petak, 6. lipnja 2014.

Trkeljanje #3 - općenito i o blajhanju

Dragi moji,

primjetili ste zasigurno da su se postovi prilično prorijedili. Nisam odustala od bloganja, ni blizu, već sam proboravila par dana na odjelu abdominalne kirurgije, gdje su mi uklonili uzrok svih mojih problema - žuč i pripadauće "rolling stounse". Komada dva. Taman za naušnice :D


U bolnici sam uživala u specijalitetima, poput sirnog namaza, dvopeka i ostalih dometa ulkusne dijete, kao što je ova krasna večera, koja se poslužuje prethodno prožvakana.



Uslijedio je oporavak, koji sam provela u druženju sa sinom i mužem (zbog posla ih rijetko imam oba u isto vrijeme na istom mjestu...), planiranju jelovnika i rješavanju zaostataka s poslom. Nakupilo se svega i svačega u tih par dana, a riječ "bolovanje" nažalost ne postoji u freelancerskom žargonu.


Oporavljanje je prošlo, sutra idem na vađenje ponata, a u međuvremenu sam krenula s paklenim planom uništavanja kose. Dakle, iz crne u platinastu. Iako mi je vrijeme za šišanje, odlučila sam donekle usporiti prijelaz i u par faza pokušati izbjeći raspadanje vrhova. Krenula sam sa skidačem boje, zatim tri blajh kupke i jednim bojanjem u bež blond (8). Usudila bih se reći da sam došla do skoro sedmice. Nisam baš 100% zadovoljna, ne stoji mi boja mrkve, ali uspjela sam izjednačiti tonove te sada izgledam kao da sam htjela isprobati nešto novo, a ne kao "blajhala sam se doma u dva ujutro".


S lijeva na desno: Syoss Tokyo Black / skidač boje Dikson De-Cap / dupla blajh kupka / još jedna blajh kupka / Keune bež svijetlo blond (iako nema veze s bojom, izjednačilo je korijen i vrhove, i kosa ne izgleda nezdravo žuto-narančasto)



Sve u svemu, kosa mi nije uništena. Za divno čudo. Suha je ko sam vrag, ali to mi čak i odgovara, jer se sporije masti, a styling uvelike olakšan. Sljedeća faza će biti za tjedan-dva, dok mi se tjeme malo ne oporavi.

U međuvremenu se nakupilo dosta noviteta, iako sam rekla da je DOSTA, al ostali smo bez gelova za tuširanje i šampona, pa smo morali napraviti mali dm shopping. Neke su stvari pristigle iz raznih djelova svijeta i lijepe naše, poput narudžbice s iHerba, Asosa, Kameje... A očekujem još dvije... Pa računajte s jednim New In postom za koji dan.

Šta da radim, štednja mi nije jača strana.

Recenzija Misslyn palete sjenila je u pripremi, ali nikako mi ne ide od ruke uhvatiti poštene swatcheve, a post o Lush Karma paketu je skoro pa gotov, kao i post o dekorativi iz Lidla.

I to vam je to od mene za sad. Da znate da nisam zapustila ovaj blog, već pokušavam život vratiti u uobičajeni ritam :)

<3




Broj komentara: 16:

  1. super ti stoji :)
    a šta si s obrvama? farbala ili samo svjetlija olovka?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ajme hvala :D cijelo vrijeme se gledam i totalno sam si mrkvasta :/
      s obrvama nisam ništa radila, na zadnjim slikama jednostavno ništa nisam radila s njima - nisu crtane ni popunjavane, samo su uredno začešljane - ni govora blajhat obrve! :D

      Izbriši
  2. Ma boja ti je odlična! Definitivno bi se pofarbala u takvu da sam dovoljno hrabra :P Ali nisam, JOŠ :D Jedva čekam da vidim kaj si ulovila na iHerbu, volim tamo kupovat.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Boja je... drugačija :D Nismo se još sprijateljile, al nemam izbora. Sva sreća pa mi je u priču upao novi ruž (kojem se nisam nadala), krasno upotpunjuje look ;)
      Ma ne treba ti hrabrost, samo dovoljno hidrogena, blajh prah i slobodna večer :D

      Izbriši
  3. Zadnja boja ti je odlicna, na tvom mjestu ja bi se na njoj cak i zadrzala jer ti super istice oci! No sigurno ce ti i platinasta lijepo stajati. :) i super sto si rijesila kamenac, zdravlje je najvaznije.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala što me tješite, al ja se jedva čekam maknut iz "mrkva-zone" :D platinum sam bila u više navrata, to je provjereno, a čeka me i manic panic u "midnight blue" na jesen <3

      Izbriši
  4. Nadam se da ćeš se brzo oporavit i moć vratit na koliko toliko normalnu hranu...ovo sve stvarno izgleda bljakasto :/ fotka sina ti je fantastična, za uokvirit, jako mi se sviđa! I čekam post o Misslyn sjenilima, za divno čudo ne znam ništa o njima :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Domaća žučna kuhinja puno bolje izgleda od bolničke, koliko god oskudan izbor namirnica bio :D Ma imam recenziju spremnu, samo me ti swatchevi ubijaju!!!

      Izbriši
  5. drzim fige za sto ekpresniji oporavak :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. oporavak kose ili probavnog sustava? LOL, hvala ti <3 već je krenulo na bolje!

      Izbriši
  6. ja isto nisam dirala obrve koliko god da sam puta bojala kosu. ja sam isto tamnosmeđa/crna sa crvenim podtonom ali bi mi plava loše stala te bi bila prava mrkva

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. obrve se ne diraju, obrve su svetinja - za njih vrijedi da je manje više :D čak i što se pincete tiče! A što se farbanja i crvenog podtona tiče, nema tog podtona koji prava frizerka ne može ubit. Problem je samo duljine kose, jer meni nije problem pričekat mjesec dana sa spaljenim vrhovima da ih šišnem, al kad dugu kosu jednom zezneš... nema nazad! (imala sam trajnu na poludugoj kosi... NIKAD VIŠE)

      Izbriši
  7. Boja ti je ludilo, ali na 3. slici je <3
    Neka si se riješila one gamadi, al bome mi je ona spiza iz bolnice ogadila sad sladoled. Inače meni za divno čudo u bolnicama (ST i ZG) imaju ok spizu :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sve ovisi na koju te dijetu stave :D Neslana je sasvim OK, blitva, jaja, pečena kokoš, rižot... Šećerna je isto podnošljiva, ali ulkusna je fakat koma... (iz priloženog se da zaključit da sam posjetila nekoliko odjela...) A boja je... privremena :D
      Inače ti se svakodnevno mackam s paleticom, ona zlatna mi je <3<3<3
      Žao mi je zbog sladoleda :(

      Izbriši
  8. pa šta fali boji kose :D
    želim ti što brži oporavak i povratak u normalan ritam i prehranu :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. iskreno sam se nadala da ću loše podnositi klopu, no prevarila sam se... Jedem skoro pa "normalno"... nikad neću skinut kila XD
      Kosi fali... definicije. :D

      Izbriši