utorak, 6. siječnja 2015.

Lična rutina / zima 2015.

Došlo i meni da podijelim s vama kako njegujem vlastito, masno lice, dok još krema ima u bočicama. Naime, nakon višemjesečnog kukanja kako mi je faca u totalnom kaosu, iznašla sam neku rutinicu koja drži stvari pod kontrolom. Osim uobičajene zimske dehidracije, gadosti po licu su svedene na minimum - svega par komedona na bradi, proširene pore na obrazima uz nos (ima ih i drugdje, ali ove me specijalno nerviraju) i tu i tamo (sada već vrlo rijetko) neželjeni gost zvan gospodin Prišt.
Neke stvari nisu još isprobane kak se spada, ali sam puna entuzijazma.


Dakle, ujutro kad se probudim masna i sljepljena, operem zube i umijem se. Za jutanje umivanje koristim Eucerin Dermopurifyer gel koji mi je odličan, iako zanemarivo isušujuć.
Ako idem u ofis, uglavnom se šminkam, pa se prebrišem novim novcatim tonikom tj. Andalou Naturals Pore Minimizerom koji koristim tek par dana pa vam ne mogu reći točno kakav je, ali ovako na prvu je potentan; mirisom i osjećajem na koži, koji varira od peckajućeg do prilično neugodnog, no to je sve kratkotrajno. Dat ću mu šansu još tjedan-dva, još uvijek mi nije izazvao ozbiljne iritacije, a čini mi se da nešto radi.


umivalice: Eucerin Dermo Purifyer, Alverde Clear gel za umivanje s glinom, Neutrogena Visibly Clear matirajući piling

Nakon toga mažem matirajuću kremu, i to opet Eucerin Dermopurifyer, koju obožavam i pri kraju sam i nisam sigurna da li da idem pokusirati s nekom drugom ili da se držim ove. Evo ne znam. Nikako da odlučim.
U međuvremenu nanesem tanušni sloj Afrodita Hydra Thermal okoloočne kreme, koja mi je zadovoljavajuća jer je totalno nemasna, a lijepo hidratizira, a na usne stavim sloj Masti za usne iz dubrovačke ljekarne Male Braće, koja je, procjenjujem, praktički grožđana mast. Lijepo omekša usne i "otopi" ljuskice koje su se eventualno dogodile zbog noćne dehidracije.


kreme za lice: Eucerin Aquaporin Active SPF 15, Eucerin Dermo PurifyerBocassy serum i noćna krema

Kad mi se pak ne šminka ili kad se osjećam isušeno (u zadnje vrijeme je to često, ipak je hladno), procedura je ista, no umjesto matirajuće kreme koristim Eucerin Aquaporin Active, koji sam dobila još ljetos, ali tek je sada našao mjesto u stalnom postavu. Sviđa mi se; hidratantan je, ugodno miriši i ne masti kožu, a ima i SPF 15, pa ću ga vjerovatno koristiti sve do kraja proljeća. Čak sam ga par puta nosila ispod pudera i moram priznati, jako se dobro drži. Mislim, jasno vam je da sam postala Eucerin bitch. Ljudi mi šalju svakakve probrane divote koje apsolutno odgovaraju mojoj koži. Ne znam što da kažem nego da sam jedna sretna žena.

Tokom dana usne mažem "neomirisanim" Burt's Bees balzamom za usne, ukoliko ne nosim neke brutalne ruževe (a to je zapravo jako često, pa se taj balzam jako sporo troši)


mazalice za usne: Burt's Bees balzam za usne, Dubrovačka ljekarna Male braće mast za usne

Kad dođem doma načelno odmah skidam šminku, i to uglavnom Garnier micelarnom, koja je apsolutni pobjednik u svim kategorijama micelarnih. No trenutačno koristim Nivea micelarnu koja je skrooooz fajn. Zadovoljna sam njenom moći, i vrlo je ugodna na licu. Što je najvažnije - nema izražen miris i to mi je super. Ako nosim neku brutalniju šminku (što je u principu rijetko) koristim Essence dvofazni odstranjivač vodootporne šminke, ili Balea uljni čistač, koji nije pokupio simpatije kolegica blogerica, ali meni je skroz u redu i nemam većih zamjerki. A kad se osjećam baš umoreno od šminke, onda koristim neko mlijeko za čišćenje, uglavnom u formi testera (jer ne volim ta mlijeka, ali hej, nekad mi se 'oće) - trenutačno sam u posjedu ovog putnog pakiranja Vichy 3 u 1 mlijeka za čišćenje, koje je okej, ali nije nešto u što ću uložiti.


