srijeda, 21. svibnja 2014.

Afrodita Hydra Thermal Hydra Active koncentrat - recenzija

Ima već dobrih mjesec i pol da je u svakodnevnoj upotrebi, pa sam odlučila ispisati moje dojmove o ovoj kremici, jer je skoro pri kraju. Radi se o aktivnom hidratantnom koncentratu iz Hydra Thermal linije kozmetike Afrodita.


Još uvijek sam u potrazi sam za pristupačnom dnevnom okoloočnom kremom koja me neće peći za oči i koja neće sadržavati NaOH. U dm-u je tih dana bila aktualna svima dobro znana kampanja s Bojanom Gregorić i one tri knjižice s popustima, a jedna od njih je sadržavala i popust za cijelu Hydra Thermal liniju. Prvi izbor je bio dakle okoloočna krema iz spomenute linije, no ispostavilo se da sadržava taj nesretni sastojak koji meni izaziva apokalipsu na licu. Tako je odluka pala na hidratantni koncentrat, pošto sam jako zadovoljna Afroditinim Oil Control serumom, koji sam detaljno secirala ovdje, poželjela sam isprobati još neki njihov proizvod, koji bi ugodio mojoj, sve zahtjevnijoj koži, koja iz masne polako prelazi u mješovitu s izrazito suhim obrazima i okoloočnim područjem.


Pakiranje je po meni izvrsno i mislim da bi sve kreme za lice trebale biti pakirane upravo na ovaj način, izuzev nepotrebne kartonske kutijice. Dakle, solidna airless bočica na pumpicu, kompaktna, čvrsta i otporna na udarce, mogu je nanašati uokolo u kuferu/neseseru, bez straha da će se razliti po ostatku prtljage.



Kremica je dosta rijetka, neprozirna, bijele boje, prilično izraženog mirisa, onog tipičnog, sintetički-nedefiniranog "kozmetičko-kremskog", koji mi se baš i ne sviđa mi se, iako nije neugodan. Ne volim parfimirane proizvode općenito, iako ih većinu dosta dobro toleriram. Ovaj na sreću jako brzo ishlapi, pa nije naporan, a i nakon duljeg korištenja sam se naviknula i sad smo zapravo dobri prijatelji.
Po teksturi bih rekla da je ovo nekakav gušći fluid, jako se brzo upija i ne ostavlja niti mastan niti ljepljiv trag, već u potpunosti uđe u kožu - ugodno i neočekivano iznenađenje. Većina hidratantnih kremica tog cjenovnog ranga mi je uglavnom bila preteška, masna ili ljepljiva, ali ova mi je baš nekako sjela. Koža je po nanošenju meka i podatna.

Isprva nisam zadovoljna hidratantnim učinkom. Za jedno nanošenje, na područje lica su mi bile potrebne dvije "pumpice" (odlična jedinica mjere!), ponekad i četiri, ako bih odlučila počastiti i vrat. I nakon što bi se dotične upile, koža mi je još uvijek znala biti "žedna" i blago zategnuta. No nakon već mjesec dana intenzivnog korištenja, potreba za dodatnom hidratacijom nakon jutarnjeg/večernjeg čišćenja se smanjila, što definitivno govori o učinkovitosti koju obećava tj. svojoj namjeni. Sada je koristim kao noćnu, a ponekad čak i kao dnevnu kremu nakon jutarnjeg umivanja, ako se ne mislim šminkati taj dan (jedna pumpica za cijelo lišce, više od toga bude too much), i jako sam zadovoljna. Lijepo smo se sprijateljile - ne izaziva mi nikakve iritacije, niti dodatna umašćenja. Ne utječe na izgled pora - ne sužava ih niti ih širi, i definitivno ih ne zatvara.

Sredila mi je sporadično ljuskanje oko usana i iznad obrva, pa mi sad puder još lijepše legne na lice i ravnomjerno dolazi i odlazi, bez naglašavanja suhih djelova - jer ih nema. Mogu reći da mi je ova krema riješila problem djelomične dehidracije mojeg mješovitog lica, te ga je dosta dobro izbalansirala.

