utorak, 17. lipnja 2014.

FOTD #7 - CREATURE FROM THE (black leather) LAGOON?

Eto mene s još jednim "lukom". Nadam se da vam oči neće zasuziti.
Vrijeme me dobro služi, kiša noću pada nemilice, munje i gromovi mlate po Srđu, more je led ledeni, a ja se zadovoljno smješkam i uživam. Obzirom na zahvalne temperature, dopustila sam si preko nekoliko sjenila na očima, bez straha da se istopiti kao sladoled u ruci dvogodišnjaka.

Dakle, sve je počelo sa željom da napokon pošteno isprobam jedno od novih Fyrinnae sjenila koji su mi pristigli poštom, a vidjet ćete ih u vrlo skorom "New In" postu... Ne pitajte ništa, nepopravljiva sam.
Odabrala sam nijansu pod zgodnim nazivom "Gender Bent". Nisam temeljito upoznata s njihovim kolekcijama, edicijama i sličnim, no shvatila sam da imaju kultni status u bespućima malih, indie proizvođača. Brend ću malo podrobnije istražiti i napisati par suvislih riječi kad budem radila swatcheve i osvrte. Za sada mogu samo reći da sam zapanjena vibrantnošću samih nijansi i pigmentiranošću proizvoda.



Dobro sam se pripremila za post, tako da ću vam sve lijepo izreferirat. Inače ne držim do takvih detalja, al danas sam posebno pričljiva :P
Dakle, na očima je spomenuti, "Gender Bent" preko Pixie Epoxy-ja (primer od istog proizvođača, još nemam nikakve dojmove o njemu), u kombinaciji s Illamasquinim sjenilom kojemu ne znam ime, jer na samom sjenilu ne piše naziv boje, a kutijica je davno bačena, no pretpostavljam da se radi o nijansi "Intense" (možda sam ipak u krivu...), koja iako tamna i bogata plava, malčice vuče na zeleno. Ali ono, u tragovima. Nekako je reska, nije ona plava koja u kombinaciji s crvenom tvori ljubičastu, već je plava s primjesom žute.  Tu su još i Manhattan Intensive Effect u nijansi 2 (uopće niste maštoviti, buuu), i već spominjani mat Flormar u nijansi M01 (ni oni nisu maštoviti).


Uz pomenuta sjenila, na waterline sam stavila malo E.L.F. bijele-shimmeraste olovke za oči, a obrubih gornji kapak sa She crnim tušem, s kojim nisam presretna, iako nije jako grozan. Ispod očiju, točnije na podočnjacima je mrvica Garnierove BB okoloočne kreme, i sve je to upotpunjeno Essence "I <3 Extreme" maskarom koja me za sada jako dobro služi.
Obrve su samo popunjene Essence setom za tamnije curke, ali ovaj put sa svjetlijom nijansom - ako niste primjetili blajhala sam se, jel, pa tamnija nijansa sad malo bode u oči. Nažalost, ništa se to ne vidi baš previše, jer se ta moja nestašna kosica odlučila vijoriti na povjetarcu.


Na usnama je (već znate) moj omiljeni Illamasqua Apocalips, koji se nije volio s mojom kosom u tamnom izdanju, no s ovom nijansom nesretne mrkve... čini mi se da ima nade... Ja jako volim tu bojicu i baš je tvrdoglavo želim isfurati, makar glavom kroz zid.
A da sve bude u tonu, jučer sam "test-stripala" jedan nes(p)retno odabrani pramen kose s Manic Panic Midnight Blue. Ishodom sam zadovoljna, iako je to daleko od plave, obzirom na moje žutilo na glavi. Ali zato se dosljedno uklopilo u ostatak spektra.


A za sve vas kojima se kosa na glavi diže od suludih boja ruževa, evo jednog pristojnijeg, ženstvenijeg i pomalo neuobičajenog izbora za mene. Na usnama je Essence XXXL Longlasting "09 Smooth Berry". Iako meni ovo nema veze s bobicama, sjajilo je zanimljive teksture i prilično je nanosivo i nosivo.



