nedjelja, 9. ožujka 2014.

New in #2



Iako sam otpočela kozmetičku dijetu, kao i mnogi drugi iz mog feeda, posustala sam i NISAM IZDRŽALA! Uz već spomenuti ELF paket koji je eto napokon stigao, kupila sam još par nekih NEOPHODNIH stvarčica. Dojmove o istima ću iznijeti u nekim sljedećim trkeljanjima.

ELF je nedavno imao 50% popust na cijeli asortiman uključujući i proizvode iz "sale" shopa, uz besplatan shipping. Da sam to propustila, mislim da bih se ubila... čokoladom. Inače nemam neki respektabilni set kistova, kako sam tek nedavno ušla u cijeli ovaj dekorativni šminkerski đir (rumenilo sam imala jednom, u srednjoj školi i koristila sam ga NIKAD.) Čitam po netu da su kistovi iz ELFove studio linije skroz korektni, mekani, sve u svemu - dobri (kako koji). Pa sam htjela iskoristiti priliku i napokon si kupiti kakav dobar kist za rumenilo. No, pojedinačni su uvijek rasprodani, a one iz Essential linije imam i grrrrozni su, pa sam odlučila kupiti cijeli set; 11 kistova s pernicom. Koštao me cca 190 kn. It was a bragain! Za sada mogu reći da su korektni, mekani, elegantni i ovi manje kistovi za sjenila i usne imaju dužu dršku, što mi je skroz super.

Ubola sam i transparentni puder za matiranje (Translucent Matte Powder) s kojim sam prezadovoljna i toplo ga preporučujem. Junački je odradio 10 sati držeći mi puder na okupu - preživio šetnju s malim, kuhanje večere i uspavljivanje. Uz samo dva nanošenja tokom dana, moje čelo NIJE PROSIJALO. Više o njemu u nekoj budućoj recenziji, zbilja sam impresionirana. Jako me je obradovao, obzirom da me je Essence all about matte iznervirao do krajnjih granica, iako izvrsno radi svoj posao. O tom po tom.

Kako mi je uvijek nekako bilo teško dati tih 40tak kuna (što zapravo i nije puno) za proizvode iz Studio linije, obzirom da nisam previše impresionirana Essential linijom, ovo je bila idealna prilika da isprobam hvaljena rumenila za svega 20. Nijanse su Candid coral i Blushing rose. Candid coral je nažalost presvijetao za moj ten, iako je nijansa prekrasna, i više neutralno zlatna (barem tako izgleda na meni) nego koraljna. Možda ovog ljeta posluži kao neki zlaćani bronzer/hajlajter, obzirom da ću ga provoditi radno, na balkonu. Blushing rose je predivna, topla šljivasta sa zlatnim česticama, i izvrsno paše uz nekoliko ruževa koji su u istom tonu. Dugotrajni su i pigmentirani i sada vrebam sniženja ili barem free shipping, jer su nekidan digli cijene. Čak razmišljam o outsourceanju s iHerba.

Kupila sam i mineralni puder u nijansi Almond, koji mi je trenutačno ipak malo pretaman (jako je teško ovo s nijansama preko neta), ali može poslužiti kao solidan lagani mat bronzer, a na ljeto će mi se praktički stopiti s kožom.

Tu su još i dva mini seta sjenila za oči, jedan u nijansi Drama, a drugi mislim da su se zeznuli i poslali mi krivu nijansu, ali nema veze, lijepe su bojice. Ova sjenila su bila ni manje ni više nego 7,5 kn svaki i bilo je šteta ne uloviti kojeg. Ako ništa, obradovala sam mamu s Dramom, koju može nosati sa sobom u torbi i popravljati si šminku dok je u letu.

Tonirane kreme (Tinted Moisturizer SPF 15, Apricot Beige i Spice) su koštale isto koliko i navedena sjenila. I za tu cijenu su čisto okej. Nijanse nisu pogođene (zato sam i uzela tamniju i svjetliju), ali to je ipak tonirana krema, koja je daleko od pigmentiranosti, koju nisam ni očekivala. Svjetlija će biti sasvim u redu za sada, a tamnija za ljeto. Imaju simpatičan miris koji me podsjeća na tortu od sira i ugodno me iznenadio. Još se nisam bacila u ozbiljno isprobavanje, ali već vidim da ih neću pretjerano često koristiti.