Nakon dužeg svakodnevnog korištenja mogu iskreno pohvaliti i preporučiti ovu kremicu svima kojima fali hidratacije. Izrazito masnoj koži može poslužiti kao solidna noćna kremica koja ih neće dodatno umastiti, dok suhoj neće biti dovoljna, no u kombinaciji s nekim hidratantnim serumom bi mogla poslužiti kao jako lagana dnevna krema. Za mješovitu je kožu zapravo optimalna, uz razumno doziranje.

Dolazim i do zaključka da je dobra podloga za šminku, ali samo nemasnim tipovima. Za masne i masno-mješovite bi ova kremica ipak mogla uzrokovati prijevremeno klizanje tekuće podloge na čelu i nosu, iako je nemasna. Doduše, u zadnje vrijeme je stavljam samo na vrhove obraza prije matirajuće kreme i sasvim solidno funkcionira.

Kako upravo trošim zadnje "pumpice" i kako sam zbilja zadovoljna s isprobanim Afroditinim kremicama, kupnju ću definitivno ponoviti, ali u nekoj bližoj budućnosti, jer me zanima još jedan proizvod iz Afroditine radionice, i to Natural Lift hidratantni serum protiv bora.



Sastojke prilažem na fotografiji gore, nije neka sreća ovako na prvu, ali što ja uopće znam o kemiji.

Broj komentara: 17:

  1. Hm, sad ste me ti i Cydonia bacile u dilemu.
    Imam sad svoju THI BEZST kremu od Neutrogene pink grejpruit i odlična je, evo nova već čeka u ladici iako se to kod mene nikad skoro ne događa.
    Grin lajn koja je kod tebe mi se rulila (kak je tebi?), skupa Nikelova - ruli...a tek Mixa -.-'
    I sad ugledam ovu ljepotu sa super pakiranjem, a na takav isti princip su i kreme (nova linija) od Olivala koje je Cydonia recenzirala.
    Nedoumice.

    jedna prigodna za tvoju kožu
    https://www.youtube.com/watch?v=PhGdAPibZOo&feature=kp

    :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Za moju kožu i moj novi ružžž :D

      Green line mi isuši obraze a zamasti čelo, nisam oduševljena... moja je koža već prilično "zrela" za takve kremice, al kad slistim ovo što imam sad ću je sigurno potrošit. Ova ti se neće rulit sigurno, baš je hidratantna i nemasna, al kako rekoh, šminka će ti vjerovatno pobjeć s lica, bolja je u noćnoj uporabi. Od Olivala imam ovu regenerativnu sa smiljem, za masnu i mješovitu, i masna mi je. Nisam je pošteno istestirala jer sam je kao kupila mužu. I nekako mi smrducka. Ne sama krema, nego sat-dva nakon nanošenja, koža mi počne čudno mirisati.
      Sve ovisi što tražiš... Ako ti treba nešto za hidrataciju i rješavanja ljuskavih djelova na obrazima i oko nosa, onda ti je ovo super. Ako ti treba hranjiva noćna krema za koju te nije briga oćeš li se sjajit ko špek, onda Olival. Ako ti treba nešto za matiranje i hidrataciju ispod pudera, onda Afrodita Oil Control serum - imaš tu neđe recenziju na blogu, meni je odličan :)

      Izbriši
    2. ee serum mi se svida :D
      sori za grin lajn. jos je ispal taj paket lejm :(

      e daaa apokalipso ti se zove onaj zeleni illamasquin ruz :D (treba mi vremena da pokopcam)

      Izbriši
  2. ja sam isto zadovoljna s afroditinim proizvodima za lice, imala sam maslinu i badem i obje mi lijepo hidratiziraju a nisu previse, pogtovo ne zimi i na moju mjesovitu kozu

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. mene obuzme panika kad kupujem novu kremu za lice, bježim od spomena ulja ili bilo koje "masne" asocijacije (maslina... badem... :O ) meni koža više naginje na "masnu", ali ova kremica me je baš fino izbalansirala. Afrodita kicks ass ;)

