srijeda, 4. ožujka 2015.

TESTER FEST #3


Koliko je prošlo od zadnjeg testerfesta? Godina dana?
Moguće.
Dakle, otkad sam počela blogati, testeri su se počeli rojiti po ladicama, neseserima, kupaonama, džepovima... I tako se skupilo, pa usudila bih se reći, dobrih pol kile testerića, u svim bojama i oblicima.
I kako se neke kremice približe kraju, tako ja posegnem za mojim testerima, da vidim što tu ima, i što bi si eventualno mogla kupiti nekog dana, kad mi ustreba.
Pa rekoh, da podijelim moja razmišljanja s vama.

Tako sam potrošila onaj divni, krasni Bocassy serum. Pa sam se bacila u potragu za serumima, jer meni serum treba, jer dok još uvijek nije vruće, ona ekstra kap hidratacije mi jako dobro dođe, jer iako mi je koža načelno masna, klima je uvijek uspije dehidrirati u zimsko doba. A kad pak zatopli, serum je valjda jedina stvar koju koristim, osim naravno zaštitne kreme sa SPF-om. Imala sam 4 testera Vichy Idealia Life seruma, pa rekoh, da probam i to.


Iiiiii.... Ne. Ne bu išlo. Iako se ove sjajne, pinki duochrome luminizirajuće čestice ne vide na licu kad se serum umaže, ispod pudera a i bez njega, moje lice sija, sija, sija ko tepsija. Ostala su mi 2 neiskorištena komada testera, koja idu u "košaricu za darivanje" u kojoj skupljam svakakve nekakve stvarčice, dok se ne stvori kritična masa :) Serum bi vjerovatno odgovarao normalnoj do suhoj koži kojoj "fali života", moja je koža pak, FULL OF LIFE (pun intended).


Sljedeći na redu je opet Vichy Liftactiv Serum 10 za oči i trepavice, i ovdje je pak spika potpuno drukčija. Ozbiljno razmišljam da investiram u ovo čudo, jer već duuuuugo tražim neku okoloočnu kremu koja će pružati BILO KAKAV efekt osim obične hidratacije koju mogu dobiti i s najobičnijom kremom za lice, ili barem raditi nešto što obećava.


Ovaj serum obećava puno. Ne dostavlja baš sva obećanja (trepavice mi nisu podignutije niti su mi oči veće, ili ta neka sranja), ali osjećam neke benefite.
Skliske i rijetke teksture, proziran i nenapornog mirisa, brzo se upija, i ono što je kod mene veliki plus - činjenica da ne moram paziti gdje ga točno nanosim, jer ovo čudo ide i na donji i gornji kapak i na trepavice i okolo i ispod oka. Zakon.
Iako su moji podočnjaci u gorem stanju od nacionalnog BDP-a, oči su zbilja osvježene, a natečenost kapaka je primjetna. Učinak na trepavice i borice neću uopće ni pokušati uočiti, ipak su to svega 3 testera s po mililitar seruma, koji se troši prilično brzo za jednu okoloočnu kremu.
Ali kako vrijeme ide, sve više i više razmišljam o ovom serumu koji mi se zbilja sviđa, pa nek ide na wishlistu. Zašto, dovraga ne? Ukupno sam spiskala više para od 230tak kn na okoloočne kreme koje mi uopće ne valjaju. Dosadašnja iskustva s okoloočnim kremicama nisu baš najbolja. Sjetimo se samo nesretnog Natura Siberica okoloočnog faila.


L'Occitane Sublime Beauty Cream jest zapravo njihova verzija BB kreme. Čitala sam o njoj na Meteo beauty blogu, i tada sam zaključila da mi ne bi pasala. No kako sam došla u posjed čak 2 testera, ipak sam je poželjela isprobati, jer, ipak je to L'Occitane, a ja patim na njihov dizajn i tu pičkastu, bosonogu, provansalsku spiku. Međutim, ne. Iako na prvo nanošenje obećava, jer se jako brzo suši na licu i teško ju je razmazati, te ostavlja lice apsolutno matiranim, nakon nepuna 2 sata moje čelo prosijava, prilično. Da ne znam za meni genijalne pudere koji to ne rade, pomirila bih se s tom činjenicom i napudrala bih si čelo.
Bacivši oko na sastav, ostala sam pomalo zgrožena, jer nekako sam imala dojam da L'Occitane briju na natural i prirodno, no ovo je puno nekih sranja, a najviše silikona. Nije da me smetaju silikoni u kozmetici, nego eto, nisam ih baš očekivala tu.
Još k tome, tamnija nijansa je čak i meni PRETAMNA i pomalo narančasta.
NEIN.


La Roche Posay Hydraphase Intense Legere sam načela jer mi je bila potrebna neutralna i neiritirajuća hidratacija, nakon one epizode sa spaljivanjem lica. Međutim, bacila sam u smeće skoro puni tester, jer ovo je još jedan od LRP bućkuriša koji mi masti kožu i skroz je beskarakteran i bezveze. Eto, bezveze. I DON'T LIKE IT. I don't hate it either.


