četvrtak, 18. rujna 2014.

Sleek Garden of Eden paleta sjenila - recenzija



Eto je. Moja prva "sleekuša". Dugo već pasem oči na ove ljepotice po blogovima, dugo već mi sline cure čitajući o ovim zbilja lijepim paletama.

Od svih paleta iz Sleekove ponude, Garden of Eden me je opčinila otkad sam je prvi put ugledala. Kako sam još od proljeća fascinirana zelenom bojom na kapcima, ova paleta mi se činila kao divan template za kombiniranje. Raspon tekstura i nijansi zelenih, uz odličan balans toplih neutralnih i pinku ljubičaste. Zaljubila sam se, ali racionalno odlučila da ću pričekati neke bolje dane prije nego se odvažim na kupnju.

I tako sam jedne noći, frustrirana poslom, totalno kompulzivno i neracionalno, zaključila da imam 150 kn viška, te sam ugledavši popustić, iskoristila besplatnu poštarinu na Pink Pandi. Uz ovu paletu sam ubola još i par MUR proizvoda, za probicu, no o njima nekom drugom prilikom.



Sigurno znate već sve o Sleek paletama, no neke stvari moram i sama ponoviti.
Paleta se sastoji od 12 sjenila (po 1,1 g) i cijena na Pink Pandi joj je cca 85 kn. Mene je došla nešto sitno manje, zbog tada aktualnog popusta (mislim da je u igri bio neki glupi broj, tipa 11% ili 14% :)
Može se naručiti i direktno sa Sleek webshopa.
Dolazi u kartonskoj kutijici, a sama paleta je izrađena od čvrste mat plastike, s ispisanim logotipom, koji je sjajan. Divno izgleda, jako fensi i kul. Doslovno "sleek". Ambalaža se doima prilično kvalitetnom, a uz to je i jako elegantiš. Sadrži i pozamašno ogledalo koje je itekako korisno, te duguljasti dvostrani spužvasti aplikator, koji je prilično beskoristan :)



Boje zastupljene u Garden of Eden paleti su prekrasne. Nemam inventivniju riječ koja bi to bolje opisala. To su prekrasne, ženstvene, nježne boje, koje su odlično izbalansirane i pogodne za kreiranje bezbroj "lookova" - od djevojački nevinih i plahih, do dramatično zločestih i mračnih.
Nijanse su to šumske, mistične, prirodne, zavodljive i donekle vilinske. Nazivi palete i samih nijansi su jako kreativni i odišu biblijskom metaforikom, i to nalazim strašno zabavnim. Volim kad se proizvođači trude oko svojih kupaca i kad ulažu u kreativne komponente proizvoda, koji potiču maštu potrošača.


Prvi red:

1. GATES OF EDEN - prelijepa toplo-zlatna, na trenutke bakrena nijansa sa shimmer finišem. Nažalost osrednje pigmentacije, praškasta i jako loše trajnosti - čak i s bazom, nakuplja se u pregibu i gubi intenzitet jako brzo.

2. EVE'S KISS - nježna, hladna svijetlo-ljubičasto-lila (boja lavande?) sa shimmer finišem. Puterasta, ali nešto slabije pigmentacije, zahvalna za nanošenje, prosječne trajnosti.

3. PARADISE ON EARTH - topla, srednje tamna, zagasita ljubičasta sa zlaćanim sjajem - shimmer finiša. Solidne pigmentacije i prosječne trajnosti.

4. PYTHON - topla brončano ljubičasta sa shimmer finišem, puterasta, prosječne pigmentacije i prosječne trajnosti. 

5. FORBIDDEN - nedefinirana neutralna topla siva nijansa (taupe?), mat finiša no sadržava sporadični zlatni glitter koji otpadne s kista pri aplikaciji. Užasna, grozna tekstura, loše pigmentacije i nikakve trajnosti, uz ekstremno trušenje. Bila bi iskoristiva za blendanje, da nema tog napornog glittera koji se lijepi za podočnjake i obraze. 

6. FLORA - prekrasna topla zemljana nijansa, primjesama ljubičaste, mat finiša. Izvrsno pigmentirana i relativno zahvalna za nanošenje, iako se nešto teže blenda. 


