nedjelja, 5. travnja 2015.

6 NIJANSI KORALJNE


Proljeće je, a u meni nemir, jel. Čim zrak prestane mirisati na zimu, ja počnem vaditi koraljce iz ladica. Simptomatski. I prošle sam godine, u prošlogodišnjem sezonskom postavu objašnjavala kako meni "koraljno" nema veze s "pastelnim".

OVO JE KORALJ.
izvor slike: PMF


Iako koraljce neminovno OBOŽAVAM, ove godine mi je entuzijazam oko njih malo splasnuo. Početkom ožujka sam upala u neku bordo-mauve fazu jer sam počela furati nekakav takav šal, pa su mi koraljci pali u drugi plan, a fotke za ovaj post su već bile napravljene. Mada tko zna, možda me do lipnja napusti ta tamnija i ljubičastija "boja godine" (marsala, op.a.).

Nakon ovog mlakog uvoda, predstavit ću vam ovih 6 bojica za usne. Iako je koraljno-narančasti trend polako u opadanju, koraljne usne su zapravo retro klasik i po meni, to su idealne ljetne boje za vruće dane. Sočne, tople i tropske nijanse za kojima instinktivno posežem u danima kad puder i rumenilo nemaju nikakvog smisla. Koraljne usne i maskara su tada moj go-to look, i osim što dobro izgleda, koraljna definitivno podiže raspoloženje svojom razigranošću. (AJME TRKELJAM LI GA <3)


Bourjois Rouge Edition 15
Ovaj je ruž bio rezultat jedne impulzivne kupovine u Daruvarskom dm-u, prilikom kraćeg turističkog posjeta. Nisam požalila ni sekunde, jer riječ je o kvalitetnom ružu, lijepe koraljno crvene nijanse s hladnijim podtonom i, ni manje ni više, PLAVKASTIM sjajnim česticama, koje se pak uopće ne kuže na usnama, no itekako su vidljive u samom tijelu ruža. Iako je u suštini ovo kremasta tekstura i ruž je zbilja jako dobro pigmentiran (ne treba vam pet slojeva za punu prekrivnost), on je ipak nešto providniji, te boja prirodnih usana utječe na finalni izgled ovog ruža. Ja ga volim jer ima taj neki retro prizvuk; nije vrišteći napadan, već je suptilno sočan. Ostavlja polu-glossy finiš (da ne kažem polu-mat, iako je tu negdje), a trajnost mu je vrlo dobra, bez jela i pića bih se usudila reći da će istrajati 4-5 sati. Reaplikacija nije zahtjevna zbog kremaste teksture, pa je ovo zahvalan svakodnevni ruž.


Ono što me oduševljava kod Bourjois ruževa općenito, jest jako fina ambalaža. Čvrsta, kvalitetna, lijepa i praktična. Ono što mi očaj živi kod ovog ruža jest sapunjavi miris/okus, a koliko vidim, ima tendenciju da malo isuši usne.


Makeup Academy Lipstick Shade 3
Ovaj ruž košta funtu. I svojom kvalitetom premašuje tu jebenu funtu. Prekrasna, bogato pigmentirana, raskošna i sočna tekstura čine ovaj ruž jednim od omiljenih u kolekciji, iako mu je trajnost smiješna i iako se kelji po zubima, curi u borice i u principu je jako mastan i zapravo će mi svi sad reći da je bezveze... Ali... Ja ga volim nositi u ljetnim mjesecima na kave i kraće izlete u grad.


Kao prvo, nijansa je suludo divna. Vrišteća crvena koja baca na narančasto, ali nije ciglasta, nego je baš svježa. Kao drugo, totalno je nezahtjevan kad su popravci u pitanju - jedan potez i sve je opet na mjestu. Volim ga, iako ga ne mogu dostojanstveno nositi dulje od 3-4 sata. Ne isušuje usne.



L'Oreal Julianne's Pure Red
Kad su ovi ruževi došli na police u dm-u, bilo mi je teško. Pošto sam upoznata s kvalitetom L'Orealovih ruževa općenito, teško mi je bilo odoljeti. I kao što vidite nisam. Nakon onog silnog rejvanja po blogosferi (a pogotovo nakon Mell-inog naputka s popustima), napokon sam popustila i odlučila se za najljepšeg koraljca kojeg su moje oči vidjele.


