ponedjeljak, 14. travnja 2014.

E.L.F. mineralna sjenila - recenzija & swatchevi




Ovaj post posvećujem trenutačno najdražim sjenilima. Inače smatram da sjenila NIKAD DOSTA, jer postoji mali milijun nijansi i finiša, i još toliko proizvođača i ambalaža.

Otkad sam otkrila E.L.F. kozmetiku, ne prestajem visiti na njihovom sajtu. I bez obzira na povoljne i primamljive cijene Essensial linije, moram priznati da je moje oduševljenje počelo tek nakon što sam isprobala nekoliko stvari iz, uvjetno rečeno - skuplje, Studio linije. No uzevši u obzir česte akcije, promocije i besplatne poštarine, uvijek se može proći puno jeftinije i za malo para opskrbiti zbilja kvalitetnom dekorativom.

Pri predzadnjoj sam narudžbi tako u sklopu jedne njihove promocije igrom slučaja dobila jedno ovakvo mineralno sjenilo i ostala sam apsolutno zatečena pigmentiranošću, intenzitetom i lakoćom aplikacije. Odmah sam pomislila kako moram nabaviti još ovih čuda, i nije dugo trebalo - već kroz koji dan je bio aktualan popust od 50% na mineralna sjenila, pa sam ih umjesto za 30tak, uspjela ugrabiti za 15tak kuna. Njih 11 komada. It was a bargain!

Elfovi kažu da ova sjenila sadrže vitamine A i B, da hidratiziraju i minimiziraju izgled finih linija. Kažu da su ova sjenila "all natural" i da im je sastav 100% baziran na mineralima, da ne sadrže parabene, prezervative ni kemijska bojila. Dolaze u pregršt (27) nijansi, od kojih su 22 izrazito shimmerasta, dok je 5 nijansi mat. Mogu se nanositi "na suho" i "na mokro".

Pakiranje samih sjenila je tipično za "mineralne" praškaste proizvode. Teglica sa sifterom, preko kojeg je naljepnica koju treba odlijepiti prije upotrebe i pritom slomiti manje više sve nokte jer je njeno bezbolno uklanjanje naprosto NEMOGUĆE. Teglice sadržavaju 0.85 grama proizvoda što je prilično malešno, ali mene veseli činjenica da ću ih možda jednog dana zbilja i potrošiti.



Aplikacija ovih sjenila je malo zeznuta, i zahtijeva vježbanje, ali za divno čudo, usprkos njihovoj praškastoj konzistenciji, ne rasipaju se suviše u procesu nanošenja tj. jako lijepo prijanjaju na kist, što je zbilja ugodno iznenađenje. Svakako preporučam nanošenje tapkanjem, jer se tako čestice bolje hvataju za kapak. Ukoliko ih krenete "razvlačiti", teško će biti postići ravnomjeran nanos, a čestice finiša će se izgubiti. Sve ovo rezultira zaključkom da se ova sjenila malo teže blendaju.

Bez obzira na to, moram reći da jako volim ova sjenila. Iako nisam isprobala i istestirala sve nijanse kak' se spada, mogu sa sigurnošću ustvrditi da im je postojanost osrednja do prilično dobra. Mat nijanse su malo kredastije i slabije pigmentirane (uvijek su), i trajnost im je donekle lošija od shimmerastih, koje su pak izvrsno pigmentirane i nadasve se zanimljivo ponašaju presijavajući se u svojim efektima i finišima.

Za početak prilažem opsežni pregled nijansi, za početak nanesenih na ruku, suhim kistom, preko MUA Prime & Conceal.





I za kraj, pregled, nijansa po nijansa. S lijeve strane je "na suho" s desne "na mokro". Neke nijanse su nevjerovatne nanesene u mokroj verziji (Outdoorsy, Beachy, Royal - !!!, Caffeinated), dok su neke živi očaj (Seductive, Natural).




SEDUCTIVE bi trebala biti čista mat crna, no u stvarnosti je više jako-tamno-toplo-pepeljasto-siva, pogotovo kad se nanosi "na mokro". Solidno je pigmentirana, nije kredasta, ali je nezahvalna za aplikaciju, jer se rasipa i ostavlja čađavi trag iza sebe.




OUTDOORSY - je definitivno moj favorit. Zagasita, jako tamna neutralna zelena, sa zanimljivim finišem u vidu sjajuckavih raznobojnih čestica. Izrazito pigmentirana, nije problematična za rukovanje. Kako izgleda u "akciji" možete pogledati ovdje.



BEACHY - intenzivna kobaltno plava s crnim podtonom, s jako naglašenim hladnim/srebrnim shimmerom. Izrazito pigmentirana, laka za aplikaciju.



SMOLDERING - Srerbno-siva, na suho je više siva, na mokro srebrna.



GLAMOROUS - jako sam loša kod opisa rozih nijansi, jer ih ne koristim često, niti ih previše volim, pa ću vas moliti da ispričate ovo trkeljanje. Dakle, topla tamnija roza bordo podtona, sa perlastim finišom. U stvarnosti izgleda mnogo bolje nego tu na swatchu.



ROYAL - iznenađenje narudžbe. U teglici izgleda hladno-sivo-pastelno-lila, na suho je topla šljiva ljubičasta, dok je na mokro apsolutno perfektno prekrasna svijetlo-ljubičasta, s nevjerovatnim shimmer finišem.