Drugi red: 
7. ENTWINED - nekakva neutralna topla zemljana nijansa, mat finišta sa zlatnim glitterom. Vrlo slična broju 5. Forbidden, no ova je neeešto bolje pigmentirana. 

8. ADAM'S APPLE - iako maštovitog naziva, ova pastelna žućkasto zelena nijansa mat finiša, je prilično neiskoristiva bez dobre baze. Jako loše pigmentacije, kredasta, jako se trusi, intenzitet boje je nemoguće postići bez masnije obojane baze (npr. bijela olovka). Totalno razočarenje. 

9. FIG - lijepa, saturirana svijetlo-maslinastozelena žutog podtona, sa shimmer finišem. Vrlo lijepa nijansa, u rangu svjetlijih nijansi iz prvog reda. Solidne pigmentacije i nešto bolje trajnosti.

10. EVERGREEN - pastelno zelena, shimmer finiša. Ništa specijalno drukčija od goreopisane. 

11. FAUNA - bogato pigmentirana, srednje tamna, lijepa hladna shimmer zelena. Puterasta, laka za nanošenje i blendanje, solidne trajnosti. 

12. TREE OF LIFE - uz 6. Floru, totalni favorit, ova prekrasna duboka hladna tamno-zelena mat finiša je valjda jedini razlog zbog kojeg neću totalno popljuvati ovu paletu. Bogato pigmentirana, solidne tekture (ne trusi se), iako malčice problematična za nanošenje, da se lijepo ublendati.

(Swatchevi su rađeni spužvastim aplikatorom preko Catrice Prime & Fine baze za kapke.) 

Moram priznati da sam nakon svih mogućih hvalospjeva prema Sleek paletama, ostala prilično razočarana pigmentacijom i trajnošću ovih sjenila. Paleta je svakako iskoristiva, nije ni preskupa, nijanse su predivne, no svejedno sam očekivala malčicu više, obzirom da postoje jeftinije palete s puno boljim karakteristikama (npr. MUA, op.a.)

Apsolutni favoriti zbog kojih se isplati investirati u ovu paletu su redom:
Tree of life (12), Flora (6), zatim Fauna (11), Fig (9), a mogu se tu još ubaciti i Eve's Kiss (2) i Paradise of Earth (3), a možda i Python (4), zbog svoje versatilnosti i interesantnog crvenog podtona.

Promašaji palete su definitivno one dvije mat nijanse sa zlatnim glitterom. Nemam ništa protiv glittera, ali ovaj je užasno naporan jer ispada - bilo bi bolje da ga uopće nema, paleta bi bila bogatija za dva mat sjenila prosječne kvalitete, pogodna za konturiranje i blendanje. Ovako su niškoristi. Radi se o Forbidden (5) i Entwined (7).
Dodala bih još i Adam's apple (8), iako je nijansa netipična i zanimljiva (nije popularni "mint", već baš ima "zelena jabuka" štih), loša pigmentacija, trušenje i nikakav intenzitet je čine jednostavno bezveznom.

Ostatak je čist' solidan i iskoristiv. 

Evo i sastava, ako nekoga zanima:


Nadam se uskoro napraviti neki jednostavni zeleni jesenski look s ovom paletom, a ljubičaste nijanse iz paletice ste već mogli vidjeti u akciji OVDJE :)

Kakva su vaša iskustva sa Sleek paletama i njihovim proizvodima općenito? Mene jako privlače svojim imidžem, izborom boja u paletama i općenito dizajnom proizvoda, no nisam sigurna da li se isplati dalje riskirati, obzirom na prosječnu izvrsnost iz ove palete.

Broj komentara: 20:

  1. Super, podsjetila si me da ovu paletu imam doma i da je uopce nisam ni isprobala haha :D
    Jao, samoubit cu se.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ko zna kakva se sve šminka skriva kod tebe doma, ti si kozmetički Smaug XD <3

      Izbriši
  2. dobri su swatchevi, ali nije ova za mene - previše smeđih nijansi...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma svega 4 komada... ostalo je ljubičasto i zeleno... A uvijek ti treba nešto smeđe za blendanje i dane kad jednostavno nemaš inspiracije :D
      Ali raspon nijansi su najmanji problem ove palete...

