utorak, 17. veljače 2015.

New in #9

E pa da. Vrijeme je za još jedan, ne toliko raskošan, ali ipak vrijedan, poučan i kvalitetan new in. Odlučila sam ga riješiti dok nije prešao neke normalne razmjere, da mi posao bude lakši i pregledniji. Moja kozmetička dijeta ne ide NIKAKO, i moji su se ukućani već pomirili s time. Ima se dok se ima, može se dok se može.

Nisam više sigurna kako kronološki slijede njuinovi, pa krenimo s jednom spenzicom jedne večeri u gruškom dm-u.


Nakon što sam si nokte (i prste) potpuno uništila eksperimentiranjem s raznorraznim podlakovima (ali i ogromnom količinom stresa), ponovila sam kupnju jednog jedinog, najboljeg laka za jačanje i rast noktiju - Eveline 8 in 1 Total Action. Bog i batina, alfa i omega. Ako ste osjetljivi na formaldehid, zaobiđite u širokom krugu. Ako pak niste a vaši nokti trebaju malo ljubavi, jebe vam se, uštedite si vrijeme, živce i novac i nabavite svoj primjerak ako već niste. I nemojte nasjedati na one druge iz Eveline linije ovih "njegujućih" lakova, jer nema potrebe. Ovo vam treba, koristili ga prema uputama ili kao bazni lak.

Essie lakići su opet bili na suludom sniženju, pa sam za ukupno 50tak kuna, bogatija za 2 komada, od toga jedan darkerski metalik granitno sivi (over the edge) i fini kremasti mocha-tamni-nudač sa sporadičnim zlatnim mikro-šljokama (over the knee). Zadovoljna sam, jako.

Balea Sensitive sapun je kupljen jer ja volim ruke prat krutim sapunima - ne volim tekuće. Kako nema Lusha u blizini, najčešće kupujem najjeftiniji na polici. Inače ne bih filozofirala puno o sapunima, ali ovaj je zbilja fer. Jako je blag prema koži, a u trenucima spaljenosti mog dragocjenog lica sam posegnula za njim (jer me sve živo peklo) i nisam požalila. Vrlo dobar proizvod.

Batiste Blush šampon za suho pranje, kupljen po neznam koji put. Najbolji u konkurenciji, nema mu premca. Još k tome fino miriši. 

Balea Duschol, kupljen evo po treći put. Vrhunski. U tušu se polijevam njime i uživam u glatkoći i mekanom, mliječnom zanosu koje ovo ulje za tuširanje ostavlja na koži. Gledala sam malo po dm-u da li da uzmem neki drugi brand, no pregledavši sastave Nivea i Sebamed ulja za tuširanje, došla sam do zaključka da razlike neke velike nema. Sve ove tuširalice su na bazi sojinog ulja, a razlike su samo nijanse pri kraju popisa sastojaka. Ako imate preporuku za neki sličan proizvod (osim L'Occitane bademovog ulja, znam za njega, obožavam ga - al ne dam pare) molim vas lijepo da mi kažete dole niže u komentarima. Prestala sam koristiti klasične gelove za tuširanje otkad znam za ovo čudo, i koža mi je puno mekša i debelo manje suha nego prije. Proklet bio SLS!

Hrpa nekakvih Saubar pizdarija za kupanac. Kako je F porastao, tako mu je postalo zabavno u kadi. Pa rekoh, zašto ne ofarbat vodu!? Prije sam sama sebi kupovala one šumeće tablete za bojanje kupke (koje sam ja dijete, bože sačuvaj), ali toga više nema. Našla sam samo ove nekakve zelene "perle" s mirisom banane i kivija, nekakve dvije šumeće mini kupkice, i rozasti sapun u tubi koji se ispere. GENIJALNO <3

I nekakav Syoss tretman, koji je bio na 50%, a trebao mi je leave-in regenerator (jer mi se ne da dvije minute mokre glave, nagnuta nad tuš kabinu čekat da se nešto ljigavo upije). No ovo nije regenerator, to je nekakv keratinski tretman za obnovu kose, koji se aktivira vrućinom fena, i onak... Ne. Kosa mi je blago slamnata, i izgleda k'o da se nisam otuširala nakon plaže. Sljedeći put moram biti malo pažljivija pri odabiru.


