četvrtak, 20. veljače 2014.

Afrodita Oil Control Serum - recenzija



I ja sam ovaj serumčić ubola na onoj davnoj akciji. Ne sjećam se točno, mislim da sam ga platila 40tak kuna. Od tada ga koristim svakodnevno i u ovih par dana koliko sastavljam ovaj post sam ga i potrošila. Oduševljena i uvjerena u njegovu učinkovitost, odlučila sam javno podjeliti svoje dojmove.


Nekad davno, u studentskim danima sam koristila jednu sličnu stvar, od Garniera. Mislim da je bio iz linije Pure&Clean, nisam sigurna kako se točno zvala. Bila je to tubica, nježno plave boje, sa istim takvim sadržajem. Također je matirala, ali je bila nesnosno agresivna, alkoholna i shodno tome peckajuća. Sjaja nije bilo, ali se koža zatezala i perutala nakon dužeg korištenja. E, ovo je totalno druga priča. Lice ne zateže, ne ljušti se, nema peckanja. Koža je mekana i baršunasta, a bez sjaja. 

"Nekomedogena receptura smanjuje zatvaranje pora i djeluje blago antibakterijski. Amazonski kompleks dokazano smanjuje nastajanje prištića i potkožnih mitesera. Uravnotežuje kožu koja postaje lijepa, čista, bez masnog sjaja. Njeguje i usporava prve znakove starenja."

WTF is amazonski kompleks?
Nemam pojma, ali nakon dobrih 2 mjeseca skoro svakodnevnog korištenja, ne uočavam niti jednu lošu stranu ovog proizvoda.  Ne bih ovo nazvala serumom, više matirajućom dnevnom kremom. Definitivno nije komedogena, lice mi je čišće nego ikad. Njeguje i to prilično dobro, iako mi ponekad dođe da si malo jače nahranim lice uvečer.
















Blijedo limun-žute boje, gelasto-kremaste teksture, jako se brzo upija, i instantsno matira. Po nanošenju lice je suho, al ne isušeno, već baš, super nemasno. Intenzivnog je mirisa, ali on ne traje dugo i zapravo je ugodan i osvježavajući, iako nije tipičan "kremski" miris. 

Pakovanje je skroz korektno i kvalitetno, što se samog mehanizma tiče. Jedan stisak je dovoljan za cijelo lice, i evo, dura već 2 mjeseca uz skoro svakodnevno korištenje. Ipak, Afroditin vizualni identitet mi nikad nije baš sjeo. I sad nedavno su napravili kao luksuzniji rebranding, što novim formulacijama što samim packagingom. Ova Afroditina silueta i taj nekakva serifna tipografija u logotipu mi nikako ne sjedaju. Jasno mi je da žele komunicirati tradiciju i dugovječnost brenda na policama dućana, ali ne nude nikakav pomak, već samo sjajnu (srebrotisak) ambalažu. Doduše, možda to rade strateški, mijenjanje vizualnog identiteta provode postupno, da ne bi šokirali vjerne kupce kojima su već pozicionirani u svijesti. Ima logike. Enivejz, da skratim, dizajn mi je bljak. 

Sve u svemu, odlična kremica za sve nas masne i sjajne. Istina, nisam isprobala puno krema ovog tipa, ali Afrodita Oil Control serum ne isušuje nimalo, matira, hidratizira i odlična je podloga za makeup. Best buy!

Broj komentara: 11:

  1. u totalnom sam šoku, imam masnu i sjajnu kožu, ovaj proizvod mi je užasan - apsolutno je grozan. ne isušuje, da, zato što me zamasti kao da sam se prekrila svinjskom mašću! ne matira niti malo (makar, možda funkcionira za one sa suhom kožom, ne znam, moja koža je masna). a kao podlogu za šminku je ne mogu koristiti jer bi mi se sve slilo s lica. čudno mi je da ti odgovara, meni je ovo najgori proizvod koji sam probala u životu. hehe različite smo. ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. to da smo svi različiti jest činjenica, i zato je kozmetička industrija u stalnom usponu, hehe :D evo ja riječi nemam koliko me spasila ova kremica, jer većina tih komercijalnih "anti-shine" proizvoda sadržava NaOH koji mi doslovno SPALI kožu. Moja je koža također masna, ali zimi mi se vršci obraza (zapravo šire okoloočno područje) znaju malo isušiti. I muku mučim s dnevnim kremama i puderima koji klize s lica, a kad koristim dotičnu kremicu, prođe i po tri-četiri sata da se ne zasjajim. Lijepo zategne kožu, i odjećam se ful "čistom" :D Toliko mi je super da sam pri kraju druge bočice. Što drugo da kažem nego da mi je žao što ti ne paše :(

      Izbriši
    2. ma glavno da je nekome dobra! ;) ja još uvijek tražim onaj 'it' proizvod koji bi me potpuno oduševio....

      Izbriši
    3. Ja sam kupila kremu Afrodita OIL CONTROL i oduševljena sam.
      Imam jaaaaako masnu kožu i moram priznati da mi ova kremica super paše, prije sam koristia NIVEA Aqua Effect ali mi nije baš pasala, lice mi je po njoj bilo dosta masno!

      Izbriši
    4. Eto baš mi je milo da se našao još netko kome je pomogla :D meni niti jedna druga krema koja obećava "matiranje" nije ni blizu pomogla kao ova.

      Izbriši
  2. Nisam koristila ovaj proizvod, ali ću kupiti obavezno!

    OdgovoriIzbriši
  3. Sada si i mene zaintrigirala. Morat ću ga nabaviti kada potrošim trenutni Balein serum. :) Hvala ti na ovoj recenziji. Već duže vrijeme pokušavam prigušiti masni sjaj što mi i ne uspijeva baš. ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Evo imaš moje tople preporuke, ali odmah te moram upozoriti da nije čaroban LOL :D samo je jedan od (naj)boljih od tog tipa proizvoda koji sam isprobala. Ja trošim drugu bočicu, i zbilja mi balansira T zonu kad ga redovito koristim. Za večernju hidrataciju, kad ti masnoća nije toliko bitna, preporučam ti isto od Afrodite, Hydra Thermal koncentrat, spomenula sam ti ga bila negdje u komentaru, imaš tu i recenziju u predzadnjem postu :) Ja sam baš jako zadovoljna s njihovim kremicama za lice, nadmašile su puno skuplje LRP i Vichy.

      Izbriši
  4. Maska iz te linije oil control je nešto najbolje što sam ikad probala, savršeno hidrira kožu.Ovaj proizvod mi je otkriće.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Morat ću joj dakle dati šansu :D Iako sam u zadnje vrijeme otkrila neke nove stvarčice, ova linija je totalni favorit!

      Izbriši
  5. Gdje ima kupiti ovo cudo? ☺️

    OdgovoriIzbriši