čistilice: Nivea micelarna, Balea uljni fluid za skidanje šminke, Essence dvostrani odstranjivač šminke, Vichy deluxe tester Purete Thermale 3 u 1 mlijeko, LRP tester mlijeka za čišćenje

Nakon micelarne se uglavnom umivam, čisto iz navike ali i zbog želje da skinem sve ostatke šminke pa da se mogu natrackat kremicama prije nego zaspem. Tad se umivam jednom blažom umivalicom, koju sam zaboravila uvrstiti u godišnje favorite, a to je Alverde krema za čišćenje lica s glinom. To čudo je divno! Blago i učinkovito u skidanju masnoće i šminke, ne pjeni se i vrlo je neagresivno.

A u popodnevnim i večernjim satima prije noćne kreme se trackam Bocassy serumom koji mi je skoro pa gotov!!! Tuga prevelika! I sada me muči opet ista dvojba, kupiti već oprobano i voljeno ili se upustiti u avanturu s nekim novim proizvodom?!


tonici i toneri: Afrodita Young & Pure, Andalou Naturals Pore Minimizer, Dubrovačka ljekarna Male braće Aqua Rosae (hirolat ruže)

Nakon toga slijedi kuhanje večere i obiteljsko druženje, prnjic i uspavljivanje, koje uglavnom ne preživim, ali ako ostanem budna, prije noćnog trackanja lice prebrišem nekim tonikom, u zadnje vrijeme koristim gorespomenuti Andalou Naturals Pore Minimiser, ali volim i blage vodice, pa često posegnem i za ružinim hidrolatom iz dubrovačke Ljekarne Male braće koji samo pljusnem na lice. Trebala bih to češće raditi iz razloga jer ostavlja lice mekim i mirišljavim. Ili se natapkam Afrodita Young & Pure tonikom za normalnu do masnu kožu, koji me ne oduševljava pretjerano, ali mu nemam što zamjeriti, jer je neagresivan a lijepo hidratizira.


okoloočno: Alverde Anti-Aging Q10 okoloočni serum, Afrodita Hydra Thermal okoloočna krema

Nakon toga slijedi okoloočna njega; uz već spomenutu Afrodita Hydra Thermal kremicu, nekidan sam si kupila i Alverde Anti-Aging Q10 okoloočni serum koji me je privukao ambalažicom. Naime, u njemu je samo 10 ml i presladak je. U zadnje vrijeme me je par Alverde proizvoda zbilja oduševilo, pa ih zdušno isprobavam. Za sada nemam zamjerki, učinak ćemo vidjeti. Ako i ne bude vidljiv, svakako je ugodan serum za korištenje. Ne miriši loše, brzo se upija i lijepo hidratizira a ne ostavlja mastan film na koži.

I dolazimo do noćne kremice - pogađate, Bocassy! Odlična je, bogata a lagana tekstura, ne budim se masna, koža fino nahranjena, a fino miriši - dužna sam vam i recenziju iste, pa više o njoj uskoro :)

Gore ste na slikama mogli vidjeti jedan Neutrogena piling, koji sam prvotno kupila mužu koji mi tvrdi da mu nije dovoljno agresivan. Pa sam mu prepustila manuka med šmirgl od Dr. Organica, a ovaj trošim ja i prilično sam zadovoljna. Zrnca nisu pregruba, fino miriši, sporo se troši i radi svoj poso. U prosjeku ga koristim svako dva tjedna, tek toliko da se malo oribam kad osjetim da mi nova koža izbija.


Od tih povremenih tretmana, izdvojit ću jedan koji koristim dva-tri puta mjesečno, a to je Queen Helene Mud Pack maska za lice; klasična glinena maska, i novitet u postavu, Balea enzimska piling maska, koji iskreno još nisam isprobala ali me živo zanima - uslikana je jer je namjeravam isprobati danas i akobogda uvrstiti u rutinu.

Jel previše? Ja mislim da nije. Kako sam pri kraju s ovim nekim "udarnim" kremicama, polako uvodim i isprobavam nove. Ljeti se dakako rutina njege razlikuje nego zimi, i bude je puno, puno manje. Što će reć da me bura ubija. Suha sam ko barut, ljuskam se, a lice se svejedno i dalje masti. Što će opet reć da mi je koža dehidrirala od klime i vjetra.

Ali, radujem se proljeću i nadam se da će trajati duže nego inače.

