srijeda, 25. lipnja 2014.

New in #5 - nikad kraja.

Lagala sam. Očito nije bilo dosta. Opet sam kupovala. I dobivala poklone. Naručivala s neta. Glupirala se. I tak. Skupilo se noviteta, neki čak nisu preživjeli do slikanja. Šta je tu je. 


Prvo, uskršnje natjecanje na Šminkeričinoj facebook stranici. Pofarbala sam (s)jajolike, u sličnoj maniri kao što radim i svake godine i poslala fotku. Nagradile su me ovim simpatičnim paketićem sa sličice, s time da je lak odmah ušao u favorite, jer me oduševio pigmentiranošću, teksturom i samom nijansom. Hvala šimnkerice, još jednom!


Zatim je pristigao i paketić s iHerba. Jedna hrskavica morskog psa za svekra, jedan regenerator koji ćete vidjeti malo poslije i ovi krasni mini-kistovi. Toliko su mekani i poetično prekrasni, s tim oslikanim metalnim dijelovima, da je prava šteta što nisu full size. Platila sam ih cca 75 kn + nešto sitno poštarine. Bit će odlični na putovanjima i u neseseru, a detaljniji prikaz s puno više slika vam donosim u nekoj budućnosti, kad ih pošteno isprobam.


Moja divna mama svako nekoliko otputuje na neki sastanak u Zagreb, pa u H&M-u proboravi poslijepodne čekajući let. Uglavnom se vrati s hrpom stylish robice za svog malog unuka, ali i ponekom sitnicom za svoju veliku kćer. Ovaj put me je obradovala s ovim suludim setom za dekoriranje noktiju - definitivno nije u mom stilu (ako ja uopće imam stil), ali je skroz simpa i prilika da isprobam nokto-naljepnice.
Na slici možete primjetiti ponovno kupljen aceton od Rosala, koji je odsad pa nadalje jedini. Naime, moj muž je užasno osjetljiv na mirise acetona i svi mu smetaju i onda se nervira i ljuti. Zadnji put kad sam rekla da moram kupiti aceton, on je rekao: "Kupi onaj ljubičasti, taj mi se smeta." Tako da... mir u kući.


Što se ostale nove dekorative tiče, malo sam se "upristojila". Iako trošim iste iznose, proizvoda je manje, ali su kvalitetniji. Art Deco High Performance ruž u nijansi 459 (srebrni) sam uzela na Kameji, jer već duže vrijeme želim isprobati njihove ruževe. Problem je uvijek bila malo viša cijena (stotinjak kn) ali pošto Kameja stare kolekcije ima na 50% cijene, skoro na slijepo izabrah ovaj. Pisala sam o njemu u zadnjim favoritima, gdje ne krijem oduševljenje.
Ovaj lijevi ruž sam dobila uz narudžbu (za 3 bilo koja proizvoda dobijete ruž - jako primamljivo), no ostala sam zgrožena nijansom - bež-nude-shimmer bez imalo karaktera. Odvratno. Nisam sigurna što ću s njime. Ako nekoga zanima tj. ako je netko zbilja u tom điru shimmera, nek se javi pa ćemo nešto dogovorit.
Illamasqua rumenilo "Beg" sam dugo gledala i mjerkala, jer se radi o jednoj jako krasnoj zagasitoj prljavo-rozoj nijansi. Potrefilo se da je na Asosu bilo sniženo na cca 125 kn, uz standardnu besplatnu poštarinu. Pristiglo mi je taman na dan operacije žuči, pa sam uz painkillere i svježe šavove provela popodne zaljubljeno gledajući u swatch na ruci.


Nedavno je lijepa Shpeksyy na svom instagramu objavila sliku svoje Fyrinnae narudžbe i podsjetila me na moja zadnja dva bezuspješna pokušaja naručivanja istih. Site im je očito štekao, jer sam ovaj put uspjela i dobila narudžbu u veoma kratkom roku (cca 2 tjedna). 6 sjenila i jedno rumenilo u mini-teglicama, Pixie Epoxy (pimer) u tester veličini, te jedan Lip Lustre u nijansi "Queer Theory" koji je došao kao poklončić. Potonji me je osvojio na prvu, te se i on našao u zadnjim favoritima. 


Maja s Missundaztood's Beauty Scents me je iznenadila odlukom da mi pošalje ovu divnu Deborah paleticu (koju također možete vidjeti u zadnjim favoritima) koju već dugo tražim po dm-ovim policama. Testerići i čokolada su bili pride. Testere testiram, čokoladu su pojeli moji muškarci. Majo, hvala ti na predivnosti. Nekako ću ti ja već uzvratiti.


