četvrtak, 2. listopada 2014.

FLORMAR pretty ruževi - recenzija


Ima već nekih mjesec dana da mi je moja najdraža Blusherful kupila neke stvarčice na zagrebačkom Flormar sniženju. Budžet je bio razuman; svega 3 ruža, 5 sjenila, jedno rumenilo i jedna olovka za usta. Oke, našao se tu i jedan Essie lakić i Schaebens maskica (ne zvala se ona Ivana, kraljica Šajbenz maski), ali o njima nekom drugom prilikom. Hvala Ivana za vrijeme i trud! <3

Danas ću vam pričati o tri Flormar Pretty ruža. Jedan od njih (ljubistači) imam od prije (isto ga je Ivana kupila, al u drugoj kombinaciji :D). Nas dvije smo stalno u nekim kombinacijama <3


Eeeenivej.
Flormar Pretty ruževi dolaze u drečavo rozoj plastičnoj (!!!) ambalaži, koju ne nalazim privlačnom, niti najmanje - počevši od spomenute drečavo roze boje, pa do grafičkog oblikovanja. Fuj. No nije sve u izgledu.
Ambalaža je zadivljujuće čvrsta, otporna i kvalitetna, dobro dihta i ruževi stoje čvrsto u svojem kućištu i ne mrdaju. Jako mi se sviđa i oblik ruža, koji mi omogućava savršeno precizno nanošenje ravno iz ambalaže.


Zajedničke karakteristike ova tri ruža su izvrsna pigmentiranost te izrazito kremasta tekstura, koja nije premekana i ruževi nemaju tendenciju da se tope i gube funkcionalnost pri većim temperaturama. Zahvaljujući takvoj teksturi, aplikacija je san snova i ne zahtjeva puno prtljanja da se postigne ravnomjerna pokrivnost.
Potpuno su neprozirni, tj. nisu nimalo "sheer".
Nisu ni masni ni ljepljivi, i od isprobanih Flormar ruževa su definitivno najbolji (probala sam True Color, Longwearing i Supermatte /koji uopće nisu mat, al dobro, nek im bude/).
Donekle su dugotrajni, unatoč svojoj kremastoj teksturi, te s usana nestaju relativno ravnomjerno.
Nisu savršeni, ali definitivno nisu za odbaciti.
Cijena im je, ako se ne varam, oko 29 kn.

Ponašanje pri nošenju se ponešto razliku od nijanse do nijanse, pa ću to napomenuti u sljedećim redovima.

Moram istaknuti da je sve tri nijanse je prema mojim vrlo nepreciznim opisima odabrala Ivana, za koju zaključujem da malo čita misli, a malo bolje zna što će mi pristajati nego ja sama. Jako sam sretna s njenim izborom, apsolutno je pogodila svaku bojicu <3

PRVI, LJUBISTAČI.
Moj opis: "Kupi mi najtamniju ljubičastu koju imaju, samo da je ful tamna i da nije boja lavande."
Ivanin izbor: P320 - divna, duboka, topla i zagasita ljubičasta.


Prekrasna boja, prava jesenska. Imam nekoliko sličnih ruževa u ovom spektru (MUA Luxe Velvet Lip Lacquer u nijansi Kooky, zatim Misslyn u nijansi #131 Authentic Signature, MUA Fashionista u nijansi Aubergine, i tako dalje), ali ovaj se pokazao kao najnosiviji zbog svoje formulacije, a i topline podtona, koji zadire u crveno, pa se ne doima suviše ljubičastim i avangardnim. Nije suh, nije mastan, nije ljepljiv, ne curi previše, ne nakuplja se značajno po sluznici, fiksira se vrlo brzo po nanošenju, a reaplikacija je brzo i lako izvediva.  Ocjena? Čista petica.


DRUGI, BRESKVICA.
Moj opis: "Nude, ali da nije hladna, i da nije presvijetla, da nije kreč, ali da je svjetlija od 020 Catrice"
Ivanin izbor: P309 - nudasta-bež, s narančastim podtonom, skoro pa boja breskve.


