petak, 12. rujna 2014.

Misslyn Grunge Princess kolekcija - pregled i prvi dojmovi


Nedavno sam od Misslyn Hrvatska dobila na recenziju skoro-pa-cijelu Grunge Princess kolekciju, koju sam djelomično isprobala u zadnjem FOTD postu - - > LINK, ako vas zanima :)

Onomad kad se grunge događao, ja sam bila mlada pankerica. Razmrljani smokey i klošarske karirane košulje mi nikad nisu bile "apetitlih", a Nirvanu nisam slušala.
No svejedno, gajim određenu simpatiju prema svim "alternativnim" glazbenim stilovima ranih 90tih (muž je bio ozbiljni grunger) pa me isprobavanje ove kolekcije bacilo u nekakvu čudnu i ugodnu nostalgiju.

No bacimo se mi na posao. Misslyn Grunge Princess kolekcija se sastoji od jedne trodjelne palete sjenila, 3 vodootporne olovke za oči (jedna ulazi u standardni postav, no tu nisam imala priliku isprobati), gela za obrve, 2 ruža, serije noktnih tetovaža i 6 lakova za nokte (4 sa saten metal finišem i 2 klasična).

U ovom postu ću se osvrnuti na sve proizvode koje sam dobila, a ruževe ću posebno recenzirati jer smatram da su izuzetni i da to zaslužuju :)

Krenimo dakle od očiju.


Waterproof color liner je upravo ono što mu ime kaže - vodootporna olovka za oči, koja se mora šiljiti.

Inače nisam česti korisnik olovki za oči. Ne volim tu tehniku, ipak sam ja nekako tip od kistova. Vječito bježim od olovaka zbog straha da ih neću uspjeti dobro izblendati, te da će mi se rastopiti na očima tokom nošenja, zbog predrasuda prema prije isprobanim teksturama.
No ove su me olovke preobratile, prvenstveno iz razloga jer su vodootporne, a onda i zbog svojih svojstava - glatko se nanose, ne ostavljaju grudvice za sobom. Tekstura im je skoro baršunasta, mekana, ali nemasna. Nisu tvrde, a nisu ni premekane. Za sobom ostavljaju krasan, bogato pigmentirani trag.
Izrazito su dugotrajne, ne smetaju im ni suze ni kiša, a bome ni masni kapci. Unatoč tome, s lakoćom se skidaju uobičajenim postupkom brisanja blazinicom natopljenom micelarnom otopinom. Nema potrebe za specijalnim dvofaznim odstranjivačem vodootporne šminke. Jednostavno rečeno - divne su, odlične i obožavam ih.

Smokey Blue 241 je jedna interesantna tamnoplava boja s mat finišem, koja vuče na sivo, a ima i "teal" momenat, dakle naziru se zeleni podtonovi. Osjećam se pjesnički oslobođenom, te inspirirana Talijom koja trenutačno hara nad ovim zemljopisnim područjem, rekla bih da je ovo "boja olujnog neba u sumrak". Nemam niti jedno sjenilo/olovku koju bih mogla usporediti s ovom nijansom. Baš me je zavela i osvojila svojim suptilnim olovnim plavetnilom.

Unforced 252 je jedna fina, svijetla nudasto roza, također u mat varijanti. Idealna za waterline i "osvježenje" pogleda, a može se iskoristiti i za highlight obrve i unutarnjeg kuta oka. Zadnjih sam mjeseci u potrazi za ovakvom olovkom i to vodootpornom, kojom ću sakrivati činjenicu da sam spavala samo 4 sata, tako da mi je ova olovka došla kao naručena.

U ponudi je još i Black Russian 50, koja je u stalnoj ponudi Misslyn asortimana.

Swatchevi su malčice obrađivani u Photoshopu da bi boje odgovarale stvarnosti, pa je koža ispala malo blijeda. Nisam anemična, samo je bilo oblačno :)


Sljedeća na redu je paletica - Revival 02.
Vrlo zgodna kombinacija sive i srebrne, s petrolejskim prizvukom u najtamnijoj nijansi. Akromatska, a opet koloristički jako zanimljiva, oko ovih sjenila imam podijeljeno mišljenje.


