subota, 1. studenoga 2014.

Favourites #4


Jedni su već "favoriti" završili u smeću, jer ih nisam stigla raspisati. Zato s ovima moram požuriti, inače će i oni pasti u zaborav.

Pa ću početi s noktićima. Essie lakovi. Za sada najdivniji lakovi. Lakonanosljivi, divnog širokog kistića, brzosušeći, pokrivni u jedan do dva sloja (nudaču "spin the bottle" trebaju tri), uz malo poštede, cjelotjedna trajnost. A bočice su čarobne. Stvaraju ovisnost. I sva sreća da ih se može naći drastično snižene, jer su definitivno preskupi. Nijedan od ovih ljepotana nije kupljen po punoj cijeni, bogu fala.


Nastavljam s dekorativom, kad smo već pri bojicama.
Illamasqua ruž u nijansi Test. Ruž kao ruž, uopće nije dobar. Tekstura mu je voskasta, izmiče se u ležištu i grebe o rubove kućišta, nakuplja se po sluznici, trajnost bezvezna... Ali boja... Boja je savršena. Idealna nude nijansa, s malo roze negdje u daljini. Divna, naprosto divna.
Kupljen je na zadnjem sniženju na official sajtu, za nekih 50 kuna. Po kvaliteti vrijedi upola manje, ali punu cijenu dati za njega bi bila kriminalna radnja.

Makeup revolution mat tekući ruževi u nijansama (redom) Vamp, Rebel, Keep Trying for you, su po meni odlični proizvodi, ako želite smudge-proof/kiss-proof/drink-proof ruž. Prva dva mi je poslala Blanka u ime Pink Pande (uz mnoge druge divne divote, koje temeljito isprobavam as-we-speak), a ovu divnu vatreno-crvenu sam kupila još davno da se uvjerim da li ima razlike između ovih matića (kako ih ja volim zvati) i onih od Makeup Academy (MUA). I ima. Itekako ima. Iako malo (ali stvarno malo) slabije pigmentirani, MUR tekući mat ruževi se lakše nanose tj. lakše ih je nanijeti u tankom sloju (što je vrlo bitno, ali o tome u recenziji, nema spoilera ;), suši su i duže traju. Obožavam ih i ovaj najtamniji Vamp nosim češće nego što sam mislila da hoću i/ili što bih trebala, LOL.

Misslyn tonirani gel za obrve je pun pogodak. Iako sam u početku bila pomalo ravnodušna prema toj četkici, ovo je spas za moje ogromne obrve (na koje sam ponosna, hah). Dakle, ovo malo čudo mi je zamijenilo i sjenilo i olovke i sve. Iako ovaj gel obrve ne može savršeno definirati, on ih popuni, oblikuje i drži na mjestu dugo u poslijepodne. Ovaj sam primjerak dobila na recenziju, i trošim ga svakodnevno tako da je prikraju. Čim uzmognem namoliti nekoga da mi ode u Mueller, naručujem zalihe. Pisala sam o njemu OVĐEN.

Revlon Colorstay za masnu i mješovitu kožu mi je za sada ultimativni puder. Neskup (dala za njega cca 110 kn u Nami) i puno bolji od Vichy Teint Ideala. Nijansu ću moći isfuravati još kratko i razmišljam da li bih kupila svjetliju za zimu (sada trošim Early Tan) ili da pokusiram s nekim novim.
Svakako, ako imate masnu kožu i nećkate se da li da ga kupite, e kupite ga nećete požaliti. Nanesen u tankom sloju prekriva srednje, a pri ovim jesenskim temperaturama uopće nije težak, niti malo. S ovim puderom mi je matirajući puder u kamenu postao višak, jer nemam potrebu za njim. Na kraju dana umjesto da sjajim kao disko kugla, ja imam dewy finiš. Win, totalni win.

Essence I <3 Punk jumbo flomaster-tuš za oči nije toliko fantastičan, koliko je vrh tog flomastera genijalan za izvlačenje onog fensi kratkog krilca na oku (ne znam se bolje izraziti, ne baratam dobro šminkerskim terminima... još). Dakle, tuš kao tuš je bezveze, slabo je pigmentiran, nije baš ni trajan... Ali s ovim flomasterom izvučem liniju u roku keks. Na kavi, u autu, stojećki, ležećki... Izbačen je iz ponude, pa... Farewell!!

Urban Decay Primer Potion Anti Ageing je zakon. Zakon, zakon, zakon. Pisala sam o njemu u usporednoj usporedbi, pa bacite oko.

