utorak, 10. lipnja 2014.

BIO BEAUTE BY NUXE BB CREAM - kratki osvrt


Volim Nuxe, volim te mirise i taj njihov skladni luksuz - sve što proizvedu ja bih odmah kupila i namazala na sebe. Tako sam dugo iščekivala dan kada ću moći isprobati ovu kremicu. Taj dan je svanuo, i ja sam svoj rođendanski bon od 25% na proizvod po izboru odlučila ulupati u novu BB-icu, jer sam bila upravo potrošila Art Deco Skin Perfecting BB cream, o kojoj sam pisala ovdje.

Većinu Nuxeovih stvari koje sam isprobala obilježava divan miris, no kod ove kremice to nije slučaj. Obećana breskva se istinabog, nazire negdje daleko, u visokim notama, no ni blizu opisima koje sam mogla pročitati po internetu. Miris je kiselkast, ljepljiv i nimalo ugodan, a kamoli osvježavajuć. Na svu sreću se ne zadržava dugo na koži.

Ovdje ću samo ubaciti objašnjenje da od sad pa nadalje ne kopipejstam navode proizvođača, ukoliko to nisu vitalne informacije ili osporene tvrdnje. Svatko tko čita ovaj blog i ima zdrave prste može pomoću 2-4 klika (ovisno o spretnosti) doći do službenih informacija i navoda o bilo kojem proizvodu. Nadam se da mi ne zamjerate, jednostavno se ne osjećam kao PR agencija.

Enihju.

Pakiranje mi se dopalo jer je praktično i omogućava precizno doziranje, iako smatram da su mogli uložiti malo više truda u samu grafiku, jer se oblikovanje doima prilično generički; dosadno je i nimalo atraktivno. Moglo bi komotno proći pod kakvu antibiotsku mast. Malo sam razočarana.


Prvenstveno, nemojte nasjedati na ovo "za sve tipove kože", jer ako imalo naginjete mašćenju, završit ćete s licem na kojem možete peći palačinke. Također imajte na umu da pruža jako slabu zaštitu od sunčevog zračenja (SPF 8), te ćete ju u toplijim mjesecima morati kombinirati s određenim zaštitnim kremama, koje će pak u suradnji sa znojenjem samo potencirati mašćenje i nezdravi sjaj. U kombinaciji s mojim Eucerin mat fluidom, lice mi je odmah po nanošenju sijalo kao tepsija, i nikakvi listići ni matirajući puderi nisu pomagali dulje od dvadesetak minuta.
Navedeno uvelike govori o postojanosti - na mojem licu kliže vrlo brzo po nanošenju, usudila bih se reći "skoro, pa odmah".

Tekstura same kreme je lagana i prozračna, iako nešto konzistentnija (gušća) nego sam navikla kod isprobanih BB krema za mješovitu i masnu kožu (većinom su fluidne i prilično rijetke). Pri samom nanošenju se osjeti njena masnija priroda, no ima nešto "želeasto" u sebi. Samim time joj treba neko (razumno) vrijeme da se upije. Osjećaj na koži je ugodan, nije ljepljiv, no nije ni obećano baršunast. Krema istinabog ne sjedi na licu, i nema težinu karakterističnu za pudere i neke druge BB kreme koje sam isprobala.


Ova BB krema nudi jako, jako, ali jaaako slabo prekrivanje. Jako je slabo pigmentirana i ja bih je svrstala u kategoriju toniranih krema. Njome nećete moći prikriti čak ni manje nepravilnosti, te, iako će ujednačiti crvenilo i ublažiti izražene kapilare, neće ih u potpunosti zakamuflirati.

Kremica dolazi u dvije nijanse, svijetla i srednja. Ja imam ovu tamniju koja mi po boji izvrsno odgovara, iako se ne bih bunila da je za nijansu još tamnija. Obje nijanse su mi se prilikom isprobavanja učinile prilično tople, iako obzirom na moć prekrivanja, točnije na njenu prozirnost - mislim da ne možete puno fulati pri izboru.


Ono što ne mogu osporiti jest njen njegujući učinak. Ne naglašava suhe dijelove niti ljuskanje, ne nakuplja se u porama i borama - jako je hranjiva, hidratantna i nekomedogena.

Ovu kremu bih uvelike preporučila suhoj, zreloj koži, koja nije sklona mašćenju. Mješovitoj do normalnoj koži bi mogla biti premasna, iako sama po sebi, spada u teksture lakše formulacije. Masnim tipovima preporučam da je zaobiđu u širem luku. Na mojim nešto sušim dijelovima nije izazvala ljuskanje ni nakupljanje, i tu ide ogroman plus, no svakako je uzrokovala dodatano mašćenje i izbijanje sebuma na apsolutno svim područjima mog lica, pogotovo u ovim prošlim toplijim proljetnim danima.

