srijeda, 20. svibnja 2015.

Catrice Ultimate Colour ruž za usne / 270 Matt-erial Girl



Brutalno sam u zaostatku sa svime. 

Apsolutno svime. 

Pa tako i ovaj ruž, ni kriv ni dužan, čeka na svojih 5 minuta slave već dobrih godinu dana, ako se ne varam. Dobila sam ga u jednom od onih "beauty swapowa" koje prakticirah s divnim djevojčetom, Ivanom a.k.a. Blusherful.

Catrice Ultimate Colour 270 Matt-erial girl je u zadnjih par mjeseci, od nepravedno zapostavljenog komada postao najomiljeniji. A zapostavljen je bio isključivo zato jer sam se u hladnijim mjesecima koji su iza nas, uporno mrčila tamnim, skoro pa crnim, skroz naskroz crnim, ali i drugim nekonvencionalnim nijansama ruževa. 

A kad nas je dotaknulo proljeće (iskreno, nisam ga ni osjetila da je prošlo, prešaltalo je u ljeto, bez upozorenja), odmah sam iskopala koraljce, nekako iz navike, a onda sam shvatila da mi se ipak nosi rozo i da imam dosta rozastih ruževa koje konstantno ignoriram, iz prostog razloga što mi nisu usklađeni s garderobom, a i ja inače nisam neki veliki fan rozog (men' to sve pičkasto), i kao djevojčici, koja je konzumirala igračke namjenjene svojoj dobi i spolu, mi nikad nije bilo jasno ZAŠTO POBOGU ŠPAHER, FRIŽIDER, KADA, PLOČICE, KAUČ, AUTO (i sve ostalo) MORA BIT FAKING JEBENO ROZO OD VRHA DO DNA. 


E, a onda sam si pofarbala kosu u rozu i iako je boja fantastična i ja sam super-ekstra-zadovoljna kako mi stoji, kako biva s tim semi-permanentnim bojama, užasno su teške za održavanje, pogotovo uz dijete, obitelj i poso. Jel. Ali htjedoh reći da se ta roza kosa savršeno nadopunila s ovim ružem. Sjeo je na facu ko budali šamar. Baš sam si bila fensi, Dodajmo tome još i moje "dioruše" s pinky trakom, baš, baš. 

Enivej, malo skrenuh s teme, ali poanta je da mi je proljeće ove godine donijelo neku želju naspram pinky nijansi na usnama. Pa sam si tako nabavila i Illamasquin Resist koji je nešto svjetliji, da ne kažem pastelniji od dotične 270 Matt-erial girl. 


Ali o kakvoj nijansi mi tu pričamo zapravo?
Ja bih je okarakterizirala kao srednje fuksijasta. Topla roza. Boja maline s ljubičastim primjesama. Boja jako bogatog mliječnog smoothieja od crnog ribizla/kupine i borovnice. Jako bogatog, dakle, jako puno borovnica, malo kupina i samo kap mlijeka/jogurta/što već se stavlja u smoothie.
Lijepa, bogata boja, dovoljno svijetla da ne bude vamp i dramatična, a opet dovoljno tamna da nije krečasta i suviše "girly".
Usporedila bih je možda s Rebel dupeovima (MUR, Misslyn Grunge Princess), mada je Matt-erial girl puno vibrantnija, za razliku od spomenutih, koji su pomalo mrtvi i zagasiti. Ali to je taj spektar, da.


Tekstura? San snova. Vrlo slična Golden Rose Velvet Matte ruževima, no puno finija, nekako luksuznija i kremastija. Ruž doslovno klizi preko usana, a pošto je pigmentacija vrhunska, jedan jedini nanos je sasvim dovoljan za postizanje 90% pune pokrivnosti. Želim reći da nema betoniranja, usana, pošto se radi o jednom do dva tanja sloja.

Ono što me je još više oduševilo je finiš koji je polumat. Inače volim svoj Catrice Ultimate Colour 020 Maroon, koji je izrazito kremast i klizav, ali hidratantan i fin. No ovaj je puno suši na usnama, uopće se ne sjaji.

Što se trajnosti tiče, tu također nije podbacio - na meni je vrlo trajan, standardno, uz kave, cigarete i suhu hranu. Sendvič preživjeti neće, ali će ostaviti vrlo blagi stain - ništa dramatično.


Ponašanje na usnama mu je odlično; ne nakuplja se na sluznici, što me vrlo zna nervirati kod jako puno ruževa. Nisam primjetila da mi je značajno "krvario" u borice, iako i toga ima. Vi mlađe curke koje čitate, nemate nikakve brige oko ovog problema, dok je nama, malo starijim kokama, taj problemčić nešto vidljiviji.
Pošto mu je finiš polumat, te nije sasvim suh, već izrazito ugodno formuliran i lagan na usnama, ukoliko nemate baš jako zahtjevne usne, neće vam stvarati nikakve probleme što se isušivanja i pucanja tiče. Štoviše, dapače.


Žalosna sam što se na swatchevima ne vidi toliko njegova toplina, onaj malinasti ton koji mu daje tu toplinu, fotić je izvukao baš samo hladne tonove.


I jedna uredska fotka ruža u akciji, iako su boje distortirane kompletno - uz spomenutu boju kose; meni je divno i volim se ovakva :D <3


Moja Catrice kolekcija raste, iz dana u dan, omilio mi se brend, super su im stvari. Istina je da ima sranja u asortimanu, al iskreno, ima ih i Chanel :P
A ako ćemo o ruževima, Catrice ruževi su tristo puta bolji (i 10 puta jeftiniji) od Chanel ruževa. Iskušano, isprobano.

Jedino mi nije jasno, a izgleda da je tako, Gel Shine linija je ukinuta? Molim vas recite mi da to nije istina, jer se spremam na kupnju nekog rozastog i nudača, obzirom da imam jedan crveni gelić iz te linije, i predivan mi je i stoputa bolji od Maybelline Color Whisper sheer ruževa... Recite mi da ih ima još za kupiti, jer ih ja u mojem djeliću svijeta više ne nalazim :(

Broj komentara: 8:

  1. Ja sam prije bježala od roze kao vrag od tamjana a sad se okružujem s njom konstantno :D TO je happy boja!!! I naravski da ti je super kosa i da ti je super ruž! I cijela priča oko njega :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. samo treba garderobu svest na minimalne kontraste i neutralnu paletu, i bit će sve OK :D

      Izbriši
  2. Super ti je kosa i super ti je ovaj Catricić uz tu kosu! :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. e, nikad, ali NIKAD nemoj kupit Annyer pjene u boji. To je zlo. Roza ne izlazi iz kose, niti blajhom. Zlo. ZLO!

      Izbriši
  3. Ne znam jel to samo do fotica il je na tebi ruz opcenito povukao na roziju stranu nego na meni, al super mi je nijansa i obozavam taj ruz, moram priznat da ga uzadnje malo vise zapostavljam nego sto bi trebala, al nac ce se opet ovih dana na usnama zbog te realizacije :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ne znam kakav ti je monitor, al meni je to to :D to je ta roza :D iako mi u tubi vuče na ljubičasto, na usnama je ful žiži :D

      Izbriši
  4. mene ništa rozo u životu ne privlači, osim rozih ruževa (i hrane). imam ih jedno 10, a šminkam se otprilike nikad:D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. evo i ja skontala nekidan da imam 5 puta više ruževa rozih nego crvenih. Sad radim na tome da to promjenim hahahhaa. I da, hrana, definitivno, magnetska privlačnost :D

      Izbriši