petak, 13. lipnja 2014.

Favourites #3 - ljetni režim




Donosim vam po par crtica o nekoliko proizvoda koji obilježavaju svakodnevicu mojeg kozmetičkog života. Neki su totalni favoriti, neki možda i nisu zaslužili taj naziv, no zadnjih ih dana stavljam ispred nekih drugih dražih stvari, pa eto. Nek im bude.


Dekorativa i ljeto su po meni dva oprečna pojma, koji ne idu zajedno. Ove sam godine ipak uspjela isfurati par sitnica bez apsolutnog rastapanja uslijed ovog pakla kojeg neki obožavaju. Zbilja ne razumijem zašto. Što je toliko privlačno u smrdljivim turistima, uljepljenoj kosi i sjajnom čelu, prženju na radioaktivnom suncu i presvlačenju mokrog badića, nikad neću shvatiti.

Oh well.

Cien vodootporna maskara je bila pun pogodak. Da se razumijemo, maskara je grozna, ali je upotrebljiva. Prilično je suha i oči iskopam dok je skinem, ali ne iritira niti najmanje, i zbilja je vodootporna. Za 15 kn ni ne tražim više, a kupila sam je skupa sa smrznutim graškom, WC papirom i jogurtom. Totalni WIN. Vodootpornu maskaru koristim jedino i isključivo kad idem na kupanje, stoga mi se ne troši više novaca na nešto što ću baciti nakon cca 3 mjeseca ne-toliko-intenzivnog korištenja.

Garnier BB okoloočni roll on. Kako je ljeto preko noći moj život pretvorilo u čisti pakao, puder i varijacije na temu ne dolaze u obzir. Dekorativna rutina mi se svodi na maskaru, ruž i ovaj roll-on-čić, koji sam kupila poodavno u zagrebačkom Muelleru. Isprva ga nisam previše voljela. Bio mi je vodenast, pa mi se uvlačio u borice, pa sam ga poslala na godišnji. Sad se vratio na velika vrata. Koristim ga za osvježavanje mojih podočnjaka, koji su btw. k'o u plućnog bolesnika. Pokrivna moć nije bolja strana, no potpuno prikrivanje mi nije ni cilj. Ono što mi se dopada kod njega jest upravo taj "naspavala sam se" look, oči se doimaju živahnije i budnije. Kako znoj ne dopire izravno na područje njegove primjene, mogu se opustiti bez razmišljanja o tome da li mi se lice rastapa.

Deborah paleta, koju sam dugo priželjkivala i tražila po dm-ovima, ali ju nisam nalazila, i koju mi je naposlijetku poklonila divna Maja s bloga Missundaztood's Beauty Scents, ničin izazvana (fala Majoooo!!! <3). Oduševljena sam kombinacijom i balansom nijansi i finiša, iako je pigmentacija osrednja. Jako ju često izvlačim ovih dana, i to baš zbog ove shimmer-zlaćane koja je divna i suptilna i jako se dobro slaže sa sljedećim sjenilom. Radi se o jednom prastarom maminom Collistar "zapečenom" sjenilu, kojem se etiketa izlizala pa ne znam koji je naziv nijanse, ali je fantastično. Vjerovatno bih ga trebala zafitiljiti u smeće, no s vremena na vrijeme ga dezinficiram, i ono se ponaša perfektno i ne smeta mi očima. Bogato je pigmentirano, a opet je nekako lagano i prozračno. Sadrži sitne zlatne šljokice, koje bih prije nazvala mikro-glitter nego shimmer. Pri nanošenju se te čestice znaju jako rasipati, ali mi to ne smeta, jer brončano-bordo-smeđi pigment ostaje tamo gdje treba, a čestice oku i širem području daju random zlatni sjaj. Fino. Lijepo. Ovo sjenilo sam dugo zapostavljala, ali ga zadnjih godinu dana često izvlačim o investiciji u par novih, jer sam ovome dotaknula dno (OMG!!!).

Zanimljivo kako se u svakom postu s favoritima nađe neki Flormar proizvod. Flormar mat sjenilo (M01) mi je isprva bilo mrsko, jer je kredasto, no zapravo je super. Bogato je pigmentirano i ne rasipa se kao neka druga jako svijetla mat sjenila koje posjedujem (Art Deco, npr.). Odlično mi je došlo za highlight kapka na sredini i unutarnjem kutu, kao i ispod obrve, gdje ga malo jače izblendam za suptilniji dojam.

Iako se ovo čini kao jako puno sjenila na jednom mjestu, moja se ljetna rutina svodi na izbjegavanje istih po danu, jer se doslovno TOPIM. Iz tog razloga rijetko koristim i rumenilo, ali kad mi se zalomi, u kasnim popodnevima i predvečerju, onda je to ELF Studio rumenilo, u nijansi Candid Coral. Daje punoću i zdravi, zlaćani sjaj obrazima, lijepo ih naglasi, bez puno boje, jer se prakički stopi s mojim tenom.