A kako je par dana zaredom zapuhala neka burica, sinu sam kupila Weleda kremu za lice s nevenom. On nema nekih većih primjedbi, a i ja sam je isprobala onih dana iziritiranosti, uništenog lica, i moram priznati da je prilično fina, osim što ima čudan alkoholni zadah. Morala bih ponovno provjeriti popis sastojaka, kad sam kupovala mi se činio okej...

Tu je i čajić za navečer, koji ispijam s mužom u sitne noćne sate (oko 9 i po navečer... LOL), dok na kauču umorno kljucamo praveći se da gledamo neki film.






Malo eteričnih i jedno mirisno ulje, kupih u naumu da počnem koristiti neku aroma lampu i spojim ugodno s korisnim. Još samo da nabavim spornu lampu i na konju sam.

Tu su još Alverde Q10 Anti-age okoloočna krema s goji bobicama i nekakva ampula za hidrataciju. Okoloočna kremica je oke, ali je puna alkohola i zapravo nije neka sreća. A ampula je katastrofična, također puna alkohola, a ukoliko se nanese u malo bogatijem sloju, uzrokuje ljepljivost i neugodu, a zatim i svrbež. Meni alkohol u kozmetici inače ne smeta previše, ali ovo dvoje sam komotno mogla preskočiti.

Zaključila sam da neću više pokusirati s Alverde kozmetikom, već da ću igrati na sigurno; krema za umivanje s glinom za nečistu kožu i prozirna gel maskara za obrve su jedine dvije stvari od tog branda za koje s punom odgovornošću tvrdim da vrijede svake lipe.


Nastavljamo u revijalnom tonu, kao što vidite, Balea Sensitive sapun je opet završio u košarici. Zbilja je solidan sapun. A ovi Alverde uljni sapuni su fakat oke. Isprobala sam ih sva tri (mislim da ih je toliko; jagoda, verbena i... još neki) Fino mirišu, ali se nakon nekog vremena totalno raskelje u posudici, bez obzira da li u dodiru s vodom ili ne.
Još jedno eterično ulje, još jedan Essence kosi kistić (fakat su im dobri kistovi), i Balea enzimska maska, koju još uvijek nisam ni otvorila, jer me strah nakon što sam si lice spalila sad nedavno. 
Muž si je opet kupio Biobaza Black Energy gel za tuširanje, a iskoristio je i akciju 1+1=3 i opskrbio se njegovim najdražim Old Spice dezićima. Ganjam ga da napiše recenziju, ali kako stvari stoje, još uvijek ništa od toga :)


I tako dolazimo do kobne iHerb narudžbe, u kojoj se nalazi bezobrazno odvratni Beauty Without Cruelty gel za umivanje lica s 3% BHA kompleksom kiselina. Očekivala sam "malo jači" gel za umivanje, no dobila sam dermatitis.


Punih tjedan dana sam se oporavljala, i još uvijek mi je brada u komi. Još uvijek istražujem po netu sastojke ove kozmetičke abominacije, ali gotovo sam uvjerena da je krivac za moj jad i čemer stanoviti sodium C14-16 olefin sulfonate, na više mjesta opisan kao izrazito isušujuć i iritantan sastojak.


Iako u 90% slučajeva biram "cruelty-free" kozmetiku, nisam neki aktivist po tom pitanju niti smatram da bi se istraživanja na životinjama trebala u potpunosti ukinuti. No to su moji neki osobni stavovi i ne morate se slagati s njima. Ali ono što mene ovdje užasno smeta jest sljedeće; BWC je brend u čijem imenu je naglašeno da je to kozmetika "bez okrutnosti" - NIKAD TESTIRANO NA ŽIVOTINJAMA. Sporni sastojak je pak istestiran, nadugo i naširoko na miševima, zečevima i hrčcima. Našla ja studiju. Pročitala je s razumijevanjem.


