srijeda, 1. travnja 2015.

IZVJEŠTAJ! - AVON BEAUTY BLOG DAY 2015.

Premda je proljeće tek počelo, mislim da se prošla subota komotno može zvati THE društveni događaj godine. Imala sam čast prisustvovati trećem Beauty Blog Day-u, u organizaciji portala Ogledalo.


Dan je počeo prerano; kako je moj bioritam totalno sulud, bila sam našminkana i spremna za pokret u 7 ujutro, iako su registracije za blogerice bile tek u 9 :30. Pa sam se pješke uputila prema autobusnom kolodvoru, da ponovno iznova upijam stari kvart, u kojem sam provela 10 godina mog života. Kupila sam dva unučića pelinkovca u obližnjoj Prehrani i nastavila polako prema Hypo centru, dok me je grijalo rano proljetno sunce.


Moje raspoloženje se je moglo opisati kao EUFORIČNO. Dakle, ja sam pobjegla od muža, djeteta i posla, u Zagreb, kod brata studenta. Bila sam doslovno puštena s lanca, hahahaha, s višim ciljem - da napokon upoznam BOGINJU Blanku (Anatomy of Beauty), divnu Martinu (Shpeksyy), da opet vidim lijepu Mirjanu (Mikka's Makeup Box) i moju najdražu Ivanu (Blusherful) i naravno, da se upoznajem i družim s curama. Faking jes.

Na busnom sam uzela taxi, i naravno da sam uranila, došla sam prva, i zasjela u birc. U to je uletila moja stara znanica Martina (Natural Life Philosophy), koju znam već sto godina iz ne-beauty sfera :), s blogolegicom Marinom (Meadow of Beauty). Nedugo zatim su blogerice počele pristizati, pa su nam se tako pridružile i Ivana (Makeup and Other) i Ivana (Roseybelle).

Variola Vera mi je oduzela dah! *kosa boje pelina?*

Dalje više ne znam što je bilo, jer sam jurila put terase restorana, s ciljem da Blanka i ja popijemo pelin. (a ja ne pijem - šta ti je peer pressure!) Iako sam teški ekstrovert i nemam problema s upoznavanjem, ipak je to Variola Vera, najdivnija žena na planeti, darkerica (a dužnim poštovanjem), osoba zbog koje sam započela avanturu zvanu "beauty blog" i boginja makeup-a, pa je knedla u grlu bila neizbježna.


Skviiii! Cijelo jutro smo bazdile na pelin <3

Otežavajuća okolnost je bila moja upala oba unutarnja uha, i 40% oslabljen sluh, pa sam zvukove procesuirala duže i možda sam na momente izgledala retardirano, no da. Tako je to kad ideš na evente na Klavocinu i Medrolu.

Svi na okupu.


Restoran Spoon je fino uređen i fakat je fensi. Zadnjih mjeseci sam luda za nijansama sive (nevezano za knjigu/film, jednostavno mi se dopada monokromnost) pa mi je interijer ful sjeo. Iako nas je bila masa (koliko čujemo, oko 150 blogerica?) nismo se gužvale, no ipak je bilo tijesno oko švedskog stola koji je bio, malo je reći, ROG OBILJA. Organizatori su se zbilja potrudili, klopa je bila FANTASTIČNA. Ono, spika, kao, sve neki zdravi život, antioksidansi, sjemenkice, integralno... A tamo finog pršuta, kulena, zrelog sira, kolača, dvije (!!!) torte, lungić, lignje, losos... I na kraju dana SLADOLED, kao, nismo se dovoljno uprasile sa svom tom divnom hranom. Meni je jedino žao što sam se za ručkom suzdržavala i što nisam probala mini cupcakese by Chloee's Cake Lab, ne zato jer sam na dijeti, već zato jer moji "bowel movements" znaju bit nepredvidljivi otkad nemam žuč. Svaka čast na hrani ljudi, iako nas spaja ljubav prema kozmetici, ljubav naspram hrane je puno veća ;)

fotografija s dužnim poštovanjem posuđena, zahvaljujem Ogledalo.hr

Na fotki iznad možete spaziti zelenokosu boginju Blanku i mene kako se naguravamo oko klope.

