četvrtak, 13. ožujka 2014.

Miyu Aqua C / podočnjaković / dezić - recenzije



Iako sam imala samo jednu narudžbu, o Miyu sve najbolje. Što iz mog vlastitog iskustva, što iz viđenog po netu. Otkrila sam ovu ljepotu na blogu Voodoo Blonde, ubrzo nakon otkrića naručila, i nisam požalila.

Za početak sam naručila tri stvari koje sam smatrala da su mi taj tren neophodne.

Obzirom da imam krasne, bogate i duboke podočnjake, prilično uočljive, ponekad i napuhnute, prvu stvar koju sam izabrala bio je Stick Podočnjaković. Intenzivnog mirisa smilja (vraća me u djetinjstvo jer podsjeća na korčulansko Ivanje), u sastavu prevladava kokosovo ulje, pa samim time lijepo hidratizira i njeguje. Nakon dužeg vremena korištenja (cca 2 mjeseca), nisam ostala suviše impresionirana učinkom. Za to ne krivim formulaciju, već moje podočnjake, kojima može pomoći jedino Photoshop, i to polovično. Sam stick je prilično mastan i ne upija se baš prebrzo, tako da nije idealan za dnevno korištenje, specijalno ako ste iole masniji ili se nedajbože bojite potencijalnog komedogenog učinka kokosovog ulja. Preporučam ga kao "good karma" proizvod za nježnu njegu okoloočnog područja da imate osjećaj da radite nešto dobro za svoju kožu - ukoliko nemate (ili se iz nekog razloga ne želite riješiti) problema s podočnjacima.

Ova visoka krasna sprej-bočica je Aqua C, fiziološki hidratantni sprej. Maglica se savršeno raspršuje u sićušnim kapljicama i zbilja prekrasno hidratizira kožu lica. Spasio me nakon LRP katastrofe (o kojoj još neko vrijeme neću prestati pričati, deal with it). Ovaj sprej je postao moja dnevna krema, nakon jutarnjeg umivanja, ako ne moram nigdje izlaziti tj. ako odlučim ne stavljati puder. Zašto? Zato jer ipak malčice masti kožu. Ne na onaj naporni, mrzak način, već lice biva meko, nježno i zaštićeno, ali pomalo ljepljivo i masnjikavo, tako da bi puder prilično brzo skliznuo, tj. ne bi se uspio ni nanjeti na kožu. Specijalno na nos. Ali to je druga priča.
Oću reć da je ovaj sprej savršen za masnu kožu koja treba njegu, jer je izrazito njegujuć, osvježavajuć i lagan. I ta lakoća na licu (bez obzira na spomenutu ljepljivost) je najveća odlika ovog proizvoda. Preporučila bih ga svakome, ženama i muškarcima, mladima i starima, suhima i masnima - kao jedan zgodan dodatak u svakodnevnim posjetima kupaonici.

Prirodna deo krema je definitivno favorit narudžbe i hit sezone. Miriše prekrasno, i najrađe bih se mazala s njime od glave do pete. Citrusno, limunski, a opet slatko. Ali ne naporno slatko, već u rangu Karme od Lusha. Kao što Karma ima tu slatku-naranča notu, ovaj dezić ima isto slatku ali kiselo-limunastu. Također bih se usudila reći da osjetim i nešto cimetasto u tragovima, i to mu daje onaj "spicy finish". I predivno je to sve skupa, taj koktel jednostavnih, svježih i ugodnih nota. (a rekla sam da neću filozofirat o mirisima na blogu...)
Tekstura je fina, ali pomalo grudvasta. Krema je gusta, ali nije masna, već praškasta. Ono što mu zamjeram je neugoda koju izaziva na svježe obrijanim pazusima - soda bikarbona iz formulacije je malo gruba za moje nježne pazuhiće, ali to mu opraštam, jer je već sutradan, čim se koža malo oporavi, cjelodnevno nosiv.




I ono najbolje od svega jest - učinkovitost. Do sada nisam imala povjerenja u prirodne deziće, smatrala sam kako samo hard-core kemija može spriječiti smrduckanje u ekstremnim uvjetima. E pa bila sam u potpunoj zabludi. Ovaj dezić je herojski izdržao treći dan bez tuširanja. Jes. Malo me je sram to priznati, ali situacija je takva da jednostavno nisam uspjela doći do kade/uhvatiti toplu vodu/na putu smo s malim djetetom/bila sam preumorna/imala sam brdo posla za odraditi/nije bilo vremena/kuća se raspada/morala sam prvo naći ručnik/itd. Znam da zvuči gnjusno, ali zar to nije poanta i dokaz da je ovo ultimativni test izdržljivosti jednog dezića?

Pohvale idu i u smjeru "customer servicea", jer je komunikacija s Miyu je bila jako ugodna, a isporuka hitra.

Miyu možete naći na fejsu - - - >  Miyu katalog

Sve u svemu, vraćat ću se Miyu i dalje, te s punim povjerenjem skromno investirati u njenu prekrasnu priču.






4 komentara:

  1. Baš sam se lepo ismejala čitajući ovaj post :D
    Elem, kad smo kod podočnjaka moram da se složim. Photoshop. Mada i ja volim staviti malo kokosovog ulja na taj deo kože jer sam primetila da sjajno hidrira i nekako mi prija.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ajde drago mi je da uveseljavam čitateljstvo :D Evo ne znam, meni je na licu uvijek sve PREMASNO. Kokosovo ulje obožavam na nogama i rukama nakon tuširanja jer se odlično upija, ali na licu mi je previše.

      Izbriši
  2. Pozdrav, od nedavno sam naišla na tvoj Blog, zanimljiv je, pogotovo zato jer ne pišeš samo dobre recenzije, dapače, čini mi se da ti se rijetko kad nešto dopada (i to mi je fora na tvom blogu!) :)
    Uglavnom, od Miyu sam probala taj sprej AquaC i meni je super, pravo otkriće! Isto ga nanosim i ispod kreme, i preko šminke, i moram reći da mi se koža dobro 'drži' preko dana, šminka je postojanija, definitivno ne sklizne kao obično (imam mješovitu kožu i čelo se obavezno masni i sjaji bez obzira na podlogu koju stavim ili ne stavim), i mogu zaključiti da mi AquaC na neki način matira lice, odnosno ono se, valjda zato jer je dovoljno hidratizirano, ne masti više toliko

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti na lijepim riječima, tvoj komentar mi je razvedrio dan <3 A baš si mislim kako nisam odavno nešto popljuvala XD Istina, masna koža se više masti kad je žedna, zato je moramo hidratizirati bez obzira što nam lica mogu poslužiti kao izvor sirovine za biodizel :P

      Izbriši