subota, 26. travnja 2014.

Dr. Organic gel za čišćenje lica od čajevca - recenzija

Nastavljam u revijalnom tonu, s recenzijama Dr. Organic proizvoda.


Bila sam si ono zacrtala da ću prvo potrošiti umivalicu od Rosala, prije nego počnem trošiti ovu pridošlicu, koju sam samo jednom isprobala i oduševljeno je pospremila, do trenutka kad mi ustreba.
U međuvremenu sam shvatila da moja koža ipak nije više 100% masna kakva je nekad bila, te da mi je okoloočno područje isušeno, a obrazi presušeni. Koža mi se mijenja, pa mi Rosalova umivalica više ne odgovara - zateže mi i isušuje lice, i sa sjetom sam bacala poglede prema ladici u kojoj se nalazi Dr. Organic, koji strpljivo čeka svoje dane. Bila sam ustrajna dobrih desetak dana, a onda sam poslala sve kvragu i rekla zbogom starom gelu za pranje lice koji će ipak dočekati praznu ambalažu, jer služi pranju ruku i lica u međufazama povremenih tretmana maslinovim uljem.



Dakle Dr. Organic gel za umivanje.

Dolazi u jednostavnoj, neprozirnoj, čvrstoj i kvalitetnoj, stabilnoj i otpornoj tubi od čak 200ml. O samom vizualnom identitetu i sam već rekla ponešto u recenziji seruma za zanoktice, pa se neću ponavljati. Ovdje vrijedi sve navedeno. Čisto, odmjereno, suzdržano, moderno, ništa specijalno. Solidno.

Prozirni žućkasto-zeleni gel je nešto rjeđe konzistencije od onih na koje sam navikla, i to mi se u principu sviđa, jer se ne mota po rukama dok ga pokušavam uhvatiti da ga upjenim, već prijanja za kožu i lako se veže s vodom. 



Miris je neutralan, blag i osvježavajući, karakterističan za čajevac - smrduckavo-biljno-čist.

Pri umivanju se ne pjeni puno, već formira nježnu pjenicu, koja se s lakoćom ispire. Ne zaostaje na licu i ne moram se umiti tristo puta da bih isprala sapunicu. Kad smo već kod toga, ovaj gel ne sadrži SLS, što je jako pohvalno.

Nakon umivanja i brisanja, lice je svježe, čisto i meko. Koža nije isušena, ne zateže - što mi je zbilja otkriće kod ovakvih gelova. Navikla sam na onu čistu suhoću, nakon koje moram obilno hidratizirati lice, no ovdje to nije slučaj. Pošto ne osjećam nelagodu nakon umivanja, čistu i svježu kožu lica mogu mirne duše ostaviti na miru, da se sama zaštiti i hidratizira vlastitim sebumom. I to često i napravim, jer sam freelancer i radim od doma i baš me briga kako izgledam klijentima preko telefona. (LOVE MY JOB!)

Ova umivalica mi tako pruža dnevne sate odmora bez preparative. Smatram da je kožu najbolje pustiti na miru ako joj ništa ne fali. Naravno, to ne znači da ne treba održavati njeno dobro stanje odgovarajućom dnevnom rutinom, ali smatram da ta rutina mora sadržavati i spomenuto vrijeme odmora. Zbilja mislim da ne trebamo cijelo vrijeme imati nešto na licu, bila to krema, serum, maska, a kamoli puder. 

Inače, nemam neke visoke kriterije za umivalice. Prilično sam realna kad su one u pitanju. Treba skinuti masnoću i ostatke šminke s lica ujutro i uvečer, ne smije izazivati iritacije niti peći za oči. Ako uz to ne isušuje, onda je to pun pogodak.
Ovaj gel ispunjava sva moja očekivanja, pa i više. Uredno i učinkovito skida ostatke šminke, pa čak i moju napornu Art Deco maskaru, i pritom ne iritira niti peče oči. Ja sam tu prilično relevantna, jer imam sindrom "suhog oka" i svaka glupost koja može izazvati iritacije očne sluznice ih meni izaziva. Ovaj gel na sreću nije među njima.

