nedjelja, 20. srpnja 2014.

Natura Siberica Snow Cladonia okoloočni serum - recenzija


Dakle, ja zbilja nemam sreće s tim okoloočnim glupostima. Isprobala sam i skupe i jeftine, i niti jedna (osim eventualno Rosalove, od koje sam imala i neke benefite, a koju recenzirah OVĐEN) me nije pretjerano oduševila. Polako počinjem vjerovati u teoriju urote da su okoloočne kreme još jedan marketinški trik u nizu, te da im ne treba pridavati puno pozornosti, ukoliko vam spomenuto područje nije u fazi raspadanja. 

Upravo iz tih razloga i nisam imala prevelika očekivanja. No ipak sam gajila nadu da će se neke od mojih želja ostvariti. Očekivala sam tako lakoću aplikacije i mazivost. Nisam ih dobila.
Očekivala sam, ako je već riječ o serumu, nekakav vidljiv učinak na moje upale i izmorene podočnjake. Nula bodova.
Očekivala sam hidrataciju. Nada. Niente. Nichts. None.
Dobila sam ljepljivo neupijajuće, da prostite, tekuće govno, s kojim ne znam što da radim.
Jedini pozitivan učinak ovog proizvoda jest taj, da mi nije izazvao nikakve iritacije, nije me isušio i ne peče jako za oči. Jej.


Nego, ajmo sad zaozbiljno. 

Vizualno oblikovanje Natura Siberica proizvoda, općenito mi je okej. Lijepo je, razigrano a nježno, kozmetički simpatično. Grafički floralne teksture lijepo funkcioniraju u kombinaciji s blokovima s tekstom, dok je odabir boja dosljedno, u pastelnom spektru. Malo karaktera ne bi bilo na odmet, nekad im fali malo konzistencije, no sve u svemu sam zadovoljna.

Čak 30 mililitara ovog seruma, koji obećava "rejuvenaciju i lifting" te umanjivanje natečenosti i tamnih podočnjaka, dolazi u niskoj, zdepastoj, cilindričnoj bočici s pumpicom, kojoj nedostaje sistem preciznog doziranja. Eto ti prvog minusa. 

Mišljenja sam da bi se okoloočne kreme i serumi trebali pakirati u tubice sa šiljastim, preciznim aplikatorom. To bi bilo najoptimalnije rješenje, jer ova pumpica definitivno izbacuje puno previše proizvoda. U svakom slučaju, do kraja korištenja će pola seruma biti bačeno niz odvod ili će završiti na rukama. A svoje ručice njegujem L'Occitane shea maslacem, Dr. Organic serumom od manuka meda, Essence kremicom za kutikule i lijepom Holyplantovom bademovom kremom, da ne spominjem maslinovo ulje i one ostale mazalice, razbacane po kući - okoloočni serum mi je povrh svega toga, pomalo overkill.

Ovo je rijedak, žućkast i proziran, nemasni fluidni gel bez nekog značajnog mirisa, koji se upija DUGO. Jako dugo. Predugo.

Uz spomenuti višak proizvoda kojeg mehanizam izbacuje, ta fluidnost mu je mana kakve nema, jer se, logično, razlijeva u smjeru gravitacije. Stoga prst nije moguće koristiti kao prihvatni alat, već ju je potrebno prvo istusnuti na dlan, pa umočiti taj nesretni prst i njime natapkati kremicu na željeno područje.

A tapkanje je zapravo nemoguće. Razmazivanje je dakle jedina opcija, no ovaj serum se PJENI. Što ga više razmazujem, to se "pjenica" više razrađuje u klizavu, sapunastu smjesu koja se ne upija. Sjedi na licu minutama, da ne kažem satima, jer ako pretjerate s proizvodom, nema mrdanja barem sat vremena. 


No krema ipak nije totalno smeće. 

Nakon upijanja, okoloočno područje je zbilja osvježeno. No to pripisujem laganoj i vodenastoj formuli u kombinaciji s blagim povjetarcem. Sljedeći doživljaj nakon korištenja ove kreme jest osjećaj ugode. S obzirom na manijakalno razmazivanje kreme, taj efekt pak pripisujem masaži. 
Kratkotrajni, trenutačni efekt liftinga iz samog naziva proizvoda je također prisutan. Očituje se u senzaciji zatezanja okoloočnog područja. No meni osobno se ta senzacija nimalo ne sviđa. Nije to ono "loše suho zatezanje", dapače, no popraćeno je neugodnom ljepljivošću. Iako se serum na kraju krajeva jako dobro upije u kožu, i potpuno je nemastan, i može poslužiti kao korektna podloga za šminku čak i nama masnijima, sam proces nanošenja je totalno gubljenje vremena, da ne kažem i novaca.

Koristila sam ovu kremicu cca mjesec dana, uporno i svakodnevno, prije spavanja, a ponekad i ujutro, i ne primjećujem apsolutno nikakvo poboljšanje u vidu ičega, te svečano objavljujem odustajanje od daljnjeg korištenja.

Ne bih je preporučila nikome, pogotovo osobama čije je okoloočno područje suho/dehidrirano, jer joj hidratacija nije jača strana.  

