subota, 3. siječnja 2015.

Misslyn ruževi - 131 & 109 (Grunge Princess)



Onomad sam vam iznijela svoje dojmove i mišljenje o novoj Misslyn kolekciji Grunge Princess koja mi je ustupljena na isprobavanje i recenziranje, a iz koje dolaze ova dva ljepotana - ruževi divnih, dubokih nijansi, savršenih boja za predstojeće hladne dane. U  međuvremenu su mi, dok sam pripremala ovu "proširenu" recenziju ova dva ruža, ustupljena još 3 komada (i još hrpa ljepota) iz kolekcije "Show Must Go On". Tako da ćete u jednom od sljedećih postova opet gledati i čitati o Misslyn ruževima (sumnjam da će vam to teško pasti), koji su imaju posebnu, klizeću teksturu, i po tome su jedinstveni i razlikuju se od ostalih ruževa tog tipa (kremasti, glossy finiša).

No krenimo mi redom - first in, first out! :)


Općenito, ruževi dolaze u korektnoj plastičnoj ambalaži - nenametljivi i neupadljivi. Pakiranje je ugodno jednostavno, suptilno, sjajno, crno i elegantno, te je prilično kvalitetno i čvrsto, s dobrim mehanizmom - što odvrtanja samog ruža, što zatvaranja proizvoda bez straha da će se raspasti u neseseru. Ja zadovoljna.

Osim pakiranja, zajedničke karakteristike ovih ruževa su; specifično divna kremasta tekstura, koja nije ni ljepljiva ni masna, već nekako gelasta, ali podatna. Odlično su pigmentirani, te iako ih treba mazati nekoliko puta da se postigne jednoličan nanos, ruž samo klizi preko usana i nevjerovatno je lako (i ugodno) raditi s njime.

Općenito Misslyn ruževe odlikuje blagi, jestivi miris, keksi s vanilijom, ili tako nešto. Jako ugodno iskustvo, za razliku od npr. Bourjois ruževa koji imaju užasan detrdžent šnjof, ili pak neki Golden Rose ruževi, s kojima imam osjećaj k'o da se mažem sapunom po ustima :D

No zbog prirode tamnijih i intenzivnih boja kao što su ove, trebat će vam mirna ruka, a možda i kistić.

Postojanost im je prilično slaba - obzirom na glossy finiš i hidratantnu narav, to je i za očekivati, no za divno čudo ne cure značajno u borice oko usana zbog te specifične gelasto-kremaste teksture, koja se donekle fiksira na usnama nakon desetak minuta, iako olovka ne bi bila naodmet. Kad bi bili maaaalo manje kremasti (iako mi se sviđa ovaj glossy finiš) i recimo, polumat, bili bi čista perfekcija.
Također imam za primjetiti kod ove dvije nijanse - nisu mi se preslikavale na zube (meni je to često problem s ruževima općenito, jer imam isturenu gornju čeljust).

Hajdmo sad pojedinačno iskomenirati svaku nijansu :)


#109 Lip Lover je divna bordo crvena, vrlo topla s primjesom ciglaste. IRL je malo tamnija nego tu na fotki. Jako je seksi nijansa, jako je vamp, ali je stroga i oštra. Iako imam hrpu tih nekakvih tamnih ruževa u kolekciji, ovu nemam s čime usporediti, jer je nekako jarka i crvena, a opet tamna i zagasita.
Nekakvog je čudnog podtona, i po mojem mišljenju i na temelju slikovnih prikaza, ne pristaje najbolje osobama s izrazito žutim podtonom kože. Imam problema s uklapanjem ovog ruža u svakodnevni makeup, ne zato jer je taman i vamp (mene to ništa ne smeta, ja s crnim ružem idem na jutarnju kavu), već si izgledam čudno, usta su mi manja i nekako me "zatvori". I jako sam tužna zbog toga, no nisam odustala; s promjenom boje kose se situacija možda promijeni.

Tako da sam ga zasada testirala samo kod kuće, i moram priznati da je s njime malo teže raditi nego s drugom nijansom (u nastavku). Nosi puno više pigmenta, lakše curi u borice oko usana i teže je postići ravnomjeran nanos. Također zahtjeva njegovane usne, jer se jako neravnomjerno gubi, pa na usnama ostaju mrljice boje koje nisu laskave.
No, reaplikacija nije nikakav problem uz ogledalce, te je zbilja nosiv, iako ga ne preporučam za važne sastanke, obilne obroke i cjelonoćne izlaske.


