četvrtak, 21. kolovoza 2014.

Razni prazni #5



Moram priznati da mi je počela biti tlaka pisati o potrošenim proizvodima. Nisam baš sigurno koliko će mi se dati pisati o osobnoj higijeni i koječemu u budućnosti, pa uživajte dok možete :)


Počnimo s kosom. Plava kosa je i dalje na repertoaru, nakon izleta u tirkizno. Nemam ništa specijalno za reći o proizvodima sa slike, osim da je Keune boja the boja za kućno bojanje. Nemam pojma ni koja je ovo nijansa, ali svaka do sada se isplatila. Što se ne bi moglo reći za L'Oreal Preference, koja je slabašna, i zapravo je krasan toner ako već imate jako, jako, jako svijetlu kosu. No zato je regenerator koji dolazi u ovoj kutijici ČUDO NAD ČUDIMA. Fantastično oporavlja suhe i slamnate vrhove, koji su česta nuspojava kod izbijeljene kose. Malešna kapljica tog eliksira ljepote moju kosu čini mekom i podatnom, za razliku od nekih drugih preparata koji ne pomažu ni u litrama.


Schauma šampon i regenerator su kupljeni u lokalnom dučančiću jednu subotu kad mi ih je prifalilo. Šampon ko šampon, regenerator ko regenerator. Ništa specijalno. Gliss maska za oštećenu kosu je solidna, iako se prebrzo troši i nema neki fantastičan efekat. Ne radi ništa bolje od najobičnijeg regeneratora u onim litrenim, ekonomičnim bocama. Jedino miriši finije. 
Aubrey Organics regenerator je bio na nekakvoj akciji za dolar na iHerbu. To je mala bočica organskog regeneratora za normalnu kosu, koji je meh. Nit miriši, nit radi kosi nešto specijalno. Mislim da bi najviše benefita od njega imale djeve kojima je kosa pak u izvrsnom stanju, jer malo jača kosu i čini ju življom. Za nas zblajhane koke nema puno efekta.
Batiste Blush suhi šampon, jedini i najbolji, ali skup sport. Ne znam kada ću ga sljedeći put kupiti, jer mi je kosa sada prilično suha i ne treba joj "odmašćivator" ovakvog tipa. 


Nastavljamo s brigom o dlakama. Ne bih inače prilagala depilatore u blog, no ovaj moram spomenuti. Wilkinson brijač s izmjenjivim britvicama je totalno smeće. Meni nije jasno kome je palo na pamet da bi ovakav sistem brijanja mogao biti eto baš super. Da mi je vidit tog dizajnera da ga mlatnem. Dakle, izmjenjive britvice/patrone dolaze s "built-in" sredstvom za brijanje. Što je super. No čarolija prestaje nakon što se to sredstvo potroši do pola. Onda počinje klackanje britvice, koja i dalje super brije, i sredstvo za brijanje i dalje čini kožu mekom, glatkom i podatnom, no mehanizam se puni vodom i sredstvo za brijanje se rapidno topi i nestaje u nepovrat. Na kraju ostanete s ogoljenim brijačem, punim vode, s kojim možete brijati dlake samo po ravnom. Meni to smisla nema.
Kao ni ova Lavare Lawax šećerna pasta za egipatsku depilaciju, koja je tekuća i slabo ljepljiva. Inače znam napraviti sama na špaheru solidnu sećernu pastu, samo sam jako lijena em za iskuhavanje toga, em za depilaciju. Pa sam si kupila teglu ovoga da imam za brkove i bradu, kad ustreba, jer sam odustala od klasičnog voska i krema, koji me ubijaju bolom, crvenilom i reakcijama. 
No ova šećerna pasta se ponaša kao karamela srednje gustoće, slabo se lijepi, užasno se lako rastapa, a ne daj bože da se oznojite dok se depilirate. Po meni totalni promašaj. Šećerna pasta mora biti tvrda, mora se jedva jedvice vaditi iz tegle, i mora se ponašati skoro kao plastelin, a ne kao pekmez.


I da završimo s rožnatim izraslinama, ovo su proizvodi za njegu noktiju/ruku koje sam potrošila ili odlučila baciti.
Anne Semonin krema za ruke s melisom je jedna divna kremica, mekana i baršunasta i baš mi je bio užitak koristiti je. Majka ju je donijela iz nekog fensi hotela kad je bila na nekom službenom putovanju. Ne bi čovjek vjerovao da imaju fakin' Anne Semonin kao hotelsku kozmetiku. Fancy shit.
Gia Paris aceton je kupljen u Golden Rose dućanu za nekih 18tak kuna, i to je investicija vrijedna svake proklete lipe. Ovo malo čudo skida lakove u roku KEKS, a one šljokičaste i hrapavce u roku malo većem nego keks, ali puno brže nego klasičnom metodom namakanja, natapanja i omatanja. Planiram napraviti zalihu ovoga kad se opet nađem u Zagrebu, jer štedi prostor, vrijeme i novac. 
Rosal ljubičasti odstranjivač laka za nokte sam spominjala sto puta, i nagledat ćete ga se po blogu, jer je to, opet se ponavljam, jedini aceton čiji miris moj muž može smislit. Dogovor je dogovor, i kompromisi se moraju poštivati.
Killy's regenerator bazni lak je solidan, i ovo mi je druga bočica. Problem je jedino taj što kad je pri kraju, četkica ne doseže do dna, pa dosta proizvoda ostane nepotrošeno. Uz to se i brzo stvrdnjava, pa sumnjam da ću ponoviti kupovinu.
Nutra Nail krema za kutikule s iHerba je smrdljivo govno koje sam se napokon odlučila baciti jer je smrdljivo govno.


