ponedjeljak, 10. studenoga 2014.

Makeup Revolution Salvation Velvet Lip Lacquers - recenzija


Veliki, kul, fensi hepening u kojeg smo se brutalno dali zadnjih dva-tri mjeseca je prošao (DKKI, op.a.) je gotov. Dva i po dana su prošla u roku kesk (nije greška, tako F zove kekse), i cijela je manifestacija kulminirala prvim dubrovačkim powered by PechaKucha night-om. I bilo je sjajno, svi su bili divni, i sve je bilo super, i sad za koji minut opet imamo sastanak.

Pa sad nadoknađujem zaostatke, tj. plaćene poslove. Tako me zadnjih dana možete naći u uredu, ili kako ga ja volim nazivati "moj mali rudnik", gdje uglavnom rudarim, u mraku, obasjana najvećim monitorom kojeg posjedujem, dok sa slušalica trešte Tool ili APC.

Koliko pričam okolo kako imam puno posla i kako ništa ne stižem, reko bi čovjek da će blog malo mirovati. No, kako to uglavnom biva; što više posla imaš, više toga stigneš obaviti.

Pa je tako došlo je vrijeme da vas upoznam s mojim omiljenim ruževima zadnjih 2 mjeseca, a možda zapravo i duže. Radi se o Makeup Revolution Salvation Velvet Lip Lacquers, ili kako ih ja volim zvati; matićima.

Jednog me dana, (da, opet ću vam ispričat tu priču) predivna Variola Vera, u ime Pink Panda webshopa iznenadila s paketićem "full o' goodies", o kojima ste čitali i o kojima ćete čitati u narednim postovima. Nije tajna da je Blanka moj celebrity crush, pa se tako osjećam vrlo posebnom, fensi i kul, te sam, opet ću to reći, iznimno počašćena i ganuta ovom gestom.


No dobro. Kad smo riješili te tehničke detalje, krenimo na ambalažu. Ovi mat tekući ruževi dolaze u zlaćanim kutijicama, u kojima se nalazi klasična tubica s klasičnim "doe foot" alitiga stopalastim aplikatorom. Ambalaža je prilično jeftina i neatraktivna, no čvrsta i otporna, te sasvim solidno služi svrsi.


It's what inside that counts, my friend; it's not the crust, it's the filling! :) (Mighty Boosh, op. a.)


Ako ćemo iskreno, to su suhi ruževi, koji su brutalno pigmentirani i zahtjevaju određeni skill pri nanošenju. Isto tako, oni se počinju mrviti i otpadati s usana kako vrijeme prolazi. Ali... Ali, ali, ali...
Ovo su genijalni ruževi.

Teksture su guste, nisu tekući, no lako su razmazivi. Nisam primjetila da su značajno omirisani.
Iako zahtjevaju veću preciznost pri nanošenju i brzo se suše, ostavljaju dovoljno vremena za preciznu definiciju i nanos u razumno tankom sloju.
Taj tanki sloj je zapravo krucijalan, jer ako pretjerate s nanosom, ruž će prije početi pucati i mrvice će se pojaviti vrlo brzo.


Kažu neki da zahtjevaju dobru pripremu usana, i to jest donekle istina. Ako su vam usne ispucale i kronično su bespomoćno suhe, onda u cijelosti preskočite ove ruževe. No ako stanje imate pod kontrolom, I say; you go girl. Osobno uvijek stavim sloj balzama i tik pred korištenje napravim "piling" usana frotirnim ručnikom, da skinem balzam i zagladim usne.

Jednom nanešen, ruž se suši do 100% mat teksture i finiša. Osjećaj na usnama je prvih nekoliko puta jako čudan, čak bih rekla da se jako teško naviknuti na njega. Imate osjećaj da vas zateže, da se skida... A to zapravo nije slučaj. Nakon 5-6 nošenja u svim prilikama se naviknete na taj osjećaj (koji je i dalje čudan) i počinjete imati pouzdanja u ove ruževe da se neće pomaknuti s mjesta sljedećih 5-6 sati.


