subota, 21. veljače 2015.

Liebster blog award! x3

Došlo je i do toga; tagiralo me :) A bila bih nepristojna odbiti odgovoriti na par intrigantnih pitanja, uz to, nominatorice su mahom krasne i divne žene, koje rado čitam i volim. 

Marijana kuriozno pita:
1. Cipele na petu ili ravne cipele?
U principu na petu. I to platforme. Prije bih uvijek birala isključivo ravne šuze, ali kako vrijeme ide, volim da me malo "dignu", a i leđa me manje bole :)
Iako i dalje nosim ravne, jer je teško naći ženski model broja 43 i da su još k tome lijepe i udobne i da mi se sviđaju. Volim Fly London šuze, pogotovo ljetne platformaste modele, ali i Birkenstockice, uvelike ih zagovaram jer su prokleto udobne, iako su modni stavovi oko njih podijeljeni. I još ako su u nekoj kretenskoj boji, još bolje!


2. Što biste prvo kupile parfem ili puder za lice?
Parfem. Jer sam pri kraju Karme, a nakon toga ne znam šta ću :(

3. Imate li svoj najdraži broj?
Devet. Ne znam zašto. Nema veze s numerologijom. Tek toliko. Kul mi je taj broj. Volim i jedan. Ha. Blesavo, znam.

4. Kratka ili duga kosa?
Kratka, uvijek i vazda. Duga me nervira, dlaka bude posvuda, feniranje traje vječno, i još k tome mi očajno stoji. Što kraće to bolje. I to po mogućnosti neka James Dean frizurica.

5. Koji je vaš tip muškarca?
Bradati-drvosječa tip. I da ima veliki nos. U principu, to bi bio moj muž, da. 


6. Klape ili folk glazba?
Ako se na "folk" misli na "cajke", onda svakako klape. Ali ako se na "folk" misli kao na neki indie bend koji u postavu ima violinice, bendžo, harmoniku i sl. onda definitivno folk rock, npr. Beck Hansen, ili još bolje punk folk wellness, točnije, voljeni mi Brkovi <3

7. Volite li više vidjeti muškarca u odijelu ili u trapericama?
Iskreno, ne znam. Zapravo nijedno ni drugo. Ja sam više tip za casual lanena odjelca i fine košulje, ili pak druga krajnost - dugi crni kožnjaci.

8. Torta ili sladoled?
Sladoled. Ne volim klasične torte. Ali ako je cheesecake u pitanju, onda možemo razgovarati :)

9. Jeste li u srednjoj školi voljeli matematiku? Zašto?
Ne. Zato jer sam likovnjak-praktičar i ne volim kad me se tjera da nešto bubetam bez da pojma imam čemu to služi. Za to krivim kurikulum, ne matematiku kao gradivo. 



10.  Tuširanje ili kupanje u kadi?
Uf, kakvo je to pitanje, pa kupanje u kadi naravno! S litrom mlijeka u vodi, a ako je kada dovoljno velika i s mužem. I nekim mirišljavim glupostima. Ima jedna scena iz kultne serije "Dražesni pupoljci svidanjski" kad Ma & Pa Larkin sjede u kadi i jedu piletinu s džemom. Eto to. <3
Nažalost, trenutačna kada nam je premala, a vremena nemamo, pa se uglavnom tuširam. Stojećki. Ko neki klošar :( 
11. Televizija ili kino?
Televiziju ne gledam zadnjih 10 godina, iako je zadnje dvije nužno zlo; ali samo i isključivo za crtiće :) A kino ne volim jer sam prisiljena gledati film koji će mi možda bit katastrofa. Zato najviše volim (kad stignem) s mužem se uvaliti na kauč i streamati serije uz kokice. Ja sam totalni tip od serija. Za dugometražne stvari uglavnom nemam koncentraciju i zaspem nakon 20tak minuta.

Saša pak želi znati odgovore na sljedeća pitanja:
1. U kojoj bi stranoj zemlji najradije živjela i zašto?
Na Korčuli? Ali to nije strana zemlja. Mada iz trenutačne perspektive izgleda daleko kao Kina. Koja je drugi izbor. Zašto? Jer je fascinantna. I tako prokleto drugačija. Povijesno, kulturno, i ono najvažnije - gastronomski. 


2. Imaš li kućnog ljubimca? Ako imaš, napiši nešto o njemu. :)
Imam dvogodišnje dijete. Jel se to računa? :D

3. Koja su tvoja tri najdraža tekuća pudera?
Nažalost ih nisam puno isprobala, ali sljedeća dvojka mi je prirasla srcu - Revlon Colorstay za masnu/mješovitu kožu i Catrice All Matt + <3

4. Voliš li više nude ili intenzivne ruževe? Navedi nekoliko najdražih.
Intenzivne, duuuh! Makeup Revolution Wow! Stick u nijansi Atomic, Golden Rose Velvet Matte 24 (obadva su narančasta), Illamasqua Apocalips (pastelno tirkizni), Makeup Revolution tekući mat ruž u nijansi Vamp (crno-ljubičasti) i ... jel moram dalje? Nećemo nikad!!!

