ponedjeljak, 9. ožujka 2015.

Alverde Clear krema za umivanje - kratka recenzija


Nikako, ali nikako da se uhvatim pisanja o onim "manje atraktivnim" proizvodima koji su dušu dali, i to još za sitne pare. Jedan takav proizvod jest ova Alverde krema s glinom za umivanje tj. pranje lica, namjenjena "nečistoj" (ali ne samo masnoj) koži.

Ova se tubica kod nas kupuje redovito, i nikada nije puna. Koristimo je i moj muž i ja, naizmjenice i jako je volimo. I zato mi je glupo čekati dok kupimo novu za bolje fotke, jer čim prije želim s vama podijeliti moje oduševljenje istom, a naravno da sam ju zaboravila uvrstiti u prošlogodišnje favorite.

Inače, s Alverde kozmetikom općenito imam totalni love-hate odnos. Super mi je njihova "natural" spika, ali nekad totalno zaseru. Isprobala sam dosta stvari, i to je čista lutrija. Ili je proizvod genijalan, ili je totalno smeće. Obožavam njihovu zubnu pastu, prozirni gel za obrve, matirajući puder, piling za nokte... Ali kreme, tonici i slično su načelno koma, zbog visokog udjela alkohola u sastavu.

No umivalice se ispiru. Pa tako i ova.

Tekstura ove umivalice je gusta. To je skliska, gusta pasta, čiju bih konzistencija mogla biti opisana kao rijetka pasta za zube. Glinene je, sivkasto zelene boje, tipičnog, zdravog, zemljastog "alverde" mirisa, koji iako nije neugodan, nije baš ni bajan.
Pri upotrebi se uopće ne pjeni, već u doticaju s vodom stvara mekanu emulzijicu.


Princip korištenja je kao i kod svake umivalice, malo na ruke, malo vodice, malo po licu, i voila. Ono što mi se posebno dopada jest izostanak zatezanja. Pošto ne sadrži SLS, na koji sam ja s vremenom, izgleda, postala osjetljiva, nakon umivanja nema peckanja, nema zatezanja, nema suhoće. Lice je čisto, ne škripavo čisto, već mekano, njegovano čisto.

Iskreno, ne mogu vam potvrditi da povoljno utječe na akne i prištiće, jer osobno nemam većih problema s istima, ali redovito i dugotrajno korištenje svakako ima učinak na moje (i muževe) mitesere, koji su u zbilja manje izraženi i nisu crni, već se očituju kao zapunjene pore. 



Iz ove linije sam isprobala tonik i serum, i moram reći da su grozni. Tonik bazdi na alkohol gore od didinog špirita, a serum je totalno nedorečen i izvlači apsolutno svu vlagu iz kože. Međutim, ova umivalica je apsolutni hit. Čak bih rekla da je sposobna skinuti ostatke malo jače šminke, ako ne i lakšu.

Koliko god voljela isprobavati raznorazne umivalice, ovu uvijek držimo negdje u kupaoni.

Smatram da bi odgovarala apsolutno svim tipovima kože, pa čak i najsušoj (uz adekvatni after-care), jer je zbilja blaga, a koliko vidim, ne sadrži sulfate ni ostale popularno omražene sastojke, sadrži dosta ulja, a alkohol je pri samom dnu popisa.

Vrlo preporučam, jer je prilično jeftina (cca 20 kn), a odlična za "imat po kući".

Koju ste vi umivalicu isprobali u zadnje vrijeme? 