Što se cijene tiče, smatram da 120tak kuna nije previše za ovaj proizvod - ako vam je suđen, tj. ako udovoljavate sljedećim kriterijima: zrela suha do normalna koža, koja nije sklona mašćenju, u rano proljeće. Ja sam ovu tubicu nedugo nakon isprobavanja (tjedan dana) u raznim uvjetima proslijedila majci, i ona je jako zadovoljna. Ona inače nije tip od pudera ni korektora, ali ovu kremu koristi svakodnevno jer joj pruža hidrataciju i ujednačuje ten, a nema osjećaj maske na licu. Čak joj ne zamjera ni miris, iako je SPECIJALNO osjetljiva na mirise, njoj ne smeta koliko meni.

Popis sastojaka prilažem u nastavku, na prigodnoj fotografiji :)


Jeste isprobali ovu BB-icu? Zanimaju se iskustva mješovitih na ovu temu-kremu, jer meni nikako nije sjela, ni mirisom ni učinkom, koliko god se trudila da mi se svidi.

Bacam se dakle, opet u potragu za nekon drugom BB-icom, otvorena sam za prijedloge. Za sada Art Deco skin perfecting BB cream uvelike prednjači svojom nemasnom, vodenastom teksturom i odličnim prekrivanjem, iako mu postojanost nije jača strana.

Broj komentara: 25:

  1. Gajimo slična osećanja kada je Nuxe u pitanju. Sviđa mi se propratni komentar za dizajn tubice :D I na kraju, drago mi je da sam pročitala recenziju, pošto sam se kao već povrđenim bb manijak, ozbiljno razmišljala da je naručim. Ovako ću uštedeti parice :bliss:

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja sam nažalost nasjela na dvije super pozitivne recenzije koje su pisale vlasnice mješovite kože... Očito je njihova "mješovita" koža malo manje "mješovita" od moje, LOL :D
      Nuxe baš ima "ono nešto posebno" kao brend, sličan afinitet imam i prema Bourjois dekorativi... Nešto podsvjesno, nešto "finćukasto" što me baš privlači... Nažalost mi se Nuxe u pogledu njege lica uvijek pokazao prebogat, ali ne odustajem dok ne isprobam SVE, upravo iz te naklonosti prema brendu... eh, mi žene, nekad smo stvarno blesave XD

      Izbriši
  2. Nisam ju isprobala, a vjerojatno niti neću... po opisu me podsjeća na Vichy BB kremu, koju imam i ne koristim pretjerano upravo zbog jako slabog prikrivanja, premda bi mojoj suhoj koži sigurno odgovarala, a i koja im je fora s tako slabom zaštitom? Bolje da ju onda nisu ni stavljali...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. pitam se i ja, zar nije koncept BB krema, ono, da su multifunkcionalne? Ovu doživljavam kao doslovno hidratantnu toniranu kremu za normalnu do suhu kožu. Po meni su se malo zanijeli u opisima :D

      Izbriši
  3. Imam ju u svijetloj nijansi koja je meni nažalost prežuta i malčice pretamna, pa čak i kad ju izblendam prema vratu prijelaz se vidi i jednostavno mi to nije to :/. Jako mi je žao zbog toga jer mi se sviđa tekstura i osjećaj na koži pa čak i to slabije prekrivanje, za koje ja ne bih rekla da je u rangu s toniranim kremama već ipak nešto jače, mi u danima kad sam zadovoljna stanjem kože odgovara. Osim nijanse imam problem s time što fakat je njegujuća a moja mješovita koža se s njom jako brzo zamasti tako da ju zapravo nisam niti mogla kroz duži period isprobavati :/ .
    Mislim da ću je sačuvati za zimu pa je tada isprobati uz toleriranje nijanse koja je mrvicu tamnija nego što bi trebala biti.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zimi bi i meni mogla proći, ali kratko vrijeme prije nego se počnem mastiti... Ja sam prilično tamna žena, pa nažalost ne razumijem probleme svijetloputih, stoga nekad imam brzoplete zaključke :D a što se toniranih krema tiče, mora da sam naletila na neke baš super-pigmentirane!

      Izbriši
  4. Hvala na ovoj recenziji, definitivno nike za mene :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nema na čemu, prema tvojim postovima koje sam čitala, preporučila bih ti da je zaobiđeš :D

      Izbriši
  5. Nisam probala, ali čini mi se da mi niti ne bi odgovarala. Zato se držim azijskih BB-ica ;)

    OdgovoriIzbriši
  6. Ja imam masnu kozu i uz dobar primer i matirajuci puder prijeko uspijem ju nositi :)
    A miris mi je uzasan :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. meni se to čini previše prtljancije, cementirati lice s primerom, SPF-icom i matirajućim puderom da bih dobila slabo prikrivanje, a zapravo bi poanta ove kreme bila da bude sve to odjednom :/

      Izbriši
  7. I ja obožavam Nuxe još otkako sam kupila omiljeno suho ulje i jedan set kremica, a testerići ove kreme me čekaju. Vjerojatno onda ni ja neću bit posebno oduševljena. Voljela bih i ja da je barem veći faktor zaštite u pitanju pa da bude od neke koristi jer mi veće prekrivanje ionako nije toliko potrebno. Cijena je ok, a za grafički dio potpisujem. Mogli su bit malo kreativniji.Odlična i jako korisna recenzija.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mnogi od nas su "izgubili nevinost" s njihovim suhim uljem <3 to je ljubav na prvi miris i dodir! Ni meni prekrivanje nije ključno, čak bih i miris podnijela, ali sjaj i mašćenje mi nikako ne odgovaraju...