Usne se neće jako isušiti opetovanim korištenjem ovih ruževa, barem ja nemam takvih problema. (a problema sa suhim usnama nemam otkad ne koristim konvencionalna hidratantna "labela", već bogate balzame tipa grožđana mast, čisti shea butter, Magareći balzam iz radionice OPG Ciganović, te probrane komercijalne balzame u sticku tipa Apivita i Burt's Bees, pčelinji vosak FTW)

A sada malo više o nijansama.
(Fotke su sirove, neobrađene, nepoštelane... Čak ni kontraste nisam imala volje sređivati. A s druge strane, prezadovoljna sam kako su ispale. U officeu je svjetlo savršeno. Imam i Revlon Colorstay za masnu/mješovitu kožu. Ako nekoga zanima. To mi je isto Blanka prodala. Hah.)


Vamp. 
Duboka, tamna, zagasita ljubičasta. Skoro pa crna. Ali nije. IRL je nešto neutralnija, više akromatska i baca na sivo. Najteže ju je nanjeti od ove tri prisutne, jer pigment pomalo bježi i ne ostaje ravnomjerno na usnama. No bez obzira na sve, meni je najdraža nijansa i jako ju često nosim i to u jutarnjim terminima. Jako je goth i mislim da mi jebeno stoji.
Vrlo me podsjeća na MUA Kooky, koje sam spominjala i nosila nekoliko puta; no Vamp je dosta tamniji i topliji, Kooky ima malo više plave :)


Vamp je po nijansi definitivno moj favorit, no po formulaciji je najlošija od spomenutih, zbog nejednakog nanosa u tanjim slojevima, kao i zbog veće vidljivosti tj. kontrasta između boje usana kad počne odlaziti (vidjet ćete o čemu pričam). No to me ne priječi daga isfuravam po sastancima ili kad vodim dijete u vrtić.

Sljedeći ljepotan jeee...


Rebel. 
Krasna bojica, bogata, topla roza. U suštini roza, ali lagano naginje na ljubičastu. Loše mi idu opisi rozastih nijansi, pa ću se tu zaustaviti.
Također dramatična nijansa, ali vrlo svakodnevno nosiva, za one koji nemaju dovoljno hrabrosti furati 90% black na usnama.
Jasno mi je da je ova nijansa na usnama u priličnoj disonanci s rumenilom, al šta da radim, ograničena sam vremenom, prostorom i sredstvima u rudniku.


Od svih navedenih ga je najlakše za nanjeti, jer pokriva u vrlo tankom sloju, i nekako se stapa s bojom usana zbog svoje "roskaste" naravi. Od svih navedenih se najbolje "drži" u svekodnevnici tj. radi najmanje problema.
Nijansom vrlo sličan Misslyn ružu Authentic Signature #131 čiju sam vam recenziju dužna :P

I posljednji...


Keep Trying For You.
Možda ipak najdraži? Ovu crvenu je taaako teško uloviti s mojim fotićem da je to prestrašno. Izgleda neonski, i zapravo skoro pa jest. Ludo vrišteća crvena, s hladnim podtonom, iako na fotkama izgleda skoro pa narančasto. Puna je pigmenta, usudila bih se reći da je najpigmentiranija od sve tri nijanse, te ju je jako lako razmazati u tankom sloju.


Volim jako ovu crvenu, po formulaciji je relativno zahvalna, jer se problemi od kojih ovi ruževi pate najmanje vide.

Jesu, zajebani su ovo ruževi. Ali su isto tako i divni. Ja nemam love-hate odnos s njima, ja ih baš volim, bez obzira na nedostatke.