Broj komentara: 29:

  1. Ja sam ovo kupila prije par sedmica, jer sam ga vidjela negdje na nekom blogu... i naravno i mene je iznenadio kako je dobar. Ja imam suhu kozu i apsolutno uzivam koristeci ovo, s ovim cudam skidam i maskaru i svu ostalu sminku, obavezno obavim dva pranja al sve (skoro sve) skine i stvarno je dobar! sigurno cu kupiti opet! : )

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jel da da je genijalan!? Eto baš mi je drago da se nisam prevarila za suhokošce :D Šteta što su ostali proizvodi iz te Clear linije apsolutno smeće, jer da je suditi po ovoj umivalici, reć bi da valjaju. No dobro, nisam isprobala piling još, Blusherful kaže da je dobar.
      I da, šminku skida, ali ako je u pitanju vodootporna maskara i malo teži puder, onda je ipak bolje prvo micelizirati blazinicu, pa tek onda pod vodu ;)

      Izbriši
    2. Povukli masku/piling...baš su gadovi :( Predobra je bila, smirivala kožu...nije peckala, ma san!

      Izbriši
    3. A MA DAJ, a taman sam ga htjela ubost ovih dana, neeeeee :(

      Izbriši
  2. Bas me mami da kupim iako doma otvorenih umivalica necemoreckoliko :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. a ma nemoj mi ništa govorit... Ja sve gledam po ladicama i kupaoni jel ima nešto da mi je pri kraju ili da mi ne valja pa da nađem opravdanje da kupim novo. Sad sam u fazi njege tijela, jer imam SAMO 4 mazalice, i to 3 mlijeka i jednu kremu, pa sam danas kupila Afroditin maslac za tijelo, jer nemam nijedan maslac. O bože isuse, mogla sam skoro otić na skijanje s parama spiskanim na kozmetiku XD

      Izbriši
    2. Ako imas samo jedan maslac, preporucam onda i od balee sheabutter, sa ljubicastim poklopcem. Mirisi kao far away od avona, i ima zlatne mikroshimere i dodje samo 20 kn. Realno, od mazalice jos nitko nije slomio nogu, dok garmisch partenkirchen sigurno pamti lomove raznoraznih dijelova tijela :D

      Izbriši
    3. odlično, imam popis za sutrašnji posjet dm-u :D zlatni mikroshimmer zvuči seksi. taman za jutarnji subotnji pampering XD

      danas sam mjerkala Fruttinije, al to mi je nekako za curice. ja nisam curica. nikad bila.

      jebote češće sam u dm-u nego u marketu.

      Izbriši
    4. rekla bi ja isto, al onda se sjetim - ja sam cesce na otoku nego na kopnu :D

      nisam te frutinije chekirala jos, al gledam ambalazu, nije nesto sto bi moj pogled registrirao. Ako je presareno izgubim koncentraciju, neznam di da gledam.

      Izbriši
  3. Uh, ovo zvuči odlično! Obožavam glinu kao masku ili u pilingu, a sada sam otkrila i ovo. Hvala ti :D Moram to kupiti ^^

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. za dvajst kuna, isplati se uvelike. Znam da imaš masnu kožu kao i ja, mislim da će ti vrlo odgovarati! :D

      Izbriši
  4. Ova umivalica stvarno djeluje odlično, a posebno mi se sviđa cijena! :) Iako još nisam uspjela pronaći Alverde proizvod koji mi odgovara, mislim da ću svejedno riskirati s kupovinom ove kreme ;). Trenutno koristim Avene sindet s cold kremom i baš sam zadovoljna tim sapunčićem, odlično odradi svoj posao.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Imam i ja neki sindet od A-Derme, ali meh... nekako me neugodno isuši a nemam osjećaj da mi je lice čisto... ja više volim gelaste stvari za pranje lica :D

      Izbriši
  5. Ja sam od Alverde kozmetike imala cast isprobati samo proizvode koji su totalno smece i zaobilazim ih u sirokom luku,ali ovo mi se cini zanimljivo,dalo bi se probati.andrejaK

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. i ja sam tako bila ful razočarana, pa sam se našla u neobranom grožđu kad sam zaboravila na put ponjeti pola svoje rutine... a ovo me je "dobilo" zbog cijene, sasvim slučajno na blef. sva sreća. od tad brijem da za svako sranje od alverdea sigurno postoji i genijalna stvar :D

      Izbriši
  6. Da znas da cu ovo da probam zbog tebe... nisam ovo primjetila nikad na Alverde stalku... ali ovi sastojci su extra... imam suhu kožu i bas mislim da ce mi ovo valjati! :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. kad imaš masnu kožu, primjetiš masu toga na policama hahahaha
      nadam se da će ti odgovarati, svakako javi dojmove!