Prva, najtamnija nijansa je tamno siva, s mat finišem, iako u kutijici izgleda satenski.
Ona je ujedno i najpigmentiranija nijansa u paleti. Malo se teže blenda ali joj je trajnost odlična. Nijansa je u spektru spomenute olovke Smokey Blue 241, pa se dadu lijepo kombinirati, iako je sjenilo u odnosu na olovku nešto manje saturirano bojom i ima izraženiji olovno-zeleni podton.
Slijedeća je srebrnkasto-srednje topla siva, koja definitivno ima satenski finiš, ako ne i shimmer. Iako solidne pigmentacije, neravnomjerno se nanosi, ali se lako blenda. Trajnost joj je također dobra, iako se polako počne gubiti nakon 3-5 sati, ovisno o bazi.
Treće, najsvjetlije sjenilo me je malo razočaralo. Iako upotrebljivo, slabo je pigmentirano i trajnost mu je jako loša, čak i sa bazom (UDPP, E.L.F.), mada bi s kremastim bazama mogla bolje doći do izražaja. Međutim, to nikad neću znati jer ne koristim kremaste baze zbog mojim masnih kapaka.
Općenito, sjenila imaju dobru teksturu, iako više praškastu nego puterastu. Kombinacija boja je odlična i jako mi se sviđa, najtamnije sjenilo je izvrsne kvalitete, ali ovo zadnje najsvjetlije sjenilo malo umanjuje moj entuzijazam. Paleta je svakako iskoristiva i pogodna za sve podtonove i boje očiju, zbog svoje neutralne (sive) prirode.


Zadnji proizvod iz očne serije je gel za obrve - Eyebrow gel no.3 Brown. Nemam puno iskustva s gelovima za obrve, osim onog Alverdeovog, prozirnog, kojeg sam spominjala u OVOM postu i koji mi je super.


Ovaj gel za obrve je pak toniran - neutralno smeđe boje, vodenaste konzistencije i lazurnog finiša (polu-transparentan je, nije jako pigmentiran).
Namjenjen je popunjavanju i oblikovanju obrva, te kao takav je sasvim solidan. Međutim, samo ako imate već dovoljno guste i prirodno definirane obrve, i/ili ako ste ih prethodno oblikovali sjenilom/olovkom - ovaj gel će ih začešljati i zadržati na mjestu, te im dati zdravi sjaj i finu teksturu.
Kako imam prilično bujne obrve, moram priznati da mi se ovaj gel jako sviđa - kao završni korak u mojoj rutini uređivanja obrva. Prvo nanesem olovku ili sjenilo (o tome ćete ubrzo čitati u predstavljanju Misslyn kolekcije Eyes Unlimited - proizvodi su SJAJNI, eto tek toliko, da spomenem), nakon toga ih začešljam ovim gelom da bih raščešljala sljepljene dlačice (ukoliko koristim olovku) i/ili da bih postigla suptilni zdravi sjaj i anulirala praškavi finiš ukoliko koristim sjenilo.
Ono što bi mi se još više sviđalo jest da gel nije tako vodenaste teksture, da je malo gušći i da ima bolju moć učvršćivanja. Bilo bi super i da je vodootporan - iako se nećete otopiti ako se preznojite ili ako padne kiša, prisutan je onaj "što mi je s obrvama" osjećaj.
Također, moram to još spomenuti - četkica mi se nimalo ne sviđa. Jako je tvrda i rijetka. Ja više volim osjećaj mekane maskara-četkice na obrvama. No to je opet osobna preferenca.

Sve u svemu, ja sam jako zadovoljna s ovim gelom za obrve, bez obzira na spomenutke tehničke nedostatke. Mislim da bi bio idealan za sve osobe (muškarce i žene, ovo je totalno unisex proizvod) koje:
- koje su početnici u oblikovanju obrva
- koje imaju neposlušne obrve, a smatraju da je popunjavanje olovkom ili sjenilom gubljenje vremena
- koje su u strahu da bi izgledali komično korištenjem sjenila ili olovaka
- koje nisu sigurne koju nijansu sjenila/olovke odabrati - ovaj gel je skroz neutralan i slabe pigmentacije (u ovom slučaju apsolutni bonus) koju je moguće nadograđivati

Jedina skupina koja bi mogla biti nezadovoljna ovim proizvodom su osobe s jaaako svijetlim obrvama.


