srijeda, 11. ožujka 2015.

ECOTOOLS FRESH & FLAWLESS 5 piece complexion set - osvrt



Od ljeta prošlog ja imam ove kistove i nikako da se odlučim napisati koju riječ o njima, a znam da ste se sve napalile kad sam vam ih pokazala u nekom od New In-ova.
Razlog mojem općenitom nespominjanju kistova na ovom blogu jest taj da sam totalni moron i nestručna osoba po pitanju beauty alata, a volim se pravit pametna :D
Inače, nemam vam s čime usporediti ove kistove, pa ćete uglavnom moći čitati moja razmišljanja i trkeljanja, bez nekog većeg zaleđa, osim mog vlastitog subjektivnom dojma :)


Inače, ovaj set sam naručila s iHerb-a, i koštao me nekih 15tak dolara, što je prilično fer cijena.
Nadalje, ovaj set je namjenjen puderima, korektorima i rumenilima. Jel, tome ono "complexion" u nazivu.




Dolaze u fensi pakiranju, i drške su im od bambusa, a metalni dijelovi su od recikliranog aluminija, i kao što vidite predivno su ilustrirani, ženstveni a nisu pičkasti, i jako su, jako lijepi. Sami kistovi su od sintetičke dlake, točnije taklona, dakle, u potpunosti su cruelty free. Kutija sadrži informacije o svakom kistu, za što je namjenjen, pa time uvelike olakšava korištenje nama idijotima.


Općenito, koliko vidim iz dosadašnjeg korištenja, radi se o kistovima kvalitetne izrade. Nisu se olinjali niti pohabali pranjem, a većinu koristim više od pola godine. Još k tome ova dva "velika" maltretiram u neseseru svakodnevno, i super se drže.

Ono što moram navesti kao prvo veliko razočaranje - ovi kistovi su sićušni. Iako sam bila svjesna činjenice da su ovo "putni" kistovi, ipak me je iznenadila njihova minijaturnost.


Ali očajno su slatki i lijepi. To im moram priznati. Baš su, fini, fini, jako.


Hajdmo ih sad malo pogledati, svakog pojedinačno, izbliza, a usput ću vam reći koji kist sam za što prenamjenila, pošto ne koristim korektore, a tekući puder naanosim prstima jer mi je lakše oprati ruke nego kistove. *lijenguza*


FULL POWDER BLUSH - Definitivno najkorišteniji kist iz seta. Dovoljno pufast za bilo koje rumenilo, pa čak i ona najpigmentiranija, iako nije neka sreća za fino blendanje. Ispočetka sam ga uglavnom nosila sa sobom i koristila za matirajući puder, da bih mogla ubiti masnoću na svakom koraku (mrzim one pufnice što dolaze s kompaktim puderima tj. onima u kamenu), a sada ga uglavnom koristim za moj ljubljeni highlighter. I s njime funkcionira jako dobro. Ja inače preferiram te "tapered" oblike kistova za rumenila, a ovaj je jako blizu tome, jer je pri samom vrhu jako mekan i pufast.


COMPLEXION BLENDING BRUSH
Ovaj pak kist koristim sve manje i manje, zbog činjenice da je jako gust, ima kraće dlačice nego prethodni, i otežava mi ravnomjeran nanos rumenila/bilo čega. Inače kist kao kist nije loš, ali je definitivno minijaturan za neko ozbiljno šminkanje. Da je "normalne veličine", bio bi jako fini, malo čvršći kist za rumenilo. Koristim ga uglavnom kao rezervnu opciju, kad se prethodni pere/suši, i to uglavnom s highlighterom te svjetlijim i manje pigmentiranim rumenilima.


PRECISION FOUNDATION BRUSH
E, ovaj kist baš skoro uopće ne koristim. Tu i tamo rubovima blendam sjenilo na donjem kapku njime zato jer je plosnat a jako mekan pri vrhu, ali za tekući puder nema šanse, trebale bi mi 3 godine da ga nanesem, a do tad bi se puder toliko rasušio da to ne bi ličilo ni na šta.


BUFFING CONCEALER BRUSH
Ovaj kist je onako, simpatičan, lijep, ali također meni osobno prilično neupotrebljiv. Koristila sam ga za "buffanje" mat bronzera preko Artdeco kamuflaže, kad sam frendu prekrivala modricu na čelu prije (njegovog) vjenčanja. Eto. Pošto nemam nekih nepravilnosti koje želim prekrivati, manje više mi je useless.


