subota, 10. siječnja 2015.

Poklon za... #1

Nisam sigurna da li sam upravo formirala novu rubriku, a ako već jesam, nisam sigurna da li je ovo dobar naziv za nju.

Nekidan mi je muž bacio bubu u uho kako bi trebala napraviti seriju postova "što da kupim komadu?", da ustvari preporučujem momcima i muževima koju kozmetiku da kupe komadima i ženama, jer je nekidan vidio lika u dm-u koji je ugnjavio prodavačicu, a da bi i njemu to dobro došlo. Ahm. :D

A ja sam se zatekla u sličnoj situaciji razmišljajući što pokloniti jednom krasnom, samosvjesnom curetku, tj. mlađoj tinejdžerici. I onda mi je sinulo. Pa čovječe, ja sam bjuti bloger. Pa kupit ću joj kremice.

Odmah da se ogradim, ne podržavam ekstenzivno šminkanje u osnovnoj, a bome ni u srednjoj školi. Moj stav je takav da je to NEPOTREBNO i donekle nepristojno, kao i izazovna odjeća. Ali isto tako se sjećam same sebe u tim godinama, kad bih dušu prodala da se smijem našminkat ili naljepiti umjetne nokte. Moja majka i ja smo postigle kompromis - neutralno bež sjenilo, maskara i sjajilo/tonirani balzam.

Nego da se vratim na temu. Obzirom na dob krajnjeg korisnika ovog "poklon paketa" morala sam imati na umu da se radi o vrlo mladoj koži, kojoj sigurno treba neagresivno čišćenje i sukladno tome blaga njega, no obzirom da osobu ne poznajem toliko dobro da bih znala kakav tip kože ima, vodila sam se mišlju da odaberem nešto učinkovito i provjereno, ali opet blago i da je mogućnost od reakcija što manja.

Budžet nije bio strogo određen, ali okvirno sam gađala 300 kn, a ispalo je cca 305-6 kn. Cijene su odokativne, po sjećanju, moguće da variraju kunu-dvije.


Pa sam ušla u dm i napravila mali poklon paketić. Sve redom probrani, isprobani favoriti, ali neki su tu zaslugom blogerica. Idemo redom.


Alverde Clear krema za pranje lica s glinom (ispod 20kn), za nečistu kožu.
Da nisam isprobala ovaj proizvod i uvjerila se u njegovu blagost i učinkovitost, vjerovatno ne bi završio u ovom paketu. Dakle, to je blijedo-maslinastozelena gusta pasta, koja se koristi kao obični gel za umivanje, s razlikom što se ovaj ne pjeni. Ne sadrži SLS, već čisti pomoću gline. I sama koristim ovu kremu za pranje, i to sam pri kraju druge tubice. Vjerujem da će dotičnoj dami biti od koristi za večernje i jutarnje umivanje, kao preventiva za eventualne hormonske disbalanse koji se očituju u pubertetu, a neće joj dodatno isušiti kožu.

Balea Aqua serum (cca 20kn), sram me bilo, nisam ga isprobala, ali koliko druge cure rejvaju o njemu, pomislila sam da je dobra stvar za jednu početnicu. Prema opisima to je hidratantni nemasni serum, za svaki tip kože. Pa neka proba mlada dama, možda joj se svidi.

A Garnier micelarnom (cca 40kn, ovaj je bio na sniženju za nekih 30tak) otopinom završavamo dio preparative za lice. Najbolja drogerijska micelarna po mojem mišljenju, odlično radi svoj posao, spominjem je i obožavam već mjesecima tu na blogu, i nisam usamljena. Uz to što će očistiti nježno lice od ono malo šminke, ujedno će poslužiti i kao blagi hidratantni tonik. Hidratacije nikad dosta.

Tu su i Ebelin blazinice (cca 10kn) koje idu uz micelarnu :)


Njega tijela je također zabavan dio kozmetike, i tu izbor nije bio težak. Tako je tu završio moj omiljeni Balea Sensitive dezić (5kn), u mini izdanju, toliko puno spomenut i nahvaljen po ovom blogu. Blag, učinkovit, neagresivan. Ovo je najbolji dezić na svijetu, amen.

Bourjois Pamper Me! gel za tuširanje (cca 25kn). Ako ništa, onda zbog pakiranja. Ta zlatna bobica na vrhu je totalno fensi i šik. Nažalost nije bilo mog najdražeg gela za tuškanje, En Teoute Intimite, koji miriši predivno puderasto, pa sam ovaj izabrala na blef.

Afrodita Acai Berries mlijeko za tijelo (24kn) je trenutačno moja omiljena mazalica: brzo se upija, kožu ostavlja jako finom na dodir, jedino joj miris nije rajski i božanstven, ali bože moj. Osjećaj na koži i sama njega koju pruža ova mazalica stavlja miris u drugi plan.

Tu je i mini Balea kremica za ruke (cca 6kn), sa svojim superslatkim pakiranjem. Jer ruke se trebaju mazati da ne bi bile ispucale, grube i crvene i da bi nokti rasli neometano od zanoktica. Nisam isprobala, ali kanim, čim se riješim ostataka iz vlastitih zaliha.