5. Jesi li ikad imala neku ludu/neobičnu boju kose?
Oh how yes no. Tirkiznu prošlo ljeto, a bilo je tu pink i pastelno roze na faksu, narančaste i crne prošarane vatreno crvenom tijekom srednje... Bilo je svega i svačega :D Planiram modru uskoro, kad skupim snage i hrabrosti :D


6. Kada je i kako počelo tvoje zanimanje za kozmetiku?
Rano i logično... Obožavala sam se šminkati "za maškare", ono, zombi style, SFX, vampiri i to. I uvijek sam se palila na alternativu i teatarski makeup. A onda smo na faksu imali fotografiju i film, pa smo se naslikavali u studiju. Pa sam malo bila gotičarka. Pa me jedno vrijeme nije bilo briga, a onda sam se jednog dana, godinu dana nakon poroda pogledala u zrcalo i zaključila da bi se stvarno mogla nekad malo i našminkat. Sve ostalo je povijest i tu je na blogu :)

7. Ljetovanje ili zimovanje, more ili skijanje?
Ništa od toga. Mrzim ljeto, ne volim snijeg. Ja bih ovdje najrađe odgovorila "južinanje". Obožavam kad dere jugo i kad pada ona grozna kiša, a ja crtam sa šalicom kave u blizini. Aaaaah. Ali ako moram odgovoriti, onda da, ljetni praznici. U Veloj Luci; cvrčci i spaljeni mediteran. Borovi, mrkinte i žali. Ježine, lumpari i ogrci. Kap vina, zrno soli. I nešto za na gradele. 


8. Koje ti je žensko, a koje muško ime najljepše?
Uh. Koje neočekivano pitanje. Hmm... Muško ime je lako za odabrati, Franko! A žensko... Aaaaa... Nemam pojma. Najljepše ne mogu odabrati, al su mi kul unisex imena; Vanja, Matija i tvoje, LOL Saša :D

9. Znaš li/voliš li kuhati?
Itekako. Štoviše, donedavno sam pisala i food blog, ali su mi uslijed trudnoće porasli žučni kamenci, pa sam taj organ morala odstraniti, pa više nemam entuzijazma. Niti malo. A obveze su me primorale da kuham radi potrebe, pa se gušt nekako izgubio. A sin mi je izbirljiv i jede ko mali ptić - ne znam na koga je pošao, jer smo Žmu i ja pravi gurmani (hrana nas je i spojila). No kuhinja je skoro pa gotova, i samo je pitanje trenutka kad će oživjeti moj kulinarski žar :) 


10. Kada bi dobila priliku postati dio tima nekog kozmetičkog branda, koji bi brand odabrala?
E da sam ovo pitanje dobila prije par mjeseci, rekla bih Illamasqua, bez dileme. Ali nakon što sam se opekla s par proizvoda, više ne znam. Izgubljena sam i tužna bez te institucije omiljenog branda :( 


11. Imaš li girl crush iliti tko je najljepša žena na svijetu? :)
Imam ih nekoliko, jedna od njih je stanovita prekrasna Edina (ako čitaš, pusu šaljem <3), zatim najdivnija pirserica Irena (Octopus Piercing), a bez srama priznajem da je među njima i divna Variola :D Scenu više ne pratim skoro-pa-uopće, pa su sve "slavne" dame na koje se palim već u poznim godinama (Shirley Manson, Debbie Harry, Kim Deal, Kat Von D, Anjelica Houston, itd.).

