ponedjeljak, 10. veljače 2014.

Babylove Mama krema za bradavice - recenzija

Babylove Mama Brustwurzensalbe. 




Sigurno se pitate - čemu ovo sad na bjuti blogu? 
Zato jer zaslužuje. Ovo je čudo u tubici.

Onadar kad sam muku mučila s mojim čudovištem koje nije htjelo dojiti nego žvakati i rastezati bradavice, prvih par tjedana su mi dotične bile u komi. Ragade, kraste... Enciklopedijska grozota. I tu u priču dolazi ova krema/balzam. Kupljena u DM-u jer je bila prva spažena, ne znajući ni da postoje druge, plaćena nepunih 20 kn. Ne sjećam se točne cijene. Traumatično je to razdoblje bilo.


Svakako, moje cice su bile zahvalne DM-u i Babylove-u. Navečer natrackane, ujutro probuđene meke i podatne, bez boli, regenerirane. Doslovno je jedno mazanje bilo potrebno za 80% bolji osjećaj i izgled. Manje bitno za izgled, ali nije bilo ranica, nije bilo krastica, nije bilo boli. 


Otad smo narasli, i naučili cikiti kak se spada. I već dugo nemamo tih problema. Da. Još uvijek ciki. Neka ga. Ja sam od onih koja to podržava - produljeno dojenje. Ako sam mogla ja do druge godine, on može barem toliko.

Nego, natrag na kremicu i razlog zašto pišem o njoj na ovom blogu.


Godinama kupujem razna labela, balzame, grožđane masti i ostalo. I sve, ali ama baš sve bi mi nakon par dana isušilo usne do te mjere da mi je bilo bolje bez ičega. Prije godinu i po dana bi se zaklela da je Apivitin balzam za usne apsolutni sveti gral. Ali nije. Jer ovo je bolje. Istina, nema fini slatkasti okus ni miris, nema raznorazne 3D, plumping, lift, anti-age efekte, nema fensi dodataka, ali to su ionako priče za malu djecu. Ovo je totalni back to basics. Čudo.
Kako sam već spomenuti Apivitin balzam potrošila odavno, a onaj s iHerba mi je nekako glup (iako je tik uz bok s Apivitom), u trenutku inspiracije sam ugledala ovu tubicu u ladici, kako zaboravljeno leži, podsjećajući me na davne dane dojilačkih tegoba. I sjetila sam se sastava. I teksture. I pomislila... pa zašto ne?

























Kao prvo, sastav je divan. LANOLIN, COCOS NUCIFERA OIL, OLEA EUROPAEA FRUIT OIL, SIMMONDSIA CHINENSIS SEED OIL, TOCOPHEROL.

Dakle, lanolin, kokos, maslina, jojoba i vitamin E. Sve krasne stvari. Neki bi rekli sve, osim lanolina. Ja osobno nemam ništa protiv toga da se mažem ovčjim sebumom. Činjenica je da je sebum tj. lanolin najbolji ovlaživač tj. čuvar vlage kože. Kako ovčje, tako i ljudske. Na Colinovom blogu je čitav niz postova koji su me uvjerili i razuvjerili oko lanolina i kojekakvih drugih sastojaka koji se koriste u proizvodnji kozmetike. Colinov blog je inače super. Obožavam njegove iskrene. sudržane postove, simpatičan stil pisanja i nekako mu vjerujem. Nda.


Oke, balzam/kremica dolazi u neuglednoj limenoj tubici od 30 ml. I poprilično je glomazno za jedan "labelo". Nije nešto što ćete na kavi izvaditi iz torbe i namackati na usne. Uz to, pošto se mora (mislim, mora...) nanositi prstima, nije baš najhigijenskije rješenje, ali ipak je u tubici, pa ostatak ostane nekontaminiran. Jel. Ne moram gurat prste, već samo istisnem mrvicu na prst. Dakle, rješenje je polu-higijensko.