Nakon Maje, Ivana od bloga Blusherful mi je poslala paketić kao rezultat našeg malog "beauty-makeup-swap" projektića. Dobila sam svega lijepoga; kremu za lice od Rosala koju sam željela isprobati, a nikako da se nakanim je kupiti, Deborah sjenilo u nijansama jednog sjenila koje sam voljela a morala sam ga se riješiti (bit će u sljedećim raznima praznima, imam ga preko 5 godina), zatim Essence kremicu za kutikule koja mi je došla k'o naručena, L'Oreal topper sa zlatnim glitterom i bataljun maskica i testerčića koje ću s guštom potrošiti. Ivana draga, sve si potrefila, i divno me zabavljaju i vesele ove naše razmjene <3


Šampon za zajedničko korištenje i svježa SPF kremica za našeg malog miša-piša koji je pocrnio po rukama i nogama, sav je već garav <3


Gelovi za tuširanje, opet za zajedničko korištenje. Ovaj Afrodita Afro Rain je kao unisex i baš je nekako osvježavajuće fora, imali smo ga često zadnjih godina, ali mijenjali su ambalažu, na bolje, good job Afrodita! Još samo da si logotip sredite, i to je to. Bionsen gel za tuširanje je sav na talijanskom i iskreno, ne da mi se dizati i ići u kupaonu po njega. Još jedan Afroditin proizvod, i to mlijeko za tijelo s acai bobicama i C vitaminom, koji me je oduševio - iako se prilično brzo troši, divno hidratizira, lijepo je gust i ne curi na sve strane, a upija se jako brzo i nije mastan. Ooooodličan.


Malo brige o dlakama nikad nije naodmet. Pa sam se počastila sa Strep kremom za depilaciju, jer me čupanje brkova i brade boli. Zatim Bionsen dezić koji je već završio u favoritima, Batiste Blush šampon za suho pranje koji vjerovatno neću više kupovati zbog neisplativosti. To je i dalje najbolji "suhi šampon" kojeg sam probala, i vrhunski radi svoj posao, no malčice je skup sport. Hidrogeni, boja za kosu i blajh prah... Ne moram puno objašnjavati što sam radila s time. Manic Panic Midnight Blue bojica i Virgin Snow toner čekaju svoj trenutak.


Još malo dlakonjegujućih proizvoda. Nekakva maska za kosu, koju sam pobrala s police dok sam kupovala blajh, sa sljedećom mišlju: "koja mi od ovih maski izgleda najhranjivije?"
Aubrey Organics regenerator za 1$ s iHerba. Čudno miriši, upija se u kosu i ne čini joj loše. Tu su još Nivea šampon + regenerator Color Protect. Ništa ne znam o njima, odabrala sam ih jer su bili na 25%, a ja bez šampona.


Malo baby kozmetike. Mustela gel za pranje je nešto najbolje ikad - koristila sam ga za vrijeme faksa jer mi je bio fini, mirišljav i mekan. Još uvijek je takav, no krajnji korisnik je drugi. Tu su još i Becutan mlijeko za tijelo te Mixa Baby micelarni šampon. Za sada sve odlično podnosimo i ne izaziva nam nikakve reakcije :)


Dan kad sam izišla iz bolnice, nakon operacije, pojurila sam u Bio&Bio da si kupim neku okoloočnu kremicu. Pa sam si ubola ove dvije kremice, Natura Siberica Snow Cladonia Eye Serum i Sophora Japonica dnevna krema za masnu i mješovitu kožu. Utisci za sada nisu previše pozitivni, pogotovo za okoloočni serum, no više o tome uskoro.


Ovdje bivam malo bezobrazna, i stavljam sliku dva stara Golden Rose ruža, jer sam lijena uslikati nove na žutoj podlozi. A i kiša pada i svjetlo je nikakvo pa ćete mi oprostiti, zar ne? Ambalaža im je ista, a brojevi su drukčiji, 24 i 04. Više o njima i kako izgledaju na usnama, možete vidjeti u postu o ovosezonskoj ljetnoj postavi ruževa.


Pao je i jedan Catrice ruž (Ultimate Shine Gel Colour, 020 Red or Bad), kojeg sam također podrobno opisala i swatchala u navedenom linku o ljetnim ruževima. Krasan sheer ruž za svaki dan :)


I za kraj, zaštitne rukavice, nezaobilazni korak u kućanskim poslovima, bez kojeg nema lijepih kutikula i nelistajućih nokata.

I to je to ljudi moji. Nadam se da nisam ništa zaboravila.

Sljedeći tjedan me čeka zaovina svadba, i kako stvari stoje, ja šminkam ekipu. Moram priznati da me je malo strah, nisam nikad "zaozbiljno" to radila, pa sam već počela pakirati šminku i prati kistove.

Sad se bacam na posao, čeka me 15tak ilustracija tj. digitalnih kolaža za odraditi do kraja sljedećeg tjedna, a u pauzama se posvećujem obećanoj tematici o teoriji boja, kojoj se svekoliko veselim!

