ponedjeljak, 9. lipnja 2014.

Misslyn Runway Eyes paleta sjenila - recenzija & swatchevi

Ima već neko vrijeme da mi je pristigao paketić od lijepe Mishe sa bloga Crossing Beauty, kojim me je za ovaj look nagradila za sudjelovanje u njenom proljetnom darivanju. Ovim putem joj se još jednom želim od srca zahvaliti što me je počastila ovim prekrasnim poklonom, u kojem uživam već neko vrijeme. Stoga idu i isprike što ovaj post nije objavljen ranije, no vjerovatno ste upoznati s mojim životnim i zdravstvenim prilikama, koji mi ne idu na ruku, nadam se da mi draga Misha i cijenjeno čitateljstvo neće na tome zamjeriti :)


Radi se dakle o Misslyn paleti sjenila, naziva Runway eyes (M530.5) i komplementarnom kompaktnom rumenilu (M496.05) koje ne znam čime sam zaslužila :)


Paleta je divna. Pakiranje je jednostavno, bez nepotrebnih detalja i suvišnih elemenata, a dovoljno je i čvrsto. Debljina same palete je svega 7 mm, što je nadasve kompaktno, i skoro pa ne zauzima prostor u mom "svakodnevnom" neseseru, kojeg nanašam svuda uokolo. Ja, kao žena od boja, totalno padam na palete, a pogotovo one koje pokrivaju širok spektar boja i finiša i ne opterećuju neseser.
  


Ova paleta zbilja ima sve. 


Prvi red pokriva jedan klasični nude look.
1. Krasna polumat crna koju najčešće koristim pri samom rubu trepavica - nešto kao liner.
2. Divnu neutralna, također polumat, zagasita smeđa, izvrsna za pregib kapka i njegovu definiciju.
3. Nazovimo ga "metalik-shimmer" - izrazito pigmentirana nude/neutralna ružičasta. Ovo sjenilo ima nešto drukčiju konzistenciju nego ostatak palete, nešto se više rasipa, ali je zato skoro pa kremasto i bogato pigmentirano. Pri nanošenju se bolje ponaša kad ga se "povlači" nego kada ga se "tapka". Jako je kul.
4. Čisti bijeli shimmer, idealan za highlight u unutarnjem rubu oka.


U drugom redu imamo postavu za samostalan svijetli ljubičasti look, koji u kombinaciji s nude postavom nudi bezbroj mogućnosti.
5. Opet jedan "metalik-shimmer" (vidi pod brojem 3), u boji lavande. Duboka topla ljubičasta, koja je divno pigmentirana i prekrasna na očima.
6. Shimmer svjetlo-ljubičasta (lila?), za nijansu hladnija od prethodne, koju koristim za akcent na sredini kapka,
7. Nude svijetla prljavo-ružičasta u mat verziji, koju najčešće koristim za blendanje drugih nijansi i za one dane kada želim "no-makeup-look"
8. Još svijetlija nude-topla bež-ružičasta, također mat, idealna za highlight ispod obrve, jer nije presvijetla niti šljašteća.


I zadnji red, meni najmiliji, jer se upravo u njemu nalazi ova...
9. ...divna, bogato pigmentirana duboka-tirkizno-plava, s mat finišem. Jedna divna morska boja, koju još uvijek nisam iznosila kako se spada.
10. Shimmer svjetlija baby-blue / toplija nebesko-plava, kojoj bih zamjerila nedostatak pigmentacije, no izvrsna je ukoliko se koristi kao highlight na tamnijim nijansama.
11. Shimmer svijetla-pastelno-tirkizno-nedefinirano-zelena
12. Intenzivnija pastelno zelena sa više žutih podtonova, u mat verziji, kojoj malo više pigmentacije ne bi bilo naodmet.

Ispričavam se za neuspjele swatcheve, koji ne oslikavaju ljepotu i suštinu ove palete. Pokušavala sam nekoliko puta, zapravo već mjesec dana barem jednom tjedno pokušavam uhvatiti swatcheve na normalnom svjetlu, u respektabilnoj oštrini. Jednostavno mi ne ide. Danas sam uspjela uhvatiti sve boje na jednom mjestu malo poštenije i bolje. Prilažem, iako fotka nije neka sreća i dlake mi se jako vide :D



Moram naglasiti da su sjenila većinom jako dobro pigmentirana, osim naravno mat nijansi, no na to sam se već navikla. No na stranu sada pigmentacija i prašenje. Ono zbog čega je ova paleta meni top proizvod za oči zadnjih mjesec dana jest dugotrajnost. Kako sam 2 tjedna provodila cijele dane na sastancima u Zagrebu, ova paleta je prošla gadne testove. I sve ih je položila s 5. 


Dakle, unatoč mojim masnim kapcima i nedostatkom primera, sjenila su netaknuta izdržavala i do 4 sata. Uz primer bi potrajali i do 6, usudila bih se reći i 7. Mogu samo reći da sam oduševljena, jer mi se rijetko događa sa sjenilima koje posjedujem, uz iznimku Collistara i Illamasque. 


