nedjelja, 15. veljače 2015.

I Heart Makeup Super Wow Colour Sticks - recenzija + swatchevi


Jutro je. Nedjelja. 6 i 30. Nadam se da ću uspjet natipkat pokoju suvislu rečenicu o ovim krasotama, prije nego se moji momci probude.
Danas za vas imam pravu poslasticu, barem za nas koje patimo na mat ruževe i intenzivne nijanse. Do sada sam isprobala solidnu brojku ruževa koji obećavaju ekstremnu postojanost i mat završetak, i iskreno moram priznati da su I <3 Makeup Super Wow High Gloss Lip Colour Sticks nadmoćni u usporedbi s ostalima.

Loše me je vrijeme pratilo svih ovih tjedana koliko sam ih pokušavala uslikati. I ne samo loše vrijeme, već i loš timing. Uglavnom bih imala vremena po noći ili u kasno popodne, kad dnevnog sunca baš i nema. Onda sam, pokušavajući swočati sve nijanse odjednom, dušu ispustila, jer ovi su ruževi tvrdokorna plastifikacija usana i "nije to sam tak".

Zato se ispričavam na ponekoj "ispranoj" fotki, i na slikama korištenih ruževa. Ja naprosto ne mogu čekati s isprobavanjem dok se poklope savršene okolnosti za fotkanje. Radije isprobavam proizvod i stičem dojmove, nego da u ladici čekaju idealne uvjete.


Ima već da sam od Pink Pande dobila tri nijanse ovih genijalnih ruževa, a isprobavajući ih i spoznavajući njihove ljepote sam se odvažila i na vlastitu investiciju njih, no nažalost pri naručivanju jedna je od željenih nijansi bila OUT OF STOCK.

No hajdmo sada ispočetka, ab ovo.

Službene informacije o ovim stickovima su šture, ali jasne. Super intenzivne mat nijanse, vodootporne, jednostavne za aplikaciju, dolaze u 8 nijansi. Nije mi jasno ono "HIGH GLOSS" na pakiranju, jer od glossa nema ni G. Ovo su čisti, suhi, brutalno mat ruževi.

Nije zgorega spomenuti da dolaze u lijepim i čvrstim, plastičnim crnim tubicama te imaju mehanizam na odvrtanje. Nažalost tubice nemaju nijansu naznačenu sa sebi, pa ukoliko imate više komada u kolekciji, odabranu nijansu možete raspoznati tek kada je otvorite.
Inače, stickovi imaju i kartonsku kutijicu koja ih obavija i izgleda vrlo fensi i kul.
Na Pink Pandi im je cijena 37,90 kn, dok su na službenom sajtu 2,99 £, a količina proizvoda koja se nalazi u tubici iznosi 2,2 grama.


Moram priznati da mi se ovi ruževi puno više dopadaju od mojih ljubljenih matića - Makeup Revolution tekućih mat ruževa, jer su manje zahtjevni kad je aplikacija u pitanju, ali bome i ponašanje i trajnost na usnama. Ono što "matiće" još uvijek drži visoko u mojoj milosti je "Vamp" nijansa. No da se vratim na temu.

Wow Sticks su puno zahvalniji po pitanju pucanja i otkidanja mrvica - nekako su "elastičniji" na usnama, i puno se bolje drže za njih, a pošto su u sticku a ne tekući, ne morate nasmijani čekati da se osuše.


Tekstura ovih ruževa je čudna, ali meni se sviđa. Na prvi dojam su ugodno kremasti i baršunasti u isto vrijeme, glatko klize po usnama, no dok ste rekli keks, taj suludo pigmentirani trag postaje suh k'o barut. Jednom na usnama, ne idu dole dok ih sami ne skinete, bez obzira što radili. Ukoliko se budete ljubili, ruž neće mrdnuti. Možda će malo popucati, ovisno koliko je strastven poljubac bio, ali partnera našminkati nećete. Provjereno. 100% kiss-proof.


Ukoliko se pak odlučite da strastveno smažete jedan masni burek, tada bi se moglo dogoditi skidanje i blago mrljanje, no morali biste izrazito pasionirano navaliti na njega da bi učinili veliku štetu; naime, ovaj je ruž moguće skinuti jedino i isključivo uljnim/masnim stvarima. Ja osobno koristim neki melem za usne, tipa grožđana mast ili neki masniji labelo. Može poslužiti i dvofazni odstranjivač vodootporne šminke, no vjerujte mi; natrackajte usne nekim uljem i jednostavno pustite da se tvrdoglavi ruž otopi. Usne će vam biti zahvalne.