Omjer cijene i kvalitete je korektan - za 70tak kn dobivate čak 200ml zbilja kvalitetnog proizvoda, a troši se prilično sporo, jer je mala količina potrebna za jedno umivanje.
Vjerujem da ima i boljih i isplativijih, ali eto, ja baš trenutačno uživam u ovom, i ako ne dobijem neku opaku preporuku u međuvremenu, kad ga potrošim ću ga kupiti opet, ukoliko se ne predomislim pa ipak kupim umivalicu od Nikela. 

Smatram da bi ova umivalica odgovarala svim tipovima kože pa čak i suhoj, jer zaista ne isušuje kožu a jako dobro čisti. Ako tražite neku malo bolju/prirodniju umivalicu od standarne postave dm-a i Kozma, imate moje iskrene preporuke za ovaj proizvod.
Ukoliko vam je 70 kn puno za umivalicu, mogu povući paralelu i usporediti ovaj gel s Neutrogena Oil-free Acne Wash (narančasta umivalica na pumpicu) kojeg za 40tak kuna dobijete 175ml. Podjednako se nježno odnosi prema koži, jako se blago pjeni i ne isušuje lice. 

Popis sastojaka je u nastavku, i po mojoj slobodnoj amaterskoj procjeni nije jako strašan, štoviše, čini mi se prilično bezopasan:
Aloe barbadensis leaf extract, Aqua, Sodium lauroyl sarcosinate, Sodium cocoamphoacetate, Lauryl glucoside, Shea butteramidopropyltrimomium chloride, Melaleuca alternifolia (Tea tree) oil, Citrus nobilis (red mandarin) oil, Citrus bergamia (berganot) oil, Citrus medica limonum (lemon) oil, Cedrus deodara (cedarwood) oil, Citrus paradisi (grapefruit) oil, Hydroxypropyl oxidised starch PG trimonium chloride, Starch hydroxypropyltrimonium chloride, Sodium chloride, Lactic acid, Sodium lactate, Urea, Glycerin, Levulinic acid, Anisic acid, Citric acid, Limonene






Broj komentara: 15:

  1. Slažem se, kožu često treba ostaviti da diše i da se sama oporavi. Što se tiče umivalice, zvuči kao nešto što bih def probala, ali 70 kn za umivalicu mi je zasad previše.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Je, dosta je to novaca. Al potrajat će mjesecima, pa kad se podijeli s vremenom korištenja ne ispadne tako strašno. Ispadne mjesečna rata od cca 23 kune na 3 mjeseca. Vrlo me podsjeća na Neutrogenin oil free narančasti gel za umivanje (mijenjali su ambalažu pa sam malo zbunjena) - a njega ima za kupiti po supermarketima 175ml za cca 40 kn, i dobra je alternativa :D

      Izbriši
  2. Jao, tis' noćna ptica neka, u 12 se post piše :D
    Nego, sad si me opet zaintersirala za ovaj gel, prvo sam ga gledala kad si imala onaj huge new in, a sad i recenzija...majket' morat ću otić u taj famozni bio&bio gdje prodavačima rastu cvjetići iz uha :D
    Ako ne isušuje i ako skida šminku - prodano. Ja sam se već u toliko tih gelova razočarala, ili sam se požurila s kupovinom i otkrila da je SLS na drugom mjestu u sastojcima.
    A sad se premišljam dal da opet kupim onu Bioderminu zelenu Sebium umivalicu (hate that word) koja je pri kraju jer je ta negdi 80 ili ovu? Ah, mislim da će to biti YOLO trenutak, pa ću vjerojatno uzeti dr.organic :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Evo ne znam što da ti kažem za Biodermu, nemam iskustva s njima, ali ti pouzdano mogu reći što sam rekla u komentaru prije (a što sam naravno zaboravila u recenziji) da je Neutrogenin oil-free acne wash (narančasti gel na pumpicu) vrlo je sličan, blag i neisušujuć, i za 30tak % jeftiniji.

      Izbriši
  3. Joj, prodala si mi ga definitivno, iako mi ruku na srce umivalica trenutno uopće ne fali. :D Zapisat cu si u rokovnik ovaj gel pa kad mi zatreba, tamo naa ljeto, kupujem! ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mislim da se isplati pljunut 70kn za njega, jer će potrajati, a odličan je. Upravo si radim Dr. Organic wishlistu, i sva sam si "i ovo, i ovo, i ovo, i ovo..." :/ hoard mode on.