Hiperpigmentiran, lagane formulacije, nakon fiksiranja skoro pa potpuno mat finiša, ova "crvena" je sve samo ne crvena. Ima rozi podton, ali je u suštini narančasta, skoro-pa-neon, nijansom vrlo slična sljedećem primjerku (Golden Rose Velvet Matte 24). U jednom nanosu ostavlja ravnomjeran nanos, i ludo je postojan, pa s popravcima mogu odugovlačiti i do 4 sata, bez obzira na piće i suhu hranu. Jedina mu je boljka što zbilja krvari u borice oko usana, i tu sam se dovinula Essence bezbojnim liplinerom. Jako dobro funkcioniraju zajedno. Nakon ta 4 sata postojanosti, kad počne blijedjeti, nestaje dostojanstveno, tj. ravnomjerno, i za sobom ostavlja stain. Jedan od omiljenih ruževa ikada, i sve me novčanik svrbi ne bih li investirala u još jedan iz linije, neki tamniji, fini, vampasti (hint: Laetitia).


Golden Rose Velvet Matte 24.
Znam da će se puno vas složiti sa mnom kad kažem da su GR Velvet Matte definitivno najbolji ruževi ikad. Još da im je pakiranje maaaaalo finije, bili bi bez greške. Kako sam već par puta nepomenula, ovi su ruževi čista sreća. Iako im formulacija sitno varira od nijanse do nijanse, mogu se podičiti vrhunskom pigmentiranošću, iznimno su ugodni na usnama bez obzira na svoju suhoću, lako se nanose, lako se popravljaju, a postojani su do bola. Nijansa 24 je uz spomenutu Julianne, najljepši koraljac ikad. Vrlo sličan u svojoj narančastoj toplini s primjesama roze, no ovdje je prisutan taj skoro neonski osjećaj, s još više roze.
Tako je vrišteći da bi najradije istetovirala na čelo "JA VOLIM GOLDEN ROSE", al neću.
Maže se kremasto, suši se i fiksira u mat, miriši na vaniliju, i jedina mana mu je što zna "pucati", ako ga se nanese u jako debelom sloju. Ne isušuje mi usne, i trajnost mu je jako dobra, minimalno 5 sati uz umjerenu konzumaciju hrane i pića.


Pisah o ovim ljepotama već, obradih nijanse 12 i 18, no od tada je moja kolekcija bogatija za čak 4 primjerka (04, 24, 23, 27) i ne kanim stati na tom broju. A kod Makeup Arene možete pogledate sve swatcheve ovih ruževa u besprijekornim postovima: prvi dio i drugi dio. (svaka čast Jasmini i ogromno hvala na trudu <3)


Bell Royal Mat 09.
Iskreno, ovog još nisam iznosala i nemam pretjerano dobro mišljenje o njemu, ipak sam ga uvrstila na ovaj popis, jer mi je strašno zanimljiv. Naime, ovo je ciglasto narančasti ruž, koji ipak ima tu rozastu podkomponentu, no nekako je krečast i šućmurast, nema onu neon komponentu, a koraljna komponenta je nekako "prljava" zbog te ciglaste primjese. Ovaj ruž dakako, nije uopće mat. Jako je kremast, iako bi se fiksiranjem/blotanjem mogao postići polumat finiš.


I nikako da pogodim odjevnu i onu kombinaciju na licu da se uklopi. Pa tako neću puno više ni pričati o njemu. Tu je jer mi se uklapa u kolor-šemu, i htjela bih ga iznositi ove godine, pa nek se nađe. Ali nije da ga hvalim i preporučujem. Bila je to impulzivna kupovina, jer ovakvu boju u kolekciji nisam imala :)


I Heart Makeup Super Wow! Colour Stick u nijansi Atomic je najnarančastiji ruž koji sam isprobala a da mi fakat stoji. Pisala sam puno o njemu u recenziji, pa neću puno duljiti.
Mogu samo reći da je nijansa divno neonska, vrištava narančasta, s hladnim podtonom. Toj "hladnoći" mogu zahvaliti što mi pristaje, za razliku od prethodnog Bell ruža.



Uz to, Atomic je potpuno mat, ALI POTPUNO. Suh k'o barut. Ima on svojih mana - puca, isušuje usne, UŽASNO SE TEŠKO SKIDA, ali pak s druge strane preživljava kave i hranu, ne boja zube, ne krvari u borice, ne razmazuje se i 90% je kissproof.


Na zbirnom swatchu se nešto bolje vide i razlike među nijansama, iako je IRL to sve malo drukčije... Em što je doživljaj boje subjektivan, em što svjetlo i boja kože variraju, uvijek.