Onomad sam oko Božića, od Kameje dobila hrpetinu Phyris testera, čokoladu i divni Misslyn rokovnik, koji je u upotrebi već dugo.
Odmah sam se latila Phyris Hyaluron Sensation maske, koja je zapravo fini, omirisani, mliječno-plavičasto-zeleni rijetki gel, koji se nakon čišćenja u debljem sloju nanese na lice, te ga se nakon 5 minuta umasira ili skine vlažnom blazinicom. I moram vam priznati da mi se dopada ovo čudo. Vrlo je hidratantno, a nemasno, a uz to nema neželjenih reakcija, kakve ja uglavnom imam kad koristim maske. Učinak je upravo onakav kakvog volim; koža je nekako punija i gušća. Nije masna, a nije ni matirana. Odlična stvar za pred noćnu kremu, kad se želim počastiti deluxe pamperingom, i nešto je što ide na listu želja, pa se možda jednog dana i počastim.


Phyris Golden Cream & Mask je okoloočna krema tj. maska-krema. I ovo mi je svidjelo, pogotovo zato jer mi ne umašćuje okoloočno područje prije šminkanja, a odlično njeguje. Puno je bogatija, teksturom i osjećajem nego netom opisani Vichy serum za oči i trepavice. Nisam pretjerano oduševljena kao sa hijaluronskom maskom, ali mi se sviđa.


U zadnje vrijeme sam se uhvatila istraživanja anti-ageanja, pa sam s velikom znatiželjom otvorila tester Phyris Triple A Retinol formule, ali tek sam se dva puta natrackala, i ne mogu reći ima li ikakvog učinka. Za takve stvari bi mi trebala malo veća tegla, i vremeplov, pa da vidim na šta ću ličit za 20 godina (ako uopće poživim). Tako da... Mogu jedino reći da je ova kremica baš jako naparfimirana, na što baš i nisam navikla.


I za kraj, testerčić (tj. par testerčića) koji sam u jednoj od razmjena dobila od Blusherful, kjemica za guze, Bioderma ABC Derm, vodena pasta za pelenski osip. I moje je mišljenje da je vrlo slična Mustelinoj vodenoj pasti, i jako dobra za male guze. No potpuno je nemasna, pa je ja nisam mogla koristiti na oštećenoj koži lica, jer bi se sasušila, što me dovodi do zaključka da bi bila izvrsna kao lokalna over-night terapija za prištiće! Osim što umiruje, tu je i cink koji se hrabro bori protiv upaljenih gamadi na licu.

I to je to od mojih potrošenih testera.
Planiram potrošiti tj. barem načeti i isprobati 90% testera koji se nalaze u mojem posjedu, i prestati ih gomilati. Lijena sam za te male kesice, kad oko mene stoji još brdo polupunih full size proizvoda.
Nakupila sam i dosta vrećastih maski za lice, i to moram podhitno rješavati, al me malo strah uzrujavati lice...

I tako to.

Trkeljanja se nastavljaju!

Hvala na pozornosti i dobro jutro.

Broj komentara: 7:

  1. Kada tražim tester neko proizvoda koji bih željela isprobati, obično ga ne mogu dobiti! A testera koji me ne zanimaju, imam hrpu

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ja uopće ne znam kako svi ti testeri dođu do mene... mene užasno iritiraju te vrećice, prođe me volja za isprobavanjem, al onda opet... šteta da se baci :D

      Izbriši
  2. Imala sam L'Occcitane BB kremu,dva tesera i nije mi odgovarala,tesko se nanosi i kao sto si napisala prenarancasta je.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. upravo tako, imam još jednu kesicu, i ne namjeravam je otvoriti. Užasno je suha, a umasti lice, i definitivno mi nisu jasne nijanse :D

      Izbriši
    2. Da,ja sam to cudo oprala sa lica,a drugi tester poklonila prijateljici da proba,ni njoj nije odgovarao.andrejaK

      Izbriši
  3. Testere volim jedino u malim tubicama i teglicama, sve ostalo mi je kao svjesna tortura koju ne moram prolaziti ali eto upustam se u nju jer se mrzim :D

    Sto se idealie tice, meni je okoloocna bila toliko sranje, kad citam da je netko odusevljen s tim, da koristi ispod sminke?! Kako pobogu kad se pretvara u grudice ako ista stavis preko nje. S tim iskustvom serum nisam niti htjela probat, a pogotovo uzimajuci u obzir cijenu.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. je, ti si fina dama, samo teglice :P
      ali da, općenito, beauty bloganje je čisti mazohizam. Pa sa svakim proizvodom riskiramo potencijalnu kemijsku opeklinu hahahahaha

      nisam probala okoloočnu, i ne namjeravam. ovaj serum je za lice i toliko me umasti da to nije normalno. puder doslovno kapa s lica :D Ali ovaj serum za trepavice je fesi shit :D

      Izbriši