I za kraj, samo ću spomenuti divnokrasne ruževe, koje ću detaljnije i podrobnije obraditi u bližoj budućnosti. Oni baš zaslužuju biti izdvojeni, jer su divni. Bogato pigmentirani, glossy finiša, kremasti a nemasni, solidno postojani te izrazito hidratantni.


Authentic Signature 131 (bogata i krasna, topla berry-šljivasta ljubičasta, jako popularna u zadnje vrijeme) i Lip Lover 109 (duboka boja crnog vina, s primjesama ciglaste, vrlo ozbiljna i seksi)


I to bi bilo to za ovaj opsežni pregled ove zanimljive i pažnje vrijedne kolekcije, koja je nedavno stigla u Muellere :) Kako nemam niti jedan Mueller u bližoj okolici, cijene saznajem službeno i one su sljedeće: Ruževi su po 52,90 kn, gel za obrve je 44,90 kn, paleta sjenila je 52,90 kn, vodootporne olovke za oči su po 37,90 kn.

Zahvalila bih se još jednom Misslyn za ustupljene proizvode koje ću sigurno koristiti ovu jesen, pogotovo ruževe i olovke za oči, redom proizvode fantastične teksture, zanimljivih nijansi i krasne pigmentacije.

Broj komentara: 19:

  1. Ruževi su divote, ova 109ka najviše. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni je 109 mrak totalni, al svaki put je stavim i pitam majku: "Što ti se čini?" a ona složi facu i kaže da mi bolje stoji "onaj ljubičasti"... Valjda moram pogodit s ostatkom makeupa, ta primjesa ciglaste mi nikako ne pristaje sad dok imam plavu kosu...

      Izbriši
  2. Nijanse ruževa su baš po mom guštu . Divote..

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Divote, totalne. Nikako da recenziju sklepam, sve me prsti svrbe XD

      Izbriši
  3. Predivni ruzevi! :)


    Takodjer bih zamolila da posjetite moj blog, nova sam u ovome, i puno bi mi znacila bilo kakva podrska. Hvala! :)
    Luxveritatis.| Beauty.Fashion.Crafts

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Divni i krasni! Ako su im i nude nijanse ovakve formulacije, mogli bi dospjeti u top 5 omiljenih ruževa!

      Izbriši
  4. Odgovori
    1. Meni samo spomeneš "ruž" i ja padam XD A ovi su zbilja krasni!

      Izbriši
  5. Ufff ruževi, jedva čekam post o njima! :) I olovke mi se sviđaju

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. svi okinuli na ruževe :D a olovke su meni zbilja otkriće, stvarno su baršunaste a nisu premekane, mislim da se isplati uložit barem u crnu, za brzinsku šminkicu :)

      Izbriši
  6. Moram priznati da sam do ruževa sve nekako mlako čitala...Stoga, Authentic Signature 131 bit ćeš moj :D *totalnopredvidljiva*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hehe, totalno si predvidljiva :D Nisam još istestirala curenje preko rubova kako se spada, ali mislim da se nećeš razočarati, jer su nekako "gelasti", nisu masni :)

      Izbriši
  7. I ja sam nekako bila sva meh do ruzeva a onda je bilo - RUZEVI! :)))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Svi ste odvalili na ruževe, ali sasvim opravdano :) Mi nemamo Mueller u Dubrovniku, pa sam ko malo dijete kad mi stignu ovakve nedostupne ljepote na isprobavanje <3

      Izbriši
  8. Svi odvalili na ruževe, a ja se zaljubila u ovu smokey blue olovku. Ta ide u moju košaricu, baš sam tražila neku takvu plavu mat i vodootpornu da može na waterline!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tebe bi mislim usrećile olovke, iako imaš više iskustva s tom tehnikom, pa ćeš možda biti kritičnija :) A bojica je zbilja jedinstvena, nenapadna i nježna, a opet dramatična!

      Izbriši
  9. Ruževi (pogotovo tamniji) i olovke izgledaju ludilo! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Najrađe bi otišla u Mueller i swatchala sve ruževe od Misslyn XD baš su me oduševili!

      Izbriši
  10. olovke i ruzevi su nesto sto bi uzela iz ove kolekcije :D

    OdgovoriIzbriši