FLAT CONCEALER BRUSH
Ovaj kist zapravo i koristim. Tu i tamo. Za precizno nanošenje kremastih sjenila, za ruževe, a ponekad ga ipak umočim u korektor, ali tu priča staje jer ne koristim korektor, ali vjerujem da bi ljudima koji ga koriste, bio okej. Inače, ovakve kistove za korektor dajem malome da crta s njima, pa sam ih i sama isprobala i moram vam reć da su to najbolji kistovi za tempere i akrile. Nevjerovatno fine poteze ostavljaju, a boje blendaju ko ludi. Od pastoznog ka lavirnom, ono, milina su za slikanje. Jedini razlog zašto ovaj kist nije završio u "setu za Frankove kreativne projekte" jest taj što je prekrasan i fensi i ima cvjetiće po sebi :D


Evo još jedan prikaz minijaturnosti ovih kistova. Sooooo cute <3 (ali imajte na umu da ja imam fakat ogromnu ruku)

Treba li vam ovaj set? Hm, evo, ne znam. Ako ste vjerni korisnik raznih vrsta korektora i puno putujete, onda bi vam ovaj set mogao biti od koristi. Inače, definitivno, ne.

Da nema ova dva pufasta, proglasila bih ove kistove totalnim failom. Iako kao set nisu skupi, pošto koristim samo 1 (okej, nekad i 2) od mogućih 5, tih 15tak dolara (oko 80 kn) na iHerbu i čak 170tak na Pink Pandi je definitivno previše.

Inače, moj najmiliji kist za rumenilo je E.L.F. Studio Blush Brush koji je došao s ovim setom, i jako je mekani i fini, i zašiljen je na vrhu i divno se izdefiniram a onda i blendam s njime.

Eto. To vam je uglavnom to :)

Broj komentara: 15:

  1. Joj slatki su bas. Gledala sam ja taj set nrksd pre al nekako se nisam odlucila da ga kupim. Ma i ja sumnjam da bih bas sve cetkice kotistila. Iako je ptakticno da su mali nekako mi zao sto nisu normalne vrlike cetkice. Imam ja neke njihove cetkice godinama vec i i dallje su ko nove.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zato ja mrzim setove, kao takve - uvijek imaš 3-4 kista koji ti ničemu ne služe. Ali ovi su bili baš medeni i nije mi žao, iako nisu baš prekorisni. Kvaliteta je dakako neupitna, iako ispadne dlaka-dvije svako mjesec-dva, solidni su to kistovi :)

      Izbriši
  2. Sokira me koliko su mali! Iako im je aluminijski dio neodoljivo presladak, na sarm drske od bambusa jos nisam pala. Ja sam za crno, ili srebrno, za nesto konkretno. A mali kistovi (drskom mali) su me poceli zivcirati, nemaju dovoljno kontrole. Sto se upotrebjenih kistova tice, to se meni dogodilo sa Rt starter setom, 2-3 od 5 koristim, a kupljeni u UK i kostali puno previse. Kinezi i dalje uvjerljivo vode po pitanju setova s kistovima, malo para, vecinom vrlo dobro.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Za putovanja dušu dali! Evo sad će fino poslužit sljedeći vikend XD :D
      Kinezi su s kistovima top. Upravo radim jednu košaricu na Buy in Coins (damn you Mell!) jer su oni za blendanje fantastični, a dodju svega 5-6 kuna. Da sam profi, sigurno ih ne bi koristila na klijentima, ali meni su genijalni i obožavam ih!

      Izbriši
  3. Kako su preslatki... ja nikako da ih narucim bas zbog toga sto su maleni... pa se sve kontam da su isuvise maleni za mene... :P :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Btw nominovala sam te za Versatile Blogger Award u ovom postu...

      http://arkona-makeup.blogspot.com/2015/03/the-versatile-blogger-award.html

      Izbriši
    2. Ni nemoj :D powder brush je jedini koji se isplati u cijelom setu, a može se nać i opose neki zgodan za u neseser.
      Vidila sam, HVALA! <3 Nadam se da ću uskoro stić i riješit to ;)

      Izbriši
  4. naručila sam njihove kistove davno preko ebaya, za 4-5 funti? ne koristim ovaj plosnati za korektor dok ostale koristim. najdraži mi je baby kabuki, njim predem po licu kad sam gotova kako bi bila sugurna da sam ujednačila sve i da nema vidljivih prijelaza i linije između pudera i crta lica. buffing ja koristim ali je dosta nalik onom iz RT kistova za oči i meni je takav kist super za blendanje

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. i ja sam ga koristila za blendanje i uopće nije loš, ali otkad su mi stigli oni jeftini kineski mekani, nema nazad :D

      Izbriši
  5. Baš su minijaturni… Nekako sam, baš kao i ti, vjerovala da su ipak malo veći :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. E pa baš sam se iznenadila... Očekivala sam travel kistove, ali ovi su samo proporcionalno smanjeni regularni kistovi. Za ljude s malim licem hahaha ;)

      Izbriši
  6. preslatki, ali čini mi se totalno neupotrebljivi ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nije baš tako, ova dva za puder i rumenilo su skroz okej, i onaj za korektor nije loš - ako koristiš korektor :)
      ali opet, gledajući set kao cjelinu, nije neka sreća :)

      Izbriši