četvrtak, 18. prosinca 2014.

Shitlist #3 - dekorativa


Danas sam riješila da riješim Shitlistu. Nisam zbilja odavno. A zadnjih par dana mi je isto tako bilo totalno sranje. Pa da tjedan polako završavamo u revijalnom tonu. Usranom.

U ovo, trećoj Shitlisti sam se fokusirala na dekorativu. I bila sam prilično stroga u odabiru, jer osim sljedećih proizvoda, bilo je tu još promašaja, ali ovi su me nekako baš ubili u pojam.


Počnimo od maskara. Essence I <3 Extreme Volume Mascara je hvaljena makara i obećavala je pri prvom nošenju, a kupljena je netom prije nego što sam otkrila moju najdražu, ultimativnu Classics maskaru. Osim što je ova maskara sranje iz razloga što se topi na mojim očima uslijed masnih kapaka/suzenja prilikom vjetrovitog vremena i slično, ona se k tome još i mrvi, te na obrazima i podočnjacima ostavlja garave fleke. A da ne pričam da ima (nepotrebno) OGROMNU četkicu (klasičnu, dlakavu), koja skupi količinu maskare da mogu prefarbat 2 kvadrata zida. I prilično sam ostala tužna i jadna, jer sam imala rozu verziju (Crazy Volume, s gumenom četkicom) koja je fantastična i odlična, ali sam je zagubila neđe usput.
Narančasta Essence maskara, Maximum Definition je na prvi pogled sjajna maskara. Dostavlja vrlo sličan efekt poput spomenute, savršene Classics maskare, s malo manje uvijanja. I nahvalila sam ovu maskaru u pretprošlom New Inu #6, ali, oh kako li sam brzopleta bila! Ovo smeće se nemilice mrvi i trusi, i upada u oči i izaziva svrab, suze i crvenilo. Prvih par dana, dok sam je nosila kraće periode vremena su mi oči bile skroz oke, ali kad ova maskara ostane na očima dulje od 4-5 sati, na površinu izbija njena prava narav. Suhe mrvice otpadaju s trepavica i ulaze u oči. I to peče. I boli. Na licu se pojavljuju (opet) garave fleke, koje je vrlo teško za skinuti bez da se ne ukloni i cijeli sloj pudera. NIKAD VIŠE.
Manhattan Supreme Lash je maskara kupljena u jednom terapijskom šopingu u lokalnom DM-u. Bio popust 30%, pa reko ajd. Međutim, za razliku od goreopisanih Essence maskara, osim što je crne boje i ima gumenu četkicu, trepavicama ne radi NIŠTA. Apsolutno ništa. Ofarba ih i to je to. Formula je rijetka, pa maskara doslovno samo smoči trepavice. I to je to. Drugi sloj - opet ništa. Treći sloj - malo duljine, no trepavice su i dalje ravne i tanke. Baš bezveze. Ono. TOTALNO BEZVEZE. Jedino me nije pekla za oči i ne mrvi se. Hvala lijepo :I


O ovim E.L.F. minijaturnim paleticama (Eye BrighteningColor) nemam što za reć osim: TVRDO & NEPIGMENTIRANO. Kupljena su po inerciji prilikom nekog E.L.F. haula, kad mi je trebalo još par kuna do besplatne poštarine. Mislila sam da će bit zgodni za "ubacit u neseser", ali onda sam ih isprobala i zaključila da se ne isplati, jer skoro pa da moram grebat noktom da bih izvukla malo pigmenta van. U međuvremenu sam od Misslyn dobila jednu neutralnu mat paleticu iz kolekcije Eyes Unlimited koja mi je fantastična, pa ovo slobodno mogu bacit u smeće. LAME.


Šetam malo po proizvodima, ne pazeći na neku logičnu kategorizaciju. Catrice Prime&Fine baza za sjenila. Opet: TVRDO! I nemoguće za nanijeti. KOMA! UŽAS! SMEĆE! ŽALOST! Sva sreća pa je izbačen iz ponude. Good riddance.


Flormar zlatno sjenilo. Depotirah ga, pa ne znam točnu nijansu, ali ovo čudo je prešani sitni glitter u prozirnoj bazi. Uz najbolju bazu na očima ovo sjenilo jedva pa da postoji. Očekivala sam onu klasičnu, flormarsku bogatu, puterastu, metalik divotu, ali ovo je koma. Ostaje mi samo da ga smrvim i miješam sa sealerom.