Prelazimo na neke druge sfere, a to su pazusi. Sva ova tri dezića su odlična, no Balea Sensitive je kralj nad kraljevima, i svi drugi dezići mogu odmah prestati postojati što se mene tiče. Svečano objavljujem da neću više nikad kupiti niti jedan drugi dezić, osim ako nisam u škripcu tj. nema dm-a u blizini, a ja smrdim.


Puno proizvoda za pranje. Kako mi doma uvijek imamo cijeli bataljun gelova za tuširanje, dogodi se to da u jednim Emptiesima nema niti jednog, jer su svi ili tek načeti, ili na pola, a onda u drugim emptiesima ih ima 5. 
Od ovih na slici ću izdvojiti Palmolive s bademovim mlijekom koji je najsavršenija tuširalica ikad, i volim ga do nebesa, a Kuku Baby s narančom je fantastičan za puhanje balona.
U L'Erbolario tamnozelenoj fensi baršunastoj kutijici su bila dva krasna sapuna iz linije s bršljanom, koji krasno mirišu i koje smo potrošili kao rukopere. Skužila sam da koristimo samo neke fensi sapune za pranje ruku. Trenutačno trošimo Lushovu Karmu, a ljedeći na listi za odstrel je nekakva mirišljava gromada iz L'Occitanea. Baš smo snobovi. Inače, kutijica je krasna, i sačuvala sam je, te u nju pospremila tampone. Znaaam, TMI, LOL.


Neke random kreme i magareći Čoko balzam za usne, koji je odličan, ali imam ga već dulje vrijeme i počeo mi je čudno mirisati. To je problem kod tih prirodnih proizvoda, jednostavno im ne stignem do kraja. Svakako, ne žalim, jer ga nije puno ostalo!
Dječju mast iz dubrovačke Ljekarne Male braće trošimo na kile, al tu i tamo se zalomi da neku posudicu uspijem i uslikati. To je fantastična bademova mast za bebine guze, ali i za mamine ruke i laktove.


Dođosmo do lica. Biofarm emulzija za bebe je kupljena jer imam bjuti blog i dijete. Pa sam htjela vidjeti što je to. To je nešto što se naspreja na dijete i onda ga se obriše i onda je ono čisto. Pošto sam ja pobornik tuširanja i pranja zamazane djece, ova emulzija nije bila baš često u uporabi, pa sam je pokušala koristiti na licu kao odstranjivač šminke, obzirom na simpatičan sastav, no... Bila je to velika greška. Peče, neugodno je, i masno. Pa sam bacila. Good riddance.
Humphrey's tonik s hamamelisom s iHerba je FAN-TA-STI-ČAN. Ljuta sam sama na sebe što sam zadnji put naručila nekakav drugačiji koji mi uopće ne paše (vidjet ćete ga u sljedećem dugoočekivanom New In-u). Zbilja je odličan, blag, nježan, mirisan, i točno ga možete osjetiti kako radi :)
Ziaja micelarna - micelarna ko micelarna. Niš specijalno. Ono, oke je.
Oko Pores be pure maske imam podijeljeno mišljenje, obzirom da zbilja nije loša, ali ostavlja rozu boju po licu i blago smrducka. Nije preagresivna, no osobe s osjetljivom kožom bi je se trebale kloniti.
Madre Labs Retinol Serum s iHerba mi je možebitno jako drag, a možda mi je i prilično mrzak. Čudne je teksture, gelasto vodenaste, nije ljepljiv, ne miriši predivno, no jako je hidratantan i općenito ugodan za korištenje. No nisam impresionirana učinkom, a bome nisam specijalno ni razočarana, tako da nemam na čemu temeljiti recenziju.
Dr. Organic umivalica s čajevcem je divna, i pisala sam opširno o njoj, pa ako vas zanima, klik na LINK.


