petak, 2. siječnja 2015.

New in #8 - bez zaostataka u 2015.

Sretan 2. siječnja i još jedan njuin :) Niste ga očekivali, zar ne? 
Eto pa skupilo se stvarčica. Kasnim s Raznima praznima, možda čak i odustanem od njih, svakako, fotke su totalno sranje i niš se ne vidi na njima i mislim da ću ih upokojiti. Enivej, dosta lamentacija nad praznima, tu ima pregršt punih.


Majčica mi je bila u Zagrebu, i poslala sam je u Golden Rose dućkas da mojoj kolegici za ročkas kupi Velvet Matte 18 koji je najsavršeniji ruž ikad. Naravno da ga nije bilo pa joj je kupila 17 i 19. Kaže Made da nisu loši. Svakako, mater me pitala oće li meni uzet koji, pa sam oduševljeno rekla OĆU, kupi neki nudač. Pa sam dobila ovaj krasni breskvasto-bežasti-topli nudač (27), koji mi je vrlo lijep i krasan. Dužna sam vam swočeve i recenzijice za 04 i 24, pa će se ovaj skupa s njima naći u nekom novogodišnjem postu.


Sinu sam kupila ovu kremicu koja me je oborila s nogu mekoćom a i mirisom. Šteta što uopće nije nimalo hidratantna, štoviše, imam filing da dugoročno ima suprotan učinak, no svejedno. Fina je jako za namazat se i mislim da je idealna ljetna aftersun kremica.


Ponovila sam se malo s kistićima i parcijalnim trepavicama, i to narudžbom s Buy in Coins stranice, s koje planiram narudžbu još otkad sam čitala o tim kistovima kod drage Mell. I prilično sam zadovoljna, štoviše, shippaju džabe, manji kistovi su prilično dobre kvalitete (iako smrde na koze pa ih treba dobro oprati, jel, prirodna su dlaka), kopija Real Techniques kista je super, dok je ovaj crni došao klimav. Na slici se ne vidi još kosi kistić za obrve/eyeliner koji je odličan, kao ni držalo za trepavice koje je totalno neprecizno i neupotrebljivo.
Parcijalne su prilično loše tj. mekane su, a teško ih je odlijepiti iz kutije, pa se svaka druga trepka strga.
Tu je još i prazna paleta za sjenila od 36mm, u koju sam spremila svoje Flormarce. Paleta je prilično jeftina i plastična, ali je puno bolje rješenje od improviziranih DIY paleta i limenih kutija. Uredno je, pregledno i na jednom mjestu. Ja zadovoljna.
Cijene su brutalno jeftine, cijela narudžba je bila ispod 16 dolara, i stigla je u roku nekih 3 tjedna. Definitivno se vraćam po još praznih paleta, jer me mono sjenila počinju opako nervirati.


Eucerin me se jedini od svih sjetio za Sv. Nikolu, pa ljudi moji, hvala vam! Zbilja ste divni! Volume Filler set će (vrlo vjerovatno) recenzirati moja mama :D


Nedugo zatim, Kameja i Misslyn su me obradovali s prekrasnom blagdanskom čestitkom - adventskim kalendarom s čokoladicama, hrpom Phyris testera (kojima se vrlo veselim) te Misslyn rokovnikom koji PREDIVAN! Znate već da imam fetiš na uredski pribor, pogotovo bilježnice, a ovaj rokovnik je kožni, bijeli, s bezkiselinskim papirom (žućkast je, a fin, gladak) i ima paginaciju <3


Lidl je sukladno mojim nagađanjima izbacio jesensko-zimsku kolekciju makeupa i ja sam presretna. Nakon što je Missha s Crossing Beauty recenzirala Cien chubby-olovčice, pojurila sam i kupila sebi jednu, ali sam usput zgrabila i ruž (kremast, bez shimmera) u nijansi. I kako to biva, vratila sam se po još jedan ruž i lak. Lakovi su odlični za te pare, neočekivano se brzo suše i prilično su pokrivni, a ni četkica nije užasna. Thumbs up!


L'Oreal Infallible puder... Hitno mi je trebao svjetliji puder, odjurila sam u lokalni mini-dm koji je ponudom ograničen i zajebala sam. Nisam oduševljena ovim primjerkom, ne znam što da mislim o njemu... Možda padne recenzija... Ako mi se bude dalo isprobavati ga. Nijansu sam skoro-pogodila, malo je svjetlija, ali pošto brzo oksidira, nijanse se nekako ujednače. Evo neznam. Vidjet ćemo.