Uglavnom, Avon Beauty Blog Day 2015. je počeo. Izlaganja su se sastojala od prezentacija brendova, i to Biobaze, koja je predstavljala novu liniju za njegu lica na bazi peršina koja zvuči i izgleda ful zanimljivo i obećavajuće, Avon nam je zatim predstavio također novu liniju njege lica na bazi raznoraznih sjemenki i Forea, koji je predstavio te svoje fensi aparatiće simpatičnog izgleda za čišćenje lica sa svakakvim funkcijama, no iskreno, (iako ne bi imala ništa protiv da mi netko pokloni Lunu), ja sam još uvijek prilično nezainteresirana za električna pomagala LOL *neumjesno, znam*

Pušačka sekcija je uglavnom bila na terasi, a ova žena je ljubav <3 Shpeksyy

  Centralnu pozornost je zauzela dakako panel diskusija na temu novaca, točnije što bi se i koliko trebalo plaćati - brendovi blogerima. Iako je tema krenula u pravom smijeru, nivo rasprave je bio sulud. Ne bih ulazila u detalje zbog političke korektnosti prema organizatorima i sponzorima, no moj stav je da bi se sve trebalo naplatiti ako obje strane imaju interesa za to. Pričamo o (s jedne strane) visokoprofitabilnom biznisu iza kojeg stoje multinacionalne i nacionalne kompanije, i (s druge strane) naivnim (s dužnim postovanjem svima) ženama i curama koje im rade besplatnu reklamu. Ukratko.

Žalosna je još jedna činjenica što 90% prisutnih (uključujući i PR-ove) nema pojma o računovodstvu tj. načinu na koji se knjiži i što knjigovodstveno predstavlja autorski honorar, račun, PDV i sve ostalo.

Ovdje pak nastupa moja gorčina prouzrokovana dugogodišnjim freelancerskim iskustvom gdje svi klijenti bježe glavom bez obzira pred spomenom autorskog honorara. Zakon jest sjeban, i gotovo uopće ne priznaje "samostalan rad" kao prvi dohodak.... No to su opet neke druge teme i frustracije, iako je tema jebeno bitna. Ne samo za blogerice, nego za sve "slobodnjake" koji ne mogu naći posao, a ne mogu imati status nezaposlenog jer im s vremena na vrijeme "kapne" neka kinta od posla.

Zato vam skrećem pozornost na HDNP - Hrvatsko društvo nezavisnih profesionalaca, koje se svim snagama i sredstvima bori za boljitak slobodnjaka u ovom usranom sustavu. Hvala im na tome.

Samo ću na kraju reći da je na svakome izbor - raditi besplatno ili ne. I jedno i drugo je u redu i ispravno. Nismo u socijalizmu i nema se što raspravljati da li bi nešto trebalo biti plaćeno ili ne. To je stvar je dogovora između klijenta (branda) i autora (blogera). Kredibilitet nema ništa s time.

U redu je raditi besplatno (kao što je u redu i zahtjevati naknadu za rad, ali u redu je i da vam netko neće htjeti platiti za to), no nije u redu uvjeravati i zahtjevati besplatan rad pomoću izvrnutih činjenica.

Očekujem bujicu negodovanja i neodobravanja, no na svu sreću internet je slobodan medij (još uvijek) i ako me niti jedan brend više neće kontaktirati da surađujem s njim SO BE IT, jebemese, ionako sam počela pisat blog da mogu srat, pljuvat i bit politički nekorektna a ne da se pravim fina jer tobože, imam neku društveno-poslovnu odgovornost. Glasno i jasno - BOLI ME KURAC.

Vedrije teme, vedrije teme.

Iako se mrzim što nisam okinula više fotki, i što nemam selfaču sa svima prisutnima, nije mi skroz jako žao, jer sam se fokusirala na upijanje dojmova i druženje. Jer bilo mi je super. Hvala Ani i Mireli za ovaj divan dan, zbilja se osjećam počašćeno što sam imala priliku biti dio ovogodišnjeg Beauty Blog Day-a. 

Blusherful & Sjajolika - ovo je moja najdraža samoborčanka i jedna od najdražih žena općenito. Žao mi je jedino što nismo popile kavu u miru i pojele neki objed u Kiši <3 Al eto mene opet u 5. mjesecu!!!

Srce mi je na mjestu jer sam upoznala i razmijenila par riječi s divnim ženama. Pri tome mislim na Mirelu (Sura Dancer Makeup Lover), Martinu (Dear Skin), Josipu (Girly Girliness), Andreu (Girlysh), Maju (Missundastood's Beauty Scents), Maju (Add to Love)...