Dekorativa je bila huh, teška za odabir. Pošto je šminka manje-više off limits, a ja žena od boja i ludih ruževa, trudila sam se zadržati se u spektru neutralnog i samo-malo-naglašavajućeg.

Tako sam odabrala Alverde prozirni gel za obrve (20tak kn), kojeg i sama neizmjerno volim već nekoliko mjeseci. S jedne strane je prozirna maskara, mliječno bijele boje i guste, ne-mokre teksture, a s druge strane je češljić koji mi se činio praktičnim, ali je zapravo nepotreban, jer četkica od maskare odradi sav posao. Obrve jako fino izgledaju s ovim gelom; začešljane su i učvršćene, zadržavaju svoju teksturu bez suvišnog sjaja i uljepljivanja.

Maskara. Bez maskare ništa. Nisam puno razmišljala koju maskaru pridružiti ovom paketiću - Essence Lash Princess maskara (cca 25kn) je sudeći po recenzijama izuzetno popularna. Iako je nisam probala, mislim da će biti krasan dodatak jednoj početničkoj kozmetičkoj torbici, ako ništa, opet zbog pakiranja.

Maybelline Colorama lak za nokte (19kn). Ni tu nisam puno dvojila. Lak za nokte je nešto sasvim individualno, jer je izbor boja i finiša suludo bogat. Odlučila sa se za crni, jer crni lak svaka djevoka mora imati. Crni lak je istovremeno pankerski i glamurozan. Buntovan i elegantan.

Mat sjenilo u nudastoj-bež nijansi (15kn) je također esencijalni komad. Može se kombinirati sa amabaš svime, od najobičnijeg highlightanja oka, do medija za blendanje dramatičnih kombinacija. Izbor je pao na Essence, jer ostali dostupni brendovi tog dana u dm-u nisu imali zadovoljavajuću nijansu. Nisam sigurna u pigmentiranost ovog sjenila, no vjerujem da će mladoj dami nekad poslužiti, makar kao orjentir za daljnje eksperimentiranje.

Maybelline Color Whisper (cca 60kn, ovi su bili na sniženju, oko 40kn) u nijansi 720 Mocha Muse - jedna svakodnevna nenapadna, malo tamnija topla nudasna nijansa. Inače posjedujem samo jedan ovaj ruž u nijansi Mad for Magenta i prilično mi je drag, zbog svoje sposobnosti da usnama da samo naglasak boje, a moguće ga je nadograditi do punog intenziteta bez osjećaja težine i ljepljivosti.

Maybelline Baby Lips (cca 15kn) u varijanti Cherry Me je tu iz razloga jer svatko treba balzam za usne. Iako osobno nisam isprobala ovaj proizvod, nakon blogerskog rejvanja i milijun recenzija koje su dostupne po internetu, nema razloga da ovo bude promašaj. Tonirani balzamčić koji fino miriši nikad nije na odmet.

Još mi samo preostaje spakirati ove bombončiće u jedan poveći neseser :)

Što mislite, jel' previše? Što biste vi kupili u ovakvoj situaciji?

Broj komentara: 10:

  1. Odličan post. Došao kao naručen. Jedva čekam ostale postove na ovu temu. Jedino da možda dodaš cijene da si unaprijed možemo izračunati koliko ćemo potrošiti.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ajme totalno sam zaboravilaaaaa :D Ispravljeno! Hvala ti!!! :* i hvala na komentaru!

      Izbriši
  2. Super složen paketić, ja bih bila oduševljena da ga dobijem - i kao tinejdžerka i danas! :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Meni se svidja! I voljela bi da je meni netko u ludim bunt godinama poklonio nesto bolje od onoga sto sam koristila za ciscenje koze! A od dekorative dva apsolutna must-have proizvoda : crni lak i maskara, i bez svega ostalog moze xD

    OdgovoriIzbriši
  4. Mislim da ce se devojka oduseviti poklonu! :) Stvarno dobro osmisljeno, opremila si je za jedan duzi period!

    OdgovoriIzbriši
  5. Woooow koji bombastičan paket, ti nikada ne zakažeš u osmišljavanju tih slatkih paketića!! :D Ovo je baš super!
    Btw. potroših onaj 'tvoj' en teoute intimite i nemrem ga nigdi nać :o

    Curka bu bila oduševljena.

    OdgovoriIzbriši
  6. Ajme ovo je tako divan poklon paketić za jednu tinejdžericu, baš si se potrudila. Sigurna sam da će joj se svidjeti, ja znam da bih ja bila presretna da mi je to netko poklonio kad sam imala 15. :D

    OdgovoriIzbriši
  7. ja sam grozna za smisljanje poklona tako da su ovakvi postovi uvijek korisni :D

    OdgovoriIzbriši
  8. Ne bih se bunila niti da ja dobijem ovakav poklon, stoga vjerujem da će tinejdžerica kojoj je namijenjen biti oduševljena! Stvarno si sve pomno odabrala, od preparative do dekorative. Osobno volim takve "zaokružene i smislene" poklone :)

    OdgovoriIzbriši
  9. Odlican je alverde gel, imam i artdeco gel za obrve, propast, dobijete neke ljuspe po obrvama, u stilu nekog koznog oboljenja, za nesto sto mosh baciti u kantu 10€ preskupo!

    OdgovoriIzbriši