ponedjeljak, 7. travnja 2014.

E.L.F. Studio Blush - recenzija - Peachy Keen, Candid Coral & Blushing Rose

Za danas jedan kratki osvrt na tri E.L.F. rumenila iz njihove Studio linije.



Inače sam velika obožavateljica E.L.F. kozmetike, iz razloga što su korektni, dostupni i ugodni u ophođenju s kupcima, zato jer nude široku paletu proizvoda na jednom mjestu i ono najbitnije, stvari su im užasno jeftine i uopće nisu loše. Okej, ima totalnih promašaja, ali uz takve cijene, fail tu i tamo - nije neka tragedija. Jako, jako često imaju raznorazne popuste, sniženja na cijeli ili dio asortimana, besplatne poštarine i slično. Odličan dućkas za klikanje uz jutarnju kavu, a i usability samog sajta je jako dobar, jedino što nijanse proizvoda prikazane nipošto ne odgovaraju onima u stvarnosti. Zato postoje milijuni blogerica koje su odradile teži dio posla i pripremile nam swatcheve i recenzije manje-više svih proizvoda iz ponude.

Vratimo se sada na rumenila.
Možete birati između 11 nijansi, od kojih su dvije zasigurno predviđene kao highlighteri (Albatros i Giddy gold), a ostale su klasične - od pinki pink preko breskvasto koraljnih do šljivasto bobičastih. Sudeći prema swatchevima po netu čini mi se da neutralne, smeđe i hladnije ljubičaste nisu zastupljene.

Ja sam se za prvu ruku se odlučila za sljedeće tri.



Blushing Rose je zagasita topla smeđe-šljivasto-crvenkasta tamno-roza, sa sitnih zlatnim česticama, koje bi se prije mogle okarakterizirati kao glitter, nego shimmer. Na obrazima te čestice nisu jako uočljive, ali ipak licu daju neku drugu dimenziju. Evo, prošlo je malo manje od mjesec dana otkako su mi stigli, i otad se ne odvajam od Blushing Rose. Zbilja je univerzalna nijansa, smatram da bi dobro pristajala svima, jer iako je u suštini topla, ima primjese ružičaste i šljive, tako da biva neutralna, i u konačnici izgleda prirodno na licu. Ipak, vrlo je lako pretjerati zbog iznimne pigmentacije, te ga treba oprezno nanositi i malo teže se blenda.



Candid Coral je jako svijetla breskvasto-koraljna koja naginje narančastoj. Također sadržava zlatne čestice, koje ovdje pak izgledaju više kao shimmer. Nažalost, moja je put malo tamnija, pa se ovo rumenilo baš ne ističe, no ipak nježno naglašava obraze i daje im zdravi sjaj i pinkicu ih zarumeni. Ova nijansa bi po mojoj skromnoj procjeni jako laskala osobama toplog podtona, svjetlije puti. Nama malo tamnijima pak može poslužiti kao jako blag highlighter ili dobar, prirodan i neprimjetan finiš nekog toplog neutralnog looka.



Za Peachy Keen vrijedi apsolutno sve navedeno kod Candid Coral. Malo je breskvastija, tj. ima manje narančasto-koraljnih tonova - što bi se reklo "baca na rozo". Sve ostalo je I-S-T-O. Morala sam nekoliko puta provjeravati da li su mi zabunom poslali dvije iste nijanse.

Pa evo i swatcheva. Nažalost taj zlatni shimmer nije jako vidljiv, ponajviše zbog svjetla plavog neba s mog prozora - bijaše kišno i jugovito dok sam snimala.




Sva rumenila su izvrsno pigmentirana, i dosta dugo izdržavaju na obraščićima, bez obzira na trljanje o mobitel. Tekstura im je malo grublja, i preporučam oprezno rukovanje jer se s malo grubljim kistovima znaju jako trusiti. Pakiranje im je solidno - crno, plastično, jednostavno i korektno.

Sve u svemu sam iznimno zadovoljna rumenilima, i svakako vrebam besplatnu poštarinu da ubodem još koji komad.