      Izbriši
  3. Znači nisam ništa propustila, a gledala sam je dugo, dugo...imam samo jednu Sleekušu, Vintage Romance, i tamo se neke nijanse malo truse pri nanošenju ali ništa strašno, a pigmentacija i trajnost su mi skroz dobri (s bazom doduše). Btwy ubola ja jučer onu plavu Misslyn olovku za oči na sniženju u Mulleru, divna je :) Ti si kriva! ;P

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ništa nisi propustila. Slobodno je zaobiđi. Ma truskanje je najmanji problem, meni je trajnost očajna kod nekih nijansi, a kod nekih je i payoff nikakav.
      Olovku nikako da počnem isfuravat svakodnevno, svaki put je zaboravim, nisam navikla na olovke nikako, a totalno je iskoristiva!

      Izbriši
  4. A ja pak imam bolja iskustva sa Sleek paletama nego MUA i uvijek bih prije njih preporučila:^O Sleek kao brend je zaista privlačan sa svim svojim karakteritikama koje si nabrojala. Ja imam ruževe, palete, rumenila i kit za konturiranje i s njima sam baš zadovoljna. Dok s tušem za oči u prekrasnoj plavoj i nisam baš :| Samo ne znam jesu mi poslali loš primjerak ili je svaki onako suh:s

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. A evo nisam ni ja baš odustala od Sleeka, vjerovatno im je ova paleta lošija, jer kako objasniti sve te pozitivne recenzije?! Rumenila ću definitivno probati, a nekako se nabrijavam i na palete s mat sjenilima... Dok me ruževi nekako uopće ne privlače :/

      Izbriši
  5. Predivne su mi sve nijanse ali ove zelene :)....ahhhhh

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zbog zelenih sam i kupila paletu :D Nekako je skladna cijela kombinacija boja i finiša, gušt ju je gledat. Da su sjenila maaaalo kvalitetnija, paleta bi bila totalni bombon.

      Izbriši
  6. Baš su i meni stigle Sleek palete nekidan i jako sam zadovoljna! Divna je paleta, baš vilinska kako kažeš. Definitivno je za posebne prilike i za osobe koje se vole igrati sa sjenilima. Najljepša mi je nijansa Paradise on Earth. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja sam se napalila na "Fig" i "Tree of Life" :D
      Paleta je u ekstenzivnoj uporabi zadnjih dana, imam dva para nekih zelenih hlača i totalno ih uparujem sa sjenilima hahahaha XD

      Izbriši
  7. Imam 3 Sleekuše i svaka mi je dobra, ali uvijek može bolje, jel :) Predivne su boje, pogotovo zelene.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nakon ove isprobane, mislim da ću definitivno ubost ultra matte V2. Ove dvije tamne nijanse su se pokazale odličnima :)
      Ako ništa prekrasno izgledaju same po sebi :)

      Izbriši
  8. Imam samo jednu njihovu (celestial), zadovoljna sam pigmentacijom i teksturom, tu i tamo se pokoja nijansa trusi no meni to ne smeta jer cesto koristim i pigmente kod kojih uvijek ima nereda, no takodjer i u toj kao i u ovoj ima dvije promasene nijanse koje kao da ih je eto netko stavio tek tako, samo da jesu :D

    Ja sam narucivala negdje izvana, ebay mislim pa je bila ponesto jeftinija, no ostala sam jako zadovoljna omjerom ulozenog i dobivenog i svakako cu uzeti barem jos jednu, dvije.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. E baš to, neko ih je stavio tek toliko... LOL Iako zadnjih dana koristim upravo te dvije "slučajne" za pregib kapka i super su mi... nisu jako pigmentirane i ne treba ih dugo blendati... Jedino me taj glitter praškavi ubije...
      A trušenje meni ne smeta uopće, mene ljuti trajnost i intenzitet npr. ove zlaćane na početku. Trušenje je standard :)

      Izbriši
  9. Može meni samo gornji red haha :D
    Nisam si baš kul sa zelenim nijansama :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja sam se prošle godine zapalila na zelena sjenila, i počela gomilat ista... Zelena zna bit zeznuta za isfurat, ali sve se da s malo volje i truda :D

      Izbriši
  10. ja i sleekuse se zasad jos uvijek samo gledamo iako imaju krasna sjenila :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. kako te nije sram hahahah XD
      nadam se samo da ćeš imat sretniji odabir kad ćeš odlučit da je bilo dosta gledanja ;) <3

      Izbriši