I za kraj nešto dekorative. Većina toga je bačena prilikom inventure, koju sam se odvažila napraviti dok sam pauzirala od posla. Bacila sam sve maskare starije od 4 mjeseca, sva sjajila starija od godinu dana, sve suhe eyelinere, jedno sjenilo koje je staro minimalno 4 godine i jedan ruž (Debby) koji iako solidan, rastopljen je i raskeljen u svojoj ambalaži.
Od potrošenih proizvoda su se tu našli S-he olovka za popravke, koja nakon trećeg popravka ne služi ničemu, osim eventualno lavirnoj tehnici, zatim Fyrinnae tester Lip Lustrea koji je fantastičan i ne mogu dočekati bolje dane da ih naručim preko nekoliko. Tu su i dva Artdeco sjenila koja sam porazbijala i pokušala skupiti, ali nije bilo nade i jako sam tužna, jer su Artdeco sjenila vrhunska i super i morate ih isprobati ako niste, pogotovo duochromove i perlaste. 

Eto.

Gotovo.

Uh.




Broj komentara: 18:

  1. Odabrala sam highlightse ovog posta:

    1.Nutra Nail krema za kutikule s iHerba je smrdljivo govno koje sam se napokon odlučila baciti jer je smrdljivo govno.
    2.Dio s gelovima za tuširanje - SVE

    I meni je suhoparno pisanje ovakvih postova, i sad kad gledam tvoj ogroman empties mislim da je moj negdi na jednoj trećini ovog. Moram to izvuć iz ormara i pofotkat. sve je tak skoreno i grozno i staro. Već sam par puta sprječila majku da to pobaca jer 'TO JE ZA FOTKANJE'.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. <3

      Jao ja po kući idem i provjeravam kante za smeće (ozbiljno). Sve mora proć Sjajolikinu kontrolu. Pogotovo kad se ide u dm.
      Btw, nisam im još rekla za zadnji šoping. Valjda neće skužit. XD

      Izbriši
  2. Umjesto da kupujes novi Gia odstranjivac,kupi novu spuzvu i aceton i samo ubacuj u istu teglicu :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. palo mi je na pamet, ali poanta je u teksturi spužvice. Ako imaš info đe mogu nabavit ovakvu rupičastu spužvicu, viči!!! :)

      Izbriši
  3. Nutra Nail krema za kutikule s iHerba je smrdljivo govno koje sam se napokon odlučila baciti jer je smrdljivo govno.
    LOL ovo će ući u anale recenzija :D
    kupila i ja taj retinol serum, i najbitnija stavka je da mi ne izaziva gluposti po licu, za drugo ćemo lako ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. It was a bargain! Sastav mi se učinio bezazlen, a takva je nekakva i krema. I totalno stoji to što kažeš - lako ćemo za ostalo hahaha! :D
      A na Nutra Nail kremi treba stajat upozorenje, a možda i piktogram. Očaj. OČAJ! A čak nije bio ni bargain!

      Izbriši
  4. Obožavam tvoj blog zbog iskrenih recenzija. U sridu pa kud puklo :x

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. drago mi je da prepoznaješ poantu mojih trkeljanja <3 i hvala ti na podršci <3

      Izbriši
  5. Odgovori
    1. Zadovoljstvo mi je znati da te uveseljavam <3 ;)

      Izbriši
  6. Ja sam jos uvijek impresionirana kolicinom potrosenih proizvoda. Svaka cast zeno! :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ehehe, skupi se toga pomalo, al zapravo sam radila inventuru kozmetike, pa ima i onih "nepotrošenih ali pokvarenih" ali i onih kojima neću davati treću šansu ;)

      Izbriši
  7. Kad će još o bojama?? Ja inače nemam veze s vezom s kozmetikom i njegom, koristim sapun za pranje, šampon za kosu i grickalicu, more or less, ali volim čitati, jer je zabavno! (preporučila te Meg) Nemoj prestati pisati/slikati/dijeliti - NIKAD! Hehe. Uživaj :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Goga! :D Baš si me razveselila nekozmetičkim komentarom! :D Dakle, Megi je odličan PR. Hvala na feedbacku LOL
      A što se boja tiče, u pripremi je bio post o "psihofizičkim karakteristikama boja" a onda sam došla do nekih novih saznanja i spoznaja, i odlučila ga razlomiti na dva i zapetljati se maksimalno. Tako da će se boje nastaviti (vjerujem) sredinom 9. mjeseca, kad dovršim ilustracije i moje se sunašce malo navikne na vrtić. Ipak je to zahtjevna tema koja se ne temelji na ozbiljnim iskustvima ;)
      I hvala na čitanju! <3

      Izbriši
  8. Odlican :)))))))) (malo kasnim) :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Missy, ti nikad ne kasniš. Ti ćeš uvijek biti PRVA <3

      Izbriši
  9. Hjao koliko toga :D ljubicasta corona meni super mirise, moji dole doma nisu bas misljenja da je jedini aceton koji ne smrdi nazalost

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. svega i svačega. a već ima materijala za novi. sramota totalna.
      acetoni su acetoni i moraju smrdit!

      Izbriši