Broj komentara: 18:

  1. Jao. Super suuu :) Ja imam jedno elf rumenilo i to sam kupila na jednom blog sejlu. Zove se fuchia fuchion. Guglaj swatcheve, ima iljadu gigantskih sljokica. Mislim dobro je ajmo rec ali ne za svaki dan...sad si zelim ovo prvo crveno :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. je, je, vidila sam je, super je al mi je pre-pink :D draže su mi breskvaste, koraljne i bobičaste bojice, a i ja sam ti više stara gospođa ;)

      Izbriši
    2. pihhhh, stara? Kolko ja vidim u infu ti piše 28 :) To ti je ko 18! Ajde, tolerancija je do neeegdi 45 onda si u srednjim godinama, a do tad se furaj ko mlada gospojica! :)

      Izbriši
    3. kako je moj kolega jednom reko (parafrazirat ću ga) - kad imaš 28 to ti je ko da imaš 30. A kad imaš 30, već si zašo u četrdesete, a tad si već ful stariji, i zapravo si na pragu 50tih, a s 50 i kusur se ide u mirovinu... kuiš, s 28 si već praktički penzioner!

      Izbriši
  2. Blushing rose je jako lijepo! Imam trenutno samo jedno njihovo mineralno, dosta je svijetlo, nešto kao kombinacija tvoja posljednja dva, samo nema shimmera/glittera, ove zime sam ga baš dosta nosila, no čim malo zatopli i ja potamnim, jedva mi je primjetno na licu. Čini mi se da sam imala još jedno, iz essential linije... bilo mi je dobro, samo se ambalaža baš teško otvarala :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Neću više ništa kupovat iz essential linije, malo me razočarala, studio linija je bar 5 puta kvalitetnija, a budimo realni, u usporedbi s ovim jeftinijim drogerijskim brendovima, cijene su tu negdje. Treba samo pričekat neki bargain i ulovit, stvarno često imaju akcije :D

      Izbriši
    2. Slažem se, iz te essential linije sam kupila 2 kista koji su KATASTROFA! Nikad gore kistove nisam imala, dok mi je bockalica iz studio linije sasvim solidna.

      Izbriši
    3. kistići za sjenila su čak i solidni za prijašnjih 15tak kn, ali ovi za lice su KOMA. Lako što smrde prvih 5 pranja, ali tako su grubi i tvrdi da su apsolutno neupotrebljivi, osim možda za brisanje prašine, al opet ovisi s kojih površina :P Ubola sam ovaj set od 11 komada iz Studio linije na 50% i kako kažeš - sasvim su solidni, računajući da je svaki bio ispao ispod 20kn.

      Izbriši
  3. Imam Candid Coral, ali ga ne koristim tako često. Kad ne želim puno boje na obrazima nego suptilni sjaj, odaberem upravo ovo :) Jedino što se truse, ali nije to toliko bitno.

    OdgovoriIzbriši
  4. Candid coral <3 prekrasno je.
    Ja sam više pristalica diskretnijih nijansi rumenila (znam, dosadna sam po malo) :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. je, krasan je, al je identičan Peachy Keenu i to me užasno ljuti jer se zbilja ne vidi razlika na licu. Ionako je skoro nemoguće potrošiti jedan komad dekorative, a kamoli DVA! :D

      Izbriši
  5. joj obožavam elf, imam nekoliko stvarčica od njih, ali rumenilo nemam. fotke su prekrasne, baš za poželjet jedno. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. eto, kad naletiš na sljedeću akciju, imaš moju toplu preporuku :D studio linija im je baš od-lič-na! sve što sam isprobala do sada me nije razočaralo niti malo, a ova rumenila su pun pogodak za te pare.

      Izbriši
  6. Blushing Rose izgleda prepreprekrasno. Nisam još uvijek ništa od njih naručila, shame on me.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. e pa onda znaš što ćeš ubaciti u košaricu :D a ako ti nije preša, pričekaj još koji dan, radim post sa swatchevima čak 12 nijansi njihovih mineralnih sjenila s kojima sam oduševljena, pa možda uočiš nešto zanimljivo ;) hehe ja sam zbilja ultra zadovoljna s njihovim proizvodima iz studio linije, stvarno se isplate kad su na akcijama.

      Izbriši
  7. Biram Blushing Rose <3 divno je! Nikako da slozim novu narudzbu elfu, cekam popuste :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. zbilja jest. praktički ga ne skidam - paše na apsolutno sve, a ima i tu treću dimenziju s tim zlatnim česticama, koje su opet dovoljno decentne da se ne vide na prvi pogled. ja se sigurno vraćam po još! :D

      Izbriši