Primam preporuke za matirajuću dnevnu kremu i anti age serum. Zadnjih dana primjećujem borice oko očiju i to me nikako ne veseli. Nije da se bojim starosti i da bježim od godina (još 4 mjeseca do 30), ali ako mogu išta učiniti po tom pitanju, rado bih uložila u kvalitetan proizvod koji će barem malo usporiti proces :)

Kod nas je sunčano jutro, a u planu je ručak i popodnevna šljakica. Kako ste mi vi? Čime se bavite? Što isprobavate?

Broj komentara: 8:

  1. Eucerin bitch! :D Genijalno! Balea enzimski piling je dosta hvaljen, mada meni nije odgovarao, tako da proceed with caution. Ja sam skoro dobila Origins Drink Up masku i to mi je sada glavno za testiranje. Trackam se svaki drugi dan.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. kako sam pročitala tvoj komentar, tako još uvijek nisam istisnula ni kap te maske :D neka, ima vremena, neće enzimi pobjeć! A kad vidim taj Origins neđe po netu, uvijek mislim da je neki Nuxe. Zašto su im logotipi tako očajno slični?

      Izbriši
  2. I ja volim ovu liniju iz Eucerina, krema i gel za umivanje su mi bili odlični. Bocassy serum je odličan. Moram probati ovaj tvoj tonik Andalou Naturals Pore Minimiser. Gdje si ga kupila?
    Meni se prije mjesec dana lice izneredilo, pa sam prešla na Green Girl prirodnu kozmetiku i sada je sve u redu. To je sve od pustog isprobavanja kremica....neću to više raditi svom licu

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Iz tih i takvih razloga oprezno uvodim jednu po jednu kremicu u rutinu, mic po mic! Pa stanka, pa opet... Otkad mi je lice prvi put izreagiralo, baš sam oprezna po tom pitanju... A kako se čini, taj Andalou tonik će bit proslijeđen, dobila sam par nekih bubuljica po obrazima, al dat ću mu još tjedan dana... Inače, kupljen je na iHerbu, naravno :D nekih 10tak dolara.

      Izbriši
  3. Čak dijelimo neke proizvode, a ja sam sad suha kao barut :DD! Niveinu micelarnu sam uzela još ljetos, ali nisam ju još uvijek do kraja potrošila... nekako se ne volimo micelarne i ja, ali sad isprobavam Bioderminu za osjetljivu kožu i moram priznati da mi se baš sviđa, a ne znam zašto, ako to uopće ima imalo smisla! Eucerin proizvode baš volim, najdraža njihova krema mi je ona s 5%uree, no nisam ju sad već neko vrijeme kupovala, jer eto, kao i ti, patim od toga da stalno probavam nešto novo i vrlo često zažalim što nisam kupila dobro i provjereno :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma ja sam počela koristiti dosta hranjivije i hidratantnije stvari otkad sam skužila da se mastim isto ako ne i više kad se "isušujem", pa reko, ako ću već bit masna, nek mi je bar koža nahranjena :)
      Eucerin me baš nekako oduševljava, prije im nisam uopće davala pozornost, valjda zbog marketinga, uvijek su mi bili nekako dosadni i nikad si nisam dala truda vidjeti što uopće imaju u ponudi. Otkad sam isprobala par stvari sam postala totalni fan brenda. Dobili su me, šta da ti kažem :D
      A ma treba isprobavat nove stvari, u tome i jest ljepota bloganja. Inače bi uvijek pisali o istim kremicama :D LOL

      Izbriši
  4. Ne koristiš nikakve kiseline? Nema boljeg anti ejdža ;)
    Naravno, s voljenog ajherba, Reviva labs 5 ili 10%

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. koristila sam mjesec i po dana bioderma sebium serum (15% glikolne) i nikakvu, ama baš nikakvu razliku nisam primjetila. Ni bolje ni lošije, u bilokojem pogledu (ni komedoni, ni tekstura kože, ni pore, ni mašćenje, ni bore, ništa, ništa, ništa) Pa sam saznala da se glikolna bolje ponaša na normalnoj i sušoj koži, dok na masnoj nema puno efekta, jel, za masnu je salicilna... To objašnjava puno. Ali nisam stručnjak, jel, to su sve "navodi". Inače, ove Eucerinove stvari za masnu kožu sadrže mliječnu kiselinu koja mi prilično odgovara. A sad ću evo dati šansu i voćnim kiselinama, bumo vidli :)

      Izbriši