S druge strane su neke stvarčice koje su se zalomile u mjesečnoj spenzi zdrave hrane, zubnih pasti i kućanskih potrepština. Tako sam "sasvim slučajno" u košaricu ubacila ovaj Cera di Cupra Anti Age (počela sam brijat na anti-age) balzam za usne za koji sam sasvim slučajno imala kupon za popust. Apivitin balzam sam skroz na skroz potrošila, pa mi se otvorilo mjesto za novi. Pa eto, nek se nađe.

Smart girls lak za nokte. Crni. Šljokice. 11 kn. Što više reći osim impulzivna kupnja?

Holyplant krema za ruke je po meni jedna od najboljih krema za ruke. Potrošila sam ih preko nekoliko u svojem životu. Prekrasno miriši, ruke su meke i baršunaste nakon korištenja, tubica ima taj simpatični (iako nedorađen) vintage-ljekarnički look.

L'Oreal Triple Active Anti-shine matirajuća krema je ZLO U TEGLICI. Žalim što sam je kupila u žurbi, jer sam bila uvjerena da će biti OK, i htjela sam isprobati nešto novo... nešto divlje... Ali blesava kakva jesam, previdjela sam natrij hidroksid u sastavu. I obrazi su mi se zacrvenili, i koža je popucala i ako je netko hoće ja mu je poklonim, jer mi je žao baciti punu teglicu, a opet, ne želim nikome nanjeti zlo. Barem sam sad sigurna u taj jedan crni sastojak koji mi eto očito smeta. O tome se nadam pisati jednom prilikom, kad malo bolje proučim situaciju.

Kao rezultat sam sutradan brzim korakom u dm, i kupila provjereni, ljubljeni Afroditin Oil-control serum za lice. I dva Essence pigmenta na blagajni, koji su očito izašli iz asortimana i jako sam tužna zbog toga, jer ih više nema, a ja ih tek otkrila. Odlični su i žao mi je što im prije nisam dala šansu.

I šećer na kraju - Vichy Teint Ideal, u nijansi 25 Sand Moyen. Isprobala sam jedan tester prije ovih kolektivnih izvještaja sa predstavljanja po blogovima, i već me je tad oduševio. Mi tu u Dubrovniku nemamo takvih fancy evenata, samo darežjlive drage tete u ljekarni. Pripremam recenziju, pa više o njemu uskoro.

I opet ću spomenuti taj nesretni Dr. Organic, koji nikako da dođe do mene. Nije nitko kriv za dostavu, jednostavno čami kod rodice i čeka da ga pokupim, a ja se ne mogu micat zbog posla i očajne glavobolje koju su mi poklonili moji sinusi i kosinusi.

Pa sam zaključila kako ču o Doktoru organskom napraviti post sa mini recenzijama, što planiram i za ELF, jer sam se sad nakupila podosta njihovih stvarčica. Glupo mi je secirati proizvod po proizvod, pogotovo ako nisu ni odlični ni grozni, iako bi zbilja mogla trkeljati u nedogled. O koječemu.

Broj komentara: 5:

  1. zanimljive recenzije...potrebno vise fotki :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma znam, to jutro mi je svjetlo bilo nikakvo - pogotovo za swatcheve, a i nisam nekako htjela daviti ljude s puno fotki, obzirom da ću raditi postove s mini recenzijama od ELF-a... svakako ću imati na umu za sljedeći put, i hvala hvala hvala na prvom komentaru ikad <3

      Izbriši
  2. Kako ja nisam upratila elf-ovu rasprodaju? Lijepi noviteti i čekamo recenzije :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. i mene je iznenadilo, naime, izgubila mi se bila zadnja narudžba pa su mi dali store credit, i ja ode na sajt da opet naručim isto, kad ono BUM! 50% na sve, free shipping i poklon iznenađenja u vrijednosti 15 funti. Blago rečeno, padoh na dupe. Nakon toga su digli cijene :(

      Izbriši