petak, 27. veljače 2015.

Proizvodi koje ne koristim

Sve ste se pomamile s ovim tagom, pa ću eto i ja. Ukratko. Obogatila sam ovaj post i kojekakvim memeovima. Bilo bi ih i više al me oko ubija.

PRIMER
Onaj za cijelo lice. Ne znam bih li podnijela da između seruma, okoloočnog seruma, okoloočne kreme, dnevne kreme i pudera imam još jedan sloj bilo čega. Čak je i ovo nabrojano previše za mene, ali forsiram kremu sa SPF-om koja mi nije dovoljno hidratantna (pogotovo nakon onog spaljitisa), a okoloočno područje mi je postalo naborano i natečeno, pa sam se i toga uhvatila... Enivej. Baze za makeup, ne koristim. Probala jesam Essence-ovu matirajuću, nije mi se svidjela. Nekidan sam kupila Baleinu Tein Perfektion zbor potreba šminkanja momaka za spot, pa ću je vjerovatno isprobati, ali čisto sumnjam da će naći svoj sloj u svakodnevnom šminkanju.


UVIJAČ ZA TREPAVICE
Ne bojim ga se, ali mi nije potreban. Na svu sreću mi trepavice imaju skroz zadovoljavajuću duljinu i uzlet, i ako maskara nije premokra, to sasvim solidno funkcionira. Uvijača se sjetim svake prijestupne, pa ga upotrijebim, a kako nemam baš prakse, uvijem trepavice preblizu kapku ili u nekim čudnim horizontalama. Totalni waste of time. Neka mojih finih trepavica, takve kakve jesu.

BRONZER
Kao prvo, ja to ne znam koristiti. Kao drugo, ta sva čuda su narančasta. Kao treće, fuj, izgledam prljavo. Ne isključujem mogućnost da ću se zaljubiti u bronzere, ali kako stvari stoje, za sada ona 3 komada miruju u ladici.


KOREKTOR
Okej, možda nekad koristim tzv. "concealere" za posvjetljivanje unutrašnjeg kuta oka ili naglašavanje "kupidovog luka", ali korektore kao kamuflažu ne koristim. Iako sam ih nagomilala 10tak komada, meni to ne služi ničemu. Tu i tamo se poslužim, tek toliko da shvatim kako nemaju smisla. Koža lica mi je zahvalna i nemam nekih većih problema za sakriti, osim podočnjaka, od kojih sam pak digla ruke jer su suviše duboki za bilo što, kamoli nekakav korektor.


SJAJILO ZA USNE
Kao mlada đevojka sam ih voljela, samo zato jer sam se bojala ruževa i njihovog preslikavanja na zube (velike jedinice + isturena gornja čeljust = that's me). No kako sam sazrela u jednu mudru ženu s beauty blogom, sjajila više ne dolaze u obzir. Ne znam kad sam zadnji put kupila sjajilo s namjerom da ga baš "furam". U zadnje dvije godine sam onako, ompulzivno kupila cca 4 sjajila i svako sam isprobala i spremila u ladicu da se druže s bronzerima.

OLOVKE ZA OČI
Imam ih čak 4 :D Iako mi nekad dođe pa opet pokušam napraviti nekakav look s tim drvenim bojicama, meni je to živa muka. Dok uopće shvatim kad-kako-što, ta olovka je već skliznula na moje podočnjake. Ili su pretvrde, ili premasne, ili suhe, ili se mrve. Plus, nikad nisam uspješno istrajala s olovkom na waterlineu dulje od 3 minute. Volim i obožavam: sjenila, kremasta sjenila, pigmente, tuševe u svim verzijama i oblicima... ali olovke, jednostavno... nemaju smisla.

HRAPAVI LAKOVI ZA NOKTE
Iako ih imam par komada, iako mi je super kako izgledaju na noktima, iako želim još jednog... vrlo, ali vrlo rijetko ih koristim. Toliko rijetko, da se ne sjećam kad sam zadnji put imala takvo nešto na noktima, a toliko su mi mrski da sam jednog upravo bacila u smeće.
Dakle, to čudo je nemoguće za skinuti s nokata, pogotovo kad imate "naribane" nokte k'o ja. S baznim lakom je situacija nešto bolja, no trenutačno se nalazim u "odustala sam" fazi.


