ponedjeljak, 27. travnja 2015.

BIOBAZA - blagi gel za osjetljivu kožu s cinkom i kamilicom - recenzija


Ako ste možda pomislili da sam odustala od bloganja, grdno ste se prevarili.
Moj život se inače odvija u ciklusu od četiri faze;
1. nemoram niš radit, mogu blogat jej!
2. ima dosta posla, ali stignem napisat koji post,
3. dedlajnovi, panika, jebeš blog,
4. faza je identična broju 2.

I sad sam u toj nekoj 4. fazi, a još krajem tjedna putujemo put kontinenta, jer sam noćas postala ujna! :D LOL

Uglavnom, vratimo se mi na poso. Danas imam jednu totalno neprofesionalnu recenziju za vas. I totalno nije pisana u afektu.

Ne znam jeste li primjetili da od početka bloganja veliku pozornost pridajem umivalicama. Volim ih. Volim dobru umivalicu i volim dobro oprat lice. Nemam neke nedostižne zahtjeve, no od umivalice očekujem trenutačan osjećaj čistoće kao i objektivno dobro čišćenje, te jednostavnost pri upotrebi i aplikaciji. Isušivanje mi je kompromisna kategorija; ako dobro pere i drži moju masnu kožu pod kontrolom, neću zamjeriti blago isušivanje u vidu zatezanja i sl. Ako pak se osjećam k'o Sahara nakon umivanja, ne mogu preći preko toga. Hoću reć' da mi je bitnije da me gel dobro očisti, nego neki fensi afterefekt. Za te afterefekte imam kreme i serume, hvala lijepo.

Kupila sam ovu Biobazinu umivalicu nedugo nakon oporavka od onog spaljitisa, tražeći nešto pristupačno (bio je period neke besparice) a opet blago i učinkovito. Preskočila sam opet Baleu (npr. ona u plavoj tubici, s lotosom, ili tako nešto... e, super je!), i odlučila se na ovu nenametljivu bočicu, koja mi je ulijevala povjerenje, jer su je blogolegice nahvalile.

Ima već dobrih dva mjeseca da se svakodnevno umivam ovom umivalicom i nikako ne odustajem od nje. Nonstop joj nalazim isprike. Stajem u njenu obranu. Ne želim popustiti realnosti i činjenicama.

Međutim, danas sam odlučila da mi je prekipjelo. Gotovo je. Dojadilo mi je davanje pedesete šanse nekom proizvodu, samo zato da ne bih bila "negative Nancy". Dosta više s ovim sranjem.



Meni ovo brate/sestro, ne valja i točka. 

Što se ambalaže tiče, neću vas previše daviti s opisima. Krajnje jednostavna, mekana bijela bočica s klasičnim "press cap-om" dolazi u kartonskoj kutijici (totalno nepotrebno, al ajde, neka), uz prepoznatljiv Biobazin vizualni identitet. Konzistentno i ne loše, iako meni osobno prilično nedojmljivo i dosadno.


Sam gel je relativno rijedak, iako nipošto nije tekuć, te je potpuno je proziran. Lako se dozira stiskanjem ambalaže, i miriši nekako, apotekarski, neomirisano, sirovo. Miris dakle definitivno nije neka bitna stavka kod ovog gela, koji se respektabilno pjeni.

Osjećaj nakon umivanja je vrlo ugodan. Lice je mekano, ne zateže, nije isušeno. Okej, ako je stanje baš kritično i vaša je faca ful isušena, onda postoji mogućnost da će vas lice zatezat. Ali mene uglavnom nije.

No taj fini osjećaj dolazi tek nakon umivanja. S naglaskom na NAKON.

Dakle, ova se ljiga ne da isprati s face. Pljuskanje, šamaranje, uranjanje, krštenje u lavabou... Majica mokra, kosa se cijedi, pod poplavljen... A ja još uvijek imam osjećaj da mi je lice ljigavo.


Unatoč mekoći i podatnosti, te baršunastoj teksturi naposlijetku NAKON, ovaj gel nije čistilica. Možda jest umivalica, ali čistilica nije. Pogotovo ako se družite s težim, silikonskom puderima (Colorstay, op.a.), a da ne pričam o betonskim primerima (Aqua Seal, op.a.) ili nedajbože vodootpornoj maskari.