Prilažem dokazni materijal - sliku korištenih proizvoda. Kao što ste mogli primjetiti pudera i rumenila - nema. To je zato jer se ja ljeti (jako) topim, kako sam već u par navrata spomenula. Pa eto. Nefotošopirana, nenapudrana ja. Par pjegica, madeži, okolonosnih kapilara, borice svugdje negdje, krateri od pora, sasušeni prišt na bradi, rupe od pirseva... Sve je tu. Kontrast je malo poštelan, a sve u svrhu naglašavanja saturacije kojima se Fyrinnae sjenilo i Illamasqua ruž mogu podičiti.



I za kraj, jedna mentalna poveznica... Povratak u mladost, kad se iz zvučnika danima razlijevao raštimani psychobilly, i sama asocijacija na spomen riječi "laguna". Moj omiljeni bend, njihov frontmen i njegova žena, izvor vječne inspiracije i veselja.




R.I.P. Lux Interior, nedostaješ nam neizmjerno <3

Broj komentara: 13:

  1. Ma izgledaš kao nekakva vilica! Ili to ili si ispala iz budućnosti, tipa Peti element! Meni ti plavi ili crni ruževi zapravo izledaju jaaaaakoooo lijepo i fora, ali ne pristaje svima. Bojim se i da bi ja sama sebi bila smiješna s tim.

    Definitivno želim podrobnu analizu Pixy Epoxya! Nisam još naručivala od Fyrinae, do sada samo Shiro Cosmetics. Kad sam mali geek :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. LOL nisam ni vila ni djevojčica iz budućnosti, samo ne volim ništa što vole mladi ;)

      a podjeljenih sam dojmova oko pixie epoxyja... nekako je mastan, a silikonski, i "runi" se ako previše blendaš... ali pigmenti na njemu zbilja izgledaju VAU.

      Izbriši
  2. Ovo tirkizno plavo baš savršeno ističe smeđe oči i da znaš da si u pravu da ti Apocalips bolje stoji s ovom mrkva kosom...za Fyrinae sam čula većinom od stranih blogerica i mislim od Voodoo Blonde, čekam post da me educiraš detaljnije :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ja sam do Fyrinnae došla preko brda i dolina, na kraju sam sve o njima saznala kod Phyrre :D edukacija bude čim uspješno pohvatam swatcheve, jer su sjenila toliko slojevito predivna i bogata, i gotovo ih je nemoguće fotkati.

      Izbriši
  3. Čuj baš mi se mnogo sviđaš! :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Lijep look, i sa plavim i sa Smooth Berry ružem. ;)

    OdgovoriIzbriši
  5. Nemaš puder na licu? Odi kvragu :D :D
    Moram priznati da mi je sa Essence ružom puuuuno ljepše! Jesam ja za lude nijanse na usnama, ali plava sjenila i berry usne, super!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. S rozastim sjajilom je lijepo ali dosadno. Ja sam ti jedna od onih koje vole pretjerivati! A smatram se vrlo sretnom što si mogu priuštiti ljeto bez pudera, i jako sam zahvalna na tome :D

      Izbriši
  6. Krasan makeup kojeg malo tko može isfurat :D

    OdgovoriIzbriši
  7. Uuu, jako lijepa boja Essence ruža, super ti paše! I dobro ti stoji plavo na očima, a radi i kontrast s bojom kose (koja je btw super). Nikako se ne mogu odvažiti i staviti plavo na oči xD Em ne volim tu boju i još da mi je na kapcima, uuuuuh. Jedino neka midnight blue ili posebna tirkizna. Svjetloplava nikako.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. pa ovo su uglavnom sve te teal-tirkizno-zelenkaste nijanse, niti jedna nije baš plava-plava :D

      Izbriši
  8. Bolji mi je look s apocalipsom, al za prosetat po gradu sigurnija je druga varijanta :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ajde, bar je netko na mojoj strani <3 ne dira ti mene to previše, bila sam već po Gružu s apocalipsom na usnama, nitko me nije čudno pogledao, osim susjede kad sam već došla doma, s užasnutim je pogledom upitala "što si to napravila, ajme meni, mladosti..." XD

      Izbriši