Majka je bila na terenu u Crnoj Gori i poznavajući me, složila je jedan mali poklon paket za svoju kćer :) Seventeen ruževi za usne, jedan sheer, drugi mat. Nijanse su krasne, berry i pink, iako ovaj pink nije baš u mojoj comfort zoni (malo je "barbie") jako mi dobro stoji. Tu su još i dva blaga baby sapunčića, te Depend trajni lak i odstranjivač. Nažalost majka nije sveznajuća, pa nije znala da mi za ovaj lak treba i lampa i čistač i još pedes' kila opreme. Svakako, propast neće, jer u blizini imam dragu osobu koja fura trajni lak. Svakako, moja mama je zakon <3


A onda smo se nekako našli u Kozmu. Bugs Bunny parfemčić tj. o'd'toalet je za moje malo divno čudovište koje obožava mirisati. Već ima respektabilnu kolekciju od 4 parfema, a nedavno mu je dida kupio i Papaštrumpfa <3 Pa se svako jutro umijemo, operemo zube i namirišemo. I onda je sav kul i fensi. I fino miriši. Ljubav najveća <3
A sebi sam napravila zalihe Essence I <3 Punk jumbo eyeliner flomaster. Iako je tuš sam po sebi sranje i nije trajan ni pigmentiran, oblikom je savršen za raditi brzinski makeup kad mi se ne da. A kupila sam i onaj Catrice lip smoother oko kojeg su svi rejvali, i nisam ostala paf. Balzam slash sjajilo s daškom boje. Ic okej. Ali moram priznati da je ambalaža vrlo fensi.


I onda smo opet jednu subotu završili u Kozmu, ovaj put je bio 40% na dekorativu, i sudeći prema društvenim mrežama, rijetki su zaobišli ovu akciju iz snova. Pa sam se počastila s novim puderom, Catrice All Matt Plus, koji je nakon tjedan dana isprobavanja ODLIČAN lagani puder za svaki dan. Polako počinjem raditi na kolekciji Catrice rumenila, pa sam se teško odlučila za jednu breskvastu nijansu umjesto roze, i to bi bila Mandy-rine, blogerski favorit. Iskreno, malo mi se čini praškasto i nisam preoduševljena pigmentacijom. Mada, istina, možda sam ja pretamna za takve nijanse. Enihju, tu je i Essence I <3 stage baza za kapke, i ne znam zašto sam toliko dugo čekala da ju kupim. Odlična je. Istina, nije najdugotrajnija, ali lijepo ujednačava boju kapaka i sjenila se jako dobro ponašaju na njoj. Ako ste početnik i ne znate koju bazu za kapke biste kupili, kupite ovu jer je zbilja super za te novce, a ima je u svakoj drogeriji. Catrice (neam proizvod sasobom na neznam kak se točno zove) korektor s kistićem je isto odličan, a Eveline Celebrities tuš za oči sam kupila da imam kad mi dosade diplineri jer ovaj ima kistić. A tete blogerice kažu da je to fantastičan tuš. Ko sam ja da im ne vjerujem?


I onda me muž poveo sasobom da idemo kupit pelene malome. Pa sam skužila da u gruškom dm-u po novome imaju Catrice štand. Nitko sretniji od mene što ne moram u onaj očajni dubrovački Kozmo, gdje nema nijednog testera i sve je nagurano do boli. Svakako, od uzbuđenja se nisam snašla i gledala sam kupiti nešto što "nemam", pa sam uzela samo jedan (moj prvi) mat bronzer. Koji je narančast, al nema veze. Usput sam odlučila isprobati Essence Hello Autumn rumenilo koje prima boju ovisno o pH kože. Iskreno, ovaj proizvod sam po sebi nema smisla, LOL, al je totalno forica. Problem je u tome što ne vidite rumenilo dok ga nanosite, nego mu treba neko vrijeme da se pojavi na licu. Boja koja se pojavi je vrlo prirodna rozasta nijansa, ali je uvijek bude previše i ostaje na fleke jer ga je nemoguće kontrolirati dok je nevidljivo. I tako na poslijetku dobivate efekt kemijske opekline koja izgleda maligno a ne prirodno :D
Kupila sam si još jedan kosi kistić za kolekciju, nek bude pri ruci za obrve, kosih kistića nikad dosta, a Essence po meni ima oooodlične kistove i niš im ne fali. Alverde matirajući puder u prahu je bio na sniženju i platila sam ga nekih 13tak kuna, i moram vam priznati da sam vrlo zadovoljna i iznenađena učinkom i trajnošću.
Tu je novi primjerak već standardnog, omiljenog i u nebesa uzdignutog Balea Sensitive dezića te voljene i obožavane Alverde paste za zube.