I za kraj dekorativne postave, Flormar rumenilo u nijansi 85. Odabran u moru njihovih proizvoda od moje najdraže Blusherful. Divna roskasta nijansa mat finiša, nježna i proljetna. Super pigmentirana, lakoblendauća i idealna za svakodnevne lookove.




Swatch, tek toliko da vam približim harmoniju ovog rumenila i Illamasqua Test ruža.
Uz kap tuša na očima i mrvicu maskare, i ne treba ništa drugo.


Da, da, samo se vi smijte (photoshop lvl over 9000), ali ja sam jednostavno zaboravila ubaciti Bocassy serum u torbu kad sam proizvode nosila na slikanje (kako sam sve preselila u office, više ništa ne radim doma). Bio bi grijeh ne spomenuti ovaj divni serum (koji ja doživljavam kao jako laganu i izrazito hidratantnu kremu za sve tipove kože). Pod ove hladnije dane (kad se počinjemo perutati) ga koristim još vjernije i skoro je pri kraju, i namjeravam ga kupiti (ovaj sam dobila kao PR proizvod) i imati uza se, jer je stvarno odličan. Ekstra je lagan i ne izaziva mašćenje moje masne kože, i u manjoj količini ga čak koristim ispod kreme. Nevjerovatno mi je da takav proizvod postoji.

Umjesto tonika momentalno koristim hidrolat ruže, ilitiga Aqua Rosae, iz Dubrovačke ljekarne Male braće (franjevci). Oni imaju super stvari, i samo čekam kad ću napraviti jednu odu njihovim proizvodima. Lijepo miriši, a ja ga samo "pljusnem" po licu nakon umivanja i čekam da se upije/osuši. Ipak je to "vodica za uljepšavanje" - omekšava kožu i lagano hidratizira. Volim ga jako, ali sljedeći put ću kupiti onaj od ružmarina, a onda i od lavande, tek toliko da ih sve isprobam. Inače koštaju cca 30 kuna, što mi se ne čini puno za količinu od 100 ml.

Eucerin Dermo Purifyer hidratantna krema za masnu kožu i kožu sklonu nepravilnostima je najbolja, ali najbolja krema za masnu kožu. Po meni. Za sada. I ne kažem to jer je ovo PR proizvod. Recimo gel za umivanje iz iste linije je skroz bezveze. Ali zato krema... Izvrsno hidratizira, ne matira, ali ne umašćuje i sprečava umašćivanje. Koristim je nakon seruma i prije pudera i odlično se ponaša, sve navedeno. Jako sam zadovoljna i zadnjih dana u pauzama od posla ushićeno tipkam recenziju.

Essence pinceta je suludo dobra. Čvrsta, idealnog omjera oštrine/kuta/širine vrha. Precizna. Košta 15tak kuna. Win.


I za kraj, svije stvarčice za moju blajhom uništenu kosu.

Wella Repair maska je genijalna. Kupila sam je slučajno skupa sa šamponom s nekakvim popustom u dm-u, i nisam požalila. Nikakvi Glissevi, nikakvi Fructisi... Ovo je vrhunska obnavljajuća drogerijska maska. Dakle, ovo čudo se troši užasno sporo. Količina za jedno korištenje je zbilja minimalna. Iako imam kratku kosu, ostale maske koje sam koristila bi mi se zbilja brzo potrošile, a ovo čudo traje i traje. Djeluje nakon minute, a kosa gubi slamnatost, biva mekana i raspetljana, podatna i nemasna.
Ne znam kako bi se ponašala na masnoj dugoj kosi, ali je zato preporučam ekipi sa suhom kosom, bilo koje duljine.

Schwarzkopf Essence Ultime Omega Repair BB balzam za lijepu kosu nije tooooliko genijalan kao upravo opisana maska; ali je super jer se može koristiti i na neopranoj kosi. I to je to, budim se raščupana, u 5 ujutro, ne znam gdje sam, još da idem prati kosu? Nema šanse, jučer sam je prala, a vani bura puše. Par pumpica ovog balzama, par puhova fenom, i frizura je na mjestu, glatka, bez slamnatog osjećaja, bez težine.

Odužilo se tipkanje ovog posta, ali morala sam to odraditi i podijeliti s vama meni omiljene stvari u zadnje vrijeme, inače bi opet zaboravila na njih, a pojavile bi se neke druge.

