ponedjeljak, 23. veljače 2015.

Bocassy Hidratantna noćna krema - recenzija


Došlo je napokon vrijeme da napišem par suvislih rečenica o ovoj kremici koju sam prošlo ljeto dobila na isprobavanje, u paru s Bocassy hidratantnim serumom*.

Nakon što sam je prvih par dana isprobala, ostavila sam je sastrane, čisto iz razloga što mi je u tom periodu bila malo prebogata - bilo je ljeto, a ja sam se sjajila k'o sunašce. Nakon toga sam odlučila moju masnu kožu istretirati malo agresivnijim tretmanom. Pošto Bioderma Sebium serum nije polučio amabaš nikakve rezultate, sve sam poslala kvragu, i doslovno na silu počela lice mazati ovom kremom predvečer.

Unatoč mojem početnom podozrivom stavu, kako će me ova krema umastiti i pozatvarati mi sve pore, ugodno sam se iznenadila probudivši se prvo jutro nemasna, s mekom, baršunastom i podatnom kožom.
Kako su temperature padale, ne samo da mi je počela odgovarati, nego sam je počela obožavati. Čim je prva bura zapuhala, moje lice je bilo presretno što Sjajolika u svom arsenalu ima i ovu kremu.



Nakon početnog neslaganja, koje bilo više psihološke naravi zbog mojih predrasuda prema kremama koja sadrže ulja, Bocassy hidratantna noćna krema* i ja smo postale najbolje prijateljice. Toliko smo si dakle dobre, da zadnjih, hladnijih dana, a pogotovo nakon one nezgode s dermatitisom, već oko 6 popodne trčim u kupaonu skinuti šminku da se napokon namažem.


Dakle, krema dolazi u staklenoj teglici s poklopcem od čvrste plastike, sve skupa zapakirano u vrlo fensi baršunastu bordo kutijicu. Već sam ponešto pisala o mom osobnom dojmu što se vizualnog identiteta i ambalaže tiče, pa ću vas uputiti na post - > OVDJE :)


Tekstura kreme je nemasna i gelasta, i stvarno je lagana, iako izgleda gusto. Boje je bijele, sa žućkastim odmakom.
Vrlo ugodnog, nenametljivog, jestivog, a opet ne preslatkog mirisa, puno ugodnijeg od seruma.
Iako se prilično brzo upija za jednu noćnu kremu, na koži još neko vrijeme nakon upijanja ostavlja blagi osjećaj kao da imate nešto na licu. No to nipošto nije onaj "masni film" ili "silikonski filing" o kojima se priča u negativnom  kontekstu. To je jedan jako ugodan osjećaj zaštitne hidratantne barijere koja se upija nešto sporije, i uspavljuje vas :)
Također, ova se noćna krema pokazala kao u potpunosti nekomedogena, a moj početni strah je bio u potpunosti neopravdan.



Ono što mi je super je filing na koži ujutro. Iako se znam umastiti preko noći, to nije ni blizu mašćenje kao prije. Čak ni u predjelima oko nosa i na čelu, gdje smo mi masno-mješoviti podmazani.
Koža je mekana, ne zateže, i nekako je "gusta". Tu "gustoću" bih usporedila s baršunastom teksturom, ali nekako finije. Velur ili brušeni antilop bi bila puno bolja usporedba.
Usudila bih se reći da je ovo obećanje s kutije, tzv. "ELASTICITY BOOST", a slično sam doživljavala s Rosal okoloočnom kremom, iako je Rosalova imala taj gumeni štih, dok je kod Bocassy noćne kreme filing prozračniji. Ah, koje usporedbe, LOL :D
Dakle, kod recenzije seruma nisam imala za primjetiti efekt učvršćivanja, s ovom kremom ga primjećujem na način da je koža "popunjenija" i mekano napeta. Doduše, one male izdajničke linije oko očiju su još uvijek tu, zato se toplo nadam da će nas Bocassy ubrzo iznenaditi s nekom okoloočnom kremom :)


Ovo je slika od jučer; svemu lijepom jednom dođe kraj - ostalo mi je za svega još par noći. Pa možete zaključiti da mi je i prilično dugo potrajala, obzirom na poveće pakiranje (50ml) i svakodnevno tj. svakonoćno korištenje, nekad i u vrlo debelom sloju. Sve skupa bih rekla, skoro 5 mjeseci :)


Da li bih i kome preporučila? Bih, preporučila bih ovu kremu svim mješovitim tipovima, pa čak i izrazito masnima, ukoliko se svakodnevno maltretiraju agresivnim i isušujućim sredstvima. Suhokošcima bi vjerujem, ova krema bila zbilja prelagana, no u kombinaciji s nekim uljem ili bogatim serumom ne bi bilo za baciti :)
A zapravo mislim da bi ova krema najbolje pasala dehidriranoj koži masnijeg tipa, jer u kratkom vremenu korištenja vraća vlagu koži bez stvaranja suvišnih masnoća, a kao što sam spomenula i kod recenzije seruma, imam osjećaj da balansira masnije i manje-masne zone kod mješovitog tipa kože.