Onda je Majka opet bila u Zagrebu, kupila kuhinju i ostatak namještaja u Ikei, pa se počastila i u L'Occitaneu. Sebi je kupila kremu za noge, a "kao" meni ovo sjajilo za usne. Međutim, ono sadrži shimmer pa sam joj ga sa zadovoljstvom prepustila. Nije se bunila a i odlično joj stoji :D Ja sam zato uzela sve testere.


Dijete nam je ostalo bez proizvoda za pranje, pa sam žurno iskoristila nekakav bon s popustom na Mixa proizvode. Blagi micelarni šampon je oproban i zadovoljavajuć, a gel za pranje ćemo tek isprobati. Usput sam sebi uzela Nivea micelarnu, jer micelarne trošim ko vodu, a usput sam kupila i Wella šampon, no ovaj put iz Moisture linije. Nije loš, ne radi mi probleme. I mislila sam se, oću li neći li, ali kad sam vidjela da su po 16tak kn, morala sam uzeti Essence Hello Autumn lip-creamove. I moram priznati da su me oduševili. Semi-mat finiš, ugodna tekstura i miris, a bome i nijanse koje su me i nagnale na kupovinu. Za te pare, dušu dali.


A ovo je rezultat jednog terapijskog šopinga. L'Oreal 7 u 1 spasilac za nokte. Pa da vidimo oće li što bit od njega. Odlučila sam se za ovaj upravo zbog široke četkice i pustih obećanja na kutijici. Bumo vidli.
Alverde fiksator šminke u spreju sam kupila jer do sada nisam nikad imala fiksator šminke, pa da vidimo je li to k čemu. Ehoton sam potrošila pa mi je trebao, no ovaj je "Biserno sivi" (imala sam "Srebrni"). Alverde maslac za tijelo u mini-pakiranju je vrlo ugodan za korištenje i zgodan za nosanje u torbi. Ruke su mi očajno suhe zadnjih dana od hladnoće i bure (nekidan je pao snijeg. U Dubrovniku. Mi nismo spremni za takve stvari LOL)


I šećer na kraju, stigao je i paketić s iHerba. Kako tamo uglavnom kupujemo suplemente (ovaj put smo djetetu kupovali omega-3-6-9 kao gumene bombone), omjer suplemenata i kozmetike bude uglavnom 40:60 u korist kozmetike. Ovaj put sam kupila shea maslac od Now Solutions, koji je vrlo maziv i kremast. Imam iskustvo jedino s L'Occitane shea maslacem (koji za par grama cijepa cca 80 kn). Ovdje je 207 ml za nepunih 40 kuna. Mislim da je to odličan deal, a kanim ga koristiti za laktove, ruke i nokte te obraščiće i koljena mog najdražeg čudovišta - za sada se ne buni.
Uz to sam se počastila s Andalou Naturals Pore Minimiserom. To je kao nekakav tonik za masnu i aktivnu kožu, i uh, al je potentan. Nije sad da mi je ispeglao pore, ali žari i pali, doduše bez crvenila i nereda na licu. Nadam se da će doživjeti recenziju, jer ima potencijala. Tu je još i "trial" za 50 centi, hidratizirajuće rukavice, koje su totalno fora, ali i skroz bezveze. Za novu godinu sam se uvalila mužu na kauč, navukla ove rukavice i gledali smo dokumentarce na History-ju. Eto. Simpatično.

I to je to.

I stvarno mi više ništa ne treba. Osim Sleek palete rumenila, par pigmenata, seruma za lice i matirajuće kreme za lice, a možda i noćne kreme jer sam prikraju s Bocassy kremicom i... Uglavnom. Znate kako je to. Teško.

Danas sam napravila još jednu spenzu u dm-u, ali ne za sebe, već za jedan krasni curetak koji slavi rođendan za koji dan. O tome ćete moći čitati u sljedećem postu.

Nadam se da ste zdravi i veseli zakoračili u ovu godinu, ja bome jesam. Riješila sam se nekih opterećujućih situacija i vrlo sam bolje volje. Nek nam je sretno i poletno! <3

Broj komentara: 15:

  1. Pisala sam recenziju o ovom Essence rumenilu,mene je oduševilo, zaista nemam problema s aplikacijom... :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Je, znam, čitala sam :) a ne znam što bih ti rekla, meni je malo prezahtjevno za korištenje obzirom da moram paziti koliko i gdje ga blendam... Na kraju efekt zbilja nije loš, i sama spika oko proizvoda mi je prefora, ali sumnjam da ću ga koristiti često, pogotovo jer ostavlja stain, pa ga ne možeš "skinuti" ako prećeraš :)

