četvrtak, 30. listopada 2014.

Bioderma Sebium Serum - recenzija




Obzirom na moju generalno masnu kožu, dugo sam čekala i premišljala se, da li bih investirala u ovaj “serum”.
Već sam opisala svoje kožne probleme u recenziji Bocassy seruma, pa ću samo ukratko reći da imam prilično masnu kožu s porama koje su sve šire i šire, te hrpu nepravilnosti u vidu zatvorenih komedona na bradi (a možda i šire).

Pa sam se bacila u potragu za proizvodom koji neće sadržavati SPF, koji će po mogućnosti biti noćni tretman da se mogu mirne duše trackati bez šminkerskog ometanja, koji će biti agresivan i učinkovit - nešto kao “šok terapija” za moju kožu, koju sam do ovog trenutka njegovala i hidratizirala nježnim sredstvima i kremicama.
Izbor je pao na Biodermin Sebium serum, zbog hvalospjeva kojih sam pročitala, a i zbog nekog valjda zdravog razuma i saznanja o glikolnoj kiselini, o kojoj pak neću puno sama trkeljati jer nisam stručna, no Makeup Ninja je svojevremeno napisala krasan post o kiselinama, i toplo ga preporučam.


Krenimo dakle, redom.

Pakiranje Bioderminog seruma je solidno, iako bih ja voljela da je poklopac malo širi, tj. da je tubica samostalno stabilnija. Na ostalo nemam zamjerke, čak mi je i oblikovanje Bioderminih proizvoda vrlo OK. Imaju taj prepoznatljiv, ljekarnički identitet, iako se lako pogubiti u moru izbora proizvoda u njihovim linijama kodiranih bojom. Zelena je dakako, linija za masnu i mješovitu kožu, te se bavi ciljanim problemima kao što je to u ovom mom slučaju - lučenje i kvaliteta sebuma.


A ovaj serum je bazično razrjeđena glikolna kiselina, u nešto većem postotku nego u ostalim dostupnim kremama za lice koje je sadrže. Dakle, kemijski piling.

Zbog svojeg djelovanja koje se svodi na skidanje gornjeg sloja kože, nužno ga je koristiti isključivo noću, i shodno tome, po danu koristiti zaštitnu kremu s visokim SPF-om. (ja sam koristila svoj dragi Eucerim matirajući fluid, SPF 30).


Serum je jako rijedak, fluidno gelast, iako više fluidan, a manje gelast :)
Odlikuje ga blagi, skoro nepostojeći, “čisti”, svježi, ali sintetički miris.

Iz recenzija sam pokupila da ga treba nanositi u tanjem sloju i da se lijepo razmazuje i da ga treba jako malo za cijelo lice. Nakon što sam tako i radila prvih tjedan dana, shvatila sam da neću ništa postići, pa sam ga počela nanositi u prilično oblinom sloju. Tek tad sam počela primjećivati učinak glikolne kiseline i to “skidanje” gornjeg sloja kože. Tako da iz vlastitog iskustva mogu reći da se proizvod jako vrzo troši i da će biti potrošen unutar dvije “kure”, jer se preporučuje uzimanje pauze nakon 4 tjedna korištenja.

Kad se serum nanese u malo debljem sloju, lice se počinje ljuštiti nakon što se serum upije/osuši; međutim, to nije ljuštenje gornjeg sloja kože, već samog sasušenog seruma.

I nakon 4 tjedna pobožnog korištenja, imam za zaključiti sljedeće: meni ovaj serum nije napravio ništa. Apsolutno ništa. Nula bodova. Nikakav vidljiv učinak na moje napaćeno lice, prepuno bijelih, zatvorenih komedona. Nikakav pomak. Nijedan bijeli gad nije nestao. Tekstura kože se nije promijenila, ni na bolje, ali ni na gore. Ništa. Ovaj serum me čak nije ni isušio u tolikoj mjeri da bih mogla kukati i reći kako je agresivan.