I fuj mi je to licemjerje. Ne odobravam. Radije ne seri, pa radi dobru kozmetiku, umjesto da praznom pričom prodaješ smeće pod "premium aroma-kozmetikom" koja nije testirana na životinjama. Fuj, fuj, fuj.

Sad kada sam izbacila tu gorčinu iz sebe, tu su još Cococare ulje E vitamina koje je za moju dragu Madu, zatim D'Adamo Anti age serum koji je bio u trialsima i bio je fakat dobar deal, obzirom da mi je omogućio poštarinu od 2 $ i još nešto sitno popusta. Nažalost, izgleda da me i od njega me lice pecka.

Alba Botanica Very Emollient Sunscreen SPF 45 jer se bliži ljeto, te ulje sjemenki šipka, za koje sam čula da radi divne anti-age stvari.
Malo sam u zadnje vrijeme zabrijala na anti-age, jer sam ugledala izdajničke bore oko očiju, a 30-ta je doslovno iza vrata - za 2 mjeseca mi je rođendan :)



Spaljeno lice sam prskala Avene termalnom vodom koja me je izvukla. Prvih tri dana na licu nisam mogla izdržati bez ultramasne kreme za bebinu guzu jer me zatezalo i peklo, no Avene je spasila stvar. Već po prvom korištenju je umirila nadraženu i bolnu kožu, a sljedeći dan se više nisam uopće mazala masnom kremicom, već sam mogla koristiti svoje kremice iz uobičajene dnevne rutine.

A-Derma sindet je također dobro došao, no iskreno, nije me oduševio. Blag jest, no lice je prilično isušeno nakon upotrebe. Pa čak i sada, kada sam se već počela uobičajeno mastiti, ne paše mi ta škripava, suha čistoća; tim više što ovaj sindet uopće nije u stanju skinuti šminku. Ukoliko nemate izrazito osjetljivu kožu, slobodno preskočite ovu glupost ;)

A sad veselije teme!


Pink Panda je imala free-ship day, i nisam mogla odoliti.
Sleek Blush by 3 u Flame varijanti kibicam već duuugo. I zbilja je vatrena paletica! Tu su još i dva Makeup Revolution pigmenta; Grandeur i Rivalry (koji je preeedivna nježna zelena sa zlatnim česticama). Radim na tome da si malo popunim kolekciju da se mogu zajebavat s Aqua Seal-om. Zatim jedan MUR ruž u nijansi Atomic Serpent - koju boju ću ja izabrati nego ZELENU. Iznenađeno sam zadovoljna s onim što mi daje ovaj ruž, obzirom da košta nepunih 15 kn. Štoviše, odlično je pigmentiran, ne curi pretjerano u borice, a dosta je i taman pa zubi nisu prestrašno žuti. Iskreno, očekivala sam neku zelenu ljigu, al ovo je skoro pa ozbiljan ruž. I zadnji je I <3 Makeup Super Wow stick u nijansi Call me, zbog kojeg sam zapravo i napravila ovu narudžbu, a čiju recenziju napisah nekidan.



Nedugo nakon te moje narudžbe, Variola me obradovala pomno složenim paketićem, powered by Pink Panda. Divne stvari sve do jedne. Makeup Revolution paleta rumenila je san snova; još kad se naučim raditi s njima, gdje će mi biti kraj! Ono što me fascinira jest mat finiš ovih rumenila - uz malo fiksiranja Art Deco fiksirajućim ili čak najobičnijim Essence matirajućim puderom postojana su čak i na mojoj masnoj koži.
The One Blush Stick u nijansi Matte Rush je jako fora, jer se može razrjeđivati s vodom i postizati od full-pigmentiranog do sheer finiša, a može se koristiti i na usnama. Nijansa je divna koraljna, ali nije vrišteća. Nisam ga još pošteno isprobala, ali već vidim da bi mogao biti proljetni hit.
Tu je još i highlighter Radiant Light, koji je savršen. Ovo mi je treći highlighter u životu i tek sad razumijem čemu to čudo služi. Odlično pigmentiran, neutralne nijanse, fine sitne čestice, nenapadan... Baš se fino sjajim od njega i to mi se (zamislite) jako sviđa - ne mogu vjerovati da sam ovo rekla, ja, masna i sjajolika.
I preostala nam je još ova krasna paleta, Essential Mattes 2 s pomno i fino izbalansiranim tonovima i nijansama. All matte, ofcourse <3


