četvrtak, 29. siječnja 2015.

Misslyn Show Must Go On - pregled kolekcije + swatchevi

Prije nekih mjesec i pol dana me je Misslyn obradovao s ovom prekrasnom kolekcijom.


Odugovlačim s ovim pregledom, iz čisto subjektivnih razloga, a to je taj da sam tek za Božić pošteno isprobala zlatni eyeliner, a prije ovog pregleda sam htjela objaviti obećanu recenziju ona dva ruža iz Grunge Princess kolekcije*.


Misslyn ruževi su zbilja nešto posebno. Jedinstvene su, izrazito kremaste i ugodne teksture, solidne do izvrsne pigmentacije, te imaju glossy finiš, no unatoč tome nisu masni. Na usnama su srednje postojanosti (bez pića i jela cca 2 sata), no uz pomoć olovke i/ili sealera trajnost im dakako raste, no ne suviše.
Meni osobno to ne smeta, jer to su "takvi" ruževi - ugodni, hidratantni, njegujući i mirisni.


U ovoj kolekciji se nalaze 3 ruža, prekrasnih, bogatih tonova.


295 Sweet Nothing* - skoro-pa-sheer, jako svijetla, slabije pigmentirana nude-pink nijansa. Ovaj bih ruž okarakterizirala kao jako pigmentirani balzam za usne čiji se intenzitet boje može nadograđivati.  Iskreno, ja sam oduševljena nijansom. Nježna, nevina rozasto-bež bojica, neutralnog podtona, nije onaj klasični "nude" ruž - ne baca na korektorski žuto ili sivo, a bome nije ni preroza. No moram priznati da se ovaj ruž najnezahvalnije ponaša na usnama, zbog svoje sheer prirode - ostavlja neravnomjeran trag boje i uvlači se u borice na usnama kad nisu u perfektnom stanju.


Prema mojem subjektivnom mišljenju mi odlično stoji, i naprosto sam zapanjena koliko odlično obzirom na svjetlinu ovog ruža.


204 Memory* je meni najljepši Misslyn ruž koji posjedujem. Prekrasna, glossy seksi magentasto-crvena, izvrsne pigmentacije, no nešto slabije postojanosti. Ujedno i najkremastiji ruž u mojoj Misslyn kolekciji. Ima tendenciju "krvariti" u borice oko usana, stoga je olovka neophodna ukoliko planirate dulje izbivati s njime na usnama, a poželjan je i oprez s osobama (poput mene) s izbačenom gornjom čeljusti, jer se zna uhvatiti za zube. No ja sam na to navikla i s ostalim ruževima koji nisu mat, pa me to ne smeta toliko. Zbilja prekrasan ruž. Oduševljena sam!


Na slici inače nosim i rumenilo iz kolekcije, koje je malčice u nesuglasju s ovim ružem, međutim, više o njemu malo niže.


124 Manege* je pokupio simpatije kolegica blogerica. Sve su se napalile u ovu nijansu. A bome i ja sam. Prekrasna duboka bordo s hladnijim podtonom. Od ruževa iz kolekcije pobjednik u kategoriji pigmentiranosti, teksturi i trajnosti. Također je kremast, ali je pomoću trikova moguće doći do skoro semi-mat finiša. Tekstura mu je najmanje "klizeća", ali i dalje ekstra ugodna za nošenje.


Misslyn ruževi općenito imaju najugodniju teksturu, zbog svojeg finog, slatkastog mirisa i te klizeće, kremaste teksture.


Eyes on Stage Eyeshadow Set No. 3* je preslatka paletica neutralnih tonova - zgodna i praktična stvarčica za nositi sa sobom u neseseru. Iako su sjenila nešto slabije pigmentacije nego što ja to volim, vrlo je iskoristiva za svakodnevni makeup - škola, faks, posao. Lijeva strana je rezervirana za 3 mat nijanse, dok su na desnoj shimmeraste. Sjenila su načelno nešto tvrđe i praškastije teksture nego kod ostalih Misslyn stvarčica koje sam imala priliku isprobati.


Prema mojem skromnom mišljenju (i uksus), raspon tonova je presličan, iako se ova srednja (skoro nevidljiva nijansa na mojoj ruci) super ponaša kao blendajući agent kod "zadimljavanja" određenih tamnijih sjenila. Najtamnija nijansa je slabije pigmentirana, ali se super blenda i ne ostaje flekavo.


Općenito, mat nijanse su zapravo bolje pigmentirane od prve dvije svjetlije shimmer nijanse, na desnoj strani.
Recimo, prva shimmer svijetla nijansa je totalno nevidljiva, i taj sitni shimmer nestane prilikom nanošenja. Srednja je isto tu negdje, ali onda dolazimo do zvijezde ove palete - neutralno brončano-smeđe/rozo-shimmer sjenilo koje je tako divno puterasto i super pigmentirano i ubrzo je postalo jedno od dražih sjenila za svaki dan (znate već da sam se prošle godine oslobodila što se tiče tih bakrenih tonova na očima, do sada se jednostavno nisam usuđivala...)


Sve u svemu, paletica nije vrhunska - ali je bombončić. Morate priznati da je pakiranje preslatko. Još da ima mini zrcalo ne bih imala što za prigovoriti.


Sljedeća stvar na dnevnom redu su Precise Liquid Eyelineri*, i to 02 Acrobat (crni)* i 03 Cirque De Soleil (zlatni)*. Prirasli su mi srcu zbog ambalaže, koja je po meni strašno praktična.


