utorak, 9. rujna 2014.

Bocassy Paris Serum - recenzija


Za danas jedna recenzija koju pišem s velikim entuzijazmom - ovo su moji prvi "PR" proizvodi IKAD!

Dakle, prije nekih dva mjeseca sam bila počašćena s dva Bocassy proizvoda po izboru, koji su mi ustupljeni na recenziju. Tada o proizvodima još nije bilo nikakvih informacija u medijima niti tuđih iskustava, osim službene stranice koja je puno obećavala. Pa sam na blef odabrala serum za sve tipove kože (jer ja jako volim koncentrirane kremice koje ne moram nanositi u debljim slojevima). Moram priznati da sam se nećkala da li uzeti tonik, no kako je narudžba s iHerba već bila na putu, izbor je ipak pao na hidratantnu noćnu kremu za normalnu i mješovitu kožu (jer pokušavam ustaliti noćnu rutinu, a od ostale kremice iz ponude su mi se učinile prebogate za dan - kao što već znate, imam kožu koja se užasno lako i obilno masti).
Na službenoj stranici uz serum preporučuju korištenje noćnih krema za puni efekt, pa je izbor još i time bio lakši i logičniji, a čim su mi stigli, odmah sam se bacila u isprobavanje.


Pa da se usput osvrnem na trenutačno stanje moje kože. Ona je načelno masna. Masna poput svježe ispržene krafne. Uz to se nalazi u hormonalnom disbalansu, jer sam prije nekih 2 mjeseca prestala dojiti, i OPET se sve poremetilo. Nakon perioda divne, uravnotežene mješovite kože s par poširenih pora, lice mi se (opet) pretvorilo u bojno polje s prekomjernim mašćenjem i bataljunom zatvorenih komedona na bradi. Što se tiče bora i linija na mojem 29-ogodišnjem licu, stanje je zahvaljujući upravo toj masnoj koži vrlo dobro, da ne kažem odlično. Koža jeste na mjestima nešto tajna i manje elastična, tu i tamo se pojavi neka bora "smijalica", kapci očekivano podliježu gravitaciji, ali većih problema nema.

Dugo sam razmišljala da li pisati paralelnu recenziju oba proizvoda, no na kraju sam se odlučila razdvojiti ih i prvo pisati o serumu, jer vjerujem da vas on najviše i zanima, a drugi razlog je taj da sam ipak odlučila pričekati s poštenim isprobavanjem noćne kreme, dok se ne uvjerim da mi serum odgovara u potpunosti i dok ne riješim novonastalu apokalipsu na licu - kupila sam si Bioderma Sebium serum, pa kad dođe vrijeme za pauziranje, startam s noćnom kremom.


Vizualno oblikovanje proizvoda mi se dopada, iako me logotip grafički neopisivo podsjeća na Lancome. Bez obzira na potpuno drugu vrstu tipografije, i činjenici da je kod Bocassy-ja tipografija čak bolje uravnotežena (pogledajte rupu između slova "m" i "e" kod Lancome-a!!!) taj naglasak na slovu "o" je nekako zapečen u mojoj svijesti. Na stranu to, kutijice u kojoj dolaze Bocassy kremice su divne bordo boje, od fensi baršunastog kartona sa srebrotiskom.


Serum dolazi u elegantnoj, visokoj staklenoj bočici s "pumpica-mehanizmom", koja dopušta precizno doziranje. Na mehanizam tj. poklopac imam par zamjerki, a to je konstantno odvijanje mehanizma bočice seruma, i čudim se kako je bez curenja došao sve do Dubrovnika. Mehanizam dakle nije moguće permanentno "zašarafiti", već se on nakon svakog pokušaja sam od sebe odvrti. I to mi malo ide na živce, jer svaki put moram paziti da ga uzimam za stakleni dio bočice da se ne bi dogodila tragedija. Također ga je pri putovanjima potrebno čvrsto umatati u prijanjajuću foliju (tako ja pakiram riskantne proizvode za putovanja) ili ga dobro zalijepiti selotejpom.

Neke su blogolegice imale primjedbu da su im se slova na bočici "izlizala", no ja nisam imala takvih problema. Više od pola bočice je potrošeno, a slova su ostala netaknuta.

O serumu na službenim stranicama, izmeđuostalog, kažu ovo: "Veoma lagan u svojoj teksturi, no veoma snažan u učinkovitosti i rezultatima ovaj serum zadovoljava i one koji traže potpunu hidrataciju sa svim nutrientima kao što su biljna ulja a da pritom njeguju kožu i ne ostavljaju težak i mastan sloj nakon nanošenja."