I za kraj mi kažite, koje koraljce vi volite? Da li ste više pastelni ili vatreni tip? Imate li i vi faze "skupljanja" ruževa? U kojoj ste sad fazi? :D


E da, sad mi je došlo do mozga... SRETAN VAM MEĐUNARODNI DAN JAJA :D <3

Broj komentara: 12:

  1. Atomic,MUA i L'oreal su <3 Zapravo su svi stvarno predivni, jedino je ovaj Bell malo neodređena boja. Ali dakle...ova pakiranja od L'orealaca su MRAK <3 Kožnata i luksuzna :D Mislim da me ambalaža ove njihove linije više privlači i od MAC-a uuu :D (iako si sve mislim kak bi morala jednom iskeširati i za jedan mac-ic)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma Bell bi se dao isfurat, ali mislim da je ipak jesenska nijansa nekako, ima taj neki zemljani štih...
      MUA je prejeben, imam i jedan ful-rozasti, i savršeni su iako masni, dobro se drže ZA JEDNU FUNTU.
      Viš, meni ti L'Oreal ruževi uopće nisu neš fensi, štajaznam, nisam naišla na ruž čije me pakiranje oborilo s nogu... burberry ima fina pakiranja, i Elizabeth Arden, ovo sve ostalo mi je uglavnom meh ;)

      Izbriši
  2. Mene je uhvatila neopisiva zelja za crveno- narancastim ruzevima, iako ih ustvari uopce ne nosim/ne volim :D
    Atomic i loreal su mi uz GR favoriti od ovih prezentiranih <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Prošle godine sam i ja mislila da ih ne volim, al kad sam u Fyrinnae narudžbi dobila tester Queer Theory-ja, moje mišljenje se okrenulo naopačke :D
      Atomic je poprilično težak za isfuravanje, ali zato GR nije! :D Mada mislim da ti ne bi imala problema ni s jednim ni s drugim ;)

      Izbriši
  3. Uhh L'oreal i ovaj poslednji <3 Moje boje!

    OdgovoriIzbriši
  4. Meni je taj Atomic savršen. Artdeco ima sličan (Bon Bon), takođe full mat i takođe ga moraš strugati sa usana. U svakom slučaju, divne boje.

    P.S. Padam na tu rupicu ispod donje usne! %)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. A jel? Artdeco kažeš? To je onaj iz Ditine kolekcije ako se ne varam? Uvijek mi se doimao prenarančastim, ali ako ima te daleke roze onda ću ga nabavit majkumu <3
      Atomic je ljubav, da je samo maaaalo bolje formulacije i da ne puca, bio bi TOP.

      P.S. ahaha, mislim da ću u jednom momentu opet otić kod Irene... treća sreća :D fale mi moji metalni ljubimci (bilo ih je oko 11...) ah, mlados' ludos' ... <3

      Izbriši
  5. E ja sam koraljni tim, i ovakvih nijansi kod mene nikada dosta mada ne volim baš skroz mat. To mi je prezahtjevno za stavljati i obnavljati tokom dana a da ne pričam koliko isušuju. Loreal mi je sad na WL, prelijepa kolekcija :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Uf, ja sam totalno mat tim :D hahaha! Bolje se drže, ne ostaju za zubima, a kad je dobar ruž ni popravljanje nije problem... Što se isušivanja tiče, nemam baš zahtjevne usne, a i svakodnevno uglavnom furam kremasto i polumat, tako da me isušivanje zaobilazi :D Inače GR uopće ne isušuje, kao ni L'Oreal, kad bolje promislim, više su me isušivali kremasti i glossy ruževi LOL (npr. Maybelinne Color Whisper)...

      Izbriši
  6. Krasna kolekcija koraljnih ruževa ali meni takve nijanse pristaju ko krepaloj mački. :D Baš užasno izgledam s njima, kao da sam umrla prije tri dana. xD Aliii, dajem ti poticaj da investiraš u Latišu haha, nećeš požalit majkemi!
    Inače, jako volim Bourjois rouge edition ruževe, imam 3 nijanse i preporučujem ti krasnu fuksiju mislim da je br 17, provjerim pa javim. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ovi 12satni Bourjois imaju divnu baršunastu teksturu, bolji su mi od regularnih... A fuksijaste i rozaste se zbilja trudim isfurat zadnjih mjeseci, te iako mi prilično fino sjednu na lice, ja se osjećam užasno pičkasto s njima :( ne baš ko krepana mačka, ali ko pokisla kokoš, eto, dobra usporedba :P

      Izbriši