Iako bih svakome preporučila ove divote, moram ipak upozoriti osjetljive i one sa suhim, ljuskavim i problematičnim usnama - ovi ruževi UOPĆE NISU HIDRATANTNI, i ukoliko vam usne nisu u ekstra dobrom stanju, zahtjevaju ozbiljno dobru pripremu u vidu debelog sloja balzama par sati prije nošenja, zatim pažljivo skidanje masnim sredstvima, a bome i vrlo bogat aftercare.

Znam da zvuči komplicirano, ali ako kao ja, gajite strast naspram ekstra mat završnice, i imate neku uhodanu beauty rutinu, ovi ruževi ne da nisu problem, već su prava poslastica.

Idemo sad malo pogledati kakve su 4 nijanse u mojem posjedu i kako mi stoje.


Rap-ture*. Kad netko kaže "roza", ja pomislim na ovu boju. Intenzivna, srednje svijetla Barbie pink boja. Nema neki izraženi podton, pa bih rekla da je neutralna. Dovoljno je topla da ne odskače od mojeg žućkasto-narančastog tena, a opet dovoljno hladna da uradi fin kontrast. Jedina od 4 nijanse koja je potpuno van moje comfort-zone.


Nisam tip od rozastih nijansi općenito, pa iako mi se sviđa kako izgledam s njime na usnama, bojim se izaći u javnost ovakva :)


Atomic*. Znate da sam veliki fan koraljnih-neon-narančastih, ali Atomic je daleko od toga. Ovo je baš narančasta. Kad sam prvi put otvorila tubicu, bila sam u strahu i bojala sam se da ću izgledati užasno, vodeći se prijašnjim iskustvima i izletima u narančasto - žuti zubi, ispran, "nevalja mi jetra" look. No sve prethodnice su imale taj neki ciglasti ili prežuti ton koji mi nikako nije pristajao. No ovo je potpuno drugačije.


Ovo je najluđa i najljepša narančasta koju sam ikada vidjela i isprobala. Naprosto predivna i prekrasna. Skoro pa neonska, s jako blagim, ali ipak prisutnim rozastim podtonom, koji je za mene ključan, i čini ovu nijansu vrlo nosivom. Inače ovaj ruž VRIŠTI i s njime na usnama ćete biti itekako primjećeni, vjerujte mi.


Call me je za mene savršen mat ruž. Ima sva obilježja savršenstva i ispunjava sve moje kriterije. Lako se i ravnomjerno nanosi, obzirom da je najkremastiji, omogućava relativnu preciznost pri iscrtavanju usana, te od svih prisutnih je najzahvalniji za popravke ako ga nosite dulje vrijeme. Isprobano preživljava obilate cateringe, i (prema subjektivnom doživljaju) najmanje je suh od svih.


Ovo je ona univerzalna crvena. Vrlo intenzivna no opet pristojna, klasična i malo hladna, tamo negdje u daljini. Mogli ste ju vidjeti u zadnjem FOTD-u. Zbilja je savršena.


Maria*. Ovo je predivna klasična, neutralna, no ponešto hladnija, tamna crvena, iako na slikama izgleda smeđe. Pri aplikaciji je zahtjevnija od ostalih kandidata, jer je malo teže postići nanos ravnomjernog intenziteta boje, no na to sam navikla s ruževima iz ovog spektra.


Prekrasna i zavodljiva, mistična i fatalna, i kao što vidite niže na fotki - najčešće nošena nijansa.



Prosječna, optimalna trajnost ovih ruževa jest nekih 3-5 sati, ako u tom vremenu niste neuredni jedač ekstra masne hrane. U tom periodu, ovi ruževi će izgledati idealno. S time da 3 sata vrijede za one svjetlije nijanse, a 5 za tamnije. Bez problema preživljavaju vodu, kavu, priču, pušenje i lagane obroke. 

Na kraju ću malo pojasniti zašto su ove dvije svjetlije nijanse, Atomic i Rap-ture ograničene na samo 3 sata. Jer se dosta lošije ponašaju na usnama od tamnijih. Na koji način, pitate se?
E pa ovako. Zbog debljeg nanosa koji ostavljaju za sobom, imaju tendenciju pucanja i ljuskanja, i mogu izgledati vrlo suho ako ih nosite više od spoenutih 3-4 sata. Ovime ne želim reći da su manje pigmentirani. Svi ovi ruževi su naprosto FANTATIČNO pigmentirani. No zbog tog nekog "punila" - da ga tako nazovem, koji im omogućava pokrivnu moć, oni su dosta teži na usnama i odlaze u komadićima kad se sluznica usana počne obnavljati. (no mene to ne sprečava da često furam onaj ludi Atomic na jutarnje kave)

Call Me i Maria su po tom pitanju daleko zahvalnije, jer ih je moguće nanjeti u nešto tanjem sloju. Omogućavaju i reaplikaciju, s time da crvendaću dajem čistu desetku jer je fakat savršeni mat ruž.