I ovo: "Pomaže poboljšati prirodnu elastičnost u kože, čineći ju čvrščom te će tako koža izgledati mlađei svježije kroz produljeni vremenski period."

Ja ću vam pričati o ovom prvom citatu, jer ovaj "firming" efekat nažalost nisam u stanju iskustiti u potpunosti, zbog općenito dobrog stanja kože po tom pitanju (bogu hvala, još uvijek).


Serum je nešto gušće teksture, no vrlo je lagan i donekle vodenast (nije kremast, nije gelast, ali nije ni fluidan). Odlikuje ga nedefinirani biljni miris, donekle karakterističan za "prirodnu kozmetiku", koji je blag i neprimjetan, no nadasve ugodan.

Što se reakcija tiče, nisam primjetila ništa neuobičajeno. Nije mi izazvao nikakva peckanja, neugode, crvenila, zatvaranje pora. Isto tako, nisam uočila nikakvo znantno poboljšanje tena. Ne bih to nazvala lošom stranom, već jednostavno ne pruža rješenje za moje ciljane probleme, tako da to nisam ni očekivala.

No što se hidratacije tiče, tu je zbilja odličan. Izrazito je hidratantan i jako se brzo upija. U danima pojačane potrebe za hidratacijom sam koristila 3-4 pumpice za cijelo lice i vrat (za laku noć), dok bi mi u ostalim danima 2 pumpice bile sasvim dovoljne (za dobro jutro). Usporedila bih ga s Afrodita Hydra Thermal hidratantnim koncentratom, kojeg volim i obožavam, a Bocassy serum je čak bolji i ugodniji za korištenje, zbog mirisa, brzine upijanja i po mojoj slobodnoj procjeni solidnog sastava.

Ono što mi se najviše sviđa kod ovog seruma jest činjenica da me ne umašćuje. Iako ne matira, i ne regulira lučenje sebuma i ostale stvari koje mene zanimaju, ovaj serum dopušta mojoj koži da se ponaša prirodno.
Nije težak na licu, ne stvara nikakav neugodan "film" te ne uzrokuje ubrzano prosijavanje. U hladnijim mjesecima će mi biti izvrsna podloga za puder, kad se napokon počnem šminkati "kak se spada" (jedva čekam!!!)

Usudila bih se reći da bi mogao odgovarati zbilja svim tipovima kože, od one najmasnije kao samostalna lagana dnevna krema, do najsuše kao odličan serum prije uobičajene dnevne njege. Zrela koža ga također voli, što zaključujem po čestim uletima vlastite majke s pitanjem: "Jel se mogu ja namazat malo s onim tvojim B... B... kako se zove, u visokoj bočici, dok mi ne kupiš onu moju kremu? Baš mi lijepo miriši i nekako je fin...


I upravo je u toj frazi može sažeti moje iskustvo i dojam o ovom serumu. Baš je fin. Ugodan na koži, nenapadnog mirisa, s odličnom hidratacijom i izostankom prekomjernog mašćenja.

Na kraju ću zaključiti da moja koža voli ovaj serum. Zahvalna sam proizvođaču što mi je ustupio ove proizvode, jer bi ih sasvim sigurno zaobišla, a ovaj serum je zbilja vrijedan pažnje, pogotovo ako muku mučite s dehidriranošću :)

Bocassy kozmetiku možete naći po dm-ovima - cijena seruma je oko 180 kn i dolazi u izdašnom pakiranju od 50 ml. U ponudi imaju puno lijepih stvarčica, možete ih čekirati na njihovom webu --> LINK. Ja sigurno nabavljam tonik čim odlučim što ću s ovim s iHerba.

Jeste probale? Kakvi su dojmovi?




34 komentara:

  1. Odlična recenzija. Čini se da je to totalno ono što i očekujem od jednog seruma - hidratacija, ugodnost, solidan sastav, učvršćivanje mi ionako ne treba još. Jedva čekam isprobati ga i sama! :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Serum je baš to; ugodan i lagan, a firming je na svu sreću nešto o čemu se još uvijek brinem samo preventivno, iako sam zašla u neke godine :D

      Izbriši
  2. budući da je moja koža teški ''mašnjak'', ne vjerujem da ću posezati za ovim, budući da već imam dosta proizvoda koji ne matiraju, a hidratacija mojoj 'krafni' bome ne treba. ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ti si onda jedna sretna krafna! :D Meni je hidratacija prijeko potrebna, inače se krafnica jako brzo sasuši, ali ostane masna LOL

      Izbriši
  3. Eto, ja sa pumpicom nemam nikakvih problema, ali mi se slova skidaju :( No dobro, bez tog malog minusa, proizvodi su me baš ugodno iznenadili.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I meni su prirasli srcu! Jedva čekam da riješim gadove na bradi da uživam u noćnoj kremi koja ima ful potencijala. Ma ambalaža je totalno sporedna stvar, važno je ono što je unutra!!!