Ovo je prava proljetna, suptilna peachy bojica. Iako se tu na slici doima neutralnom, IRL je ipak malčice narančasta.
Također, ova je nijansa podložna nakupljanju na usnama, stoga zahtijeva malo truda; no piling mokrih usana frotirnim ručnikom i mikro nanos balzama spašavaju stvar.
Ne curi u borice oko usta, ali se skuplja u samim naborima usana.
Nije savršen, ali boja je toliko lijepa (i čini mi se da mi pristaje), a reaplikacija je toliko jednostavna, da sam se uhvatila kako nosim ovaj ruž češće nego neke druge tamnije nijanse, koje sam nestrpljivo iščekivala sve ove ljetne mjesece.


TREĆI, KORALJNA <3
Moj opis: "Neka koraljna, ali da nije narančasta i da nije žiži. Da bude između roze i crvene, ali da nije drečava, nego suptilna, a opet da ne bude presvijetla."
Ivanin izbor: P323 - prekrasna niježna pastelna koraljna, s izraženim rozim podtonom, nimalo narančasta.


Također jedna proljetno-ljetna bojica, ovo je predivna ne-vrišteća koraljna. Usudila bih se reći da je pastelna, iako nije presvijetla. U svojoj je suštini pink, ali s crvenim prizvukom, no nimalo narančasta. Definitivno favorit posta, bez obzira što je nažalost ju nisam stigla pošteno isprobati.
(Prošlo me je koraljno ludilo - ipak je stigla jesen)

Već vidim da ima slične boljke kao i prethodna, uz nešto manje problema s nakupljanjem na sluznici, ali boja je toliko prekrasna da me to nimalo ne smeta. Nemam niti jedan ni blizu sličan u kolekciji (iako recenzirani Manhattan Soft Mat Lipcream u nijansi 53M nije daleko, Flormar P323 je puno ljepši i "koraljniji"), i sigurna sam da će biti nošen dogodine.


Evo i swatcheva na ruci. Redom: P320, P309, P323. Uviđate da se radi o ruževima koji imaju visoki sjaj, no na usnama on ne dolazi toliko do izražaja, jer su ruževi prepuni pigmenta koji ih čini izuzetno kremastima. 


Ovi ruževi nisu najbolji ruževi koje sam isprobala, ali su svakako imaju moje iskrene preporuke. Moram reći da Turci imaju fantastičnu kozmetiku za malo para (Golden Rose, anyone???)
Ali ono, baš kvalitetnu, pigmentiranu, ozbiljno odličnu kozmetiku. Recimo, Flormar sjenila su priča sama za sebe, o njima ćemo u nekom od sljedećih postova :)

Sve do sada isprobano me nije niti najmanje razočaralo, obzirom da od jeftinih stvari nemam velika očekivanja. Što mi još možete preporučiti od Flormara? Želja mi je isprobati i ostale ruževe koje imaju u ponudi, no nažalost mi nisu dostupni tu na krajnjem jugu, a znam i da nekih stvari ni nema u Hrvatskoj. Gledam tamo njihovoj službenoj stranici i samo slinim...

P.S.
Još jednom, hvala ti Ivana <3

22 komentara:

  1. Sva tri divno izgledaju, ja ću žicnuti ljubičasti i breskvasti. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Breskvasti mi je baš sjeo, inače nisam veliki ljubitelj breskvastih nijansi, ali kako stvari stoje, pristaje mi bolje nego neke druge nijanse koje volim, hahaha :D
      Sigurno ima još bojica vrijednih pažnje, nažalost mi njihovi proizvodi nisu dostupni tu na krajnjem jugu, kme :(

      Izbriši
  2. Već me 'sram' koliko se puta spominje moje ime ...ma nema na čemu, i drugi put :D
    Samo ti meni reci pa ću obaviti još šopingova :)
    Odličan je ovaj ljubičasti, predobro ti stoji! Boja je baš neobična, a kolko vidim...finiš je čista divota... totalni glossy frend. Dobro sam izabrala, nije loše...boje ti odlično stoje, kao i svaka koju staviš na sebe :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Odlično si izabrala ženo, svaka čast! A ja radim popis kad će opet bit neko sniženje pa da te upeglam hahahaha.... Ako naiđeš opet na neki sniženi Essić, obavezno me obavijesti hahahahaha <3

