subota, 27. veljače 2016.

Shiseido Sheer Mattifying Compact - recenzija


Kad već mlatimo po azijskoj kozmetici zadnjih mjeseci, ajmo malo u Japan.
O Shiseidovom asortimanu ne znadem puno, jer oba Shiseido proizvoda koje posjedujem su kupljena na impuls, u hipu imanja nešto love potencirane žudnjom za nekim haj-end komadom kojim bi obogatila svoju kolekciju, odnosno pronašla nešto što bih često koristila umjesto da gomilam promašaje po ladicama.Tako mi je u ovom slučaju fakat nedostajao puder u kamenu. Shvatila sam da od srednjoškolskog Creme Puffa nisam imala pošten puder u kamenu. Ne kažem da je Creme Puff bio pošten, ali sam ga koristila, pa reko ajmo probat opet.
Načelno više volim tekuće pudere, ali mi se učinila zgodnom pomisao da bi samo nanošenje pudera moglo biti brže i s manje nereda.


Pakiranje je divno, klasično, svojstveno za sve Shiseido dekorativne proizvode u panovima. Simpl, crno, kompaktno, kvalitetno, sa suptilnim reljefnim pečatom. Dimenzije je Sleek-ovih Blush by 3 rumenila, odnosno UD Naked Basics paletica. Pričam ovo jer svo troje koristim za "everyday" makeup, pa mi se zgodno naslažu jedan uz drugi, bez prevelikog iskakanja iz formata, a ja to cijenim.
Možda bi ovdje bilo zgodno napomenuti da se casing kupuje odvojeno od refillla. Smatram da je i to vrlo praktično, jer svi Shiseido kameni puderi dolaze i istom formatu; pa ako se nakon ovoga odlučim za isprobavanje nekoje druge verzije, kutijicu već imam, i samim time me puder košta nešto jeftinije.
(kutijica je cca 120 kn, refil je 270, ili tako neš; ja sam kupovala kad u Martimexu, na popustu od 30%)

Više se ne sjećam gdje se dobiva spužvica. Morat ću malo pronjuškati.


U vrijeme fotkanja sljedeće fotke, spužvica je bila taman pred pranje. Moram primjetiti da je to vrlo funkcionalna spužvica. Vrlo lijepo nanosi i blenda puder po licu, i također se vrlo lijepo i brzo pere, a bome i suši. Načelno ju perem nakon 6-7 korištenja, i definitivno je izdržljiva. Nakon evo već nekih 10ak pranja, vrlo se dobro drži. Nije da mi je to neki kriterij, ali svakako doprinosi općem dojmu.
A šta da vam kažem o samom puderu? Evo ne znam.Namjenjen je masnoj koži, i je vrlo jasno odmah po nanošenju, zvog njegove izrazito mat završnice. I tu matiranost drži, jako, jako dobro, dugo, dugo vremena. Možda je malo brašnast na početku, što vrlo dolazi do izražaja ako su mi karakteristični komadi lica dehidrirani (obrazi uz nos), i ako ste umjereno do jako dlakavi po licu (kao ja). No ni to me ne smeta, jer uz malo fiksatora ili neku laganu maglicu (termalna voda, hidrolat u spreju, hidratantni toner...) prašnost se anulira, uz održavanje mat finiša minimalno 6 sati.

Tekstura mu je iznimno fina i baršunasta, a prekrivanje solidno za jedan puder koji u nazivu ima "sheer". Vrlo je ugodan na licu, lijepo se, i što je najvažnije BRZO se nanosi. U svega par sekundi imam ujednačen, matiran ten, bez prljavih ruku koje moram prati, i bez područja na licu koja obavezno moram fiksirati.
Doduše, malo su me zbunile nijanse. Ova moja, I20 je NAJSVJETLIJA u ponudi, što me zapanjilo, jer ja NIKADA NISAM NAJSVJETLIJA NIJANSA U PONUDI.

E sad... Najveći problem s ovim puderom je njegova nemogućnost popravka nakon tipa 5-6 sati, kad izupija svu masnoću. I tad je on relativno mat, ali se počinje rastapati i "cakeati", pucati i nadasve čudno izgledati. Ono, izgleda nekako iznošeno. I kad ga pokuašam nanjeti ponovno, u intimnosti nekog toaleta, spužvica samo razmrljava stari puder na koji se novi puder lijepi i izgleda UŽASNO.
Ne znam kako bih bolje to opisala.
No unatoč tome, ne mogu reći da ga ne volim. Jer ga volim, prilično jako, iz nekoliko razloga, koje navodim u nastavku.Pošto se šminkam na kraće periode (uglavnom sastanke, posjete institucijama i radne kave) koji traju u prosjeku 3-6 sati, trajnost ovog pudera mi ne predstavlja problem. Fakat mi je OK imat ga na licu, jer je lagan, ugodan i prozračan, a unutar navedenog perioda, drži me lijepo matiranom i zgodnom.
Nanosi se brzinski i skraćuje mi vrijeme šminkanja za desetak minuta, što je značajno - ostavlja mi više vremena za recimo, nanošenje tuša, kojeg sam prestala koristiti nauštrb postizanja savršene podloge. Uz to se ne tranferira značajno unutar prvih par sati, što ga čini pogodnim za npr. šalove.


Na kraju ću ipak zaključiti da sam zadovoljna. Ovo je zbilja solidan puder s kojim nemam masnih problema, iako mu je trajnost ograničena. Stoga ga volim svakodnevno, jer mi omogućuje odličnu podlogu koja traje točno onoliko vremena koje mi treba da traje.

I ispričavam se na sežuranom prstu na gornjoj fotki, LOL. Ruke su mi presuhe, ali opskrbila sam se hranjivim kremicama i rukavicama, pa ćemo i to riješit ;)

0 komentari:

Objavi komentar