Ako vas zanimaju ostale nijanse i drugo mišljenje, upućujem vas na post Variole Vere, kojoj se skromno zahvaljujem što mi je otkrila ove prekrasnoće.
Preostaje mi jedino nadati se da će proizvođač izbaciti još koju blesavu nijansu, jer bih rado nosila crni i/ili modri ruž ovakve formulacije. A možda i neki tamno ljubičasti.

Zaključit ću ovu recenziju s mišlju da su ovi ruževi najsavršeniji mat ruževi u mojoj kolekciji i da sam oduševljena. Pa si vi mislite što 'oćete.


*PR proizvod

Broj komentara: 12:

  1. Neznam zasto nisam bila preopcinjena nakon Variolinog posta, osim sto mi je i dalje prejebeno sto su nijanse nazivi blondie-nih pjesama :D
    Ovaj put me, moram priznati, puno vise privlace, ocito Variola nije dovoljno puta naglasila koliko su mat haha
    Boje su <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vidiš, to sam totalno zaboravila napomenuti u postu, a cijelo vrijeme doma idem i mužu govorim "Gle ovo ti je Atomic! Ova je Call Me! A znaš kak se nudač zove? Heart of glass! Kuiš!? Zakon!" i onda zaboravim iskazat oduševljenje u postu.

      Ma Variola nekad zna bit ful kritična kod mat ruževa, recimo one je tekuće mat ruževe skoro pa spljuvala, meni su odlični :D Jebiga, žena ima visoke kriterije <3

      A ova su čuda više mat od ičega, samo što nisu doslovno suhi, nego imaju tu neku, vinilnu komponentu, ne znam kako drukčije da se izrazim <3

      Izbriši
  2. Eto koja kg manje odmah nakon bureka, jer je out kada ih nabavim. Valentinovo je proslo necu se strasno ljubiti..hvala na iscrpnoj recenziji i super fotkama! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Fala tebi na komentaru <3 Doduše, ja burek smažem u tajnosti i reapliciram ruž, ha! Dijeta će bit 2 dana prije ljeta - mada to neće ništa promijeniti, jer ja sam... DEBELIDEBELIDEBELDEBELI... hladno pivo? LOL ;)

      Izbriši
  3. Imam osjećaj da ću ih uskoro sasvim spontano naručiti :D
    Gledam ih i neznam koja mi je bolja...ali mislim da ću kao numero uno ipak izdvojiti Call me :D Iako imam hrpu takvih nijansa crvenih ruževa ala L'orealove Blake's red, mislim da nikad nije zgorega imati još jednu u kolekciji za slučaj da se ove ostale...pokvare ili nešto (lol) :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Call me apsolutni pobjednik, ne samo zbog univerzalne klasične crvene nijanse, nego i zbog formule - najkremastiji je od svih i najbolje se ponaša na usnama dulje vremena. Blakeicu sam zatto preskočila, jer imam par tih crvendaća, ali sam zato ubola Julianne's (nikad dosta koraljnih) i ruž je bolesno dobar, a mislim da ću ubost i Laetitiju jer je stvarno krasna <3

      Izbriši
  4. Prekrasni ruževi! Sve nijanse bih nosila, volim takve kričave i upadljive :D Maria i Rap-ture mi se najviše sviđaju. Blondie <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Blondie je vječna inspiracija :D Maria je zbilja prekrasna, iako je meni najdraža nijansa Atomic <3 tako je prokleto dobro narančasta <3 Rap-ture meni nikako ne sjeda, ali obzirom na tvoju put brijem da bi ti pasao savršeno!

      Izbriši
  5. Prva mi je nijansa super, ali tebi ni ne paše nekako, sve druge ti puno bolje stoje :D
    Atomic najviše, baš je moćna nijansa :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Je, Rap-ture mi koma stoji, iako bi se možda dalo isfurat uz adekvatan makeup, pre barbikast je :D

      Izbriši
  6. naravno da one dvije koje se meni vise svidjaju se losije ponasaju XD al tebi sve cetri super stoje, ukljucujuci i rapture, mislim a se samo moras naviknut

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Bez obzira što se lošije ponašaju, mene to ne priječi da često furam Atomic <3
      Meh, barbie stil mi nikad nije bio napet :/ a nije da ne bi volila opalit neki candy-goth look :P

      Izbriši