A s nekima sam pohodila i Mac (šta ste misle, da neću?) ali nisam ništa kupila, jer je bila gužvica, a meni se nije dalo. Zato me je Petra (The Brush Stash) oduševila, prvo sama sa sobom, a onda i izborom hajlajtera od 340 kuna (ne vjerujem da sam kupila hajlajter koji je ujedno i najskuplji komad šminke u kolekciji, i to HAJjebeniLAJTER), koji ću vam uskoro pokazati. S njom, Shpekssy i Sašom (Lil'Mee's Lil'Blog) sam nastavila do Muellera gdje je sporni hajlajter i kupljen. Nakon šopinga smo se počele razilaziti, pa sam sa Shpekssy i burazom pohodila Golden Rose (još jedan hajlajter, WTF), nakon čega smo svi večerali u kineskom restoranu na Tomislavcu.

Divota od dana, šta reći. Turizam par ekselans. Ponovilo se, dabogda.

I sigurno sam vas pola pozaboravljala i izvinite mi na tome <3 Kako inače provodim dane rudareći u vlažnom podrumu, sama, ovakvi društveni događaji me potpuno izbezume :)

Ljubim vas, blogerice, i hvala još jednom Ogledalu i Avonu i svim ostalim sponzorima na divnom danu (i poklonima, i hrani) <3

62 komentara:

  1. Umrla sam na ovaj post, al skroz na skroz :D Mene sad zanima koji si ti to hajlajter kupila? I da, jučer sam također iskeširala brdo love za faking hajlajter, i da, također zbog Petre! (mislim, hvala joj, jel <3) :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Shiseido luminizing satin face color. Divan je, naprosto :D

      Izbriši
    2. A to je nešt onak slabijeg intenziteta? :D

      Izbriši
  2. Neću beštimon izražat ubuđenost okey ahahhah Definitivno prišla status kraljice, sad si mi Bog. Praise it <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Aj ne pizdi hahahaha :D samo se volim pravit pametna :P

      Izbriši
  3. sviđa mi se tvoj osvrt na dan.. originalno i iskreno kao i uvijek sa tvoje strane,,,
    i mene monokromne boje su počele privlačiti u svemu, najviše interijeru i odijevanju, pa je restoran bio pun pogodak,,, :D
    što se tiče rasprave u mnogo toga se slažem s tobom :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. drago mi je da smo se upoznale, ali premalo je vremena bilo da se sve napričamo koliko bi to željele. a rasprava nije gotova :D LOL

      Izbriši
  4. već sam pregledala postove i ostalih blogerica i zavidim kako vam je super bilo....a najviše na klopi, da se ne lažemo :P haha

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ne, zbilja, klopa, ono... vrh! ugodno sam iznenađena i sretna što blogerice cijene dobru klopu!

      Izbriši
  5. Joj sta vas je... ej, ali zna se koje su najljepse!!! :****

    OdgovoriIzbriši
  6. Jako mi se sviđa osvrt, a najviše to što si takva osoba - bez dlake na jeziku. Odlična si i baš te fino za čitati. Osmijeha nije nedostajalo s moje strane. :D

    OdgovoriIzbriši
  7. popisujem dio o freelanceanju, na kraju krajeva tko hoce napravi, tko nece nadje izgovor, kao na mnogim mjestima i tu se moze primjenit, a nadam se da cemo sve skupa bit pametnije ubuduce :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. nacionalno stanje uma je to :D nema druge nego nada i rad u bolje sutra!

      Izbriši
  8. Toooooo!! Htjela sam samo spomenuti kako sam bila oduševljena kada si dobila mikrofon i pitala ono pitanje, a malo sam se razočarala odgovorom... Zato si tu sve fino napisala i neka si! Neka se ne praviš fina i uvijek se treba reći što se misli, go go girl :D

    Obžavam tvoj način pisanja <3 Tako mi je drago što sam te upoznala :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Eeee, ti si me kupila odma ujutro s prvom rečenicom koju si izgovorila <3 Divna si i nadam se nekoj kavici u 5. mjesecu!