A kad smo već kod metalika... Ovo su Illamasqua tekući metali, koje sam brzopleto ubola na prošlom sniženju. Recenzije su bile podijeljene i odlučila sam riskirati. E pa samo ću vam reć da sam totalna glupača. Ovo je neiskoristivo smeće. Da se razumijemo, nijanse su predivne, pigmentirane do bola. No, imam ja i akrilni lak koji je još bolje pigmentiran. No akrilni lak bi se čak mogao iskoristiti za nailart, dok ovi tekući metali nemaju apsolutno nikakvu svrhu, osim eventualno bodypainta, no i tada je trajnost upitna, pošto da bi postigli punu pigmentaciju morate nanijeti deblji sloj, a kad je u debljem nanosu otopi se vrlo brzo, a kad je u tanjem nanosu izgledate prljavo. Ovaj je proizvod toliko mastan da po nanošenju na kapak počinje s nakupljanjem u njegovu pregibu, a na usnama iscuri u borice i nakupi se na sluznici vrlo brzo. Dakle oću reć, nije dobar ni za fotošutinge.
Ako ih se fiksira nekim praškastim proizvodom, npr. korespondirajućim sjenilom, gubi svoj sjaj i postiže se efekt koji se mogao postići sa samim sjenilom, bez nepotrebnog troška i nepotrebne zajebancije nanošenja ovog tekućeg sranja, ne metala.


Evo malo swočeva. Prva dva su Illamasqua tekuća metala, brončani (Enrapture), zlatni (Solstice) i Flormar sjenilo.

Evo što Illamasqua kaže o ovim tekućim metalima na svojem sajtu:

"A rich and highly pigmented metallic cream that grabs full attention wherever it's applied. Smooth onto eyes, face and body with fingers or a brush and prepare to take the spotlight." 

I ovo:

"Liquid Metal provides a highly pigmented metallic finish worn alone or bespoke shades can be created when mixing colours together. Apply by using fingers, an Eye Shadow Brush or a Blending Brush 1, depending on the desired finish"

Bullshit.

I tako dolazimo do još jednog Illamasqua proizvoda, Fundamental palete, koji je po blogovima doživio grozne kritike, no ja kao pravi kreten, iako znam da je kremasto sjenilo govno, iako znam da bi liquid metal mogao bit sranje, iako sam pročitala da je ljubičasto sjenilo nepigmentirano smeće, i da jedino žuto sjenilo služi nečemu, no samo uz bijelu bazu dolazi do inteziteta... Ne. Ja kupujem nešto jer su mi bojice lijepe. Jer ne vjerujem da Illamasqua stvari zbilja mogu bit loše.

Jesu. Loše su. Stvari. Više njih. I korektor je loš. A bome ni ruž nije baš najbolji. Iako sam ga favorizirala u zadnjih Favoritesima, ruž u nijansi Test je i dalje voskast, puca na usnama i grebe se o ambalažu jer je pukao u bazi.


Ovo su swočevi. Ta mi paleta zbilja ne služi više ničemu. Nekidan sam malo blendala L'Orealovo sjenilo s ovom ljubičastom. A ne, lažem. Paletu koristim najčešće kao ogledalo. Jer mi neće bit žao ako se neko sjenilo sjebe. Dotle je došlo. A e, i paleta je došla oštećena. Na kremastom sjenilu je bio ljubičasti otisak prsta. Na kraju, zbog cijele zajebancije s obrascima, troškovima slanja, čekanja na isplatu, procjene naknade štete... Odustala sam, jer imam pametnijih stvari u životu za radit, umjesto da se beskonačno dopisujem s korisničkom službom, koja je pak, skroz oke. Nisu mi ostavili loš dojam, bili su prilično ljubazni, ali su prilično škrti s informacijama kad je u pitanju vraćanje novaca, pa sam tek u dvadesetom mejlu doznala da je moguća i refundacija dijela iznosa. Illamasqua no moar.

Sad sam se toliko snervala s onom Illamasquom, da moram ić zapalit.