      Izbriši
  2. Isuse, koji post :padauafan:
    Veoma mnogo me zanima Mixa šampon, molim recenziju asap :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Heh, teško da će pasti čitava recenzija, moj sin ima tek 2 godine i nešto sitno mjeseci i slabo poznaje slova, ali ja sam oprala kosu par puta s njime i mogu ti reć da je super blag, i da zahtjeva duplo šamponiranje ako ti je kosa jako masna. Najbolje je da ti ga usporedim s Johnsons&Johnsons baby šamponom od kamilice, onim klasičnim žutim, jer dijele miris teksturu i učinak ;)

      Izbriši
    2. Haha, dakle sin je glavni korisnik! Ništa, preskačem - uz toliku sličnost s J &J, nije za mene definitivno. Držat ću se dalje šampona s ajherba ;)

      Izbriši
    3. kojeg? jel Deser Essence od kokosa? :D

      Izbriši
    4. haha, nije kokos, nego tea tree :)

      Izbriši
  3. ojojoj nista mi ne treba osim sto mi sve treba znam kako je XD al obuzdavam shopping prilicno dobro u zadnje. a srce mi je oteo bugs bunny u postu :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. bugs je baš krasan cvijetni, unisex miris. Malac je totalno zabrijao na parfeme, pa sam mu prepustila i Karmu u sticku <3 sad ima Batmana, Papaštrumpfa, Bugs Bunnyja, Spužvaboba i Karmu. Mislim da ću mu kupit neki i u Lidlu, kažu da su dobri parfemi tamo. Neka razvija osjetila <3

      Izbriši
  4. Odličan post. :)
    Čula sam dosta pozitivnog o Cien lakovima, vjerojatno ću se počastit. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zbilja su neloši, po meni su bolji od većine Essence lakova koje sam probala :)

      Izbriši
  5. Pre pre dobar post!! Lijepo si me nasmijala :)..
    Essence baza za sjenila je meni jako loša, nažalost.. Catrice onaj korektor mi je bio odličan, ali potrošila sam ga u rekordnoj brzini, Eveline tuš volim i imam obje nijanse :), a od Essence Hello Autumn LE sam kupila samo svijetliju nijansu, i nisam baš zadovoljna, nikakvu boju mi ne daje na usnama.. Koristim ga za ublažavanje vrištećih nijansi ruževa...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Gle, jednom kad probaš UDPP nema nazad, ali sad kad gledam, Essence baza je meni baš pristojna i junački se dobro drži na kapcima :) A za lipcream, imaš pravo, ova svjetlija je malo pre-sheer, ali da nije izgledala bi ko zombi, pa se uhvatim kako ga zbilja koristim često. I super si mi dala ideju za ublažavanje, koristan savjet! :D

      Izbriši
  6. Kako volim tecne postove, a tvoji su mi napeti od pocetka do kraja :D Totalno fangirlam!

    Inace L'orealovi puredi meni svi od reda oksidiraju, tako da koju god nijansu kupim i bez obzira na teksturu, osjecaj na licu i trajnost nijansa uvijek promasena :/

    Taj catrice puder sam koristila dugo, i prestala jer kao, da probam druge pudere, ali nepotrebno jer ga jako volim.
    Slazem se za essence kistove, po meni za te pare preodlicni!

    Celebrities tus je super, i ima najbolji kistic, ali formulom essence liquid ink stoput bolji. Naprosto stoji tamo gdje ga stavis, dok se meni nakon 6+sati celeb uredno brisao sa koze, i nije otporan na suze :D a ja placem, pogotovo kad cujem mate misu kovaca *salimsenaravno*

    Citalal bi rado o tom srebrnom catrice korektorcicu, iako je vec na popisu za kupovinu, a dodatne bodove je dobio i zbog toga sto se kog LeMakeup Freak nasao u favoritima godine :D a kako si ti lijepo rekla, tko sam ja da ne vjerujem blogerima hah!

    I za kraj: Imas najbolju mamu!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Fala ti <3 Taj Liquid Ink kupujem u sljedećem terapijskom šopingu, iako sam u posjedu 3 flomića, 2 diplinera i 2 eyelinera s kistićem, plus aqua seal i starless pigment. Ono. Prećerala sam.

      A što se Loreal pudera tiče, nažalost (ili možda sva sreća) na Pilama kraj ureda imam nekakav mini dm u kojem NEMA NIŠ, npr. Maybelinne ruževa NEMA već tjednima, užas. Tako da nemam baš previše izbora kad idem pare trošit tamo. Još sad glasine kruže da će ga skroz izmjestit i navodno tamo uvalit konzum. BLJAK. Nadam se eventualno da će ga možda preselit na neko veće mjesto u blizini.

      Je, mama je carica, apsolutna i vječna <3

      Izbriši