      Izbriši
  7. Pa baš si bum kupila da imam za po kupaonici :D I ja od Alverde-a volim gel za obrve i kremicu za nokte od marelice. Ali dekorativnu kozmetiku nekako ne bih isprobavala. Kupila sam jednom tekuće rumenilo i u smeću je završilo, baš je bilo za ništa.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. dap, dekorativa je sva (osim gela za obrve) koma, neki LE ruž mi je potrajao punih 3 mjeseca dok se nije usmrdio i (što Blusherful kaže) "pustio vodicu" hahaha :D
      ali puder za matiranje je mrak! ubola sam ga nedavno za tipa 9 kuna po onim košarama, i mislim da mi je bolji od Essence-a :D
      danas sam ZAMALO kupila bazu za sjenila. Ured mi je prekoputa dm-a, užas jedan, užasni.

      Izbriši
  8. Mogla bih si ovo kupiti ;) Inače nisam fan Alverdea jer sam očito uvijek uzimala stvari koje ne valjaju, pa sam stekla dojam da ništa ne valja :D
    Piling za nokte?!!! Prvi put čujem za to o.O

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hahaha, ma nije za nokte, nego kao za kožicu oko noktiju, al doše ti na isto, nemoš zaobić nokat XD nije sad neš čudotvoran, ali fino se upija i omekšava, a kako sam ja grizli, prsti su mi k'o u lučkog radnika. užas.
      a umivalica je zbilja vrijedna tih 20 kuna, iako ostatak linije ne valja niš.

      Izbriši
  9. Nemam dobro iskustvo sa Alverde proizvodima baš zato što sadrže puno alkohola. Ovu umivalicu ću svakako isprobati

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. kremica i seruma se svakako klonim, ali umivalice/pilinzi/šamponi... why not? :D

      Izbriši
  10. Odlična umivalica! I ja pisah o njoj hvalospeve :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vidjeh malo prije objave! :D Definitivno jedan od onih all-time-fav proizvoda koje ću uvijek kupovati!

      Izbriši
  11. ok i nedavno sam negdje čitala hvalospjeve na račun ove umivalice (mislim baš kod uncleabadash), uzimam, uvijek sam u potrazi za dobrom, budget friendly umivalicom :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ova je baš takva. I što je najbolje jako dobro čisti lice bez popratnih neugodnosti. To je ono najbitnije :)

      Izbriši
  12. već sam čitala pozitivne recenzije na račun ove umivalice i definitivno ju moram isprobati. Meni je koža mješovita sklona stresnim "podstanarima" pa vjerujem da bi se dobro snašle nas dvije :) a i volim isprobavat razne umivalice :D

    OdgovoriIzbriši
  13. Oo super, ovo moram probati, mene to za pranje lica cesto zateze, tesko mi je naci nesto da valja.
    Nasmijalo me ovo love-hate s alverde, ista stvar, kreme za lice trash, hvaljeni dezodoransi, ne znam, ja se znojim i ono mi dodje kao parfimisani losion, ne samo da nema koristi, nego je gori miris nego da nema nikakvog dezodiransa. Ali mnogi ga hvale. (usput, od prirodnih dezodor. Weledin od ruze je odlican).
    Od alverdea je i meni dobar gel za obrve, imam dobru olovku za usne, i odlican je korektor za podocnjake, ne naglasava bore sto se s jeftinim moze desiti.
    Samponi su mi bili nesto izazivali, da li mascenje, perut.. uglavnom fail.

    OdgovoriIzbriši