      Izbriši
  9. Vjerovala ti ili ne, ali ja sam ovaj post čitala na trgu u zegeu i još sam se smijala cijelim putem u tramvaju i tako bude u većini slučajeva kad čitam tvoje posteve, naiđem na objavu na fejsu i tako čitam hodajući i ignoriram na tih par minuta ostatak svijeta, što je problematično ako si u prometnoj zoni XD

    Kako uvijek 'gutam' tvoje postiche i dobivam six pack od smijanja, ni ovaj nije bio izuzetak :D

    Raaastopih se na ovu našu sliku, baš si me dirnula <3 I nadoknadile bumo mi to sve u petom mjesecu, uzimamo si jedan dan za full bloggersko druškanje uz finu papicu i dobar šoping, logično :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mogu se prijaviti, gdje se šalje mail, kome? :D

      Izbriši
    2. Draga Josipa, možete se javiti na ivana.blusherful@gmail.com, pa ćemo uzeti Vašu ponudu u razmatranje.

      Joking, ma ofkors da možeš hahaha :D bumo se sve dogovorile kad Nora objavi datum dolaska na kontinent :D

      Izbriši
    3. nikakav mejl, imamo fejs <3 vidimo se onda kolektivno u 5. mjesecu <3

      Izbriši
  10. Carice!!!Najbolji i najoriginalniji osvrt na BBD:-)

    OdgovoriIzbriši
  11. Mogu iz prve ruke posvjedočiti o tvojoj super ultra tremi pred upoznavanje THE makeup kraljice Blanke, baš si mi bila simpa, ko curetak pred blind date :D ja zakazujem blogokavu idućom prilikom, nema šanse normalno popričat sa svima na ovakvim događajima :D

    OdgovoriIzbriši
  12. A daj ajde, nemres takve stvari pisat! Pa imam suze u ocima jer si i ti meni divna i bas imam osjecaj da smo kliknule (a taj osjecaj mi se pojavio mozda 3 puta u zivotu lol) :D
    Unucici <3 <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. nemaš pojma koliko mi je drago čuti to, cuz klik is mutual <3 nadam se da ćemo se stić još malo podružit prije nego pobjegneš <3

      Izbriši
  13. Ajme koja si ti KRALJICA!!!
    Do sada najbolji dojam BBD, tvoje mišljenje je daleko najbolje i najorginalnije od svih

    YOU ROCK GIRL!

    OdgovoriIzbriši
  14. A šta reći nego da mi je drago da smo se napokon upoznale i samo mi je žao da nismo imali više vremena za priču i da mi nisi rekla da imaš pelinkovac :D Btw od alkohola samo njega pijem :)
    Ovaj tvoj osvrt je originalono napisano što mnogi misle ali se ne znaju izraziti :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. a tek meni :D i da, tješim se da će bit prilike opet uskoro, ako ne, onda sljedeće godine opet <3 i dobro da znam, sljedeći put ću se opskrbit većim količinama <3

      Izbriši
  15. Leđendo! :D
    Pokušavam te zamisliti kako tremariš prije upoznavanja sa zelenokosom boginjom Blankom, ali ne ide mi jer ne mogu zamisliti nekog s crnim ružem da tremari, ne ide :D
    Osvrt ti je odličan i krepnula sam od smijeha bar triput, kao i na svakom tvom postu :D I baš mi je drago kaj smo se podružile u after-BBDay shoppingu, i bit ćeš oduševljena Šiseido hajfakinlajterom, tako je to s Petrinim preporukama - izbije ti pare iz džepa, ali nije ti žao ni lipe jer je sve što preporuči najbolje ikad. :D
    Nda, ovo s ugovorima je ostavilo gorak okus, baš onako... nije fer i apsolutno je glupo :-/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma meni je žao što nismo više hengale, pogotovo kad iz provjerenih izvora znam da si legenda <3 Al ja sam bila manje-više izbezumljena potkraj dana, još sam burazu išla kupit joystick u algoritam koji se zatvarao. NEK SAM JA KUPILA HAJLAJTER!
      A ovo s ugovorima je nažalost realnost, još su blogovi mila majka i hobiji pa nekako nije toliko "strašno", ali u struci je to ogroman problem, jer ekipa masovno radi na crno tj. klijenti izvlače pare iz firme, a ako si nezaposlen, maltene je ilegalno radit preko autorskog jer je to DRUGI dohodak i država očekuje od tebe da izvoliš otvorit gospodarski subjekt!?!?!?