Bez obzira što sam sad tu natrkeljala traktat o sjenilima, korektoru i rumenilu, najčešće izlazim vani samo s maskarom i ružem.

Art Deco High Performance Lipstick u nijansi 459 je bio totalni "blind date". U mojem kasnonoćnom pohodu na Kameju, sam odlučila počastiti se s jednim ružem, za koji sam mislila da sam dobro odabrala sudeći prema jednom jedinom swatchu na koji sam naišla. Swatch je totalni promašaj - nema veze s mozgom, no ruž je ispao savršen! Da sam ga birala u dućanu, vjerovatno ga ne bih nikad kupila, jer bi mi se doimao hladan i smeđ. Međutim, savršeno je nadopunio moju novu pogrešno-narančastu boju nesretne mrkve, koja trenutačno visi s moje glave.
Uz to je predivno kremast a čvrst pri nanošenju (ne znam kako bih se spretnije izrazila osim da kažem da se ne "melja"). Bogato pigmentiran, hidratantan i njegujuć, ne preslikava se, ne curi značajno (što je ogroman plus, pogotovo u ljetnim mjesecima) i ekstra je postojan. Isti dan kad sam otvorila paketić je postao moj "signature" ruž. Boja je hladna terakota, smeđe-narančasta s primjesama roze. Savršen. SAVRŠEN. Najbolje potrošenih 50tak kuna ikad (bio je na popustu, naravno). A da ne pričam o mom oduševljenju metalnim kućištem. Znate već da sam veliki Art Deco entuzijast ;)

Tester Fyrinnae Lip Lustre-a u nijansi "Queer Theory" je došao uz narudžbu kao komplimentarni poklončić i odmah me osvojio. Inače nisam fan tih intenzivno-neonskih boja na usnama, pogotovo ne u narančastom spektru, ali ovaj mi je sjeo odlično. Nijansa je baš-jarko-koraljna, dakle, ekstra narančasta s intenzivnim rozim tonovima (ponekad se osjećam ko debil dok opisujem boje... nadam se da vama zvuči bolje nego meni...) Oduševljena sam teksturom i postojanošću ruža, te činjenicom da ovo minijaturno pakiranje od svega mililitar i pol ima i pravi pravcati aplikator!!! Prekjut!

Uz dnevni Magareći čoko balzam (koji mi je negdje na dnu torbe i nisam ga mogla naći da ga ufotkam... izronit će kad mu se najmanje budem nadala) za večernju njegu usana koristim ovaj Cera di Cupra anti-age balzamić. Mastan je i ljepljiv, možda nije favorit kao Čoko balzam, ali je svekoliko hranjiv i njegujuć.



Afrodita Hydra Thermal koncentrat - Potrošila, fotkala za "Razne prazne" i bacila naravno, bez da sam ga ovjekovječila za ovaj post - nije zaboravljen. U recenziji možete pročitati zašto je u favoritima, neću se ponavljati. Inače, u zadnjoj dm knjižici je kupon s popustom od čak 50% na cijeeeeeelu liniju. O da <3

Bionsen dezić bez plina je totalno otkriće. Imala sam neke dm kupone s popustima i kupila si ovaj, jer mi je Balein već pri kraju, i skroz me je osvojio. Još uvijek ga upoznajem, pa se neću zalijetati s dojmovima. Nije standardno dugotrajno mokar, kao što to znaju biti ti dezići na špric, već se jako brzo suši i zbilja dugo vremena radi i neutralizira mirise. Nije zagušujuć tj. ne povraća mi se od njega - čak mi je nekako osvježavajuć, iako ima u sebi onu tešku "puder" notu. Na koži je suh, bez bijelih tragova, te bih se usudila reći da sprečava prekomjerno znojenje. Jako sam zadovoljna.

Gorilla Perfumes - Karma EDP (Lush) - Moja obožavana kraljica toplih dana i jedina stvar koja me može oraspoložiti u ovoj pećnici od Dubrovnika. Karma. Miris koji mi vraća osmijeh na lice, princip po kojemu se trudim živjeti. Ovdje ću stati jer čuvam inspiraciju za onaj obećavani post o Karma box-u kojeg sam dobila od muža za rođendan :)

Manhattan Lotus Effect lak za nokte (u nijansi 45P) je (uz sjajilo i sjenilo) došao u paketiću koji sam dobila na Šminkeričinom uskršnjem facebook darivanju, za ona moja "sjajolika" jaja. Moram priznati da me oduševio u prvom nanosu. Prošle su godine otkad se moja kolekcija lakova svodila na jedan, isključivo crni lak. I taj lak je u 90% slučajeva bio Manhattan. Sad sam se prisjetila i zašto. Za zbilja razumne novce, ovaj lak nudi potpuno prekrivanje u jednom sloju, a uz to se suši u razumnom roku od desetak minuta i ima solidnu četkicu. Ova 45P nijansa je prava, pravcata crvena. Ono kad misliš "crveni lak na noktima" - e to je ta boja. Intenzivna, jarka crvena s blagim, jedva primjetnim hladnim podtonom. Prekrasna.

