ponedjeljak, 6. listopada 2014.

Wishlista #1 - dekorativa


Odlučih danas s vama podijeliti svoju updateanu wishlistu. Nakon jučerašnjeg pogleda na nju, shvatila sam da se sastoji od 99% dekorative, od čega su 70% ruževi.

Pa da se ne zatrkeljam, evo stvari koje oću i želim. Većina će pasti u zaborav kao neke lijepe želje i tihe patnje, ali neke su zapravo na popisu za kupovinu, i samo čekaju da ih se dohvatim. Problem je uvijek odlučiti se ŠTO PRVO, a onda i maknuti sve trenutačne i dostupne atrakcije i distrakcije u vidu akcija i sniženja u lokalnim drogerijama, a tek na kraju onaj tihi glas zdravog razuma kojemu je postalo užasno naporno čuvati i braniti moj novčanik.

Ono malo preparative sam izbacila, jer sam trenutačno opskrbljena sa zbilja kvalitetnim proizvodima koje namjeravam potrošiti. Čim se približim dnu, počet ću slagati i nekakvu preparativnu wishlistu, a do tada - uživajmo u bojicama!


Prvi na redu su dakako, mat tekući ruževi, i to za početak kultni Velvetines by Lime Crime, u nijansama Black Velvet i Utopia. Svačega sam se načitala o ovome brendu, ali neću i ne želim ulaziti u rasprave. Volim mat tekuće ruževe jer su "smudge-proof", iako imaju loših strana, dopuštaju mi da cmačem maloga koliko me volja, a da on jadan ne izgleda izubijano. Nije tajna da želim sve postojeće i buduće Velvetine, ali u ovoj wishlisti ću se zaustaviti na ova dva.


Kad smo već kod tekućih mat ruževa, i temeljem isprobanog jednog, trenutačno sam napaljena na dvije nijanse MUA Luxe Velvet Lip Lacquer, točnije redom Halcyon i Atomic. Savršen balans jednog nudača i vrišteće koraljno-narančaste. Tu je još i Makeup Revolution inačica mat tekućeg ruža, i to u nijansi Vamp. Nek se nađe.


Nadalje, kao što imate priliku vidjeti, želim jako puno plavih ruževa.
Prvi (samo zbog pakiranja - okidam na šiljke/nitne/piercing) na listi je Kat Von D Studded Kiss Lipstick u nijansi Poe <3 Nisam sigurna da li išta može biti ljepše i tužnije od ovog. Istina, sadrži shimmer kojeg ne ljubim, no kad su tamni i "nenosivi" ruževi u pitanju, to se nekako već pregrmi, a nekad je i poželjno malo sjaja, zbog tendencije tamnih ruževa da usne učine malima.
Sljedeći je Melt Cosmetics u nijansi DGAF, koji želim otkad je Variola Vera počela rejvati o njima na facebooku, a pogotovo nakon što ih je recenzirala i zaključila da su to najbolji ruževi ikad. Ako nekome vjerujem kada je ruž u pitanju, onda je to ona. Mat finiš, duboka plava boja. Samo da maknu ovaj "sold out" natpis i bit ću sretna žena.
Predzadnji plavac je kultni OCC Lip Tar u nijansi Technopagan, iz njihove zadnje Unknown Pleasures kolekcije. Inače sam skeptična prema tekućim ruževima, a i prema swočevima po netu mi se čini neko rijedak i čudan, ali ta indigo-plavo-ljubičasta boja me je totalno osvojila. Ne smeta mi ni shimmer, i spremna sam riskirati!


Plavi niz završavamo s Nyx Wicked Lippies u nijansi Sinful, a nastavljamo u ljubičastom tonu s Betrayal. Ova se kolekcija ruževa nedavno pojavila, i mene je totalno osvojila, unatoč sveprisutnom shimmeru i perlastom finišu svih nijansi. 


Illamasqua ruž u nijansi Kontrol je već dugo na listi, bez obzira na moju ugaslu ljubav prema ovom brandu. Jednog dana će biti moj, i onda ću ga gledati jer je prekrasan. I to je to.



Opet malo čuda iz Lime Crime radionice, ovaj put u obliku kremastog ruža intrigantnog naziva Serpentina. Iako sam sigurna da će mi užasno stajati i da će mi zubi izgledati odvratno žuto, ovo je najluđi zeleni ruž koji sam vidjela, te ga želim i treba mi.