Zato jer su prokleto postojani. Zato jer ne cure i ne nakupljaju se u boricama i na sluznici. Zato jer su smudge/kiss proof. Unatoč mrvljenju, izdržavaju na usnama dobrih 5-6 sati, uz poštedu od masne hrane i pića. Kava, cigarete, suha hrana, voda, poljupci u obraze, beskrajno sastančenje i pričanje, pričanje, pričanje... Sve to prežive kao pravi junaci, uz minimalnu štetu.

A onda i kad počnu "odlaziti", intentitet boje ne opada, već se počinju gubiti u vidu mrvica i krpica. Prilično nedostojanstveno, no uz dobru organizaciju, ništa strašno. Također, možda bitno za pripomenuti - ne ostavljaju stain.

A sljedeća slika prikazuje kako nedostojanstveno ruž (Vamp) izgleda nakon 6 sati nošenja, ali nakon 2 kave i isto toliko sastanaka, te upravo pojedenog masnog bureka.


U ovoj fazi, skidanje ovog ruža nije problem. Inače jest. Malo. Nemojte ni pokušavati koristiti micelarnu. Skidajte ga dvofaznim odstranjivačem vodootporne šminke, ili još bolje nekom masnoćom - uljni čistač, bademovo, maslinovo, ili pak maslac, margarin, panceta... Svejedno je. Bitno da je masno.


Istina, ovi ruževi se neće svidjeti svakome. Ako ste skloni isušivanju usnica ili općenito imate problema s ispucalim usnama, ovi ruževi nisu za vas. Ako volite kremaste, hidratantne ruževe, zaboravite na ove matiće. Ukoliko tražite postojanost od 10 sati radije se naručite u neki tattoo salon, jer ovi ruževi nisu svemogući.

Ali ako, kao ja, želite mat ruž na kojeg možete zaboraviti da ga nosite, i nemate problema sa suhim usnama, ovo su definitivno proizvodi koji bi vam se mogli jako svidjeti. I za cijenu od cca 37 kn mislim da se isplati riskirati :)

Sastav ne prilažem jer sam pobacala kutijice pokušavajući se riješiti suvišnih elemenata u životnom prostoru, popularno zvanih clutter.

Definitivno nabavljam još ovih matića, jer me živo zanima kako nudači izgledaju na usnama tj. da li ću izgledat ko dehidrirani zombi :)

Kakve vi ruževe furate u zadnje vrijeme?

Broj komentara: 8:

  1. Kako su dobre nijanse i sve ti super stoje! Vamp bi odabrala instant, savršena je kao i Kooky. Ja nosim tamno ljubičaste/tamno crvene i tako to. :) Al bi ih sad rado minjala za pancetu i pome. :D Hehe.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kooky mi je pao u totalno drugi plan radi formulacije, ovi MURovi matići su puno bolji po tom pitanju!!! Pa tamni ruževi jedini i valjaju. Džaba ti ruž ako se ne vidi iz avijona :D

      Ali prvo panceta, pa onda šminka... Panceta prije svega, uvijek <3

      Izbriši
  2. Ma koga briga za zajebanu formulu kada je Rebel tako lijep <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Znala sam da'š to reć'! Vrlo si predvidljiva draga Mell XD <3

      Izbriši
  3. ovaj zadnji topli crveni mi je najljepsi :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Je, krasan je, baš je vrišteće suptilan hahahaha <3

      Izbriši
  4. Vamp!!! Mislim sva tri su divna jer su mat, savrseni su za hladnije vrijeme iako crvendac moze prozi kao apsolutni cijelogodisnji hit klasik, i mat su, i predobro igledaju, a mat. Ali VAMP! Kako ti dobro stoji!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I sama sam ostala iznenađena kako mi je sjeo :D Cijelo vrijeme mi glupo nosit crni ruž, ali ovo nije crno! Dovoljno je taman da bude uber goth, a opet je vrlo profinjen i kul. Ali danas sam isprobala Super Wow stickove od I <3 Makeup, i mislim da imam nove najdraže mat ruževe... Nisu 100% smudge proof, ali su 90% mat, a ne mrve se!!!

      Izbriši