ČETKICE ZA ČIŠĆENJE LICA
Imala, probala, izgrebala se, sad s njome čistim umivaonik. Uz neki blagi mehanički piling i svakodnevnu razumnu rutinu, za ovime nema potrebe. Radije lice istrljam frotirnim ručnikom nakon umivanja, nego da rifljam po njemu s nekakvim kefama. Meni je to preagresivno i trenutačno mi se čini vrlo nepotrebnim. Četkice su za zube, blazinice su za lice ;)

FLASTERI ZA MITESERE
Ilitiga muda pod bubrege. Dvaput bacila pare, više nebudem, fala lijepo. Bolje rezultate dobijem ako se oblijepim selotejpom ili pik trakom, a navedeni imaju i drugih namjena, recimo, selotejpom zaljepiš pokidani papir, pink trakom maskiraš djelove koje ne želiš pobojat. S flasterima za mitesere nemoš niš.


KREME ZA DEPILACIJU
Jedno sam vrijeme skidala facijalne dlake s ovim sredstvom, ali me uvijek smetao taj "kemijska opeklina" osjećaj nakon. Em smrdi k'o izgorena plastika, em onako natrackana trebaš polugola se hladit u kupaoni 10+ minuta, pa to grebat s onom špatulom (a koja to sranja u odvodu napravi), pa onda to ispirat, pa mazat, pa puderisat... Sto muka. A ako su dlake iole jače, sav taj trud nizašta. Sad se pouzdam u pincetu i britvicu. Jebeš ovu glupost.

ANTICELULITNA SREDSTVA
Celulit što je to? Aaaaa, meni se to ne vidi toliko od sala.
Je, pretila sam, imam 100+ kila, i celulit mi je zadnje oko čega bi se trebala brinuti.


KLASIČNI GELOVI ZA TUŠIRANJE / SPUŽVICE ZA TUŠIRANJE
Otkad sam otkrila Balea Duschol tushiralicu, preporodila sam se. Znala sam ja i prije za ta ulja, ali nisam znala da su toooliko dobra. Tako sam se počela jednom tjedno pilingirati, a pri svakom se tuširanju namažem tom mekanom, emulzijastom ljepotom, bez korištenja one "lufaste" spužvice. Moja inače jako suha do ljuskava koža tijela se u rekordnom roku oporavila, i svakim tuširanjem je stanje sve bolje i bolje, iako smo još daleko od proljeća.


"KLASIČNE" PASTE ZA ZUBE
Otkad sam otkrila Alverde pastu s mentom, cijelu sam familiju preobratila, i više nema nazad. Uz nju imamo i nekoliko verzija Paradontaxa za krizne situacije, kad sam se popale desni tj. kad moj umnjak odluči usvojit ljusku od kokice na par dana. Nemam neke posebne razloge za početak korištenja allternative osim puke znatiželje, koja je eto, rezultirala potpunom predanošću. Sigurno ću isprobati još neke "prirodne" paste za zube, a ima ih i na iHerbu :)
Inače ove paste uglavnom ne sadrže SLS, koji eto, izbjegavam (za sada uspješno, osim u šamponima) i vidim da mi promjena godi. Što se paste za zube konkretno tiče, primjetila sam u zadnjih pola godine, otkad koristim ovu Alverde pastu, da su one male, minijaturne začepljene pore oko ustiju mnogo manje izražene.

PROIZVODI ZA SAMOTAMNJENJE
Ovo mi je isto totalni bulšit. Narančasti, flekavi bulšit. Iako si nisam mrska kad ljeti pocrnim i ten mi se fino ujednači s podočnjacima, zimi nemam želju zadržati takav look.
A s druge strane, da se ja ovolika idem mazat s time, pa trebalo bi mi 10 litara hahahaha <3

I to bi bilo to za večeras.

Laka vam noć! :)


Broj komentara: 26:

  1. Ovaj tag mi je super.. Mogla bih ga se i ja uhvatiti.. :) I reći ću samo, od tvojih 14 nabrojanih, zajedničkih nam je 9.. :D Što se tiče Baleinog primera, imam ga, i onak, ok mi je, ne mogu se požaliti. Nije sad da će ti puder biti trajniji i ne znam ja šta sve ne, al lijepo zagladi lice, puder ljepše sjeda i manje ga je potrebno. Tak da mi je po tom pitanju skroz ok. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. imam i ja taj primer, ali sam ga lijena stavljati :D jedino za fotkanje subotom, ali ni onda mi se ne da, jer želim svo vrijeme koje imam na raspolaganju potrošiti na fino blendanje sjenila hahahaha :D

      Izbriši
  2. preporučam svima da si ovo bookmarkaju i pročitaju kad se trebaju razveselit :D nemrem izdvojit highlight posta jer je sve toliko dobro da ću vjerojatno sutra opet ić čitat