Ovu kukalicu i cviljenje za skupim i manje skupim ruževima ću završiti s tri Lipstick Queen komada. Zaljubljena sam u ove ruževe već dulje vrijeme, i nakon premišljanja koji bih si uzela, moje želje su sljedeće: Jungle Queen; zato jer sam luda za tropskim koraljnim nijansama, otkad sam shvatila da mi odlično pristaju. 
Medieval; crveni sheer ruž koji navodno pristaje svim podtonovima kože. Zamišljen je kao njegujući poluprozirni ruž koji naglašava prirodnu boju usana. 
Hello Sailor, plavi ruž koji zapravo nije plavi ruž, već tonirani balzam za usne. Opisan je kao jako sheer šljivasta nijansa, koja laska licu i čini zube bjeljima. I to mi treba, jer hoću balzam za usne u luksuznom pakiranju.
Općenito slinim za Lipstick Queen proizvodima, prvenstveno zbog art deco stila u grafičkom oblikovanju, a onda i zbog tog nekakvog ženstvenog vintage luksuza koji mi je super. 


Kako bih dokazala da nisam odustala od Sleek-a, prilažem i dokaz - želim ove dvije palete; točnije paletu sjenila Ultra Matte V2 (volim mat, želim mat, nemam ni jednu paletu s iključivo mat sjenilima) i paletu rumenila Blush by 3 Pink Sprint (nijanse koje će začiniti moju kolekciju, koja se temelji na breskvastim, dusky-roseastim i neutralno-toplim nijansama).


Kakva bih ja beauty blogerica bila kad si ne bih poželjela nejkedicu? Nikakva. Urban Decay. Tiha patnja mnogih. Želim dakle ovu prvu verziju Naked Basics palete, zato jer izgleda kao vrlo praktična stvar za imati u neseseru. Baš je nekako "Essential".


Iako planiram nabaviti Artdeco sjenila za obrve, ipak sam odlučila ostaviti ovaj Illamasqua Eyebrow Cake u nijansi Gaze. Teško pronalazim adekvatnu nijansu za svoje obrve, pogotovo otkad sam se zblajhala, moram više paziti jer kriva nijansa vrlo lako dođe do izražaja. 
Makeup Revolution Aqua Seal Liquid Eye Primer mi je "prodala" Variola Vera, koja kaže da odlično "foila" pigmente. Kako je ove sezone metalik na očima jako in, dat ću mu priliku. Nije preskup, a obećava.


Treba mi paletica za moja Artdeco sjenila, sadašnja i buduća. Treba mi skroz, i to mi treba najveća moguća, da ih unutra mogu potrpat puno, puno.
Real Techniques set kistova za oči je jedina logična investicija, pošto očne kistove najviše i koristim. Uželila sam se malo kvalitetnijih kistića, ovi moji su me počeli bockat a neki su i prilično dotrajali.

izvor: essie.com

I za kraj, želim si puno Essie lakića. Nijedne druge lakiće ne želim. Ti su lakovi čarolija u bočici. Stvaraju ovisnost i neku čudnu privrženost i opsesiju, a uz to su i prilično kvalitetni, postojani, no najbolje od svega - jako se brzo suše i imaju fenomenalnu i savršenu široku četkicu.
U ovu wishlistu sam odlučila staviti: Ridge Filler Base Coat, koji mi je neophodan. Zatim All Tied Up (treba mi neka niježna, ženstvena, nosiva i neutralna nijansa, ova izgleda upravo tako), Aruba Blue (svršavam na ovu plavu boju i taj finiš svaki put kad idem gledat swočeve), Going Incognito (fali mi jedna kvalitetna zelena u kolekciji), Licorice (treba mi jedna kvalitetna crna u kolekciji), i posljednja, koju bi vjerovatno jednom nalakirala i psovala sve svece pokušavajući je skinuti; Belugaria. No taj lak je toliko odvratno poseban, da ga moram nabavit, makar padale sjekire.



E da, i ovo si želim. Jedno ljepilo za kosu koje sam koristila u mladim danima, kad sam bila divlja i neobuzdana. Idem se šišat za koji dan, a prilično sam nezadovoljna sa dostupnim sredstvima za oblikovanje kose. Kratka kosa po meni mora biti neobuzdano obuzdana, da joj ništa ne mogu ni kiša ni vjetar ni sunce ni snijeg. Pank is not ded, i te spike.

Eto to vam je to drage moje.
Ja sam se umorila radeć' ovo.

Inače, ispred zgrade su upravo počeli rezat asfalt. Radovi će trajati do Božića. Ubit ću se. Taman se Grad raščistio malo od turista (iako danas dolaze 3 kruzera), a oni zatvaraju najprometniju ulicu i idu dizat asfalt. Majku mu, kad ćemo počet normalno živit i uživat u životu? :(

Idem popit kafu do kraja, a vi mi slobodno pišite jeste li isprobali išta od navedenog :)





Broj komentara: 15:

  1. nisam probala nista al nadam se da ces uskoro se domoc nekog plavog ruza i hocu odmah look s njim :D i zanima me aqua seal cini mi se kao korisna stvar, e da i basics paleta bi nesto sto bi rado vidjela u svojoj kolekciji

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Patim jako bez plavca, samo da se napokon odlučim koji prvo da skinem s liste, uvijek me te poštarine ubiju u pojam...