A sad nazad na posao, jutro je odavno započelo, a ja sam budna od 5!!! ;)

Broj komentara: 19:

  1. Odgovori
    1. to su skillz!!! lvl over 9000!!! XD

      Izbriši
    2. pa ja nisam ni skužila,ozbiljno, da nisi rekla. super si ti, supeeer :D

      Izbriši
  2. definitivno se slazem za essice, bocassy serum i wella repair masku :D flormar rumenilo mi se cini zanimljivo od stvari koje nisam probala :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Taj flormar je ludilo jedno, stvarno su im super stvari. Iako GR ima bolje ruževe (ne znam za ostalo, nisam probala), Flormar ima uvjerljivo najbolja nudasta mat sjenila. Uvjerljivo. A evo, ni rumenila im nisu loša, samo ne znam kakav je izbor nijansi, Ivana kaže da su sve osim ove narančaste i bljak :D

      Izbriši
    2. da nije neki izbor boja al ima nekih koje moram uzet nekad u buducnosti, a sto se tice sjenila ja imam 2 ona najjeftinija roza quattra i super su, vec neko vrijeme gledam i mono mat sjenila. slazem se i oko ruzeva iako nisu ni flormarci losi

      Izbriši
    3. na Diva kozmetika webshopu su mono sjenila po 6 i po kuna, a quattro po 12 i nešto sitno. Znaš koja napast, e. E! :D
      Planiram si nabavit neku paletu ogromnu i depotirat te flormarce, i onda samo gledat kako je to tako diiivno <3

      Izbriši
  3. Dobro je rumenilo znaci :D *dance of a winner*
    Nego......prodala si mi ovu pincetu defintivno...prvom prilikom idem po nju jer obrve trenutno vode svaka svoju politiku a to tak vise nemre!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. pinceta košta 15 kuna, isplati se svake lipe. Od čupanja obrva, brade, brkova, do stavljanja umjetnih trepavica, win, win win.

      Izbriši
  4. i sama obožavam Essence pincetu <3
    Essie stvarno stvaraju ovisnost :D ja sam kupila 2 u kratkom roku i želim još :D :D kad su nijanse moderne i jedinstvene :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. A pa kad su čarobni... Onako svi isti, a svaki svoj <3 Sva sreća pa ih u mom dm-u na Pilama nema, inače bi svaki dan njuškala oko njih i borila se sama sa sobom :D

      Izbriši
  5. Umirem od smijeha kako si ubacila Bocassy serum ahahahaha :D što je najgore, na prvu uopće nisam skužila samo mi je izgledalo kao da nešto ne štima. o em đi :DD

    Essie lakove obožavam <3 I ja ih kupujem s popustima, mada dala bih i punu cijenu jer su mi jedni od najboljih ikad.
    Jako mi je drago da ti paše Revlon Colorstay. Ja sam bila malo naživcirana promijenjenom formulom ali jučer mi je bio na licu cijeli dan i nije se pomaknuo :O malo sam samo popravila na mjestima gdje sam se blago zasjajila za večernju cugu i to je to.

    Wella maska je jako dobra, ali mi je plava moisture bila još bolja :D Samo što ju nigdje više ne mogu pronaći -.-

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. A čuj, bilo mi glupo ne spomenut ga, spašava me sad kad zapuše bura.

      Colorstay je totalni zakon. Ne znam kakva je bila stara formula, ali ni ne želim znati, ovo je mrak. Stvarno ne mrda, ne čepi pore, prekriva odlično i prirodno, ne skuplja se i ne ljuska... I NE MASTIM SE od njega, to je najbitnije.

      O Essie lakovima nemam što više reći. Fakat su kolekcionarski lakovi, a plavu Wellu ću naći i probati čim potrošim ovu (ima je još pola čovječe)!

      Izbriši
  6. bwahahaha photoshop ne bi niti skužila hehe umirem od smijeha!!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :D neka, bitno da je prisutan. Jedna kretenska fotka, manje više ;)

      Izbriši
  7. Najbolja pinceta već 5 godina koliko je koristim :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jel da!? Ne mogu vjerovat da sam davala po 60 kuna za pincete koje niš nisu valjale!

      Izbriši
  8. Volim tvoje recenzije jer se doista mogu pouzdati u njih,iskrene su i znaš na čemu si s određenim prozvodom.Da sam imala sreće i pročitala dobru recenziju također za Illamasqua ruž,samo u nijansi Eurydice ne bih ga nikad kupila,boja super,a ruž vokast,teško se nanosi,nejednako ma show.Uglavnom blog ti je super. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Baš si mi uljepšala ovaj očajan dan komentarom, hvala ti od srca! Trudim se biti što objektivnija, iako me nekad emocije ponesu ;)
      Illamasqua ruževi su i mene razočarali, da... Teško da će me ikad više vidjet, ta ljubav je pukla, šmrc! Ali zato svakodnevno otkrivam genijalne ruževe i do 10 puta jeftinije :)

      Izbriši