petak, 11. prosinca 2015.

Alba Botanica Very Emollient Sunscreen SPF 45 PURE LAVANDER - vrlo kratak osvrt


Iako je ljeto davno iza nas, ove sam godine puno pametnija i SPF kremice koristim kroz cijelu godinu, a pogotovo ove jeseni, zbog paralelnih tretmana kiselinama, koje upražnjavam svaku večer. Još jedan iako; ovo ljeto nisam bila baš uzorna i preskakala sam zaštitnu kremu, zadnjih 3 mjeseca sam jako dobra i sustavna, i moram vam reći da se "zakon SPF-a" ipak isplati poštovati. Trenutačno koristim korejski sunscreen brenda The Face Shop, koji mi je fantastičan, i uskoro ću i o njemu pisati detaljnije, ali neka prođe još koji mjesec da dojmovi budu potpuni.

Prošle je godine krema-od-izbora bio Eucerin matirajući fluid sa zaštitnim faktorom 30, a ovo ljeto su ulozi su bili nešto viši - Alba botanica Very Emollient Sunscreen sa zaštitnim faktorom 45, koju sam uspjela cijelu potrošiti.


Neću previše puno trkeljati, samo imam potrebu podijeliti s vama neke osnovne dojmove o ovoj kremici, jer je izvrsna.


Alba Botanica Very Emollient Sunscreen SPF 45 PURE LAVANDER jest ono što mu ime sugerira; vrlo hidratantna zaštitna krema za lice, s visokim faktorom i mirisom lavande.
Krema je gusta, vrlo gusta, i bijela - no nemojte se preplašiti - uopće ne ostavlja vidljive tragove. Iako je gušće teksture, ona je lagana. Pomalo masna, ali nije teška; ne ostavlja neugodan film na koži, već sve lijepo miriši na lavandu, a vi ste sigurni da vam je faca pristojno zaštićena.


Bez obzira na taj masnjikavi filing, ja sam je kao jedan užasni masnokožac jako voljela ovo ljeto, iako sam se mastila. Ali ja se mastim od bilo čeka i bez ičega, tako da nemam što zamjeriti ovoj kremici. Voljela sam je čak više od Eucerin Dry Touch noviteta, koja obiluje kemijskim filterima koje moja koža baš ne voli (jako me griju i peckaju i svrbe).


Iako bih je preporučila svima, mislim da bi najbolje odgovarala normalnoj koži, a suhokošcima bi bila izvrsna preko nekog laganog serumčića ispod. Ipak bih je preporučila i masnokošcima, zbog svoje nekomedogenosti, ali u slučaju da ljeti nosite puder i preferirate matirano lice, onda je svakako zaboravite.

Meni je ovo bila vrlo draga kremica za nekih 7 dolara, i mislim da je totalno dobar dil za tu lovu.

2 komentara:

  1. imam je u zalihama, čeka da dođe na red na ljeto, sad koristim neke laganije sa nižim spf :) drago mi je da čujem pohvale za nju jer naručila sam je onako naslijepo

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. i ja sam na blef uzela kremicu, i eto, super je. baš je nekako ljetna; nije mi za zimu (ove godine sam čvrsto odlučila koristit minimum 30 spf cijelu godinu) ali valja!

      Izbriši