Veličine su neke tanje "jumbo" olovke, a zapravo su tekući tuševi sa kistićem. I taj kistić ima lijepu, dugu dršku, a ne neki prekratki poklopac koji mi se kliže u rukama.
A kistić je super precizan, precizniji od Eveline Celebrities, da, da. Iako sam trenutačno u fazi diplinera i tvrdih kistića, ovaj mi je oblik fuuuul sjeo.


Swočevi. Crni je odlično pigmentiran i kao što vidite, lijepo je i precizan. Trajnost mu je također odlična, nema nuspojava kao što su mrvljenje tokom dana i ekstremno topljenje i migracija u podočnjake.
Zlatni je zapravo sastavljen od jako sitnog glittera suspendiranog u prozirnom mediju. Iako mi je ispočetka to bilo "glupo", jer sam očekivala metalik finiš, no ovako svjetlucanje više dolazi do izražaja. Jako je fin i svečan na kapcima, i uopće nije napadan. Istina treba ga nadograditi do punog intenziteta, ali nije težak na kapcima niti glitter upada u kapke.


I šećer na kraju, uz ruževe - favorit ove kolekcije, ali općenito Misslyn asortimana - rumenilo.
Compact Blusher No. 30 - Romantic Rose* je prekrasno toplo peachy mat rumenilo. Slabije je pigmentacije, ponešto praškavo, no mekane i svilenkaste teksture, odlične trajnosti i fantastičnog potencijala nadogradnje i blendanja. Dolazi u čvrstom i robusnom plastičnom pakiranju, s divnim reljefom.



Na mojem licu ostavlja jako blagi trag jer mi je i ten tamniji, no to je upravo ono zbog čega ga izrazito volim. Izgleda jako prirodno - imam ga gore na fotkama gdje isprobavam ruževe; no fotoaparat mu nije laskao, pa izgleda skoro narančast. No to nije istina.


Na swoču se vidi njegova svilenkasta tekstura s desna - primjetite kako je prekrasno ublendan. Podsjeća me na ono jedno Flormar rumenilo broj 85, no Romantic Rose više baca na smeđe i narančasto.
U svakom slučaju, jedna je to krasna versatilna nijansa koju ipak ne preporučujem jako tamnoputim damama i onima hladnijeg tena, zbog naglašenije topline rumenila.


Uza sve ove prekrasnoće, dobila sam i prekul naljepnice za nokte - Nail Sticker Glam No. 54 (High Wire Artist)* i No. 55 (Prima Ballerina)* - koje već mjesecima ne uspijevam ovjekovječiti za neku manikuru, jer su mi nokti otišli kvragu nakon eksperimentiranja s raznoraznim njegujućim lakovima. (nema do Eveline 8 u 1, ne dajte se obmanuti). Jako su elegantne i pogodne za pregršt kombinacija; od gotičkih kombinacija sa crnom čipkom, do barokno-kičasto-slatkih varijacija na temu sa zlatnom. Aplikacija je krajnje jednostavna, a trajnost - iako ih nisam testirala dulje vremena, odokativno mogu reći da bi sigurno izdržale neki važniji događaj.


Sve u svemu, ovo je jedna od najljepših Misslyn kolekcija koje sam vidjela; od same inspiracije (pariški vodvilj 20tih godina) do njene neočekivane interpretacije u ovim dekorativnim komadima.

Jeste li uspjeli ugrabiti koji komad iz ove dekadentno prekrasne kolekcije? Nadam se da nisam zakasnila s pregledom, obaveze su me dotukle zadnjih mjesec dana :)


*PR proizvod



Broj komentara: 10:

  1. Jao, baš mi se srce zagrijalo kad sam vidjela ovo poplun rumenilo <3, a i paletica izgleda kao med :D.

    OdgovoriIzbriši
  2. Uuuuuu... sjenila izgledaju fantastično... :) Ne znam kako bi mi koža na njih reagirala jer znam dobit čvrgu na kapku (čak i od onih najskupljih)... Ali mami me na otvaranje novčanika, pogotovo ovakva prezentacija :D

    OdgovoriIzbriši
  3. Dijelim tvoje misljenje da ti onaj nudo rozic stoji vrlo fino! Fascinira me kako uspijes isfurati super svijetle usne jednako jeb* dobro kao i skorocrnepankusne.
    A rumenilo izgleda predivno, iako iskreno za nijansom nisam luda, ali je definitivno jedan od onih komada koje zelis samo zbog vizualnog dojma :D

    OdgovoriIzbriši
  4. oredivna kolekcija, posebno mi se sviđaju ruževi i rumenilo :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Stvarno ti najsvjetliji ruž najljepše stoji, osobito uz kosu! On mi se najviše svidio, uz pakiranje sjenila..

    OdgovoriIzbriši
  6. Kako su tako kremasti i glatki ti ruževi?? Fenomenalno izgledaju na usnama. Memory mi je naj <3 Još mi se sviđa rumenilo, pogotovo zbog reljefa :P

    OdgovoriIzbriši
  7. Nikad nisam mislila da će mi se sviđati tako svijetao ruž, ali odlično izgleda i predobro ti stoji :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Ruževi su mi odlični, posebno ova dva nenudasta (ne da mi se skrolati natrag do naziva :D ), iako je i on lijep.
    Misslyn je meni baš super super brand, a njegovi su ruževi stvarno među najugodnijima koje imam!

    OdgovoriIzbriši
  9. ruzevi su mi krasni ostalo mi je onako neinteresantno :D

    OdgovoriIzbriši
  10. Od Misslyn imam korektor kojim sam oduševljena, napokon sam pronašla jedan koji mi totalno paše, isprobala sam ih nekoliko i ovaj mi je taman što se tiče nijanse i teksture, a košta negdje oko 40 kn.

    OdgovoriIzbriši