#131 Authentic Signature je navodno dupe za MAC Rebel ruž. Kod Beauty & Mess imate post o dotičnom, pa procijenite sami. Svakako, jedna prekrasna topla, pomalo "ubijena" ljubičastična koja je taman dovoljno tamna i intenzivna da bi bila mračna i kul, a opet dovoljno svijetla, nježna i uklopiva u svakodnevni makeup.

Puno je lakša za rukovanje, jer je manje pigmentirana, a nekako je i manje "masna" (iako ni prethodni ruž nije mastan, već je nekako "rjeđi"). Lakše se postiže ravnomjeran nanos, i manja je vjerovatnost od curenja.

Neću puno piskarati o ovom ružu, mogli ste ga vidjeti u akciji OVDJE, samo ću reći da je to bila ljubav na prvo mazanje <3 Vrlo je nosiv i zahvalan, i ne zahtjeva puno brige, jer s usana nestaje ravnomjerno, i to uglavnom s unutarnjeg dijela, pa da je moguće popraviti čak i bez ogledala, ako imate dobru oko-ručnu koordinaciju :)


Iako #109 ima par loših strana, ja ne bih odustala od njega, i neću, upravo zbog svoje divne duboke boje, koju ću ja već nekako istjerati da funkcionira na mojem licu. A #131 je skoro-pa-savršenstvno, i imate moje preporuke.

Meni su Misslyn ruževi super jer imaju tu posebnu, specifičnu, karakterističnu glatku, mazivu kremasti-gelastu teksturu i fini miris. Nanošenje tih ruževa je čista uživancija i zna mi se dogoditi da nesvjesto filam ruž jer mi je super osjećaj tog klizanja po usnama. No s druge strane, ti ruževi su sve samo ne postojani. Iako njegujući i hidratantni, puni pigmenta i izrazito lijepi, vrlo su nepostojani - kremasti kakvi jesu, ostaju na šalicama, čašama, tuđim usnama, i zahtjevaju dedikaciju u vidu konstantnog provjeravanja da li je ruž na mjestu. Ne podnose dakle ni piće ni hranu, pa ni onu suhu, jer se zbog svoje izrazito kremaste teksture ponašaju kao magnet za mrvice.

Ako ste ljubitelj kremastih ruževa i volite glatke i mazive teksture, ovo su ruževi za vas i za pedesetak kuna se zbilja isplate.

Ja nekako preferiram mat finiš, no svejedno se ponekad volim odmoriti od suhe teksture, u dane kada sunce sija, a bura puše, a ovi ruževi mi baš odmaraju usne <3

Za koji dan ćete čitati o još 3 Misslyn ruža, i ostatku prekrasne Show must go on kolekcije, a do tada vas pozdravljam s jutarnjom kavom pri kraju; naime, budna sam od 5 i guštam za novim blagovaonskim stolom uz zvuke mašine za suđe koj ronda potiho u pozadini. Kako vi provodite subotnje jutro? Nije valjda da spavate?!?! :P

Broj komentara: 10:

  1. moje nijanse :D subotnje jutro sam prespavala a sad pijem kavu da prezivim popodne XD

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. to ti je tako kad ideš kasno leć :D ja uglavnom zaspim s malim oko 9, pa u 4 i po već ne znam što bi od sebe XD

      Izbriši
  2. Krasne nijanse, pogotovo ova rebelasta! I ja baš obožavam Misslyn ruževe i tu njihovu ugodnu, mazivu, kremastu teksturu, opraštam im to što se preslikavaju na sve i svašta, pazim kad ih nosim, šta ću, jer osjećaj koji pružaju je nenadjebiv :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. jel da?! baš su nekako posebni s tom mazivom, seksi teksturom. Nemam niti jedan drugi ruž koji je tako ugodan <3

      Izbriši
  3. Odgovori
    1. Jesu, baš! A ček da vidiš ova nova 2 iz show must go on kolekcije <3

      Izbriši
  4. Da za nijanse, ne za finish. Ja sam za mat i za trajnost, sve ovo ostalo meh :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. slažem se s tobom 90%, a onih 10% je za kad mi dođe da sam senzualno sjajna i da mi je mekano na usnama :D

      Izbriši
  5. Pedivno! U zimskom periodu češće posežem za kremastim ruževima. Oba super izgledaju. :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ma to su te divne, seksi boje za hladne dane, ali meni se ove godine nose narančaste i zelene na usnama XD

      Izbriši