ponedjeljak, 21. ožujka 2016.

Bocassy Contour Redefinition Anti-Age Serum - recenzija (i kratki osvrt na tonik i micelarnu)


Prošao je već dobar komad godine otkako sam dobila ovaj trojac od Bocassy-ja i započela s isprobavanjem novog (je li više nov?) Bocassy seruma, ovaj put u fermentiranom, anti-age, age defying, contour definition, firming, hydration izdanju, za zrelu i umornu kožu.


Mislim da moja koža još nije baš zrela, iako sigurno i bez zaustavljanja idemo ka tome cilju; ali je definitivno umorna, ponekad i beživotna. Koji je uopće kriterij da kožu proglasimo umornom?
Po meni je to sljedeća situacija: imam fazu kad se ne stignem bavit previše kožom. Održavam neku minimalnu rutinu, imam par proizvoda koje trošim i to je to. Počnem koristit neki novi proizvod i za dva dana se ujutro pogledam u zrcalo i kažem VAU JEBOTE FACA MI JE PLUMP. Onda se naviknem na taj look, i onda zaboravim neko vrijeme, i onda mi rutina opet padne na minimum jer ne spavam/imam puno posla/ne da mi se/gledam ledeno doba 2 po 5000ti put/itd, i onda se jednu večer počastim s ultrfensi rutinom od 12 koraka i onda se opet ujutro probudim zapanjena VAU JEBOTE VIŠ KAK SE MOŽE.

Eto, to je ovako, moj intuitivni kriterij iz prve ruke.


Shodno tome, moja koža je na periode umorna, i vidljivi su prvi znakovi starenja; opuštena koža, dublji podočnjaci, bore i borice (uskoro ću prestat pisat ovo u svakom postu, nego ću napravit nekakav disclaimer i ubuduće samo lijepit link), proširene pore, bla bla bla. Za 15ak dana ću navršit trisprvu, uz to pušim, ne spavam baš previše i vrlo sam "indoorsy" tip. Mislim da vam je iz toga sve jasno.

Ergo, pucam se vitaminima u facu već neko vrijeme, a nabrijala sam se na fermente. Ovaj serum je prvi proizvod koji ih sadrži u eksplicitnom obliku, odnosno prvi proizvod koji ih sadrži a da sam ja svjesna toga. To ovoj recenziji daje neka obilježja kvantne fizike, ali nebumo o tome.

Bifida ferment navodno (prema jednoj studiji - ubijte me, ne znam gdje se nalazi, čitala sam o tome na netu, isto kao što i vi čitate sad ovo po netu, pa ako vas zanima proguglajte, ne bilo vam lijeno) reducira osjetljivost kože i pomaže kožnoj barijeri da se obnavlja (iako zvuči kao bulšit - nije, kožna barijera je činjenica, ali o tome ćemo nekom drugom prilikom kad mi gradivo sjedne malo bolje, tj kad budem spremna za recenziju Missha Time Revolution Night Repair Science Activator ampoule). Bifida su zapravo gram pozitivne bakterije, prisutne u našem probavnom sistemu. To su tzv. probiotici, i vjerojatno ste naletjele na njih čitajuć sastave određenih jogurata. Laktobacili, jel. Svakako su jedan od onih sastojaka koje definitivno želim na svojem licu.



Bifida ferment se inače nalazi i u slavnom Estee Lauder Advanced Night Repair serumu, i definitivno nije novost u njezi lica. Osim spomenutog, Bocassy serum je natrpan još nekim finim sastojcima, kao što su wakame alge, ekstrakt listova zelenog čaja, med (još jedna od mojih humektantskih opsesija), maca korijen, itd.


Tekstura seruma je želatinasta - to je jedan jako lagan, vodeni gel, koji svojom teksturom podsjeća na lagani puding. A tako i miriši. Oke, ne baš jestivo, ali fino, suptilno i nježno.


Taj se puding u dodiru s kožom rastapa i upija u kožu instantno, te ne ostavlja apsolutno nikakav film na koži unatoč svojoj kremasto-gelastoj teksturi, a bome i kakao i shea maslacu koje sadrži. To čudo je toliko divno lagano i nemasno da je to divota.


Koristila sam ga uglavnom nakon Mizon Placenta 45 ampule, koji mi je bio umjesto prve esencije, a koja je jako hidratantna i lagana (toner -> Mizon ampula -> Bocassy serum -> krema), jer Bocassy sam po sebi nije dovoljno hidratantan da bi zadovoljio potrebe moje kože.
Mogu samo reći da cijelo vrijeme dok sam ga koristila, imala sam odlično hidratiziranu kožu, bez ijedne ljuskice na vidiku. Nije mi prouzrokovao punjenje pora, ni bilokakve druge reakcije. Iako ne mogu procijeniti efekt učvršćivanja, fenomenalna hidratacija bez trunka masnoće je ovdje primarni adut.


Ako ga usporedim s onim prvim Bocassy serumom, iskreno, ne bih mogla reći koji je bolji. Oba su fantastična, i oba su mi podjednako draga. Onaj prvi, originalni je nešto teži na koži iako je super lagan - sad možete zamisliti koliko je Contou Redefinition lagan, ako je lakši od originala!!! Onaj prvi mi je više za ljeto, jer na masnijim tipovima može skroz zamjeniti dnevnu kremu, dok ovaj novi ne može; ali opet, tako se lijepo ponaša između slojeva ostale preparative, san snova!


Sve u svemu, odličan serum, ali uz malu zadršku i riječ upozorenja osjetljivim kožama - radi se o sastojku, odnosno o kombinaciji dva prezervativa, koji bi mogli biti potencijalni iritansi - kao što ćete vidjeti u nastavku. Mene je serum malčie peckao oko nosa kad sam ga nanosila na čistu kožu, no nije mi uzrokovao nikakve tegobe, štoviše dapače.