A onda sam "zalutala" u parfumeriju (ne volim ih nikako), i pronašla Revlon Colorstay (koji već obljubih i recenzirah ovdje). Pa rekoh, uzet ćemo svjetliju nijansu, da imam za mućkanje, jer ovaj puder naprosto obožavam.
Nakon tog izleta u neprijateljski teritorij, zašla sam na domaći teren - u dm. Pa sam iskopala iz onih košara sa sniženim proizvodima jedno L'Oreal Infallible sjenilo za nekih 15 kn - ako ne znate, to su jedna od najboljih drogerijskih sjenila ikad, a zapravo su prešani pigmenti, i naravno da su "discontinued". Ubijte me sad, ostalo mi je na poslu i ne sjećam se imena nijanse, ali radi se o dubokoj crnoj bazi s pregršt maslinasto-zeleno-brončano-hladno-zlatnog shimmera. Fino je, jako fino.
A poslušala sam i Mell, pa sam na sniženju + 25% ubola i jedan L'Orealov Pure Red crvendać, i to Julianne's. Savršena koraljna s izraženim rozim podtonom. Ili još bolje, divna roza s izraženim crvenim/narančastim podtonom. Kako god. Predivan ruž, iako ostavlja očajan stain i prilično curi u borice. Mogli ste ga vidjeti u jučerašnjem FOTD-u :)
Morala sam probati i ovaj novi Essence Make Me Brow gel za obrve, jer sam pri kraju s ljubljenim Misslyn gelom, i moram vam priznati da je jako dobar, barem za moje bujne obrve. Nijansa mi ful paše, iako je mrrrvicu tamnija nego što bih ja to voljela. 


Kako sam nekidan dobila novu frizuru (točnije bi bilo reći - napokon sam ošišala izraslu kosu), morala sam obnoviti arsenal styling proizvoda, pa kad sam na kutijici pročitala:
- glued
- spike
- no crunch
- hold na šestu potenciju
To je bilo to. I moram vam priznati da sam prilično impresionirana ovom "spiking gumom" iz Schwarzkopfa za 38 kn. Za sada bih rekla da ne masti kosu, a da daje jako dobro učvršćivanje. Škrta sam da si kupim Tigi ljepilo za kosu, a ovo se čini kao dostojna zamjena. Uz to se vrlo sporo troši. No moram napomenuti da lijepo radi na jako kratkoj kosi. Dužu kosu bi vjerovatno zamrsio i uljepio.

Lime Crime Poisonberry je nenadano dospio u kolekciju - nabasala sam na njega na Krpicama za razumnu cijenu i impulzivno sam ga odlučila imati. Nisam požalila. Premda ostavlja gadan stain, vrlo je postojan, a onaj sitni shimmer u njemu mi uopće ne smeta, iako iskreno, ne vrijedi punu cijenu.

Catrice Prime & Fine primer za kapke je dobio novu formulaciju i drastično fensi novo ruho. Kako sam potrošila sve primere koji valjaju, dok mi ne odblokiraju ameriken, ovo će morati poslužiti. Jučer sam ga tako istestirala, i priznajem da sam ugodno iznenađena i jako zadovoljna, jer je sjenilo na mojim masnim kapcima izdržalo cijeli dan na poslu, bez imalo mrdanja. Good job, Catrice!