Broj komentara: 25:

  1. Fina si bogme :D
    Izdvojit ću kao najveću poslasticu Illamasquino rumenilo i minijaturne slatke kistiće.
    I mene vesele naše razmjene, morat ću i ja new in neki nabaciti da se pohvalim artdeko rumenilima <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. obavezno swatch post s dojmovima oću! da znam da li da si ih kupujem ili ne :D

      Izbriši
  2. Ah, svačega. :) Posebno su mi primamljivi ružići.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jao, manija me ulovila zadnje vrijeme s tim ruževima, samo bi njih kupovala... XD

      Izbriši
  3. Imat ćeš puno posla :D Najviše me mami ovaj losion s acai bobicama..dugo ga već gledam na policama i nikak ugrabit. I baš me zanimaju kak će ti Manic Panic bojice ispast :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Acai bobičasti losion je super i kupi si ga prvom prilikom jer mislim da nećeš biti razočarana. Super je lijepo gust, a nije mastan, a koža meka i glatka, živahna...
      A za Manic Panic ćeš se načekat, planiram se umodrit tek na zimu kad izbijem žute tonove iz kose :)

      Izbriši
  4. Divno sve!
    Baš me zanima ovaj serum za oko očiju, jer sam ga i ja htijela isprobati, ali sad kad kažeš da te na prvu nije oduševio, pričekat ću još malo!
    :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Evo nikako ulovit koju uru da natipkam recenziju, samo ću ti ovako nabrzinu neći da se pjeni, da se ne upija satima i da mi ne radi apsolutno ništa, osim hidratacije, koju mogu dobit s bilo kojom drugom kremom. Nemam sreće s okoloočnim kremama srednjeg cjenovnog ranga, a ne da mi se 300 kn za 15 ml kreme koja će se opet možda pokazati bezveznom...

      Izbriši
  5. Meni su najbolje zaštitne rukavice. Dobro je da su s naravnim lateksom. Neki drugi ne bi valjao. Eto toliko :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jel da? Post ne bi valjao bez njih XD šalu na stranu, meni su rukavice bitniji dio preparative od npr. balzama za usne ili mlijeka za tijelo...

      Izbriši
  6. ma super noviteti i svaka čast za rukavice, kod mene to završi tako da ih nosim punu minutu i onda sam tako spretna da ih probušim negdje, pa skinem :/

    OdgovoriIzbriši
  7. Ja sam mislila da je moj new in najdulži new in na svetu, ali sam se prevarila :)
    Super su ove nalepnice za nokte, jes da nisu u tvom stilu, ali eto, malo za promenu (javi kakve su, videh na IG da si ih koristila)
    I bravo za rukavice, ja koristim neke roze Vileda, imaju čak i veličine (s-m-l)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Naljepnice uopće nisu grozne. Izdržale su cca 36 sati uz uobičajene svakodnevne radnje i poslove :) A što se stila tiče, navele su me na nepravedno zapostavljene komade iz garderobe, pa sam sad sva trash i šarena, ali i veselija :D
      Rukavice kupujem po inerciji, samo da su jeftine, da ih ima puno i da "prijanjaju" uz ruku, ne podnosim one deblje, kućanske, ubijaju mi preciznost :)

      Izbriši
  8. Uuuu pa sve redom mi se sviđa ali najviše ecotools kistovi koje gledam otkad su izasli u prodaju :D čekam tvoju detaljnu recenziju! :;))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Uopće nisu loši, lijepo su gusti i krasno mekani, doduše ne koristim korektor niti puder nanosim kistom, pa mi neki od njih nisu od koristi :)

      Izbriši
  9. Divno sve, baš me zanima Natura S.
    Ne oduživaj se ništa, guštaj u paletici and use it well! :D <3

    OdgovoriIzbriši
  10. opet sam ostala bez teksta tvojim new in-om :D :D svega lijepog ima :D
    ono što bih ti prvo ukrala su Ecotools mini kistovi i Ilamasqua rumenilo <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Rumenilo je baš divno, iako boja nije uopće ljetna. Mislim samo da mi treba mekši kist, jer je brutala od pigmentacije <3

      Izbriši
  11. Ecotools mini kistovi su neodoljivi :)))))))))

    OdgovoriIzbriši
  12. Sve super, sve krasno, al mene onaj set za nokte osvojio! :D AJME predivan je, najpredivniji!
    xo

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. LOL XD A da znaš da stickeri uopće nisu loši! Trajnost im je solidna, uz svakodnevno maltretiranje nokata su izdržali čak 2 i pol dana. Krupni glitter je isto super, da se svašta s njime, ali 40 kn za desetak stickera i tri glittera mi ipak malo too much da se vraćam po još :)

      Izbriši