      Izbriši
  8. Imam masnu kožu i uporno pokušavam pronaći BB kremu koja bi mi odgovarala, ali bezuspješno. Jedina koja mi donekle odgovara, bez da se zasjajim u roku pola sata, je Gariner za masnu kožu.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Dijelimo dakle istu sudbinu :D Ja s Garnierovkom imam loša iskustva (reakcije na obrazima, zatvaranje pora...), mada mi se sviđa kako izgleda na licu. U tom pogledu mi se boljom pokazala Art Deco Skin Perfecting BBica, koja izvrsno funkcionira zimi, ali se ne smiješ znojit dok je imaš na sebi, jer se doslovno rastopi :D Potraga se nastavlja!

      Izbriši
  9. Nikako ova krema nije za mene :) imam masnu kožu :) a i da nemam, budući da jako slabo prekriva i ima slab SPf, ne vidim joj funkciju, jer BB kreme koristim najčešće u ljetnim/toplim mjesecima :)
    super je recenzija :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nikako za masnu kožu, no, no :) a zadnjih dana ne stavljam ništa na lice osim SPFice ili dnevne kreme i ruža, jer me ove temperature jednostavno UBIJAJU. Kako je uopće moguće izmatirati potpuno mokro lice?! Jedva čekam jesen...

      Izbriši
  10. Iako i sam koristim laganu i toniranu kremu, ova recenzija mi se baš sviđa iako imam mješovitu do lagano masne kože pa pretpostavljam da mi ne bi odgovarala. Ali ono što mi se sviđa jest to što ne ističe suhe dijelove (ljuskice) kao što mi se znalo dogoditi s nekim BB kremama. I želim da kod nas u HR ima barem jedna do dvije BB kreme za muškarce da ih možemo slobodno koristiti. U svijetu ih ima u ponudi i mnogo ih muškaraca koristi pa mi je žao da toga nema ovdje pa moramo posezati za BB kremama koje su namijenjene ženskim kupcima. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa gle, ljudska koža je zapravo prilično jednostavan organ, koliko god mi blogeri voljeli komplicirati :D Vjerujem da je frustrirajuće biti okružen ženskim kremicama, kao jedan osviješten mladić koji iskreno brine o svojoj koži, no ne vidim koje bi razlike i prednosti BB kreme namjenjene isključivo muškarcima imale u usporedbi sa "ženskima" :) Konkretno ova kremica bi ti (vezano za ljuskanje) mogla odgovarati u zimskim mjesecima, kada lice traži bogatiju njegu nauštrb faktora zaštite. Možda bi ti kao privremeno rješenje mogla poslužiti neka DIY mućkalica omiljene matirajuće kreme i kap-dvije tekućeg pudera? To sam i sama radila prije ovih nesnosnih vrućina (Vichy puder + Natura Siberica krema, koja bi ti se btw. mogla jako svidjeti, sudeći prema tvojim dosadašnjim komentarima, bit će recenzija uskoro...), totalno je fora :)

      Izbriši
    2. Super, u iščekivanju sam tvoje recenzije. :)

      Izbriši
  11. Eto taman kad sam mislila da bi mi ta BB krema mogla i odgovarati, dođeš ti sa svojim postom. Šala mala! :)

    Drago mi je što sam vidjela tvoju recenziju, jer prema svemu što si napisala, za mene bi to bio potpuni promašaj. NIje ogromna cijena, ali ako ju neću koristiti onda i je. Barem si pronašla kome ćeš je proslijediti...

    Mislim da ću isprobati BB kremu Annemarie Boerlind koja se može naći u Muelleru. Dolazi u dvije nijanse i dosta je hvaljena.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Cijena je skroz fer, kremica je zapravo odlična, ali NE ZA SVE TIPOVE KOŽE :) Spomenutu nisam isprobala, al sve mi se čini da ću čim zahladi, posegnuti za nekom azijskom.

      Izbriši
  12. Imam masniji tip kože, i dobila sam tester ove kremice i bila sam oduševljena iskreno.. Pokrivna moć mi je bila baš kako treba, srednja otprilike. Koža mi se, naravno, prosijala, ali ništa strašno i što ne može dodatno da se zamatira. Ono što me je zapravo oduševilo je baš kako mi je koža bila baršunasta na dodir, i ceo dan sam dobijala pohvale na račun tena..
    Međutim, sad se bojim da nije posredi klasičan tester primer, da su testeri dosta koncentrovaniji od proizvoda zapravo.. Zato ću je i preskočiti verovatno..

    OdgovoriIzbriši
  13. Može li usporedba bb krema Nuxe / Avene / Vichy?
    Koža mi je normalna,bez nepravilnosti,ali ten mi je "šaren" i lice mi se jako znoji ljeti. Tražim za ujednačavanje tena,a lagano, da ne provocira dodatno znojenje...hvala cure.

    OdgovoriIzbriši