      Izbriši
  3. imam i volim <3
    Afrodita mi je valjda najdraži drogerijski preparativni brand :)
    a ovu kremicu čak i moj tata voli (a nije da se inače baš nešto voli mazati)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. evo meni se čini da i meni postaje omiljen brend <3
      ja svoje ukućane nemogu natjerati da se mažu... jedino sam majku uvjerila da bi mogla plavu Niveu zamjenit nekakvim serumićem, a onda sam je navukla na bb kremu, pa si je sad sva super :D muž evo počeo koristit piling, al njemu je sve to "prenježno" (koja muškarčina LOL)

      Izbriši
  4. Odlična recenzija. Krema izgleda obećavajuće :D. Spremam si ovaj članak za uzeti u obzir kad bude neko sniženje :). I također mislim da bi sve trebalo ići u tube ili na pumpice. Iako volim lijepe staklene teglice, noćna mora su mi za vađenje sadržaja.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pumpice FTW! Kremica je zbilja korektna. Nije čudotvorna, al za te pare je odlična. Dostavlja mi točno ono što želim od nje - hidratizira, brzo se upija, ne sjedi na licu, ne iritira i ne potiče umašćivanje :)

      Izbriši
  5. ja sam isto zadovoljna njihovom linijom, koncetrat sam potrošila sad imam kremicu.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. joj mene ljute te teglice... sve mi se ispod nokata zavuče, a ne da mi se špatlicom, jer mi je to totalno prtljanje i onda nakraju padne u lavabo ili iza vešmašine :D

      Izbriši
  6. super recenzija :D
    kremica zvuči odlično po tvom opisu, sviđa mi se i ambalaža.. no imam masnu kožu, pa mi vjerojatno ne bi pasala
    možda probam nešto drugo iz te linije, (iako mislim da su mi kuponi istekli :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ja bih ti je čak i za masnu kožu preporučila kao noćnu njegu, nakon nekih grubljih pilinga i u zimsko vrijeme, kad smo skloni dehidraciji :) ako ti je do matiranja i kontrole sebuma, preporučam ti njihov Oil Control serum koji je odličan i ekonomičan :D

      Izbriši
  7. Odlično si predstavila ovu kremu, stvarno si sve rekla :D Koristim ju već neko vrijeme i zadovoljna sam, stvarno pomaže kod dehidriranih dijelova :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Baš me je oduševila. Skroz je nježna i lagana, san snova. Kupujem ju opet, jer mi treba takva jedna u stalnoj postavi! :D

      Izbriši
  8. Na ovom koncentratu piše matt effect, pa me zanima kakva je u tom smislu? Imam mješovitu kožu, ali T zona mi nekada zna biti jako masna. Probao sam Oil Control serum i ispočetka me malo zateže na jagodicama, iako mu je matt effect izvanredan, pa sam mislio da li bi mi ovo bolje odgovaralo, s tim što bi, obzirom na jako masnu T-zonu, trebalo imati dobre matt performanse.

    Hvala

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Blaženi među ženama :D <3 dobro došo!
      Dakle, Oil Control za T zonu, ovaj Hydra Thermal na ostatak, ako ne želiš riskirat.
      S time da ja nemam strpljenja za takve zamrzlame, pa ja navečer trackam Hydrom, a za po danu Oil control, kojem pak nedostaje hidratantni efekt. Svakako, Hydra Thermal nema mat finiš, bar ne na mojoj masnoj koži :) Morat ću ti preporučit Eucerin Dermopurifyer, koji nije tako suh kao Oil Control, ali je dovoljno hidratantnan za po danu, a ne bi te smio zatezati na obrazima. Doduše, opet, ja imam jako masnu kožu na T zoni, a normalno masnu na obrazima... pa možda nisam relevantna. Moj savjet bi bio da pojačaš hidrataciju na sušim djelovima, a po danu koristiš što ti daje najbolji mat efekt. Evo, nisam pamenta :)

      Izbriši