I na kraju ću zaključiti, nakon što sam opet pročitala recenziju seruma i upravo napisano o ovoj kremi... Noćna krema mi se više sviđa! :D Pogotovo zbog onog "supple" efekta gipkosti, koji je kod seruma izostao - mada to ne smatram nekim minus, obzirom da oba proizvoda imaju različite namjene, a pogotovo zato jer su mi oba proizvoda zbilja fantastična - BEZ PRETJERIVANJA, i bez obzira što se radi o PR proizvodima :) Znate i sami da mi nije problem popljuvati proizvod ako ne valja ;)


Bocassy proizvode možete naći u dm-ovim prodavaonicama diljem lijepe naše. Cijena noćne kreme jest 140 kn za 50ml, što nije loš deal :)

Sastav proizvoda prilažem u nastavku pa procijenite sami, ali meni se čini jako dobrim :)


Kakve noćne kreme vi koristite? Obzirom da sam ovu potrošila, imate li kakve preporuke?

Broj komentara: 13:

  1. Trenutno koristim baleinu totes meer. Za ujutro, uvecer, izmedju. Dok ne postanem radnicka klasa ponovo, pa cu se pocastit kao gospodja sa ovim finim asortimanom :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja se Balee na licu bojim ko vraga crnoga... A mene hvata panika koju sljedeću noćnu kremu da si nabavim, ova je na samom kraju, pa sam otvorila pandorinu kutiju (neseser s testerima) i našla 6 komada nekog Vichy Liftactiv Nuit... To će me zdurat dok se ne odlučim :D

      Izbriši
  2. Ja sam koristila iz anti age linije i čitajući tvoju recenziju čini mi se da imamo jednake dojmove. Bocassy je brend zaista vrijedan pažnje

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Je, odlično je sve redom, nekidan mi je stigla i lagana dnevna krema, i baš se veselim isprobavanju! A sve mi se čini da ću kupit ovu noćnu kremu kad potrošim testere, jer je odlična!

      Izbriši
  3. Nisam probala noćnu kremu, ali mi se čini da ću kad tad morati iako trenutno koristim Loko Immortelle i ugodno mi je iznenađenje. Za 60 kn sam dobila rezultate kakve opisuješ u svojoj recenziji. :D Mekana, elastična, nahranjena i ugodno popunjena XD koža haha :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Loko, kažeš, ha? (pišem pamtim) :D Imam u arsenalu ulje sjemenki šipka, i to planiram polako početi koristiti navečer, dok me nešto ne opčini... Danas sam testirala neke L'Occitane testere od smilja i totalni su shit.

      Izbriši
  4. ovo sa dehidriranom kožom masnijeg tipa sam toutali ja :D
    da nisam već kupila albu botanicu ova bi došla na moju komodicu, a ovako ide na wish listu...probala sam ja već neki tester od neke dnevne bocassy kreme i ugodno me iznenadila (sa 5 ml testerom sam se mazala danima)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. baš sam danas prvi put na facu stavila laganu dnevnu kremu i nije loša :D
      iden čitat recenziju, vidim da si objavila :P

      Izbriši
  5. Koristim upravo ovu nocnu kremu i prezadovoljna sam,tako da je necu mjenjati.A ujutro mi je dovoljan serum,isto Bocassy.Mislim da sam napokon nasla svoju idealnu liniju:-). I navukla jos par frendica,hehehe...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ma brend je vrhunski! Svjecko a naše! :D Sve što sam isprobala mi je odlično (dobila sam i laganu dnevnu kremu nekidan). I što je najbolje, manje se mastim, a kreme i serum imaju priličan postotak ulja u sebi.

      Izbriši
  6. znaci i ova je super, definitivno je jednom moram probat :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. lagana a hranjiva, fino miriši, ne masti a hidratizira. Odlična je, zbilja!

      Izbriši
  7. Danima već tražim i čitam po netu što bi mi moglo pomoći; inače mješovita do masna koža s komedonima na nosu, oko nosa i bradi... a zadnjih tjedana zatezanje kože i lagano ljuskanje obraza. Koža mi je žedna AF! Pa me zanima je li ti ova noćna krema još uvijek ok...? znam da je stariji post i da kasno palim, ali ozbiljno razmišljam da uložim novce u ovu kremu da mi nahrani tu moju čudnu kožu.

    OdgovoriIzbriši