Tekstura je masna. Zbilja, jako masna. Ono, masno, masno masna. Teško masna. Mislim da bi dobro funkcioniralo i za popravak škripavih vrata. Lijepo se sjaji, usporedivo s osjećajem mlade janjetine na usnama u proljeće. Tekstura je super zbog još jedne stvari - nije voskasta. Znate onaj filing kad je hladno, i kad pokušate razmazivati neki stick po ustima a on neće da se razmaže ili se kida u mrvicama ili ljuskicama i imate osjećaj ko da pokušavate otopit svijeću usnama? E, ovo je čista MAST :)















Ja ga stavim na usne, prije i/ili poslije pranja zubiju. I tako to već nekoliko mjeseci. I one ne pucaju. Prije sam imala problema sa suhim usnama, pogotovo kad zapuše bura. Ali sad shvaćam da je to bilo isključivo zbog proizvoda. Što se usne više vlaže, to se brže suše. Još devedesetih se o tome pisalo u Teen-u.


Proizvod je inače zaista multifunkcionalan. Usne, laktovi, ruke, kožica oko noktiju, a i same bradavice :D omekšava, njeguje i štiti od isušivanja. U tankom sloju je super podloga za mat ruževe. Imam jedno rumenilo koje mi se raspalo, i mislim da ću ga utopiti u ovu kremicu, tko zna, možda ispadne baš super sjajilo.
Sastojci su manje više skroz prirodni i to je ono što mi daje još više povjerenja u ovaj proizvod. 

Da nisam bila u opisanoj situaciji s početka priče, vjerovatno ne bih nikada zašla na policu s proizvodima namjenjenim dojiljama. I dalje bih vjerovatno kupovala ljekarničke mazalice od 10g koje bi ili zagubila ili potrošila vrlo brzo ili bi me opet isušili.


Preporučam svima sa suhim i ispucanim usnama (i laktovima), za ekstremne vremenske uvjete a i drugima, koji žele eksperimentirati. 15tak kuna za ovakav proizvod zbilja nije puno, a u to je praktički NEPOTROŠIV, jer "a little goes a looong way".


Kad smo već kod toga, idem se sad malo trackat dok mali pajki.














Broj komentara: 5:

  1. Još jedan must have za jednog dana kad mi se dogodi ... you know. Baby.
    :D
    Odlična recenzija i apsolutno se slažem, i meni su preko glave ti vrišteći natpisi: 3d, 8u1, plumping, blah blah...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. E pa želim ti da se dogodi što prije, i da ti ova mast uopće ne bude trebala :D <3

      Izbriši
  2. Pozdrav Prijatelji su Maria Guadalupe, ovdje sam kako bih informirao sve što sam doživio online kada sam tražio kredit. Izgubio sam mnogo novca tražeci zajam dok nisam upoznao VLADIMIRA FINANCIAL INVESTITORA. Tko mi je pomogao dobiti kredit od 60000 eura po kamatnoj stopi od 2%. Ako trebate kredit i ako ste ozbiljni, savjetujem vam da poslušate moj savjet i kontaktirate je putem e-pošte: (vladimirafinancijskiinvestitor@yahoo.com)
    za vaš zahtjev za kredit, hvala na slušanju

    OdgovoriIzbriši
  3. Are you in need of Urgent Loan Here no collateral required all problem regarding Loan is solve between a short period of time with a low interest rate of 2% and duration more than 20 years what are you waiting for apply now and solve your problem or start a business with Loan paying of various bills I think you have come to the right place just contact us We Are Here To Show You A Better Way To Financial Freedom !!!
    Contact Us At : abdullahibrahimlender@gmail.com
    whatspp Number +918929490461
    Mr Abdullah Ibrahim

    OdgovoriIzbriši
  4. DO YOU NEED A LOAN? patialalegitimate515@gmail.com
    We give out loans with an affordable interest rate of

    2% Captain One provide Excellent and Professional
    Financial Services and we are known and genuine money

    lenders across the globe
    Our services include the following:
    *Student Loans
    Truck Loan
    Personal Loan
    Debt

    consolidation loan
    Car Loans
    Business Loan
    Student Loan
    Mortgage Loan
    Refinancing Loan
    Home Loan
    Improvement

    loan
    Construction Loan
    Looking forward to receive your reply and I will advise you on how to get the fund

    to your bank account and interest rate will also be discuss before both parties will sign the Loan

    Contract Agreement.contact us no matter your location no collateral for more information on how to get

    started: (Whats App) number: +919394133968 patialalegitimate515@gmail.com Mr Jeffery

    OdgovoriIzbriši