No, tonik mi se nikako nije svidio. Ali baš, nikako. Ima mi alkoholan zadah,
Iako načelno ne zadirem duboko u analizu sastava, pošto mi je ovaj tonik izazvao neugodno žarenje i kratkotrajno crvenilo na najosjetljivijim područjima lica (obrazi kraj nosa), a zasmetao mi je i taj alkoholni zadah, bacila sam se u čitanje. Zapinjemo kraj sljedećih prezervativa:  PHENOXYETHANOL i CHLORPHENESIN. Ta dva sastojka do sada nisam previše opažala, ali zadali su mi misliti, i sad ih vidim svuđe, a posebno ih primjećujem u nekolicini proizvoda koji su mi poznati po tegobama, otprije.


Prvi je germicid, potencijalni alergen i dokazani iritans, a ujedno je i neurotoksičan (u slučaju da dospije u krvotok u većim količinama), dok je drugi spazmolitik koji ima antimikotička svojstva, a koji se često spominje u kontekstu kontaktnih alergijskih reakcija. Kao prezervativi se koriste i u kombinaciji.
Oba su u širokoj upotrebi, u kozmetici su dozvoljeni u minimalnim količinama i zbilja ne treba stvarati paniku, no opreza nikad dosta. Ova dva sastojka se nalaze i u dosta drugih proizvoda koje koristim i ne izazivaju mi nikakve reakcije, ali ako imate iole osjetljivu kožu, možda ipak zaobiđite ovaj tonik. Ja sam vrlo tužna i nesretna, jer je to bio prvi proizvod koji sam htjela isprobati otkad je Bocassy-ja. Ujedno sam i razočarana "nemarom" oko formulacije. Ali to je zato jer sam razmažena K-kozmetikom (u kojoj se ova dva glupana također mogu naći - svijet nije savršen, utopija ne postoji bla, bla).
Vjerujem da mi je tonik stvarao veće probleme od seruma jer sam ga nanosila na čistu kožu, a često i nakon kiselina, dok je serum uvijek bivao apliciran nakon minimalno dva sloja hidratacije (toner+ampula).

Kme, eto, to je sve što ću reći, KME. Sastav tonika prilažem u nastavku:


Micelarna mi je tak tak. Definitivno nema moć da skine ikakvu šminku s lica samostalno, ali pošto ja nakon uljnog čistača skinem ostatke maskare i sve ostale ljige s blazinicama i micelarnom/dvofaznim sredtsvom, onda mi je okej - šminka je dovoljno rastopljena i 70% nje je uklonjeno, tako da onih 30 preostalih posto uspije bez problema maknut s face, pa ću je vjerojatno i potrošit (micelarnih nikad dosta). Ali nema šanse da skine sunscreen i makeup sama. Nou faking vej. Tako da me blago razočarala, pogotovo ako je usporedim s omiljenim skidalicama, kao što su one iz Garnier i Byphasse laboratorija.


Sve u svemu, serum je pun pogodak usprkos prezervativima, ostatak, baš i ne, usprkos svemu.


Broj komentara: 5:

  1. stvarno volim tvoje recenzije jer su zaista vrlo neposredne i otvorene... Nadam se da ćeš nastaviti tako ;)
    I veselim se svakoj recenziji K kozmetike

    OdgovoriIzbriši
  2. Lijep pozdrav
    Imam pitanje:
    Kupila sam ovaj serum i kad sam otvorila kutiju vidjela sam da je poklopac bočice odvrnut...Zavrnula sam ga, međutim kada sam počela da istiskujem serum prvo je izašlo puno ulja... Zatim je počeo i serum.
    Bio je vodenast ali je ostavljao mastan trag...Nije se tako brzo upio, pa pitam da li je to ok ili da tražim povrat?
    Hvala na brzom odgovoru-ako je moguć ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. obavezno vrati nazad, moguće da si jednostavno pokupila komad s oštećenom ambalažom - i zbog dodira sa zrakom je vjerojatno izgubio i na stabilnosti pa su se uljna i vodena faza počele odvajati... ovaj serum je gelast/pudingast - i vrlo homogen. hitno to vraćaj nazad i objasni... i zaboga ne stavljaj više na lice proizvode koji su bili u oštećenim ambalažama... pogotovo kad se radi o "prirodnijim" brendovima... sretno! nadam se da ti neće raditi probleme oko zamjene... :)

      Izbriši
  3. Hvala mnogo, zaista si mi pomogla da se odlučim u dilemi!
    Kupila sam u Dm-u pa smatram da neće biti problem za povrat.Dvoumila sam se jer mrzim vraćati nešto..pogotovo kad nisam sigurna da sam u pravu... A imala sam isti osjećaj koji si mi ti potvrdila sa tim razdvajanjem ulja ... I neću više stavljati na lice ni u šta u šta sumnnjam, obećavam ;)

    Hvala još jednom, Srdačan pozdrav!

    OdgovoriIzbriši
  4. Pozdrav Prijatelji su Maria Guadalupe, ovdje sam kako bih informirao sve što sam doživio online kada sam tražio kredit. Izgubio sam mnogo novca tražeci zajam dok nisam upoznao VLADIMIRA FINANCIAL INVESTITORA. Tko mi je pomogao dobiti kredit od 60000 eura po kamatnoj stopi od 2%. Ako trebate kredit i ako ste ozbiljni, savjetujem vam da poslušate moj savjet i kontaktirate je putem e-pošte: (vladimirafinancijskiinvestitor@yahoo.com)
    za vaš zahtjev za kredit, hvala na slušanju

    OdgovoriIzbriši