MYSTERIOUS - jako hladna, svijetla, pastelno mat ljubičasta, koja ipak nije 100% mat, jer sadrži jako sitni rijetki glitter.



WILD  je prekrasna topla smeđa s predivnim i zanimljivim shimmer-glitterom (kao kod Outdoorsy), koji je očajno loše ispao na slici. Jedan od favorita.



CAFFEINATED - jedna od mojih omiljenih, neutralna shimmer-žuto-smeđe-zlatna, prekrasno se ponaša u kombinaciji s mokrim kistom.



ENCHANTING - razočarenje narudžbe. Neutralna, nedefinirana nude nijansa, koja se jako teško nanosi i u kombinaciji s mokrim kistom izgleda kao školska kreda.



CELEBRITY - lijepi šampanj-shimmer, koji bi možda mogao poslužiti i kao highlighter.



NATURAL - vrlo slična prethodnoj, ali više baca na rozo.

I sami ste svjesni da mi je pred kraj ponestalo inspiracije za opise nijansi, no uzmite u obzir da sam više pažnje posvetila onima koji su se "istaknuli" i koji su mi prirasli srcu :)

Sve u svemu, super su.

Broj komentara: 16:

  1. Ula-la ti si kraljica swatcheva :D bas su jako realno ispali a ja patim na dobar swarth jer se sama nisam dobro ispraksala u tome :D divna su mi sjenila, a naj su mi: beachy, glamorous i caffeinated :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja se zaljubila u Outdoorsy... neznam što mi je sa zelenim sjenilima u zadnje vrijeme...
      Da "kraljica swatcheva" LOL :D baš si me nasmijala. Žao mi je što nisu oštriji, na kraju sam ih morala odradit s iPhoneom, jer nisam cijelu ruku mogla uhvatit s fotićem... džaba mi profesionalna oprema kad su mi ruke kratke, hahaha :D

      Izbriši
  2. Ajme, krasna su :O Ne znam kako ih nisam prije primijetila.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da mi nije jedan upao u prošlosezonski "džaba random stvari u vrijednosti 15 funti" ne bi ih nikad ni pogledala :D

      Izbriši
  3. nekako sam "prerasla" elf, ne znam zašto od njih nisam već stoljećima ništa kupila, ali štujem njihove kistove iz studio linije, imam ih više od 3 godine i ko novi su, jeftini, a fantastični!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ja sam ih "otkrila" tek prošle godine, nisam ih se još zasitila, pa ne krijem oduševljenje :D dotični kistovi su, slažem se, odlični, mada ih nemam s čime usporediti jer su mi prvi takve vrste, jel, totalni sam amater :)

      Izbriši
  4. Ima tu jako lijepih bojica, ali presmotana i prelijena sam ja za te praškaste verzije...tek prije neki dan sam kupila svoj prvi pigment u životu, mislim da ti to sve govori :)))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nikad nije kasno! :) Mene je oduševila činjenica da se manje truse i rasipaju od nekih (skupljih) sjenila u prahu, samo ih zbilja treba tapkati. Tapkanje. Koja super glupa riječ :D <3

      Izbriši
  5. Royal mi se najviše dopada, izgleda predivno :) moram pohvaliti živce, trebalo ih je za ovoliko swatch-eva :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Imala sam pomoć! Majka ih je otvarala i zatvarala i kidala ubruse za brisanje kista :D Royal je zbilja iznenađenje u mokroj varijanti, a Caffeinated se slično ponaša. Praktički imaš sjenilo i tuš u dvije različite nijanse :D

      Izbriši
  6. WOW! Dakle prvo wow za fotke. Odlepim na dobre fotke a ove su sjajne :D
    A onda i wow za senkice. Elem manijakalno koristim i nabavljam senke (ne znam koju od te dve radnje učestalije praktikujem). Elf sam pokušala da naručim nekoliko puta sa njiovog sajta, ali neuspešno. Ne znam u čemu je problem jer sa istom karticom uspešno pazarim po svim ostalim online shopovima...tako da, za sad mogu samo reći: šmrc!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da ti se dopadaju fotke, da samo znaš u kojim uvjetima nastaju hahaha :D Meni su isto sjenila #1 opsesija u make upu, mada sam počela nadoknađivati i sa ostalim... A što se ELF-a tiče, ima ih i na iHerb-u, i to čak nešto sitno povoljnije, ali oni nemaju paypal i izvisiš za akcije :/ Baš šmrc, meni su totalno zakon (istina, ima par groznih failova) i još ih se nisam zasitila :D

      Izbriši
  7. Isprobala sam par shimmerastih i jako su mi se svidjela. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. jes, shimerasta definitivno imaju bolji payoff, a neke su još čudesnije s tim česticama <3 upravo ide 50% off EVERYTHING i prsti me svrbe da odriješim kesu i skupim sve pokemone :D

      Izbriši
  8. Fotografije su fantastične! Oduševljena sam! A nijanse pigmenata, pa recimo da sam uočila barem 5 koje bih rado dodala kolekciji, a vidim i neke za setovanje Maybelline kremastih senki. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja ih evo, skupljam ko salvete, divna su sjenila! Svi shimmeri su tako ultra pigmentirani i prekrasno suho-mazivi. A o Maybelline kremastim sjenilima čitam rejvanja i pohvale, i očito ću morati pokleknuti i ubosti koje, bar ih imam s čime setovati LOL ;)

      Izbriši