari uvijek pripadnu neke srednje, ne-svijetle nijanse (uvijek "medium"), tako da bi ova mogla biti druga po redu, tj. tamnija :)


Isprva sam bila prilično razočarana. Nije se ponašao onako kako sam očekivala (kao spomenuti Anti Dark Circles) i nijansa mi se doimala suviše rozom i hladnom za moj narančasto-žuti ten. Uz to i slabije prikriva od spomenutog, pa je stajao, zaboravljen, nekorišten, vukao se po ladicama, dok ga prije par mjeseci nisam ponovno našla pri jednoj inventuri i otkrila toplu vodu :P

Dakle, ovo je super stvar i preporučujem ga svakome. I najrađe bi ovdje završila recenziju jer se nema što puno više za reći o tome. Međutim ne ide to tako :)

Ide nekako ovako.

Gariner BB Eye Cream Roll-on Skin Perfector dolazi u tubici od 7 ml. Tubica je bežaste boje, grafički oblikovana u skladu s cijelom njihovom BB linijom. Na vrhu tubice se nalazi metalna kuglica, koja po meni nije ništa specijalno, taj efekat hlađenja me ne oduševljava i definitivno nije presudan za odluku o kupnji nekog proizvoda. Za takve stvari postoje zamrzivači, klima uređaji, hladni tuševi, mentol bomboni i slično.

Sistem doziranja je odličan. Pri "rolanju", na koži se pojavljuje trag okoloočne BB kremice (na slici lijevo), a ako se tubica malo stisne, pastozni nanos je zagarantiran (na slici, desno). Nema šanse da pretjerate s količinom proizvoda - ukoliko ga izađe pinku više, lako ga je ublendati u ostatak lica, čak i ako nijansa nije 100% pogođena, zbog njegove slabe pokrivne moći.


Inače, mrzim korektore. Mrzim kremaste stvari na licu. Imam masnu kožu i ne treba mi još nekoliko slojeva fasade uz sav taj sebum. I još njihovo nanošenje. Prstima, kistom... Pa pranje tih kistova... Prstiju... Pa fiksiranje tih korektora koji se nemilice uvlače u borice. I tako dalje.

Ovdje toga nema. Tekstura ovog korektora - jer on to u svojoj suštini jest (iako to nije LOL) - je izrazito rijetka i lagana, ali nije skroz tekuća. Jako se lako nanosi direktno iz tubice, i uz minimalno tapkanje kažiprstom on je na mjestu. Izblendan, suh i fiksiran.

Ne uvlači se u borice, i nije mu potrebno dodatno fiksiranje - iako se pri znojenju i nakon nekog vremena suptilno i neprimjetno uvuče u neki dublji pregib. Perfekcionisti i ziheraši će stoga možda ipak poželjeti nanjeti nanogram nekog pudera (sigurno je sigurno). Ja to ne radim. Kad posumnjam ili primjetim da se to možda dogodilo, jednostavno ga obrišem rukom, jer ovo nije kamuflaža, ono nije ni korektor, iako ga je moguće nadograđivati zbog svojeg brzog sušenja i "blendivosti", ali to će biti moguće samo i isključivo u slučaju da vam je nijansa 100% pogođena.

Ovo je zapravo posvjetljivač, ujednačavač, ublaživač.

Ovaj roll-on vam neće prekriti podočnjake, ali će uistinu osvježiti ciljano okoloočno područje.

Prilažem i dokazni materijal, uz ispriku za nepočupane obrve - prije (slika gore) i poslije (slika dole).


Kao što vidite - ništa revolucionarno, ali opći dojam je svakako unaprijeđen. Pogled je nekako svježiji i odmorniji, a podočnjaci su definitivno manje uočljiviji i ujednačeni s ostatkom lica.

Ukoliko imate zahvalan ten, koji ne zahtjeva velike korekcije i/ili nanošenje podloge, ili samo želite sakriti činjenicu da spavate vrlo malo, i/ili ste jednostavno u žurbi - zahvaljujući jednostavnosti aplikacije, imate gotovu podlogu u svega par sekundi.

Tako mi je i samoj - cijelo ljeto. Jednostavno nemam volje za puderom, koji će se iovako-ionako razmuljati pri prvim zrakama sunca. Stoga nanosim ovaj roll-on na okoloočno područje, i nastavljam s malo neutralnog sjenila, eyelinera i malo vodootporne olovke na obrve. Uz to obavezno ide nekakav ruž, i to je to. I što je najvažnije - ne izgledam kao plućni bolesnik :)

Još par stvari primjećujem nakon nekoliko mjeseci skoro-pa-svakodnevnog korištenja - ne isušuje okoloočno područje; štoviše, usudila bih se reći da ga čak i njeguje (hej, pa ipak nosi BB oznaku!). Zimskih mjeseci ga nisam koristila, i tada mi je spomenuto područje bilo suše, nego sada. Vrlo je ugodan i lagan za nošenje, te se s lakoćom skida uobičajenim postupcima, što će reći da nije vodootporan.

Inače tubica sadrži 7 ml, i ja sam je onodar u Muelleru platila cca 80 kn.

Slažem se, skup je to sport, ali meni ova tubica vrijedi više od svih korektora koje imam zajedno. Upravo zbog solidnog prikrivanja, jednostavne upotrebe i efekta koji ostavlja na mom licu. Vrijedi svake proklete lipe.

Inače, nakupovala sam se ovo ljeto korektora (Artdeco, Illamasqua, Bourjois, itd.), i sad kad zahladi ih planiram istestirati. Da li bi vas zanimala neka usporedna recenzija?

Jeste isprobali ovaj Garnierov roll-on? Da li ste ga viđale u zadnje vrijeme po dućanima? Bojim se ponavljanja povijesti, moram napraviti zalihu! :D

Broj komentara: 7:

  1. Ja sam posle ovog teksta uočila jednu potpuno novu dimenziju mojih podočnjaka :D
    Nisam viđala ovo roll-on-če kod nas po drogerijama, pa se nadam da nam tek stiže. Rado bih ga probala pošto imam vrlo slične podočnjake i probleme sa korektorima kao i ti.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da potenciram dimenzionalnost podočnjaka :D Ako su oči prozor duše, onda su podočnjaci njena dubina hahahaha XD
      Ako naiđeš na njega i imaš viška novaca, toplo ga preporučujem. Neće napraviti čuda, ali zbilja krasno "odmori" oči i njeguje to područje, a nije mastan <3

      Izbriši
  2. Nisam isprobala niti BB kremu niti roll on, a i čini mi se nekako da to nije za mene... :D Srećom zasad nemam nekih problema s podočnjacima, udubinama i sve te šeme za koje se nadam da će me zaobići ili barem ostaviti na miru za što duži period :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. BB krema je totalni šit, kažu da je za masnu i mješovitu kožu, ali ja prosijam par minuta po nanošenju... Ako nemaš podočnjaka, onda si prava sretnica, i uživaj u svojem bezpodočnjaštvu! #maloljubomorna <3

      Izbriši
  3. Sram te bilo nepocupana se pokazivat na blogu :P zgodan korektorcic cini mi se, al mi se ta kuglica ne svidja pretjerano

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. A šta da radim s tim mojim atavizmom od obrva LOL XD
      U čemu je problem s kuglicom? Ja sam baš onak, indiferentna u pogledu nje hahaha :D

      Izbriši
  4. ne znam ne volim ih pretjerano preferiram one stopalaste aplikatore

    OdgovoriIzbriši