      Izbriši
  4. Zvuči zanimljivo, pogotovo ako odgovara i masnijoj koži. Ja u zimskim mjesecima koristim Vichy Aqualia Thermal serum koji je stvarno lagan i pruža bazičnu hidrataciju, a to je ono što mojoj koži treba. No kao i većini žena vrag mi ne da mira pa stalno tražim nešto novo tako da ću možda i na ovaj baciti oko :).

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Potrošila sam hrpu testera te Vichyjeve linije, serum mi je super, ali mi je onaj dnevni gelasti fluid iz iste linije sitno bolji, dok mi je noćna njega apsolutno fantastična, pa sam je skoro kupila :D Ali sam u međuvremenu otkrila Afroditu koja me je spasila, a ovaj recenzirani serum po meni ima iste benefite, samo što je nekako ugodniji za korištenje i pruža još malo ekstra njege i hranjivosti, koju ovu "vodeni" koncentrati nemaju, a bez dodatnog mašćenja :)

      Izbriši
  5. ja ga prekratko koristim da bih imala problema sa slovima, ali nemam ni sa pumpicom :D
    koristim ga tek od prošlog tjedna pa je prerano za ikakve dojmove osim da mi se sviđa osjećaj koji ostavlja na koži i da mi miris nikako nie odgovarao dok sam imala želučanu virozu. sad se još oporavljam i osjetljiva sam na sve mirise, no nadam se da se to moje mišljenje o mirisu neće zadržati i da je stvarno samo posljedica viroze :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. mislim da je problem u virozi, a ne u mirisu :D i samoj mi je tako kad sam u virozi, gadi mi se čak i čokolada heh :D
      Ja sam inače stvarno rigorozna po pitanju kozmetičkih mirisa, ovaj mi je baš nekako prirodan, blag i ugodan :)

      Izbriši
  6. Kupila sam ga na blef sada kad je bilo sniženje u Dm-u i nadam se da će mi odgovarati.
    Počinjem ga koristiti tek kada potršim spomenuti Afrodita koncentrat, ali nisam mogla odoljeti i otvorila sam ga. Miris me podsjeća na neki sirup koji sam pila kao mala :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. bljeh, ti sirupi su nam totalno ubili djetinjstvo :( i sama imam traume!
      A ako si zadovoljna s Afroditom, mislim da će ti sama njega koju Bocassy serum pruža biti po guštu :) a miris... nadam se da ćeš se naviknuti i da će te prestati smetati, šta drugo da ti kažem :D

      Izbriši
  7. Čini se ok, a i sastav mu je kako si rekla solidan. Jednog dana nabavljam :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. a ni 50 ml nije zanemariva količina za jedan ovakav serum! :)

      Izbriši
  8. znala sam da mi je bloger pozderao komentar bezveze >.< a ne postala odma ponovno, svakako zar je vec proslo dva mjeseca :O i moja koza jako voli ovaj serum, a i dnevnu kremu uz njega, morat cu se i ja bacit na pisanje, al jos mrvicu cu isprobavat da utvrdim detalje :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ajde ajde, baš me zanimaju dojmovi o dnevnoj kremici, iako sumnjam da ću se odvažiti na isprobavanje, obzirom na moje masno lice :(

      Izbriši
  9. Odlična recenzija, stvarno si to profi odradila, sjedi, pet :) ...znači pozitivni dojmovi, baš mi je drago! Sigurno da bi i meni usred najveće zime dobro došao serum za dodatnu hidrataciju. Baš me zanima kakvi će bit dojmovi za kremu...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Svi su otkačili na recenziju, a ja sve mislim kako sam zakazala na opisu same kremice, a previše se fokusirala na ambalažu... LOL
      Mislim da bi tebi krema bila prelagana, ali serum bi ti se svakako lijepo uklopio u rutinu. Odličan je proizvod!