Ne, nisam debil, znam da šminku moram skinuti SKIDAČEM, to upravo i radim, jer niko normalan ne očekuje od gela za umivanje da skine svu šminku. Ne očekujem to ni od SKIDAČA. Zbog toga se upravo i umijem. No očito imam prevelika očekivanja od ovog gela.

Jer dok sam samo sumnjala u njegovu neučinkovitost, gledajući izdajničke bež-narančaste tragove na sniježnobijelim blazinicama natopljenim tonikom, moja sumnja je kulminirala (a na nekim mjestima i eruptirala) u vidu nepravilnosti na mojim obrašćićima - popunivši sve pore koje je mogla.

Ta obistinjena sumnja je tako potaknula moju današnju odluku da ću se sutra izdašno otuširati ovim gelom (i s ciljem pražnjenja bočica žrtvovati jedan dragocjeni, uljni pampering session), i s guštom baciti praznu bočicu.

Kerning u trećem redu, ljudi, kerning!!!

Amen.

Idem sad okolo skupljat donacije za Apivitinu umivalicu sa citrusima, a dok to radim ću načet još jednu Biobazinu umivalicu (onu s peršinom, koju smo dobili na BBDay-u, a sad me već strah i bojim se). Ako ni to ne upali, užicat ću neđe 80tak kn i pljunut pare za Eucerin Dermopurifyer ili neki Dr. Organic s čajevcem.

Inače ova ljiga košta nekih 40tak kn. Mislim da je zapremina nekih 150-200 ml, nemam pojma. Ležim na kauču, umotana u dekicu, i totalno mi se ne da dić da provjeravam :P


Broj komentara: 25:

  1. Označavan post ko spešl i čitat ću ga kad god buden imala usran dan.*
    Čak me nije ovo niti zanimalo, al moran pročitat. Mislim da nakon Baleine umivalice koju sad koristim budem uzela Biobazin sapun za pranje lica, neki crni za muške nemanpojma. Nadan se da će ti pasat Biobazina umivalica od petrusima. Lav ju <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Evo ja baš danas imam usran dan :D Čestitam ti usrane dane. Dobri su oni. Da ih nema ne bi znali cijeniti one dane koji nisu usrani <3

      Meni se sve čini da me biobaza više neće baš vidit... Muž kaže da je gel s pačulijem fantastičan, al džaba kad sam ga preobratila na pilinge i ulja za tuširanje.

      U Petrusimul polažem male nade. Dao bog da valja!

      Izbriši
  2. Hahahahahaha!! :D Fino sam se nasmijala :D Kao što znaš moju kožu vjerujem da ova ljiga ni meni nebi bila dobra -.- Probaj uloviti Alba Botanica gel s enzimima ananasa u DM-u, na sniženju je 50% jer AB izbacuju iz asortimana, a brate mili ta umivalica je genijalna! :D Mislim da je 40 ili 50 kn sad ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hm, daaa? Alba botanica me je inače osvojila sunscreenom (SPF od čak 45, minus kilo masti na licu, vrlo odlično), al nekako zazirem od onih vrištećih ananas-papaja-tropskih bočica LOL :D
      Ma idem probat s ovim peršinom još dan-dva, pa kud puklo da puklo. U najgorem slučaju imam jedan sindet nepotrošen, pa će to poslužit dok ne isplatim plaću XD

      Izbriši
  3. Imam ju doma u ladici stoji već godinu dana. Prošli tjedan sam ju stavila na umivaonik da mi je blizu pogledu ali ruka ne poseže za njom. Jednostavno nemogu. Isto problem, neki čudan lužnati osjećaj poslije umivanja. Šteta :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Eto baš šteta :( To je to, filing lužnat i pogrešan :D
      Maloprije sam je premjestila u tuš, pa ću barem noge oprat, neće se bacit, a nije ni toliko skupa da sad žalim neke velike novce, al komotno sam si mogla Neutrogenu neku ubost...

      Izbriši
  4. Krštenje u lavabou hahahahaha :D pa užas!
    Pass!