Prilažem i popis sastojaka u nastavku:


Sve u svemu, uopće nisam zadovoljna. A zbilja sam se trudila da mi se svidi.
100 kn nije neka prevelika cijena, ali nije baš ni mala. Budimo realni, mogla sam si kupiti 3 Catrice ruža. Ili 2 Artdeco na sniženju na Kameji. Mogla sam investirati u Essie ridge filler, i ostalo bi mi još za kavu.

I to je to. Nemam više što za reći o ovom proizvodu, a polagala sam velike nade u njega. Namjeravam mu dati još jednu šansu, uskoro, kad me opet uhvati volja, ali sve u svemu, meni je ovaj serum jedno veliko ništa.

Inače, blog malo pati, kako i same vidite, objave su se prorijedile. Ništa strašno, to je samo prolazna faza deadlineova i panike koja mi se momentalno dešava u mom prebukiranom životu. S vremena na vrijeme se skupi toliko gluposti i obveza, da neki moji hobiji moraju ući u hibernaciju, samo da bi se vratili osvježeni i odmorni.

Hrpa fotki je spremna, divnih swatcheva imam za pokazati, nekoliko fantastičnih proizvoda za pohvaliti, ali se moram strpiti još 10tak dana, da prođe ovaj košmar oko mene.

Hvala vam što i dalje čitate Sjajoliku i što mi dajete snagu i volju za pisanjem! <3

Broj komentara: 16:

  1. Draga Nora, kao netko tko je isprobao i avene cleanance k i lrp duo i ovaj biodermin serum (koji mi je doduše jedini uradio kakvu-takvu razliku na licu po pitanju otčepljivanja pora i eliminiranja mitesera i zatvorenih komedona), od srca bih ti preporučila reviva labs kremu sa 10% glikolne kiseline, već sam ju spominjala i kod mell a kod babushke imaš recenziju. krema je 15ak $ na vitacostu/iherbu, ali po učinku bi mogla biti i daleko skuplja...bar je moje iskustvo takvo, a kod mene zaista rijetko šta daje ikakve rezultate, stoga sad ovo čudo hvalim na sva zvona...jest da poprilično peče kad se tek nanese (ove ostale 3 spomenute me nisu ni najmanje pekle niti zatezale ili isušivale), ali isplati se pregrmjeti...sori na litanijama, moradoh i ja podijeliti svoje iskustvo :) pozz :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Draga Ivana, sori ti meni na kasnom replyju :D
      Vidjeh tu kremicu kod Babushke, i stoji mi u wishlisti na iHerbu već neko vrijeme. Al sam kontala, Bioderma ima 15tak % glikolne, pa jel, trebalo bi biti agresivnije :)
      Mislim da je meni koža premasna da bi glikolna mogla raditi kako se spada, zato ću se u skorije vrijeme baciti na salicilnu, čisto da vidim hoće li se išta dogoditi. Navodno glikolna nema puno učinka na jako masnoj koži (moja!), a puno bolje rezultate daje sa suhom i mješovitom, jer se topi u vodi, a salicilna u masti, pa je pogodnija za čišćenje pora i ostalih gadosti (nisam stručnjak, i have no idea what i'm doing LOL). Srećom moji problemi nisu toliko strašni, ali svi mi želimo glatku i savršenu kožu... I samo ti ispisuj litanije i dijeli iskustva - zato smo tu! <3

      Izbriši
  2. Opasno sam bacila oko na ovaj serum, ali sam u nedoumici da li ga kupiti ili ne jer se bojim da mi se ne bi dogodilo da mi nista ne napravi na licu, a stotinjak kuna u vjetar odlete. Pitala sam Biodermu za uzorke ali nemaju jer su prije imali problema s ambalazom pa su mi preporucili neka procitam recenzije, a to me i dovelo do dileme.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pozitivnih je recenzija puno više, zato sam i pristala na rizik... Ako imaš jako masnu kožu, prema mojem iskustvu ti neće odgovarati, no ako imaš mješovitu do suhu, možda ipak probaj... Ja sam prekasno naletila na ovaj tekst, pa te upućujem na njega, možda ti pomogne u odluci :) http://www.makeup-ninja.com/2013/01/aha-i-bha-kiseline.html

