ponedjeljak, 21. ožujka 2016.

Aura Glorious Cheeks Golden Spice Highlighter - recenzijičica + usporedbica


Ajmo malo nazad na Balkan. Aura je već neko vrijeme dostupna u lijepoj našoj, svi su popižđeli za mat ruževima (i oni su u pripremi, ali pomalo), a ja ću eto danas pričat o hajlajteru. Nego!


Kupila sam ga u Tivtu prošle godine, uz još par Aurinih stvarčica, kada još nije bilo naznaka da će dolaziti kod nas. U ponudi je bila još jedna nijansa, nešto tamnija, toplija i brončanija.


Neću se puno osvrtati na ambalažu - korektna je, iako sumnjive izdržljivosti, ali za te pare skroz u redu. I vizualno, općenito, ostavlja dobar dojam.


Sam sheen koji daje je zgodan. Šampanjasto bežast, naginje malo na rozo. Ali malo - više je topao i zlaćan, nego roz i hladan. Ako vam to išta znači.


Pri nanošenju praši na sve strane, pa treba opreza. Na svu sreću nije jako pigmentiran i sjaj mu je suptilan, pa nećete izgledati kao disko kugla ako prećerate.


Nisam baš konstruktivna s recenzijom, jer nemam što puno reći (obzirom na vrlo kratak period testiranja), pa ću vam ga usporediti s moja dva ljubimca iz iste kolorističko-sjajolike kategorije šampanjasto-kožnih hajlajtera - The Balm Mary Loumanizerom i Makeup Revolution Radiant Lights Exhale.


Aura tako dolazi u najmanjoj i najbanalnijoj kutijici, male površine i bez zrcala; ali to nije neki veliki minus po meni.


Što se same teksture tiče, neđe je između po finoći i mekoći - mekši je od MUR-a, ali tvrđi od Mary Lou. Pigmentacijom, odnosno sjajosnom moći je daleko najlošiji i najpraškastiji od ova dva. Kao što se da primjetiti, također je i najtopliji i najtamniji od ostalih.

Aura - Mary Lou - MUR

Sjaj mu je ponešto manji, iako lijepo osvježava lice - suptilno, iako u sebi sadržava nešto krupnije čestice sjaja, pa je donekle i "gritty" - za razliku od Mary Lou i MUR, koji su vrlo fini i svilenkasti. Malo se i "cakea" kako dan odmiče, ali za razliku od Mary Lou, ne naglašava (puno) proširene pore i nepravilnosti (manje je sjajan).

MUR - Mary Lou - Aura

No najvažnija stvar ipak jest ponašanje na licu tijekom dana. A ono je loše. Jako. U usporedbi s ostatkom, Aurin highlighter je mastan i nepostojan, kliže i ostaje po mobitelu/jakni/svemuostalome.
Pobjednik među hajlajterima i dalje biva bijeli Shiseido (neusporediv), nakon kojeg odmah slijedi MUR Radiant Lights Exhale (definitivno best buy, uz njega vam ne treba Mary Lou; nije dupe, al bolje izgleda na starijoj koži - o tom po tom u recenzijici Mary Lou, koju spremam uskoro)


Ergo, nije sranje, al nije mi se ni svidio, za razliku od rumenila koje sam dobila u Tester Box-u, koje je vrlo odlično (eto da ne budem baš totalni partibrejker).

Broj komentara: 5:

  1. Volim tvoju iskrenost i kriticnost <3 Imam njihov highlighter u drugoj nijansi, ali dijelimo dojmove, pozz od Maje sa Sminkoholicarki

    OdgovoriIzbriši
  2. Šteta za Aurin, preskočit ću ga, MUR ću kupiti nekada kao i Mary Lou :)

    OdgovoriIzbriši