I ostao nam je samo ovaj lakić, Eveline SOS za krhke i polomljene nokte, kakvi su moji u zadnje vrijeme. Listajući, pucajući, suhi. E pa i ovo je govno. Nakon dva tjedna korištenja nokti nisu u nimalo boljem stanju, pucaju podjednako kao i prije, ako ne i gore. Listanje nokata se pak utrostručilo, pa su mi se zalistali i oni nokti koji su bili okej prije korištenja ovog laka. K tome mi je ovaj lak brutalno isušio kutikule i sad čami u ladici i čekam da se odlučim da ga bacim.
Iz ove Eveline SOS linije izgleda da valja samo onaj bijeli, 8 u 1. U međuvremenu sam kupila Essence nail hardener, koji je isto pun formaldehida, al bar nekog vraga radi, iako mi nokti i dalje pucaju (ono sa strane) jer su suhi. Enivej, ništa od manikura u dogledno vrijeme.

I ovdje ću završit, jer nemam više slika, a samim pogledom u ladicu sam uočila još nekoliko "sranja" koja bih mogla pohvaliti danas. Ali ću se suzdržat. Kako rekoh, jako loš tjedan. Jedva čekam penziju. Idem se sad oblijat kavom i paničarit kako ništa nemogu stić.

Što je vas razočaralo/iznerviralo u zadnje vrijeme? Ima li još mrzitelja božićne sezone ili sam usamljena? Slobodno mi se izjadajte u komentarima, neću ništa nikome reć ;) <3


Broj komentara: 29:

  1. Vrhunski post hahahaha. Bes izbija iz svake recenice. Potpuno iskreno i presmesno hahaha. Odlican post :)))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. <3 hvala, trudim se :D naprosto sam više popizdila s Illamasquom, a tu i tamo treba presjeć hvalospjeve ;)

      Izbriši
  2. Kako volim tvpoje postove, to je nešto nemoguće xD
    Pusti shit stvari, fokus na tebe, tvoj prekomičan stil pisanja, ma i da o grašku pišeš, opet bi bila zanimljiva xD

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Akobogda, kad mi montiraju kuhinju, možda opet počmem pisat i o grašku :D (imam i food blog ako niste znali mlada damo, ali se sjajolika pokazala puno, puno uspješnijom). Hvala ti na super komentaru <3

      Izbriši
  3. hahahahha kako dobar dobar post, baš si popizdila i ono zakon mi je to :D kad nes ne valja, ona ne valja i valja to tako reći, a ne ono kad mi seru nesto po blogovima cuci muci. reci da je nesto sranje i smeće i gotovo :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. baš, baš! Tu i tamo se eto desi da eto popizdim, a pa ako se i zamjerim kojem brendu, jebemese. <3

      Izbriši
  4. Bravo Sjajolika!! Vidi se po pisanju da imaš veze sa Čazmom xD sad si mi još draža jer si sva iskrena i tak treba! pusti sve ukurac, sve bu dobro. nisi jedina kojoj bozicno pretjerivanje i izdrkavanje ide na zivce, drago mi je da nisam jedina crna ovca u ovom ludilu blješčenja! čitamo se!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. <3 Hvala ti na lijepim riječima, a Čazma je u srcu <3 Muž mi je iz Čazme, pa nekoliko puta godišnje posjećujemo taj divni kraj, iako smo locirani na krajnjem jugu. Divan je to kraj, a hrana je fantastična <3 A što se božića tiče, bor još uvijek čami neđe u šupi, nemamo ni ukrase, a kolača bit sigurno neće, jer nam kamion s kuhinjom iz ikee kasni 10 dana :(

      Izbriši
  5. E ovo se zove odličan post :D Reklo bi se hvala Bogu pa nisam kupila nijedan od ovih proizvoda..ali trenutno što me stvarno razočaralo je LPM šampon i regenerator..koma :/ ne znam čemu ta zaluđenost njihovim proizvodima, ali ajde, možda samo meni ne odgovaraju.. I da, i ja sam isto Grinch :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ajme LPM gelovi za tuširanje su očajni! Fino mirišu, da, al fino mirišu i Palmolive i Balea i Lush i Mustela i Biobaza i Bourjois... jel trebam dalje? Meni nikad nisu sjeli, jer mi isušuju kožu, proizvode za kosu nisam probala (sad ni neću, LOL), a koliko čitam ni sastav im nije neki :/ Grinches unite! <3

      Izbriši
  6. Ovim puten zahvaljujen svemu zemaljskon i nezemaljskon što san naišla na ovaj post! Praise Jesus neka shitlista di je neko toliko hrabar i iskren da napiše ovo je sranje a ne, ovo-ono, tamo-vamo, nekome valja-meni nije, ali sve u svemu-nije shit. Ako je sranje, brate, piši sranje. :D
    Ja san sva u Božićnon ludilu, neman se na šta žalit, ovo je moja fešta :D Nadan se da će ti bit bolje, uskoro je sve gotovo! :D Shit in the trash, chin up! :D :* <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Znaš ono, ima nekih proizvoda koji su bezveze. Ne rade baš sve što bi trebali, al nisu za bacit, nego ono, potrošit ćeš barem 2/3, dok se ne pokvare, reda radi. Ali onda te nekad neki toliko iznervira da naprosto popizdiš. Ide sad uskoro i Shitlista preparative :D