I <3 Makeup Blushing Heart je sad moj. Bio je kupljen kao dar jednoj dragoj djevojci, no njena baka je odlučila biti pizda i zabadati nos u tuđe stvari na vrlo neprimjeren i bezobrazan način, pa joj se svetim ovako. Jebiga Karmo, žena je prevršila svaku mjeru.

I to je to ljudi moji. Ja sam se prilično umorila pišući ovaj post!

Broj komentara: 12:

  1. Nije ovo skromno, vjeruj. :D Skromno je kad nemas u blizini drogeriju :'D
    Ja se naravno uvijek najvise veselim citati o dekorativi, i jako me zanima iskustvo sa MUR mat sjenilima, nakon mog iskustva se javilo jos par cura sa istim problemom "betoniranja" sjenila, a zanimljiva mi je ova paleta, trebam neutralna mat sjenila :)

    Jako mi se svidja nova ambalaza catrice baze.
    A alnaturine cajeve za dobro jutro i laku noc obozavam! Mirise tako bozanstveno, jutarnji pogotovo.
    Sto se alverde kozmetike tice, ja sam imala pozitivno iskustvo sa jumbo bijelom olovkom, identicna je nyx-ovoj milk jumbo olovci, iako ruku na srce, pojma nemam dali je jos dostupna za kupiti :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nekako vjerujem da, kad se jednom preselim na otok, da ću više cijeniti online shopping :D a možda se odrazi i na budžet? Tko zna. Akobogda, saznat ćemo.
      MUR mat paletica br. 1 će biti recenzirana za koji dan, a br. 2 će biti darovana - hush, hush :D nisam još najavila giveaway LOL

      alverde bijelu olovku vidla nisam, ali sam zato vjerni ljubitelj prozirne gel maskare, paste za zube i kreme za pranje lica s glinom (ona "crvena" linija za nečistu kožu - jedino to valja, ostalo je smeće iz te linije)

      Imaju par korektnih proizvoda, al neke stvari su totalni shit :D

      Izbriši
  2. hahahaha oplakah na ovo zadnje hahhaahaha xD baka je bila pizda xD ženo, kako ja tebe obožavam!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Gle, žena je stvarno prevršila svaku mjeru. Obzirom da nisam konfliktna osoba i da mi se ne da kokodakat, ovo je najmanje što mogu napravit da dobijem kakvu takvu zadovoljštinu :D a najrađe bi joj isula u facu svu gorčinu i zaljepila jednu sočnu šamarčinu :)

      Izbriši
  3. Ne postoji mi drazi blog za citati od tvog. Imas famozan stil pisanja, so funneh. Mene najvise zanima MUR serpent, generalno nisam zadovoljna sa njihovim ruzevima po funtu, imam dva i oba su me razocarala. Ali ljudi prave kul boje i jeftine, pa ono... XD

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Draga Dž. evo ti jedno srčeko <3
      A Serpent je odličan, za te pare. Imam još onaj lavandno-ljubičasti Depraved, i on mi je puno lošiji. Serpent je valjda tamniji i zahvalniji za formulirat da bude pokrivan. Nego, da, ostale "normalne" nijanse nisam probala, ali ako ćemo iskreno, Makeup Academy - brend istog vlasnika ima PERFEKTNE ruževe (ali ne "mat" nego obične, u crnoj ambalaži) - isto za funtu, i imam napisan post o njima, al čekam bolje dane da napravim ljepše fotke. No ako ćemo iskreno, ja bi se držala Golden Rosea, bar što se ovih svakodnevnih "ženstvenih" nijansi tiče :)

      Izbriši
  4. Drago mi je da si uspjela sanirati lice, znam kako je grozno kad ti se nešto pojavi na licu i peče, svrbi, ne znaš šta bi od muke... Sviđa mi se dekorativa jako, Julianne's pure red imam i obožavam baš kao i Sleek Flame paletu, a neki dan sam uzela i taj Essence gel za obrve, stvarno nije uopće loš, premda se i ja slažem za nijansu ih imaju više u ponudi od, čini mi se, dvije...ovaj Biobazin gel i moj mužek jako voli, sad sam mu uzela za probu i njihov aftershave i sviđa mu se, svako malo osjetim pačuli oko sebe, mislim da se tracka s tim balzamom bez obzira da li se obrijao ili ne :DD