      Izbriši
  10. Baš mi je drago da si recenzirala ovaj serum, jedva sam čekala da krenu recenzije Bocassy proizvoda jer su mi izgledom baš privlačni! :) Ovaj serum zvuči kao super proizvod

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ako ti nije žao 180 kn i ako ti treba neki lagani hidratantni serum, ovaj je zbilja kvalitetan i isplati se. I izdašan je! :)

      Izbriši
  11. Hahahah tko će drugi komentirati slova nego ti, prof deformacija :) I kažem to u najboljem mogućem smislu, jako sam uživala u tom dijelu teksta! I u ostalim dijelovima! Eto, same bombe si pripremam da ispadnem zločesta haha :)
    Sviđa mi se što je hidratantan, po tvom opisu stvarno djeluje kao nešto što bi bila lagana hidratantna njega za masnu kožu, ali i noćna s više pumpica. Možda je i bolje da ne nudi reguliranje sebuma jer treba nekad koži priuštiti jednostavno hidrataciju, bez ikakvih dodatnih "obećanja" (sužavanje pora, reguliranje sebuma, matiranje, lala).

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ti zločesta? Ma daaaj <3
      Znaš ono, neki ljudi kupuju stvari zato jer su CF, imaju dobar sastav, biorazgradive su... Ja kupujem stvari jer su ljubičaste, šarene, imaju super logo... XD
      E pa baš to što kažeš, jednostavna lagana njega, bez nadnaravnih obećanja. I je, za masnu kožu je jako lijepa noćna njega, ali i dnevna, u hladnijim mjesecima kad svi malo dehidriramo od grijanja i hladnoće :)

      Izbriši
  12. Recenzija, koja se tako zaslužuje zvati :)

    Meni je sve to privlačno jako, ok dizajn, onak minimalistički (i gle fakat, neodoljivo podsjeća na Lancome), super je i dođe 180 kn :( Al imam ja rješenje i za to! ha! Skinem 25% iz dm-a na jedan proizvod pa bude manje bolno, kao. Još uvijek se psihički pripremam istrest lovu za lush karmu :D
    you understand.... :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Awww :D <3
      Dizajn je OK, ništa revolucionarno, ali lijepo, klasično i fensi.
      Mislim da je ovaj serum bolja investicija od Karme, ali splurdž je splurdž <3

      Izbriši
  13. Nedavno sam krenula s korištenjem i lajkam jako,posebno serum. Mislim da su svakako vrijedni pažnje a i postoje ti bodovi u DM-u pa se nekako pregrmi.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ako sam svojevremno keširati po 150 kn za 30 ml toksičnog otpada zvanog krema (neću navoditi brend da ne budem zla), 180 kn za kvalitetnu kremu nije puno :) Uz to dolazi u izdašnoj količini od 50 ml, pa mislim da je zbilja dobra investicija za sve tipove kože kad sjedne plata ;)

      Izbriši
  14. Bome zvuči super. Imam mješovitu kožu, ali ako dodatno ne masti i ne izaziva probleme onda će super doći u zimskim mjesecima <3 Definitivno će mi biti na umu kad budem birala serum ove jeseni

    OdgovoriIzbriši
  15. Izvrsna recenzija, moram napisati i ovdje :D
    Moram priznati da mi se u početku korištenja učinio kao prelagan ali sada što ga više koristim mi se sve više sviđa. Valjda je trebalo vremena za konkretne rezultate :D .
    Iznenadila sam se što mi je on sam sasvim dovoljan preko biodermina seruma :O , a kao podloga za dnevnu šminku mi je izvrstan. Opet, ugodno izneđena. :D

    btw. jel se ljuštiš od bioderme? kako napreduje? :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti :)
      I samoj mi je bilo tako, ali tako mi je bilo i sa Afroditinim Hydra thermal koncentratom - nakon tjedan dana 3-4 pumpice, koža se napila i sad su mi dosta 1-2 pumpice. Sve u svemu, jako dobar proizvod.

      Bioderma za sada NULA BODOVA i prilično sam razočarana :( možda joj treba vremena, al već su 2 tjedna prošla i nikakvo ljuštenje nisam iskusila, nikakvo poboljšanje, a ni pogoršanje. Ništa :(

      Izbriši
    2. Ja sam se nadala da ćeš biti oduševljena kao i ja :( Srećom se ne ljuštim, ne isušuje me, ne pecka, NIŠTA, a djeluje! Oduševljena sam kako mi koža dobro reagira na tako visok postotak glikolne - koža mi je puno glađa i bijeli nametnici se povlače :D

      Izbriši
  16. VIDIM DA SVI IMAJU JAKO DOBRA ISKUSTVA,BILO BI SUPER ISPROBATI GA!

    OdgovoriIzbriši
  17. Jako mi je privlačan ovaj serum već neko vrijeme, zbilja zvuči obećavajuće pošto vidim da ga gotovo svi hvale!
    VlatkaB.

    OdgovoriIzbriši
  18. ok, sad kad ste me uvjerili da vrijedi probati drzim fige da osvojim nagradicu :)
    FB Ivona Grgurić

    OdgovoriIzbriši