Eucerin sun fluid sam već recenzirala, pa neću duljiti. Možda nije zaslužio da ga nazovem favoritom, no neizostavan je dio ovogodišnjeg ljetnog režima. Služi me dobro, nemam neželjene reakcije, ne sjajim se značajno više i pore mi nisu začepljene. Ja zadovoljna.

Mixa Baby hidratantna krema za lice i tijelo bogata lipidima se ovdje našla sasvim neočekivano. I ne, ne koristim je za lice, ne daj bože. Mogla bih otvoriti uljaru, da je tako. Ova je kremica kupljena za moje malo čudovište, jer ga do neki mjesec nismo mazali ni sa čime -  jednostavno nije bilo potrebe. No naša beba više nije tako mala, pa dane provodi klečeći po parketu, šljunku, kockicama, te su mu koljena malo ogrubila. Odlučili smo ga, tu i tamo, nakon kupanja mazati s nekom kremicom, čisto da nam savjest bude mirna. No mali se osuo od Mixe. Pa sam je prenamjenila u (još jednu) kremu za ruke, gdje se pokazala odličnom. Iako guste teksture, lagana je i jako se brzo upija. Nema nikakav značajni miris, nije masna i njeguje solidno. Kao krema za ruke dobiva moje najviše ocjene.

Kakve su vaše sunčane navike? Ima li još ljetomrziteljica poput mene, ili vas većina uživa u ovoj brutalnoj sauni/roštiljanju?












Broj komentara: 7:

  1. Uh, ni ja ne volim ljeto i vrućine me užasno umaraju!
    Imam i ja Eucerinov fluid, odličan je, baš sam ga nedavno recenzirala!
    :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. baš sam pojurila pročitati recenziju :D meni je isto OK, al mislim da će sljedeće ljeto pasti ova nova Vichyeva ljetna BB krema, jer bih ja ipak malo "tona" da ujednači rumene obraščiće i kapilare oko nosa ;)

      Izbriši
  2. Smješno mi je kad dođe lijeto kako se odmah svi podijele u dva tabora, one koji su ga jedva dočekali i one koji ga mrze iz dna duše :))) E pa ja sam u ovom prvom...madau ne znam da itko voli ljeto u gradu na užarenom asfaltu, ali na moru je već druga priča :) dok sam još uvijek u metropoli šminkam se manje više kao i ostatak godine, prednost suhokožaca koji se ne znoje puno po licu :), ali me zato kad dođem doli nećeš nikako vidit našminkanu i ne bi mi u ludilu palo na pamet da se šminkam za plažu...sto ljudi, sto ćudi :) By the way imam ovaj Artdeco ruž u neke druge dvije nijanse i odlučan mi je!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. E pa to ti je kad ideš na more da se "odmoriš"... Onda te boli briga i za šminkanje i za vrućine. Na moru si ciljano radi odmora i opuštanja... Kad se mi vraćamo doma s plaže uvijek naletim na nekog trenutačnog ili potencijalnog klijenta - dostojanstvo treba sačuvat s to malo maskare i ruža :D
      Jao ja se po glavi znojim nenormalno... Pazusi suhi, kosa mokra. Prokletstvo, totalno. Jedina dobra stvar po ljeti jest ta da se oprani veš osuši u roku keks. To mu priznam. Ljeto. Fuj.

      Izbriši
  3. Koristim ovaj Eucerin fluid i ima problem kad stavljam tecni puder - kao da ga mazem po staklu, samo klizi i nece lepo da se izblenda. Da li si ti koristila Eucerin kao podlogu, kakva su iskustva?
    :)))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam imala takvih problema, osim što bih se osjećala malčice zabetonirano i "masnije". Puder bi klizio - ali zbog mojeg masnog lica. Vichy Teint Ideal fluid se ponaša odlično nakon što se Eucerin osuši. Možda se tuku sastavi pudera i Eucerina? Koji puder koristiš?

      Izbriši
  4. moguce...ili mozda nisam cekala dovoljno da se upije eucerin, koristim rimmel wake me up i rimmel 25 hour lasting finish u tubici :)

    OdgovoriIzbriši