      Izbriši
    2. e, pazi ovo, ja (anonimna osoba koja prati tvoj blog) već dosta dugo radim isključivo preko autorskog, ali prijavljena sam na zavod. mislila sam da se to ne može, ali otišla sam provjerit u hzz i rekli su da nije problem. pa ti budi pametan! ne primam nikakvu naknadu za nezaposlene, ali imam zdravstveno, a gospodarski subjekt da sam otvorila kad su mi predlagali, pod mostom bih sad živjela kako kod nas klijenti vole platit na vrijeme da si stigneš doprinose uplatit i državi njene namete!

      Izbriši
    3. daklem, da. možeš imat zdravstveno, ali nemaš prava na jeftiniji pokaz npr., ili još gore, ne vodiš se u evidenciji na način da te mogu "uzet sa burze" - ja sam se nakon diplome se išla prijavit, i rekli su mi da ako primam neke novce (tad sam zarađivala pišljivih 17 iljada godišnje LOL) da ne mogu imat status nezaposlenog. Eto ti ga na. Dobro, to je bilo davne 2009., ne znam kako je sad. Najveći je problem je status autorskog honorara, koji se tretira kao DRUGI dohodak, dakle, njime ne plaćaš mirovinsko i ne ide ti staž, što će npr. reći da ja svoje "godine iskustva" sada moram DOKAZIVATI HZZ-u, da bi mogla uzet nekoga u sklopu SOR-a. Dakle, autorstvo se NE PRIZNAJE kao staž. I tako dalje. Previše gorčine. Premalo vedrih misli :) Draga anonimna osobo, bit će valjda bolje :D I hvala na praćenju ;)

      Izbriši
    4. Je, je, slazem se sa svime i takoder se nadam boljem;)
      Ovo za burzu sam napisala cisto zato sto mislim da ni oni ne znaju. Meni je moja agentica, aka menadzerica za nezaposlene, kako se vec zovu ti hzz ljudi, rekla da sam mogla primat naknadu za nezaposlene i paralelno honorare preko autorskog, da sam se prijavila na vrijeme, jer ti sustavi kakti nisu povezani (wtf). Ja se nakon gubitka posla nisam zurila s prijavom jer sam mislila da zbog prihoda na autorskom nemam pravo na naknadu pa je malo reci da sam se izivcirala kad sam saznala da mozda nije tako. We will never know! Ubuduce se na sve zivo prijavljujem! Citamo se!

      Izbriši
  16. Hhahahaha najludja ekipa, sve tehnikolor! :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. FULL HD! :D a bilo je svega, stvarno su sve curke divne <3

      Izbriši
    2. Hahahah, slazem se s tijaninim komentarom, pitala sam se gdje li si na slikama, kad ugledah maloprije i tvoj post na ovu temu. E nek vam je bilo lijepo, zavidim na onom sveCkom stolu pa jebemu ocu i jaaaaa!

      Izbriši
    3. Ma ja sam uglavnom kisila na terasi uz pepeljare, ili sam bila priljepljena uz Blanku iza stupa, pa me baš nema na fotkama... I da, bilo je baš fino i lijepo :D

      Izbriši
  17. A vidi i mene pored vas, grabim 'ranu. :D Hahah, odličan osvrt i vidjeh te al' mi bješe bed prić' iz čista mira, neh?!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma hrana je bila vrh <3
      Ma šta bed jebate, ko da se i ovako ne znamo! Ja sam svima ulazila u facu LOL :D

      Izbriši
  18. oooodlično, duhovito i iskreno, to se cijeni :*

    OdgovoriIzbriši
  19. Mwa mwa mwa! I drago mi je što si bila progovorila oko autorskog honorara, imaš iskustva u tom području za razliku od većine nas pa eto. Što je brendovima 200 kn više koje daju državi? Tko hoće nađe način.
    Bilježim se sa štovanjem :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. uopće nije poanta da autorski honorar "više košta" - košta isto, samo se drugačije "prebija" - kod autorskog se ne obračunava PDV, već je to drugi tip poreza koji se na kraju mjeseca "ne odbija", ali ULAZI U TROŠAK (rashode). Tako da na kraju krajeva, dođe ti manje-više na isto, samo što ekipa koja NE ZNA na koji način funkcionira sistem brije nebuloze i širi dezinformacije. Eto, ovako laički, "kolokvijalno", bez stručnih termina - iz osobnog iskustva (čisto da se ogradim, jer mi se ne da slušat nečije litanije o financijama, nedavno sam pohodila još jednu edukaciju upravo o PDV-u u trajanju od 3 dana po 5 sati), pošto vodim svoju firmu koja nije u PDV-u, dok mi je druga firma (kojoj sam suvlasnik) u PDV-u, a isto tako sam i autor - 10 godina sam radila preko autorskog ugovora, a sad surađujem s drugim autorima putem ugovora. Ništa skuplje, ništa jeftinije, isto govno ko i R1 račun, samo što se drukčije knjiži, cifre variraju u par kuna, i knjigovodstveno se vide u različitim vremenskim razmacima. Nisam najpametnija na svijetu, ali brendovima se svakako isplati ovakva jeftina reklama (pričamo o uvrh glave 1200 kn bruto). 30 sekundi na HRT-u, ako se dobro sjećam, u prime timeu dođe 18 000 kn neto. Brendovi o kojima se priča nisu paušalni obrti koji su svu svoju ušteđevinu uložili u mali obiteljski biznis i paze na svaku kunu, tako da nije isto slagat ponudu multinacionalnom brendu (koji uz to testira na životinjama, KHM, KHM) ili nekom mini proizvođaču prirodnih sapuna koji živi svoj san. I tak. Mogla bi ovak do sutra :)