Još jedna od dobrih strana ovog seruma jest njegova cijena. 70tak kuna. Nije pretjerana za taj tip proizvoda, pogotovo ako uzmemo u obzir količinu, filozofiju brenda tj. činjenicu da je kremica sačinjena od prirodnih sastojaka, koje detaljno možete proučiti na slici ispod:


Natura Siberica me je u slučaju ovog seruma prilično razočarala, no to ne znači da sam ih otpisala kao brend, štoviše, dnevna krema za masnu i mješovitu kožu je sasvim solidna - usudila bih se reći da je jako dobra, no testiranje je još uvijek u tijeku, pa ću dojmove o njoj ostaviti za neke bolje dane :)

Imate li vi kakav hidratantni okoloočni proizvod za preporučiti, a da je cjenovno razuman? Borim se protiv natečenih podočnjaka (i kapaka), te hrpom sićušnih milija ispod oka, a Afroditin okoloočni Hydra Thermal mi isto nije baš sjeo... Buuuu :(

Broj komentara: 17:

  1. ajme, sviđa mi se meme s facom hahaha paše uz ovaj post hehe ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Veliki sam entuzijast memeova, drago mi je da nas ima još <3

      Izbriši
  2. Probaj od Green Girl- gone with the wind (maska za okoloočnu regiju). Ja nisam probala- još. Ali sve od nje mi je fenomenalno.
    Možda i serum- simply the best?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pišem i pamtim. Već neko vrijeme salijećem oko Green girl, mada sam izgubila nekako nadu u homemade-all-natural kozmetiku. Imam sad Afroditinu, nije živi očaj kao ova, pa kad je stisnem do kraja, past će neka narudžba (oću onu masku voćnu probat!)

      Izbriši
  3. OMG prevrnuh se od smeha :)
    Ja sam do skoro koristila neku Avon laganu kremicu, al je nemaju više u ponudi :\
    Možda da probaš neku njihovu kremu iz Planet Spa linije ili eventualno neku Anew ako je na sniženju (da ti posle ne bude žao ako ti ne odgovara)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. E, ne spominjite mi više Avon. Povraća mi se od Avona. A naručila muževa sestra fiksator šminke prije 2 i pol tjedna i ni traga ni glasa. Svadba prošla, fiksatora NIGDJE. Tako da o Avonu neću više čut :D LOL Sori zbog ovakve reakcije, ništa ovo nije osobno draga Šmizlo, al Avona mi je zbilja na vrh glave od silnih recenzija po blogovima, uopće nemam želju probat ništa njihovo, jer bi im silom prilika morala posvetit neki post XD

      Izbriši
    2. Hahahaha, volela bih da vidim taj post :)))

      Izbriši
  4. Oh naravno da su marketinski trik, ako ti krema za lice ne odgovara na okoloocnom podrucju ne odgovara ti ni nigdje drugo, ovo je samo da ekipa zaradi vise love pakirajuci iste ili slicne proizvode u manja pakiranja i prodaju ih po vecoj cijeni

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa zar nije to sve skupa čista glupost? OK, imaš kremu koja je ciljano usmjerena na neki problem, tipa bore, milije, akne, itd, al baš specijalno za okoloočno područje... I onda još ih ne smiješ stavljat na kapke. Treba ti kartografski prikaz lica za nanošenje krema čovječe. Na milimetarkom papiru. Da slučajno ne pređeš granicu Okoloočne republike. Hmph.

      Izbriši
  5. Ma ništa mi ne govori! Toliko okoloočnih krema sam isprobala da mi se više povraća od njih! :/ Svaka, ali doslovno SVAKA mi se guli i trusi s kože kad je namažem. Niti jedna mi ne odgovara, jedino mi za okoloočno područje odgovaraju ulja koja koristim samo prije spavanja.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ajd, nisam jedina :D <3 Nema više okoloočnih krema, previše para, premalo muzike. Od sad ću pare od svake okoloočne kreme koja me imalo zainteresira uložit u dekorativu, neće oni meni više OČI MAZAT XD

      Izbriši
  6. lol, ovo se zove dobar i poučan post, a i jezik mu je dodatan plus :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nemam se ja šta pravit fina XD bez kompromisa, bez cenzure ;)

      Izbriši
  7. Totalno razočaranje jer sam baš danas proučavala po stoti put bio&bio i gotovo ju ubacila u košaricu. Sreća da sam naletila na tvoj post. Inače, većina proizvoda Natura Siberica mi je odlično odgovarala.

    OdgovoriIzbriši
  8. Koristim okoloočnu gel kremu sa žen šenom Natura Siberica i zadovoljna sam upijanjem i hidratacijom.
    Nema ni iritacija. Za moje tamne podočnjake ne čini mnogo ali prija mi i ne masti mi kožu, a momentalno se upija.
    Čitala sam još negativnih iskustava za ovu sa kladonijom, sve isto...
    Pored ove, preporučujem Alverde okoloočni serum Q10, odlična hidratacija, brzinsko upijanje, mnogo fin sastav.
    Alverde Vital planiram da isprobam takođe.

    OdgovoriIzbriši
  9. Koristim okoloočnu gel kremu sa žen šenom Natura Siberica i zadovoljna sam upijanjem i hidratacijom.
    Nema ni iritacija. Za moje tamne podočnjake ne čini mnogo ali prija mi i ne masti mi kožu, a momentalno se upija.
    Čitala sam još negativnih iskustava za ovu sa kladonijom, sve isto...
    Pored ove, preporučujem Alverde okoloočni serum Q10, odlična hidratacija, brzinsko upijanje, mnogo fin sastav.
    Alverde Vital planiram da isprobam takođe.

    OdgovoriIzbriši