      Izbriši
  4. Dopada mi se poređenje na kraju, za slučaj da se Organski Doktor učini skupim :)
    Volim blage umivalice koje temeljno rade svoj posao.
    Ide na spisak za bankrot :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jako je blag, totalno ne isušuje ali odlično skida šminku i ne peče za oči. Mislim da nećeš bankrotirati, jer ćeš trošiti upola manje micelarne/što-li-već-koristiš, a ovo će ti zbilja potrajati mjesecima :D

      Izbriši
  5. Dugo očekivana recenzija! Ja ne očekujem toliko puno od umivalica, samo da ne isušuje i da skine sve što treba! Trenutno koristim Primaverin i iznimno sam zadovoljna, po cijeni je čak i skuplji. Ali traje mi i do pola godine, tako da se zaista ne žalim. Možda isprobam ovaj kad Primavera dođe kraju :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Primavera kažeš, ha? (googla...) Hm... interesting :D Evo ja ne znam, sad sam kod svekrve našla ovu Neutrogenu koju sam kupila zadnji put i fakat je odlična... Napravit ću rebalans proračuna krajem godine, pa ćemo vidjeti na čemu sam. Možda padne i neka Primavera, hvala lijepo LOL :D

      Izbriši
  6. Iskreno, to mi je malo previše novaca za umivanje lica. Mislim da je bilo koji gel za umivanje dobar dok treba malo više pažnje obratiti hidratantnim kremicama koje najduže stoje na tvom licu tijekom dana/noći. Kod gela za pranje lica mi je bitno da pruža istovremeni nježni piling i antibakterijsko djelovanje radi prištića koji mi povremeno izlaze. Čajevac je svakako koristan za kožne probleme poput akni, bubuljica i slično te umiruje upalne procese.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. slažem se da nije najjeftiniji i da pozornost i novce treba obratiti na hidrataciju, međutim, došla sam do zaključka da me SLS jaaaako isušuje i radi disbalans na mojoj ionako ekstremno-mješovitoj koži. Što se nježnog pilinga i antibakterijskog djelovanja tiče - meni osobno to nažalost ne odgovara. Kao prvo, piling (kojeg naravno odrađujem jednom tjedno) mi stimulira ionako pojačano izlučivanje sebuma na ionako već dovoljno masnom čelu, dok mi obraze isušuje i grebe, koliko god nježan bio (pucaju mi kapilari) - uvijek moram paziti da se ne zanesem :). A antibakterijske preparate načelno izbjegavam jer osim što uništavaju "zle" bakterije, uništavaju i one "dobre". Protiv gljivica i bakterija ovog tipa se prvenstveno treba boriti uravnoteženom prehranom (izbjegavati puno šećera i ugljikohidrata - a ovo što pišem vrijedi i za proizvode za pranje intimnog područja, al to je neka druga tema), a onda i pravilnim čišćenjem i to pomoću prirodnih antiseptika, poput kadulje, čajevca, majčine dušice i slično, dok bi se "medicinski" antiseptici trebali koristiti ciljano lokalno. Nije da stajem u obranu ovog gela (baš me briga :D - zbilja ima jeftinijih i dobrih alternativa), već govorim iz vlastitog iskustva i višegodišnje borbe s masnom kožom, koja doduše nije sklona aknama, i tu imam veliku sreću :)

      Izbriši
  7. Super post! Kad si već spomenula Neutrogeniu narančastu umivalicu, moram reći da mi je odlična. Puno bolja od roze. Ja sam ju našla u Sloveniji za 25 kn i tak sam bila sretna kaj je tak jeftina i super mi je jer je oil free i ne isušuje previše, ali opere lice dobro. Nikel mi baš nije nešto temeljit i jako sam se razočarala, ali uopće ne isušuje pa sam ga koristila za dane bez šminke. :D

    OdgovoriIzbriši
  8. Mozete li napisati recenziju Dr.Organic dezodoransa?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Rado, no nažalost, nisam isprobala nijedan Dr. Organic dezić :)

      Izbriši