      Izbriši
  3. Steta! Nisam probala i sumnjam da cu, ali svejedno, znam kako je kada nesto zelis da volis, a jednostavno ne ide.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Imam cijelu kutiju takvih proizvoda i post u pripremi radnog naziva "neželjena dječica - proizvodi kojima moram dati još jednu šansu" LOL
      Kao super su svima, meni su bezveze, ali nisu užasno grozni, možda ih jednog dana zavolim. Razumijemo se, jel :D

      Izbriši
  4. Pročitala sam neke pozitivne recenzije o ovom serumu i mislila sam ga kupiti. Sada se opet dvoumim...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Evo ne znam šta da ti kažem... Ja sam se toliko radovala ovom serumu i čaroliji koju je trebao dostaviti, međutim dobila sam samo "meh" :D

      Izbriši
  5. Mene su iznenadile unisone pozitivne reakcije na taj serum, moje iskustvo je identicno tvom ;)
    Potpisujem prvi komentar, trosim Revivu od 10 % i zadovoljna sam. Koza mi je naviknuta na te jake kreme, godinama sam rotirala Diacneal, Cleanance K, Normaderm, Skinoren. Od svih kiselina, koza mi ne ljubi samo mlijecnu tj ne vidim da ista radi mojoj kozi.
    Inace sam koju godinicu starija od tebe, miješanokozac, dermatitis imam i tako...veselo!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. A vidiš, mliječnu kiselinu sad imam u ovim Eucerinovim proizvodima što sam dobila na testing a pašu mi jako, koža mi se manje masti i komedoni su malo manje nabubreni (teže ih je detektirati). Čarolije nema, ali pomak je ipak vidljiv. Sto žena sto ćudi kože! :D Veselo! ;) Ja doduše nemam nekih većih problema, ali svejedno težim savršenstvu LOL

      Izbriši
  6. Za zatvorene komedone trebala bi obratiti pažnju na BHA kiseline, odnosno salicalnu koja ih otvara i dubinski čisti. Po meni je glikolna više za neke ožiljke i sitne nepravilnosti. Naravno, dobra kozmetičarka može čuda napraviti čišćenjem lica.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa to sam zapravo shvatila kad sam čitala o kiselinama kod Makeup Ninje u onom super tekstu. A te me kremice za "mlade" uglavnom brutalno isušuju. Sad sam na Eucerin Dermopurifyeru (krema + umivalica) i nekom Afroditinom toniku "za mlade" i super mi pašu (sve s mliječnom kiselinom), baš sam jako zadovoljna. Tražim neki tonik sa salicilnom, tek toliko da je uvedem u rutinu, ako imaš išta u rukavu, viči :D
      A kozmetičkarke izbjegavam, uglavnom zbog nemogućnosti organizacije i nedostatka vremena :)

      Izbriši
  7. Ja sam oduševljena tim serumom i zato mi je jako žao što tebi nije bar upola toliko dobar. :/

    OdgovoriIzbriši
  8. Ja ga koristim vec 3 i pol tjedna i me primjećujem neke velike razlike,komedoni su još uvijek posvuda a i ja sam također imala velika očekivanja od seruma. Neznam što da više isprobam jer mi se komedoni svako toliko "pretvore" u prištiće koji ostavljaju mrljice i cijelo vrijeme se vrtim u krug :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Rado bih ti preporučila neki proizvod, ali kao što vidiš, i ja se vrtim u krug :D
      Ono što trenutno koristim i vidim pozitivni pomak jesu proizvodi s mliječnom kiselinom (Eucerin Dermopurifyer i Afrodita tonik - nekakav "za mlade"). Pomak se sastoji od toga da su komedoni manje nabubreni i manje uočljivi (teže ih je napipati i raskopati LOL), a koža se manje masti. Za početak možeš probati s običnim mlijekom i vidjeti da li ti uopće paše. Ja sam prije znala prije tuširanja natapkati malo mlijeka na lice i ostaviti da se osuši, i to bi mi zatezalo pore i koža bi bila glatka. Neću ti preporučivat nikakav proizvod da te ne navedem na lošu kupovinu, ali ovo s mlijekom je praktički džaba :D

      Izbriši