      Izbriši
  2. Naked 2 sam nedavno skinula sa WL. Želim i ja najveću kutiju za Artdeco sjenila, jer imam puno malih kutija

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja imam nekakvu kutiju iz neke limitirane kolekcije s prostorom za ruž, i uopće nije praktična, samo 6 komada stane u nju, a ogromna je. A malu duo kutijicu nabavljam kad vidim nijanse sjenila za obrve, to mi isto treba hehehehe :D

      Izbriši
  3. Svaceg finoga, jako mi se svijda, sve za usne bi i ja rado haha
    Mozda bi ti ukazala/preporucila brand koji radi slicne nijanse kao lime crime : pretty zombie cosmetics, imam dvije nijanse, ugodne, trajne, jeftine.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. škicala sam i njih, ljubičasta i crna totalno dolaze u obzir, al moram prvo jedan lime crime nabavit, čisto da si budem fensi, isto ko i nejkedica, to su "statusni simboli" hahahaha <3
      Ma Fyrinnae ima super one Lip Lustre tekuće ruževe, i njih svih želim... al pomalo... malo po malo XD

      Izbriši
  4. Kakvi ludi ruževi :D LimeCrime Velvetine su čista sreća u tubici <3
    RT kistove definitivno trebaš, ja ih obožavam, iako je ovaj za obrve čisto smeće, predebel je i ništa se ne može s njim napraviti, ali ostali su ooodlični!
    Essie lakovi, baš čarolija u bočici :D

    OdgovoriIzbriši
  5. Lipstick Queen! <3 Jako si želim njihove ruževe, ali nažalost nisam nam niti online dostupne sve nijanse i kolekcije -.- Htjela bih barem jednu nijansu, eto da si utažim želju :D
    V2 paleta ti fakat treba, predivna je i savršena za jesen-zimu!
    Naked bacis je odlicna paleta, bas je za to go, ubacit u torbu, moze posluzit za skroz njezan i neutralan look pa i tamniji smokey. Obozavam je a sada zelim i dvojku da mi jedinica ne bude usamljena :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. imam sad kolekciju flormar neutralnih sjenila koja kad ih staviš jedan kraj drugog izgledaju ko da su iz nejkedice, ali su totalna tlaka za otvarat/zatvarat/nanašat... Koliko god vi imali dojam da se ja svaki dan šminkam ko neka luđakinja, uglavnom samo konturiram oči + eyeliner LOL
      A gledala sam ja i dvojku, čini mi se malo prehladna za moj ten, i nekako je svjetlija i nijanse su sličnije... Ali ne bi mi smetala ni ona da je imam hahahaha XD <3
      Lipstick Queen je savršenstvo od brenda, ako ništa packaging je perfektan, damski i užasno kul... Spustit će se ta noć jednom, kad ću impulzivno otić na neki sajt i jednostavno lupit PAY NOW WITH PAYPAL hahahaha <3

      Izbriši
  6. Oh daa, daj mi sve ove ruževe <3
    Wishlista nam nije mogla biti sličnija čovječe e, jedino što ja nisam previše opsjednuta lakovima, nalakiram nokte svake prethodne haha :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja sam skužila da kad lakiram nokte onda ih "čuvam" - ne grizem, ne natežem i slično, nego lijepo rastu, a ja uživam! A i radim takav poso da mogu sjest, nalakirat nokte i radit dok se ne osuše :D
      A kakve ti ruževe imaš na wišlisti??? Da znam da mi nešto nije promaklo hihihi :D

      Izbriši
  7. Preludi ruževi <3
    Ja nažalost sa svim plavima i ljubičastima izgledam kao da sam krepala i onda još 7 dana ležala u vodi :(
    Sleek v2 ti treba što prije, a nejkedica je klasik i stvarno praktična :)
    Super je lista, nadam se da ćeš što više toga skinuti s nje :)

    OdgovoriIzbriši
  8. WOW koji ruževi :D Nadam se da će ti se Sleek trio rumenila svidjeti, meni je ovaj trio odličan <3 RT kistiće također jako volim, Essie lakovima ne znam reći ne, a Naked je baš must have :) Svakako nas obavijesti kako ide skidanje divota s liste :D

    p.s. suosjećam što se buke u susjedstvu tiče :(

    OdgovoriIzbriši