      Izbriši
  20. Definitivno najzanimljiviji izvještaj! Ajde neka si ti uživala i malo pobjegla od svojih muškića :)) Mene je automatski na fotkama privukla klopa i samo slinim nad monitorom. Btw. nakon onog da si ujutro kupila 2 pelinkovca, već sam te zamišljala kako ih od treme eksiraš pred ulaskom u restoran :DD

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ajme e, provela sam se carski <3 guštala sam čak i u vožnji busom :D LOL baš mi je trebao mali getaway u gužvu, da napunim baterije :)
      baš sam htjela reć kako mi je žao što te nije bilo, ja sam profućkala priliku za naše druženje zbog posla, i užasno mi je žao zbog tog <3

      Izbriši
  21. '' ionako sam počela pisat blog da mogu srat, pljuvat i bit politički nekorektna a ne da se pravim fina jer tobože, imam neku društveno-poslovnu odgovornost. Glasno i jasno - BOLI ME KURAC.''

    LIKE A BOOS. Fala kurcu da konačno imamo nekog tko ovako vodi svoj blog, bez pretvaranja, glumatanja i preseravanja. Da imam svoj vlasititi (ali nemam jer mi se ne da) na isti način bi pisala i izražavala svoja mišljenja (bilo to u običnoj recenziji ili nekoj ovako temi). Konačno netko po mom guštu, haha :D To mislim od kad te pratim, ali sada sam to i javno podijelila s tobom, čisto da znaš, haha :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Luce ti si ljubav <3 cijenim tvoje mišljenje i hvala ti na motivirajućim riječima!
      Kad sam počela pisati nisam pojma imala da cure dobivaju kozmetiku, niti mi je bilo jasno kako to ide. Svakako mi je najveća satisfakcija pisati shitliste <3 jedna je u pripremi, samo čekam da se nakupi dovoljno gorčine ;) <3

      Izbriši
  22. Hahaha moram priznati da je ovo jedan od boljih (ako ne i najbolji) izvještaj s BBDana :)
    Stvarno si kraljica bez dlake na jeziku!
    :D
    BTW ja sam imala tremu kad sam k'o bedak prišla tebi i Blanki, onak k'o retardinjo... hahahah :)))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mdaj molim te, ja sam ispala totalna budala, jer sam te zapravo prepoznala al pošto si na blogu 90% vremena fokusirana na nokte, jel, nisam bila sigurna... Ma cijeli dan sam bila izbezumljena i zaljubljena u Blanku, jebiga šta ćeš. Pola ljudi sam nenamjerno izignorirala XD aj valjda će bit opet sljedeće godine <3