Ivanu pak zanima:
1. Koji dio šminkanja najmanje voliš, a koji najviše (npr. stavljanje sjenila, rumenila)...i zašto?
Zapravo u svemu podjednako uživam, ali sjenčanje i stavljanje ruža su u vrhu. A ono što me naprosto, da prostite, JEBE, jest stavljanje umjetnih trepavica. To me ubi, čovječe. S parcijalnima nemam problema :) 
2. Kada bih birala da su ti nokti cijelo vrijeme nalakirani u crvenu boju ili klasični 'french' , što bi odabrala?
Crveno, jer je klasični frenč tako nekako pičkast i bljeah. Nije da ga ne volim vidit na drugim ljudima, i zapravo nemam ništa protiv toga, al meni je crveni lak neutralan i univerzalan kao što je i frenč. A ako bi ja mogla izabrati boju, onda bi to bila CRNA. Crni sjajni lak, uvijek i vazda. Ou jea. 
3. Tvoj najdraži makeup brand drogerijskog ranga je...i zašto baš taj? :)
Ako se tu misli na drogerije kao dm, kozmo i sl. onda ću morati reći Essence. Iako imaju dosta failovitih proizvoda, uvijek me nanovo i iznova oduševljavaju limited editionima i ogromnom izboru svakakvih ludosti, od crnog ruža, preko super rumenila, gelova za obrve... Jako su "in" što se trendova tiče, što stilski, što namjenski, i super su za isprobavanje raznih tipova proizvoda.  
4. Klasičan neutralni look na očima ili opaki smokey eye? :D
Neutral, neutral, all the way. Iako bi voljela nekad smokeati oči, moje su male i postavljene jako blizu, podočnjaci do brade. Pa sa dimom na očima izgledam k'o panda. A još kad moji masni kapci pročnu seliti sjenilo i olovku na obraze i sljepoočnice, to bude sve samo ne opako :D 

 Shpeksyy voli ovu fotku ;)

5. Košulje ili majce sa ludim printom?
Majice s printom, kakvo je to pitanje :) Ali u kombinaciji s nekim fensi sakoom. Corporate punk, hell yeah <3 
6. Koji žanr glazbe najviše slušaš?
Uh. Da krenem temeljito odgovarati na ovo pitanje, to bi potrajalo. Pa ću reć da sam stara rokerica :) U zadnje vrijeme sam izvlačim stvari iz naftalina, pa nanovo otkrivam Cavea.Što bit to bilo? Rock balade hahaha?


7. Preporuči mi neki dobar film...ili filmove :D
Evo, svi filmovi John Watersa. Počni s nečim lakšim, recimo "Serial Mom", pa "Dirty Shame", "Cecil B. Demented", pa onda ako ti se dopadne, već ćeš sama znati dalje :P
8. Od čega se sastoji tvoj najdraži ručak?
Parmigiana di Melanzane, popularno znan kao Parmigianino. To je kompletan obrok, a sastoji se od patlidžana tj. balančana, parmezana i salse od pomadora. A zbog svekrve mi je omilila i kontinentalna hrana, pa recimo OBOŽAVAM krpice sa zeljem <3

 
9. Najdraži desert?
Sendvič od pršuta u domaćem kruhu :P 
10. Koje je tvoje najdraže mjesto (u Zagrebu ili u mjestu kojem živiš) za provod, kao za tulumarenje? :D 
Meh, odavno sam ispala iz tog filma. U Zagrebu sam se najbolje provodila na placu na Kvatriću u subotu ujutro, a u Dubrovniku mi je najbolji provod popit kavu u hladu Sesamea.
11. Koje osobine najviše cjeniš kod ljudi ? :) 
Smisao za humor i lojalnost...
Neću nikoga tagirat, sve ste već bile tagirane :P
Meni su ovi tagovi strašno zabavni, ali nisu lagani! 
Stoga, počivajte u miru ovo subotnje popodne, a ja se bacam na pisanje obećanih recenzija!


Broj komentara: 7:

  1. Placem od srece, ja sam mislila da sam jedina na svijetu sa velikim stopalima, kao prokleti hobit :D
    A gle varikina majicu <3 a brkovi ^_^
    Maleni ti je stvarno pravi slatkis.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. A još su mi noge narasle u trudnoći, i sad umjesto optimalne 42-ojke (nekad 41, ovisno o modelu, to je bio jackpot), sad kad uđem u dućkas odma s vrata vičem 43?! Jel ima BILO ŠTO 43?! Zadnje sam kupila muške cipele. Ovo više nema smisla.

      Izbriši
  2. Ou jea odgovorila si :D
    Kaj se tiče prijedloga filmova, to ću razmotriti isto kao i Parmigianino koji izgleda svjetski.
    U 'Sezamu' smo već dogovorile kafu kad ti jedan dan dođem u DBK i naravno okinut selfie na Orsuli.
    <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Trebalo mi je, al odgovorila sam :)
      Waters je genijalan lik, i ja ga obožavam, ali nije baš lako štivo za osobe nenaviknute na... hm... taj tip režije, da se tako izrazim :)
      ...I štošta još! Samo više jednom dodji! :D

      Izbriši
  3. Joj obožavam kad se skupi tih tagova pa pol sata čitam nečije odgovore :D Zakon!
    Ja sam mrzila svoje ime kad sam bila mala, a sad mi je baš kul :o)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :D Saša je zbilja kul ime, i u ženskoj i muškoj varijanti. Milo mi je da si se zabavila :D <3 i fala na tegu!

      Izbriši
  4. provod u Sesama XD a bome nije losa opcija :) ne bi se bunila na kavicu u gradu sad :)

    OdgovoriIzbriši