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ajme, lice mi je u normali skroz, ono je bilo za nevjerovat, grozota.
      Joj te vatrene-koraljne su mi tako uh <3 baš se palim na te neon narančasto-roze!
      Moj se bio obrijao, i onda je cvilio kako mu je grozno i kako ga sve svrbi, i sad je opet pustio bradu i ja sam jedna sretna žena <3 volim ga bradatog, šta ću :D
      A pačuli je ljubav, pogotovo u kombi s narančom (Karma <3) sve gledam kako ću sa iHerba naručit malo ulja, pa da omirišem neki shea butter i da se trackamo <3

      Izbriši
  5. E jesi se raspištoljila s novitetima. :D Sve je odlično i puno toga bih ti ja besramno pokrala :P . Drago mi je da si uzela Loreal ruž, meni su oni diiiivni i za cijenu koja je bila na sniženju definitivno se isplatila kupovina. Žao mi je pak što si prošla kroz te muke s kožom -.- ja kakav sam sadomazohist :D i dalje bi htjela probati taj gel, nadajuci se da meni nece napravit sranja na kozi.
    Željno iscekujem recenziju ulja jer sam uljima opsjednuta. :D

    OdgovoriIzbriši
  6. super new in, potpisujem ti za eveline - baš je bog i batina :D ja se još uvijek ne mogu nadiviti svojim noktima. Za Revlon colorstay sam čula puuuno dobrih riječi, ali nažalost dobila sam pre pre pretamnu nijansu (mislim da je za 3 nijanse pretamna), probat ću pocrnit ovo ljeto, nema mi druge :D

    a što se tiče muževa i recenzija, ja imam sreću pa mome nije teško napisati "pokoju riječ", zapravo .... bolje ju napiše od mene meni se čini XD

    OdgovoriIzbriši
  7. Poštovana, možeš li objasniti kako si izlečila dermatitis. Koje preparate se koristila osim Avene termalnu vodu?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Puno ti pomoć neću moći, jer je kod mene bilo riječi o reakciji na ulje (ipak je bilo ulje, nije bila čistilica u pitanju), i to ulje ploda divlje ruže tj. šipka. Planiram pisati post o svemu tome, ali nažalost ništa ne stižem u zadnje vrijeme, pa ću ti ukratko reći da sam preparate smanjila na apsolutni minimum; umivala sam se ovim Aderma sindetom ili Baleinim sensitive sapunom (koji mi je čak bio bolji - manje me je isušio), i u akutnoj fazi sam mazala licem bademovom mašću sa cinkom i lanolinom (krema za guzu iz lokalne ljekarne, sami je mućkaju tamo) - bitno da je što masnija i da nije vlažna, vlaženje samo pogoršava stvari (ako se boriš s dermatitisom onda vjerojatno i sama znaš ;). Pretpostavljam da bi Bepanthen mast isto bila odlična jer stvara masnu barijeru (koristila sam je nakon tetoviranja, fakat je masna), ali ova bademova mi je bila pri ruci i umirivala mi je svrbež i peckanje, tako da nisam imala potrebu za drugim mastima. Avene vodicu sam koristila kad su se prištići sasušili i kad više nisu toliko vlažili, umirivala mi je peckanje, ali isto tako bi se brzo isušila... Dakle, blagi sindet/sapun + jako masna krema, i kasnije termalna vodica, i kad su se stvari smirile sam ponovno mogla koristiti uobičajenu dnevnu kremu (tada je to bio Eucerin Aquaporin). Dermatitis je zajebana stvar, na svu sreću inače nemam tih problema, ovo je bio nesretni slučaj i trebalo mi je tri mjeseca da shvatim što mi radi problem. Ispalo je da sam alergična na hladno prešano, organski uzgojeno ulje :P toliko o prirodnoj kozmetici, hahaha ;)

      Izbriši