    OdgovoriIzbriši
  5. Ha ha, da, i meni je najbolje ovo 'krštenje u lavabou' :)))

    Ma ja lice jednostavno operem Babylove gelom od glave do pete i super mi je, i to onaj u većem pakiranju sa pumpicom (sa kamilicom), ali čak i ono drugo pakiranje, istog naziva, ali drugačijeg sastava (bez kamilice).

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Inače nemam ništa protiv low-budget kozmetike, recimo Balea gel s lotosom je jako dobar, al od tog babylove gela s kamilicom i ja i mali poljubičastimo, a koliko sam uspjela skužit njega koža još i peče (vrištao je dok sam ga sapunala)... :D To je bila valjda prva kupka koju sam kupila, nakon što smo potrošili sve one fensi Mustele koje smo dobili kad se rodio... sad ga peremo s baby Mixom, fino miriši na jasmin, iako i dalje vrišti kad ga se polije vodom, bar nije ljubičast hahaha :D Ajme ovo grozno zvuči XD

      Izbriši
  6. Hahaa umivalica, ne čistilica, meni još i ljigava :) ...bravo sve potpisujem, :)

    OdgovoriIzbriši
  7. hahahaha krštenje u lavabou XD umrlasam XD

    OdgovoriIzbriši
  8. Meni su dobre one umivalice iz Lidla,potrošila sam ne znam koliko tubica za redom,a onda reda radi prešla na nešto drugo.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ma ja sam nekako "prerasla" te supermarket čistilice (iako neam niš protiv njih), oću si bit fensi kuiš :D LOL

      Izbriši
  9. Nakon mora isprobanih umivalica i cistilica,nasla sam Apivitu i to je to,potraga zavrsena!Sve,apsolutno sve skida!!!Savrsenstvo u bocici:-)Zato ti zelim da je sto prije nabavis:-)

    OdgovoriIzbriši
  10. hhahahha, jako mi se sviđa ovaj tvoj iskreni post..i sama sam imala sličnih iskustava...ako si umivalica koja skida šminku (piše na pakiranju)-onda mi nemoš glumatat da si labelo..xD something like that.. i sama ne tražim previše, samo da mi makne ostatak šminke i da budem čista.. očito tražim previše.. kad na kraju sagledam isprobano, najviše me očistila ona pink Baleina umivalica i narančasti Pure skin od Oriflamea-ostalo nije vrijedno spomena.. :) lajk na post :D

    OdgovoriIzbriši
  11. Hhahahahahaha, odlicno si srocila sta si imala! :D ,,Dosta više s ovim sranjem.''

    OdgovoriIzbriši
  12. meni cak nije ni bio tragicno los, nisam imala problema s ispiranjem nakon, al mi ima puno boljih umivalica

    OdgovoriIzbriši
  13. Jeza me prolazi od osjecaja nekakve ljige po faci :O

    OdgovoriIzbriši
  14. Hahaha, ženo krštena u lavabou, aaameeeeen :D Men je ovo valjalo, ne znam, okoloočno uvijek skinem dvofaznim skidačem i onda se umivam ovakvim nečim i mene nije poljigavilo. Al sam od frendice čula da nju isušuje. Definitivno nije za svakog. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ma lako za skidanje šminke, ali tragovi pudera na blazinici s tonikom nakon micerlane i umivanja su načisto neoprostivi.

      Izbriši
  15. Are you in need of Urgent Loan Here no collateral required all problem regarding Loan is solve between a short period of time with a low interest rate of 2% and duration more than 20 years what are you waiting for apply now and solve your problem or start a business with Loan paying of various bills I think you have come to the right place just contact us We Are Here To Show You A Better Way To Financial Freedom !!!
    Contact Us At : abdullahibrahimlender@gmail.com
    whatspp Number +918929490461
    Mr Abdullah Ibrahim

    OdgovoriIzbriši
  16. Are you in need of Urgent Loan Here no collateral required all problem regarding Loan is solve between a short period of time with a low interest rate of 2% and duration more than 20 years what are you waiting for apply now and solve your problem or start a business with Loan paying of various bills I think you have come to the right place just contact us We Are Here To Show You A Better Way To Financial Freedom !!!
    Contact Us At : abdullahibrahimlender@gmail.com
    whatspp Number +918929490461
    Mr Abdullah Ibrahim

    OdgovoriIzbriši