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. <3 <3 <3 jedva čekam da ti pusu dam sad dvajstosmog <3 <3 <3

      Izbriši
  3. Hahaha, nasmijala sam se do suza:)) Ne mogu vjerovati ali iz tvog posta jedino ne koristim flastere za mitesere :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nemoš vjerovat! Ne ček, zapravo mogu!!! hahaha ;) <3

      Izbriši
  4. :-)))))) odlicna si...imamo nekoliko zajednickih - flasteri, cetkice, to za depilaciju..:-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. "to" za depilaciju hahaha :D al to brate smrdi jebate, i svaki put se prehladim kad "opet probam" :D

      Izbriši
  5. Imamo dosta toga zajedničkoga vidim ja, daj mi reci molim te (znam da nije za tu tema al ono), kakav ti je Paradontax i ta Alverde? Meni se zna prednje meso upalit pa ono..

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Paradontax je LIJEK. Ta pasta je LIJEK. To treba imat u kući svatko, a kamoli netko kome se zubno meso upali tu i tamo. alverde pasta mi je divna, i ne mislim je mijenjati, a Paradontax koristim doslovno po potrebi, kad se i ako nešto upali, samo natapkam malo paste i pustim. Odurno je, al radi. I tih par dana perem zube s njime, ali otkad koristim Alverde, ne sjećam se kad sam zadnji put uzela Paradontax. Ti lijepo kupi oboje i mirna si :D

      Izbriši
  6. Super post, baš sam se fino nasmijala :))) u biti dosta istih stvari ne koristimo a u top topova nekorištenih proizvoda i ja ubrajam bronzere i proizvode za samotamnjenje. Ako na tebi bronzeri izgledaju orljavo moš mislit kako to na meni casperu izgleda. Jedan jedini put sam koristila. Neku kremu za samotamnjenje još u srednjoj i dan danas se sjećam ribanja u kadi tri dana poslije da bi skinula te fleke od boje sa sebe...mislim, znam da su se unaprijedili oni od onda ali no thank you...ja ne koristim ni tekuće pudere ni bb, cc kreme jer ne podnosim osjećaj obojane kreme na licu, osjećam se prljavo, kao da mi ta boja sipi u svako poru, znam da je ludo ali šta ću :))) s korektorima pak nemam problema, njih žbukam pod obavezno!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. uopće nije ludo ženo, meni je zapravo cilj doć do točke da mi ne treba puder, ali s mojim tenom teško, ikada :D
      inače, ja sam kupila u dm-u onaj mali tester te kreme za samotamnjenje i onda sam crtala po nogama gluposti, i izgledalo je totalno fora, dok se nije počelo skidati hahahaha :D

      Izbriši
  7. Jesi probala Weledine paste za zube? Na iherbu su vecinom paste na bazi sode bikarbone, pa ako imas osjetljive zube nece ti bas odgovarati...


    post je prejak :D slike su me dokrajcile od smijeha

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. nemam osjetljive zube, štoviše, Paradontax mi je super, ali samo kao povremena terapija. Želim da mi pranje zubiju bude ugodno iskustvo a ne muka, a Alverde pasta mi je DIVNA! I mali ju obožava. Jednom smo mu iz zajebancije stavili na četkicu, i otad više neće svoje "dječje paste" s okusom jagode, kivija i ostalih sranja ;)

      Izbriši
  8. hahaha i ja se razmisljam da napravim tag, neke od ovih stvari koristim neke ne XD

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. meni su super ti tegovi, ali rijetko se potrefi neki da ne zahtijeva kopanje po kolekciji i idealne uvjete za fotkanje i swočanje! ;)

      Izbriši
  9. Znači svjetski sam se nasmijala s tobom, taman za rano jutro xD

    OdgovoriIzbriši
  10. super post :D ni ja ne koristim većinu toga, ali za bronzer i samotamnjenje se u potpunosti slažem, besides - ja volim biti sirko :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. pa da, zar porculanska put nije dokaz aristokratskih korijena ;)

      Izbriši
  11. Mislim da nakon zadnje slike nikada vise nezu gledati pastu i cetkicu istim ocima!

    OdgovoriIzbriši
  12. Hahahaha :D
    Jao kreme za depil. jesu shit, i to mnogo gori od neprijatnog mirisa :/ koristila sam ih godinama, i sad kad idem na more od sunca mi izadju crne fleke iznad usana, brkovi u pravom smislu ;}o cijenim da je od toga

    OdgovoriIzbriši