      Izbriši
  3. Sve su lijepe, ali posljednja mi se nijansa najviše sviđa :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Odlicno ti stoje sva tri, i fotke su super. Kod ljubicastog sam ostala bez daha.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Oh, hvala :D Šteta pa nisam stigla uslikati sve nijanse na cijelom licu, ali bit će valjda FOTD-ova ;)
      Ljubičasti je krasan, i vrlo je nosiv, nadam ga se upogoniti ove jeseni i zime :)

      Izbriši
  5. Meni se najviše dopada ovaj poslednji. U Srbiji je pomama za Golden Rose-om, jer imaju super stvarčice a jaaaako su jeftini (npr lak za nokte je oko 1€ a odličan kvalitet i boja)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I meni :D Omiljena koraljna, ali tako nježna i, da prostiš, pičkasta, ali s mnogo karaktera! Golden Rose ruževe sam isprobala samo Velvet matte i stvarno imaju pravo biti razvikani. A bome ni lakovi nisu loši! Nažalost nema ni Flormara ni GR-a kod nas na jugu, očito ću morat potegnut do Trebinja ili Herceg Novog po šminku i kajmak <3

      Izbriši
  6. Za te novce ne znam što bi više mogli očekivati :D Bitno da su ovako lijepo pigmentirani i kremasti <3 Predvidljiva sam, znam jbg, ali ljubičasti mi je predivan! Ako naletim na Flormar definitivno ga kupujem :D
    Ne znam više jel ga imaš i jesi li ga probala, ali moje tople preporuke za Flormar Perfect cover korektor! Izvrstan je za područje ispod očiju i za sve nesavršenosti na licu ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. E hvala ti za preporuku, u potrazi sam za malo "jačim" korektorom od onog Garniera, čisto eto, TREBA MI. Pogledat ću ima li kod Dive na webshopu, ako ne, snać ću se, hehehe.
      A ruževi su stvarno dobar value-for-money. Sve te boljke koje imaju su zanemarive u odnosu na njihovu cijenu i ljepotu, a da ne pričam da se neki puno skuplji ruževi ponašaju čak lošije (Chanel, trep, trep).

      Izbriši
  7. Tekstura po mom ukusu, kremasta i pigmentirana. Duvne nijanse, ambačaža je preslatka, ah, morat ću istražiti taj Flormr već jednom. Ljubičasti je prekrasan!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ako nisi do sada istraživala Flormar, onda definitivno počni s mat sjenilima koja su suludo dobra (čak i svijetle nijanse) i praktički su džaba! Znaš ono kad naiđeš na proizvod koji je toliko dobar da nemaš nikakvu potrebu "upgradeati" i tražiti bolje - upravo me ta sjenila odvraćaju od kupovine UD Basics nejkedice ;)

      Izbriši
  8. odlicne su boje, bas su lijepe sve 3.
    ako ikad naletis na cashmere stylo deluxe liniju, obavezno probaj, ni pretty ni longwearing, a kamoli supermatte joj prici ne mogu ;D od teksture, nijansi, trajnosti, mirisa, pakiranja, sve je puno bolje.
    naravno, volim i sjenila i supermatte lakove, koji nisu mat ali nemaju sljokice ni sedef pa ih nazvase tako.
    i bude odlicnih stvari u LE, s nestrpljenjem cekam onu pin up joooj kad ce stici :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Draga moja, kod tebe sam na blogu i čitala o njima i totalno se zapalila, prvotno su oni bili u "narudžbi", ali ih nažalost ne drže u ZG-u :(
      Meni se sve čini da ću morati u neki kozmetički šoping u susjedstvo ;)

      Izbriši
  9. super su mi ovi ruzevi, ljubicasta mi je favorit, a od ove linije ja imam vristece rozi i krasan je mislim da bi se i tebi svidio

    OdgovoriIzbriši
  10. flormar ima fakat odličnih stvari za jako pristupačnu cijenu (bar ovdje u Bosni). Ja obožavam njihove lakove za nokte, najdraži su mi. Supershine i supermatte ruževi su također odlični, kamuflaža je divna, a moram si zbaviti i njihove deluxe cashmere stylo ruževe jer ih dosta cura hvale. :)

    OdgovoriIzbriši