      Izbriši
  23. Super izvještaj! Zadnjih nekoliko mjeseci pomalo radim u knjigovodstvu i to malo iskustva bilo mi je dovoljno da shvatim kakav bullshit se može uvalit ljudima koji se uplaše čim čuju riječ "pdv". Nisam u skupini blogova koji imaju ambicije bilo što dobivati na račun svog stvaralaštva pa sam za vrijeme te rasprave samo postojala. :) Kul si mi pa ti neću zamjerit što si me bacila na ignore u moja dva jadna pokušaja upoznavanja, ruku na srce toliko sam bazdila od dana prije pa se nisam usudila nikom ulazit u facu...da sam skužila unučiće bila bi to druga pjesma. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Draga moja, oprosti ako je ispalo da te ignoriram, ali ja sam bila u totalnoj euforiji od SVEGA OKO MENE (puštena s lanca, remember LOL), a u jednom sam se momentu pogubila jer vas sve "znam" sa blogova, ali mi je koncentracija bila na nuli i jednostavno mi je bilo bed gledati akreditacije hahaha XD
      A što se ambicija tiče, iskreno, nisam ih ni ja imala u početku, al stvari se nekako počnu razvijat, pa kad sagledaš situaciju, zašto bi pisala recenziju nekog losiona za tijelo, kad bi radije kupila neki ruž i pisala o njemu? Ali ako već netko želi da pišem o losionu, i još je voljan dat neku kintu za to - why the fuck not??? Pošten poso, ja bih rekla. Tako da sam otvorena za sve opcije. Džeparac uvijek dobro dođe. Ako ništa da kupim nove žarulje u kupaoni hahahaha XD

      Izbriši
  24. Sjajolika, Nora, drago mi je da sam te upoznala i od srca potpisujem sve sto si rekla za onu raspravu. Nisam se imala volje ukljucivati tamo, ali takav nivo nepoznavanja osnova PR i marketinga kao i financijskog planiranja nisam u zivotu vidjela, a sto je najbolje, to uopce nije neko moje uze podrucje, ali i sama vidim sto tu stima, a sto ne. Bilo je puno naklapanja, a nista se nije reklo niti dogovorilo. Mislim bez neke udruge blogera ili bez nekakvih ugovora nema se tu o cemu pricati, a one gluposti o iskrenosti recenzija su mi genijalne. Jos je najbolje kad su brendovi izjavili da blogerice moraju drzati visok nivo profesionalizma u recenzijama, a s druge strane - da im ne bi vjerovali da pisu za novce :D mislim sama rijec profesionalizam valjda dolazi od rijeci profesija, dakle ako sam ja u svom poslu tako genijalna, onda za to moram i biti plaćena. A ako nisam plaćena onda zasto je bitno kakav imam fotić, kakvu gramatiku imam ili kakav dizajn bloga. Cini mi se da brendovi od nas ocekuju novinarsku kvalitetu, ali za džabe, sto je stvarno super za njih, ali jako lose za nas :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Eto baš uprav tako nekako :D O PR-u ne znam puno, o marketingu znam ponešto, al kod financijama i ugovorima sam sad već doma.
      Ma sad sam pobrisala cijelu litaniju jer nema smisla u komentarima raspravljati, to bih radije ostavila za neku dužu, skupnu kavu u petom mjesecu! :D

      Izbriši
  25. Ej ej ! Prva fotka, seks SEKS!!! Totalni WCW <3
    bowel movements umirem :D

    OdgovoriIzbriši
  26. Bahahahah daj ej, odvaljujem. 2x sam pročitala post i zaključujem da je najbolji izvještaj do sad. :D
    Ja nisam mogla doći, daleko mi, skupo mi, jbg, nekom drugom prilikom. :D
    Što se tiče plaćanja, meni to skroz nezanimljivo. Šta ja znam, ne želim se i time opterećivati. Blogam iz gušta, ima tu suradnji ali pod mojim uvjetima, kome ne paše nek produži, ne osjećam obvezu prema nikome. Isprobavam kad hoću, pišem što i kada hoću. Tko mi nije odgovarao raskinuli smo i tako. :D
    Živjela ti men'! :*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. A ja sam se baš mislila da li je tamo negdje među tim svijetom slavna Mell, skrivena u sjeni, misteriozna, obavijena velom tajne. Očito nije bila. Jebemu. Rasplinula si mi fantaziju <3 :D
      Ma mene užasno opterećuju iskrivljene činjenice općenito. Kako rekoh, blogaš džabe za gušt ili blogaš za pare, sve je to OK i u redu, al nije u redu pričat gluposti. E. Ma da si čula raspravu vjerovatno bi se i tebi digo tlak. Tako da bi rađe o tome u 4 oka, ako bude prilike... A ako bude prilike, ne moramo ni o tome, možemo o bilo čemu, daj bože samo da bude prilike ;)

      Izbriši
    2. Hahahaha :D a valjda znaš da bi tebe došla pozdravit i stisnut ti ruku! :D
      Za sve ostalo - što manje znam to se manje živciram oko gluposti. :D

      Izbriši