      Izbriši
  7. Obožavam čitati tvoje postove!
    Mene živcira što mi dan kratko traje, što imam tranutno puno obaveza na poslu i kod kuće ništa ne stignem! Koji blagdani? Nisam još ni rivom prošetala....poklone nisam kupila....kolače nisam napravila.....užas!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma pričaj mi... Ja još ni kuhinju nemam!!! :D A ma kolača ima i u pekari, šta ima veze. Ionako smo svi u virozama i ne osjetimo ni miris ni okus od sinusa hahaha <3 i hvala! :)

      Izbriši
  8. Haaaahahaha, ček moram se vratit gore na post sekund da izbrojim koliko si puta napisala sranje, e da, i govno :))) nadam se da si ovim zaključila shitty tjedan i da ćeš se iz božićnog grincha pretvoriti u veselu domoćicu koja peče keksiće...za sebe ti neću lagat, skroz sam dobre volje, ubij me ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nemogu peć ništa, pećnicu smo kupili, al nema kuhinje u koju ću je montirat!!! Kamiondžija je imao prometnu i sad nam kuhinja i soba kasne već 10 dana :O slabo domaćice od mene Mikka, treba šljakat ;) neka ste vas dvoje sretni i veseli <3 nismo mi tužni, samo smo malo raspižđeni :P

      Izbriši
  9. Žao mi je samo što ti se nije dalo pisati o još shitty proizvoda, ovo je bilo presmješno :D Jedva čekam #4!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Bez brige, u izradi je Shitlista preparative, a ako odlučim da je potrebno, možda napravim i dodjelu nagrada za "Sranje godine 2014." LOL

      Izbriši
  10. Ovaj post je fenomenalan ja sam se od srca nasmejala i zaboravila na sve probleme. Share :D

    OdgovoriIzbriši
  11. Mislim da nikad nisam našla toliko govana, odnosno sranja u jednom postu :D :D ženo, genijalna si, rokćem tu od smijeha a mačka me čudno gleda.
    Ja inače volim ovo doba godine, ali sad niš ne stignem i nemam pojma kad ću poklone kupit, a nemam vremena ni razmišljat. Kmek. A kolače ionako mama radi :gotovanka: :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ima ih još, al mi bio malo bed :P Pozdravi mačku :D

      Izbriši
  12. Fenomenalan i originalan naziv, bas sam se zabavila :)

    OdgovoriIzbriši
  13. mislim da sam od svega probala narancastu maskaru koja mi je bila ok, al predavno da se sjetim jel se trusila, a mozda sam i ovaj eveline sos probala, al meni su svi ti njihovi ucvrcivaci losi pa ih vise ne kupujem

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ma lako za trušenje, al mene peče za oči, iako super izgleda na trepkama. imam kupon za essie, pa ću si kupit neki njihov... mislim da će bit ridge filler, na wišlisti je već neko vrijeme :D

      Izbriši
  14. Odgovori
    1. Neće niko od mene radit budalu, ne zvala se ja Sjajolika :P :) <3

      Izbriši
  15. Hahaha ljudi ovo za Eveline ziva istina! Ja s ispucalim noktima kuburim citav zivot, a od ovoga su JOS GORI. Zaista. I stajala mi je dugo ta bocica, i opet sam nakon dugo vremena probala-i opet su se s.ebali jos gore. I evo nisam je bacila, al sad idem iz ovih stopa.
    Ali moram napomenuti da je meni njihov 8 u 1 doslovno cudo, u sred zime sam imala duge nokte od njega, sto nikad nisam, a nisam uopste revnosno mazala. Ovaj proizvod je cudo, a meni za nokte nikad nista nije pomagalo, pa sam i ovom bila prisla mlako, iako na preporuku koleginice koja je imala kilometarske prirodne nokte, mislila sam njoj je to genetski.
    Je li koristio ko onaj njihov Diamond, tako nekako se zove. Voljela bih da mi lak ne bude bijelicast nego proziran.

    OdgovoriIzbriši