Izbor boja je odlično izbalansiran - iako su relativno uobičajene, s malo mašte se mogu postići mnogi hrabri lookovi. Sve u svemu, paleta je pun pogodak. Praktična je, kompaktna, pruža bezbroj kombinacija za bezbroj lookova, ima "nudače", ima žive boje, ima metalike, ima matove, ima shimmere. Sjenila su ekstra postojana, i većina ih je solidno pigmentirana. Definitivno bih preporučila ovu paletu svakome, a pogotovo nama neodlučnima koji volimo velik izbor sjenila na jednom mjestu. 

Nadala sam se nabaviti još koju paleticu iz ove edicije u mom prošlom zagrebačkom izletu, no nisam ih našla. Ako ih itko igdje ugleda, molim da me se obavijesti.

Rumenilo nisam swatchnula, jer sam blesava. Samo ću reći da je dočekano s oduševljenjem, jer mi je falila jedna ovakva nijansa u kolekciji koju ću moći iskombinirati s jednim ružem kojeg obožavam, no nikako da ga usuglasim s rumenilima koje imam. Radi se o jednom L'Orealovom Color Riche rozastom nudaču, o kojem vam mislim pričati u bližoj budućnosti u postu radnog naziva "moji najdraži ruževi".


Misha, hvala ti još jednom na ovom poklonu. Riješila si me muka pri pakiranju za duža putovanja (koja se događaju svako dva mjeseca - što nije zanemarivo) i ne moram tegliti hrpu lončića sa sobom, već jednostavno ubacim ovu paletu u neseser i put pod noge. 

Broj komentara: 11:

  1. stvarno mi se sviđa pakiranje paletice, makar boje nisu neke koje bih ja sama izabrala. Imam misslyn u mulleru 3 minute od kuće, ali ovo nisam spazila, ne znam gdje sam gledala.... o.O

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Navodno ih nema po hrvatskim muellerima... Gledala sam i ja (pomno) na trgu i u City Centru East u ZG-u zadnji put, no nisam ih spazila :(

      Izbriši
  2. Sve gledam ovu ambalažu i izgleda mi identična Makeup Revolution mini paleti koja mi je upravo stigla. Valjda ih isti kinezići rade :) I veličin aje stvarno savršena za put....usput ti mi draga zvučiš ko da imaš prijeku potrebu za dobrim primerom, preporodila bi se i počela zahtijevati minimum od osam sati od svih sjenila :) ...i ne, nisam više viđala ove paletice na Misslyn štandu, očito je bilo neko ograničeno izdanje...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, da, mehanizam zatvaranja je isti kao kod MUA novih rumenila (ista firma kao i MUR)
      Istina, trebam kvalitetan primer, imam ih nekoliko jeftinijih, jer ne vjerujem u učinkovitost, uostalom, moji kapci su užasno masni, tako da ne smijem ni pomisliti o šminkanju donjeg kapka, jer bi sjenilo/olovka završilo na obrazima (ako ne i niže)... Danas mi je stigao sample Pixie Epoxy-ja od Fyrinnae, ali nije to to... Sve mi se čini da ću morat odriješiti kesu i ubosti neki UD ili Too Faced (znam da ih ti koristiš ;)), al vuče me i Art Deco baza - inače sam njihov veliki fan zbog logotipa i općenitog dizajna :D Enihju... pričekat ću jesen, uz ove temperature mi ne pada na pamet sjenčati kapke :)

      Izbriši
  3. Misslyn mi je dugo bio nedostupan a sad kad mi je blizu morat ću čekirati rumenila jer mi je ovo tvoje divno! I sviđa mi se reljefni efekt :D iako je sama ambalaža skroz obična.
    Paleta ne zaostaje, čak su tu boje koje bih i sama nosila :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. E sad mi je totalno žao što nisam swatchnula rumenilo... Ali mislim da nećeš fulati ako ga uzmeš, jer je zbilja kvalitetno i postojano. Mekano je i glatko se nanosi :)

      Izbriši
  4. Ova plava je stvarno wooow! Divna je cjelokupna paleta, ali baš mi ta plava odskače :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. plava totalno nosi cijelu paletu :D nikako da je isfuram, imam jedno tamnije i modrije Illamasquino sjenilo s kojim ga totalno moram iskombinirati, a danas mi je pristigao i paketić od Fyrinnae s jednom ultra-glitter-shimmer svjetlijom nedefiniranom plavo-zelenom... Mogao bi past jedan FOTD, samo da upogonimo klimu, jer se ođe ne da živit... ;)

      Izbriši
  5. odlična paleta, baš će ti dobro doći za putovanja, jer ima više različitih boja,, možeš imati sto kombinacija na očima :D
    i rumenilo mi se čini jako lijepo, i kao da bi se uklopilo u većinu look-ova :D

    OdgovoriIzbriši
  6. Divne boje :D Nisam pošteno proučila njihovu policu, nekako ju zaobilazim :P Aj swatchni rumenilo kad/ako će ti se dat :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Obećujem :D sljedeći put kad me ostave samu s fotoaparatom ufotkam ti i linkam :)

      Izbriši