ponedjeljak, 26. svibnja 2014.

Essence Gel Tints - recenzija (deep red & pink exposed)



Svakakve sam ja kozmetike propustila u svom životu, jedna od neprežaljenih stvari su divni Essence pigmenti, koje sam otkrila na dm-ovim blagajnama upravo kad su izbačeni iz ponude. Izgleda da mi se to dogodilo i s ovom stvarčicom. Riječ je o mirisno-ukusnoj (ali ne toliko uspješnoj) kompoziciji imena Essence Gel Tints. Susrela sam ih u Kozmu na zagrebačkom autobusnom kolodvoru, jednog svibanjskog jutra oko 8 sati, čekajući kolegu da me pokupi.

Ovo je moj prvi susret sa tint/stain tipom proizvoda, i odmah ću vam reći da nisam imala apsolutno nikakva očekivanja od ovih tubica. Kao prvo, cijena im je bila smiješna - 9,90 kn na rasprodaji. Kao drugo, nisam ni znala što da očekujem.



Što vam mogu priopćiti o ove dvije simpatične tubice? Prilično su elegantne za svoju cijenu. Srebrni poklopac i spljoštena tubica od tvrđe plastike su mi se svidjele na prvi pogled. Njihova veličina je također plus - malešne su i slatke. Aplikator je također pokupio simpatije - nije onaj tipični "doe foot" već je simetričan i nekako spljošten, mekan, savitljiv i podatan, te nije teško baratati njime. Što će reći - jako dobro služi svrsi.



Konzistencija samog proizvoda jest gelasta, kako i samo ime predlaže, a taj gel je zbilja visoko pigmentiran, obzirom na svoju konzistenciju i cijenu. Primarni im je cilj (pretpostavljam) dati koloristički intenzitet usnama, bez težine ruža i ljepljivosti sjajila. Miris i okus su divni, kao bombon od maline. Kod "Pink Exposed" nijanse je to malo jače izraženo i baš je mmmljac.

Usnama daju lijepu intenzivnu boju, koja ne prekriva strukturu i ton samih usnica, pa sve skupa izgleda lijepo, svježe i (relativno) prirodno. Inače izgledaju bolje IRL nego na fotkama. Uz to sam tek u postprodukciji uvidjela koliko mi se je crveni gel razlio i neravnomjerno rasporedio po donjoj usni (i bradi) - ne zamjerite ;)



I tu počinje filozofiranje.

Ono što sam pretpostavljala da će se dogoditi jest sljedeće: gel je vodenast, ja ću ga nanijeti na usne, pričekati neko vrijeme da se upije. Gel će privremeno obojati usne u malo intenzivniju nijansu u skladu s opisom na pakiranju i moći ću normalno nastaviti sa svojim životom, eventualno ću naknadno posjajiti usne s nekim jako sheer sjajilom i ne brinuti o postojanosti i curenju.



Međutim, bila sam u krivu. Gel samo naizgled nije ljepljiv. Pri nanošenju on je vodenast i lako klizi, i nije baš jednostavno postići ravnomjeran nanos. Na usnama se javlja neobična senzacija u vidu blage utrnulosti.

I tu počinju problemi. Kako se gel suši, on postaje ljepljiv. Nije to ona ljepljivost karakteristična za sjajila. Više je u domeni situacije "jela sam palačinku pa mi je pekmez ostao po ustima". Dakle, šećerna, prljava ljepljivost. Prešla sam preko toga u nadi da ću se osladiti dok će mi usnice poprimiti nešto boje.

Prvih sat vremena je bilo podnošljivo (zanemarimo pritom zubarsko-novokainsku utrnulost usana), a zatim je počeo curiti u borice uokolo, te je počeo izgledati prilično neuredno. U međuvremenu se je nakupio po rubu sluznice usana i pofarbao preostalo okolno područje, a ja sam izgledala kao da sam pala u zdjelu s ribizlima.

Na usnama zaista ostavlja blagi "stain", ali ta boja koja se "uhvati" za usnice je praktički nevidljiva, i moram priznati da se cjelokupna prtljancija ne isplati. Da ne spominjem nikakvu trajnost pri ispijanju kave i žustroj raspravi o jako bitnim stvarima, kao npr. stanje hrvatskog gospodarstva (bila sam u muškom društvu, op.a.).



Nisam zadovoljna, niti malo, tako da mi ovi gelići dođu kao slatkiš u kriznim momentima moje žučne dijete - baš su fini, a ja jako volim maline. Kao komadi dekorativne kozmetike su mi skoro pa neupotrebljivi.


Broj komentara: 15:

  1. Hehe, počelo je s "hmm, viš ti to" da bi došlo na "meh..." kako se post primicao kraju. Zvuči užasno, moram priznati :D. Imati usne kao da si se ljubio sa šećernom vunom... Ma bljak :D. Lijepo izgledaju na usnama, bar na početku :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zbilja su užasni. Ljubljene sa šećernom vunom je seksi, kod ovih sjajila se samo zaprljaš i utrnu ti usne. Nimalo romantično :D

      Izbriši
  2. Sviđa mi se ovo ''kao da sam pala u zdjelu s ribiulima'' hehe - i ja sam hodala oko ovih kada su bili na popustu, srećom, zaobišla sam ih ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. i neka sam oh zaobisla. dobro si ovo opisala. a volim ja tvoje recenzije i sa uzitkom oh citam pa ovo nije nikakvo cudo. i meni se svida pakiranje ali aliiii...ovo sto stoje ns usnama i ljepe se - ne mogu prijeci preko toga haha :D

      Izbriši
    2. oh=ih * . ns=na* ... i ovo je.trebal biti zasebni komentar a ne odgovor na komentar the polish rainbow. :)

      Izbriši
  3. Izbjegavam ovakve proizvode jer stvarno nemaju nikakvog efekta i redovito su loši xD Izgledaju njamasto, ali to je sve.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma grozota čista. Al 20 kn, manje više, šta sad :) Essence je takav brend, ili je super ili je očaj!

      Izbriši
  4. Sve sto si rekla stoji. Stvarno su losi. Ali meni je odvratan i okus. Bas mi je fuj,a nekako ga je tesko ne osjetiti kad se stavi na usne.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. nemoguće ga je ne osjetiti :D nekako mi se čini da je okus i jedini smisao ovih tubica. Bilo bi bolje da sam novce uložila u kvalitetnu štrudlu ;)

      Izbriši
  5. Zvuči baš fuj...nisam baš ni fan sjajila za usne jer ne volim tu ljepljivost na usnama pa mogu mislit kako bi ovo kod mene prošlo :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ni ja ne volim tu ljepljivost i baš sam mislila kako su jel, "gel" da ne bi trebali biti ljepljivi. To me je navuklo na kupnju :)

      Izbriši
  6. imam ovu nijansu 04 i ne mogu se više nego složit s ovom recenzijom. meni je miris predivan, ali on u praksi katastrofalan. prerijedak mi je, razlijeva se, i postojanost nula bodova. ne znam koja je u biti njegova funkcionalnost osim da ga lagano utapkaš i ne mrdaš. :P

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. apsolutno nemaju nikakvog smisla, osim slastičarskog :D a i koja je poanta "laganog utapkavanja"? nula pigmentacije, 100% ljepljivosti. Eventualno da im mažem na kruh umjesto mermelade...

      Izbriši
  7. Imam samo ovaj tamni, grozni su mi ne znam uopce sto cu s njim, vjerojatno ce na kraju zavrsit u smecu

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. O da. Kod mene će prvo u Shitlistu, a zatim u smetje :)

      Izbriši